Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Arma-Sarma

#326 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Arma-Sarma »

Gdje je frizerski salon Bolero?
zamzija

#327 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by zamzija »

Alhemicarkaa wrote: I ja ostavljam bakšiš, uvijek, nekako mi to normalno. Ako mi je još neka učenica oprala kosu, obavezno joj marku ubacim u džep. :oops:
Koliko bi otprilike trebao iznositi taj bakšiš, baš me zanima, marka / dvije to mi je nekako malo ...
badalpur

#328 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by badalpur »

Jao, jao, taj baksis mi je nocna mora !!! Ne ostavljam ga jer me je sramota dati marku, dvije, a vise ne moguuuuuu :? ...i uvijek se lose osjecam zbog toga :sad: ... Treba mi preporuka za nekog ko dobro radi sa kratkom kosom !
suncica24

#329 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by suncica24 »

Je li pricamo o najboljem, ili najjeftinijem salonu? :D
Alhemicarkaa

#330 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Alhemicarkaa »

zamzija wrote:
Alhemicarkaa wrote: I ja ostavljam bakšiš, uvijek, nekako mi to normalno. Ako mi je još neka učenica oprala kosu, obavezno joj marku ubacim u džep. :oops:
Koliko bi otprilike trebao iznositi taj bakšiš, baš me zanima, marka / dvije to mi je nekako malo ...
Zašto je malo? Ako me isfenira za 11 maraka i dam joj marku - to je oko 10%, što bi trebao biti standard za bakšiš.

@sunčice - tema je najbolji i najjeftiniji :mrgreen: mislim, valjda je cilj imati super frizuru za što manje para? Svaka čast Toskiću - išla sam i kod njega, ali ne vidim neku veliku razliku između njega i moje frizerke, osim što je 3 puta skuplji :skoljka:
SinjaD

#331 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by SinjaD »

Alhemicarkaa wrote:
zamzija wrote: Koliko bi otprilike trebao iznositi taj bakšiš, baš me zanima, marka / dvije to mi je nekako malo ...
Zašto je malo? Ako me isfenira za 11 maraka i dam joj marku - to je oko 10%, što bi trebao biti standard za bakšiš.
Ja mislim da nije malo. To je kao "za kafu", "za čokoladu".
Konkretno moje pranje+šišanje+feniranje košta 16KM i ja uglavnom dam 20KM i ne uzimam kusur.
A svaki put budem ponuđena kafom i sl.
obala

#332 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by obala »

Semir, frizerski salon Sarh (cini mi se da se tako zove),u Bosnia hotelu, i zgradi Vize za buducnost. Sve pohvale za njega!
inspire_me

#333 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by inspire_me »

Ja uvijek ostavim baksis, nekih 2-3 KM minimum, zavisi koliko mi naplati, pa zaokruzim, nekad to bude i 4 KM, ali 2 KM je minimalno. Otprilike je to uvijek 10 % od ukupne cijene, sto je, kako neko ranije vec rece, standard za baksis.
LaCici

#334 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by LaCici »

Baksis sam ostavljala svojoj frizerki i do 5 KM do nedavno, medjutim vise ne. Iznervirala me cinjenica da ja njoj svaki put ostavim baksis a ona meni nikad da naplati frizuru manje, iako joj idem vrlo cesto. Da je bar jednom rekla nije 25 nego 20 pa ok. Ovako ne dam vise iz principa.
swirl

#335 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by swirl »

Ja sisanje platim 7 KM :D Ali samo se sisam, bez pranja kosa, i bez feniranja, jer poslije svakog sisanja, odem kuci, i operem kosu, i namjestim sebi frizuru (kosa mi je loknava)
zamzija

#336 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by zamzija »

Joj swirl, ti si sretnica, da je meni tako :D Nego ja dok platim pramenove, šišanje, feniranje, izađe me pravo puno :)
Doduše, to radim tri / četiri puta godišnje pa opet kontam nije mi žao dati :-D
surajaa

#337 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by surajaa »

Djevojke, je li moze neko, (ukoliko moderacija dozvoli) postaviti broj telefona frizerskog salona koji drzi Ado Karisik (ne znam ime salona). Dobila sam informaciju, ne znam koliko je tacna, da bi usluga farbanja, šišanja, feniranja na moju duzinu kose kod njega, iznosila izmedju nekih 130-150 KM. Ako bilo ko ima neka iskustva da potvrdi ili demantuje ovu moju (dez)informaciju bila bih zahvalna.

Duzina moje kose je skoro do polovine ledja, svijetlo smedja je i farbala bih je cijelom duzinom...
semmy

#338 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by semmy »

surajaa wrote:Djevojke, je li moze neko, (ukoliko moderacija dozvoli) postaviti broj telefona frizerskog salona koji drzi Ado Karisik (ne znam ime salona). Dobila sam informaciju, ne znam koliko je tacna, da bi usluga farbanja, šišanja, feniranja na moju duzinu kose kod njega, iznosila izmedju nekih 130-150 KM. Ako bilo ko ima neka iskustva da potvrdi ili demantuje ovu moju (dez)informaciju bila bih zahvalna.

Duzina moje kose je skoro do polovine ledja, svijetlo smedja je i farbala bih je cijelom duzinom...
salon morgan tel 033/ 46 48 48
surajaa

#339 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by surajaa »

hvala @semmy
jela1111

#340 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by jela1111 »

Mene zanima zna li netko gdje je onaj frizer Jasmin sto je imao salon na Ciglanama ( na platou)? hvala :)
semmy

#341 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by semmy »

jela1111 wrote:Mene zanima zna li netko gdje je onaj frizer Jasmin sto je imao salon na Ciglanama ( na platou)? hvala :)
ima salon 10m nize boema, slucajno ga vidjeh neki dan...
vesna555

#342 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by vesna555 »

surajaa wrote:Djevojke, je li moze neko, (ukoliko moderacija dozvoli) postaviti broj telefona frizerskog salona koji drzi Ado Karisik (ne znam ime salona). Dobila sam informaciju, ne znam koliko je tacna, da bi usluga farbanja, šišanja, feniranja na moju duzinu kose kod njega, iznosila izmedju nekih 130-150 KM. Ako bilo ko ima neka iskustva da potvrdi ili demantuje ovu moju (dez)informaciju bila bih zahvalna.

Ma daaaj bona, ofarbat cu te ja džaba i odvedem te kod svoje frizerke i za 15 KM te isfenira i popijemo gdjegod taj ostatak :mrgreen: Salim se, imam ti ja super frizerku, mozda ce te sve to izaci ukupno 25 KM - 40 KM, a vjeruj mi da nema velike razlike između nje i Ade, samo sto je on izvikan (doduse i dobar :) ).
surajaa

#343 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by surajaa »

vesna555 wrote:

Ma daaaj bona, ofarbat cu te ja džaba i odvedem te kod svoje frizerke i za 15 KM te isfenira i popijemo gdjegod taj ostatak :mrgreen: Salim se, imam ti ja super frizerku, mozda ce te sve to izaci ukupno 25 KM - 40 KM, a vjeruj mi da nema velike razlike između nje i Ade, samo sto je on izvikan (doduse i dobar :) ).
Vazi, ostavi mi broj te tvoje, moze i PP :wink:
A vjeruj mi, isla sam kod mnogih, jedno vrijeme sam razocarana u strucnost pojedinih frizera, sama sebi o glavi radila, a sad mislim da je dosao red da "padnem" u njegove ruke, dosad sam cula samo pohvale na njegov racun i price da ce me to zadovoljstvo skupo kostati, vidim da si i ti jedna od tih zadovoljnih, mogu li znati sta ti je radio s kosom i je li postigao ono sto si zeljela, znas li s kojim farbama radi? pozdrav
jela1111

#344 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by jela1111 »

semmy wrote:
jela1111 wrote:Mene zanima zna li netko gdje je onaj frizer Jasmin sto je imao salon na Ciglanama ( na platou)? hvala :)
ima salon 10m nize boema, slucajno ga vidjeh neki dan...
hvala.... :-D
inspire_me

#345 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by inspire_me »

Sjecam se da mi je jedne godine (prije 2-3 god, mozda i 4) prahnula neka promjena 2. aprila i nazvala sam salon Morgan da se narucim kod Adi-ja, a on je imao slobodno 23. aprila. Tako da sam otisla kod neke tamo njegove radnice, kod koje naravno nisam imala hrabrosti za neku veliku promjenu, osisala me i isfenirala sasvim prosjecno, nista specijalno. Nikoga osim mene nije bilo u salonu, a u neka doba je Adi onako malo navratio i procaskao sa tim radnicama i otisao :? :?
Last edited by inspire_me on 19/04/2011 12:03, edited 1 time in total.
balicevka

#346 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by balicevka »

Vidim da se i dalje polemise oko 'najboljih' ali vidim i to da su misljenja podijeljena, sto je i logicno. :D Ja sam po profesiji frizerka mada nemam svoj salon niti taj posao radim za mizerni procenat. :x Oko svoje glave radim sama ali kada je sisanje u pitanju odem kod jedne mlade cure u salon 'SELMY' na Dolac Malti (tacnije ulica Paromlinska), osisa me uvijek onako kako joj kazem a zahtjevna sam bome jer znam prepoznati pravog majstora ili u najmanju ruku osobu koja voli taj posao i trudi se da ga posteno odradi. ;-)
teAMICA

#347 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by teAMICA »

sigmabh wrote:Vece promjene kao i sisanja Hair with chartacter- Ensar...a standardna feniranja tj:peglanja kod ustaljenje frizerke.
Koliko je sisanje kod Ensara?
Annonimous

#348 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Annonimous »

Pozdrav svima,

Evo da malo osvjezim temu, uskoro mi je matura a ja necu nikakvu komplikovanu frizuru. Sminkerica Maja mi je rekla (kad sam zvala da se naucim kod nje za sminkanje) da dodjem u salon preko puta barosa, frizer mahir pa bi me tamo i nasminkala ona. Zanima me ako je iko od vas imao nekih iskustva s njim, kakve su cijene, kako sisa itd. hvala vam puno
Annonimous

#349 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Annonimous »

Iko?
inspire_me

#350 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by inspire_me »

Meni treba preporuka frizera koji dobro farba kosu?? Ustvari, treba mi neko ko zna dobro mijesati boje, da dobijem nijansu koju ja zelim, a koju je jako tesko postici... U pitanju je plava boja (na kosi koja ima jak crveni pigment) bez primjese zutih i narandzastih tonova :? :?
Post Reply