Novi filmovi!

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
rikardoreis

Post by rikardoreis »

Beatrix wrote:ma ja se bojim da je apocalypto dosadan, vidim da i forumasi nisu daleko od tog misljenja :D

joj, sto volim eksploziju filmova, vec sam bila u depri jer sam pocela gledati neke stare po ko zna koji put :D

a kod nas u kino dolaze "brzinom munje" :roll:
a tek kod nas...nikako ne dolaze...ljeti samo u Abrasevicu ako ne pada kisa :) zato je anais i pobjegla u kanadu :)
anais_nin

Post by anais_nin »

rikardoreis wrote:
Beatrix wrote:ma ja se bojim da je apocalypto dosadan, vidim da i forumasi nisu daleko od tog misljenja :D

joj, sto volim eksploziju filmova, vec sam bila u depri jer sam pocela gledati neke stare po ko zna koji put :D

a tek kod nas...nikako ne dolaze...ljeti samo u Abrasevicu ako ne pada kisa :) zato je anais i pobjegla u kanadu :)
mogu ti reci da je to bila jedna od stvari koje su mi najvise falile :D dobro kino :D a da ne moras svaki put kad podjes film misliti hoce li se dovoljno ljudi pojaviti da i ta rijetka projekcija ne bude otkazana :D
black

Post by black »

anais_nin wrote:

kako god okrenes ne valja :D ovde prebrzo izlaze, i ako odmah ne zadovolje finansijski brzo ih povuku s trzista...a ljudi sve manje idu u kino jer je katastrofa skupo... karte za kino su od $11-15, ne mogu svi ljudi to sebi priustiti :D a onda zbog brzine kojom filmovi izadju pa nestanu nikad sve pogledat :lol:
i nije bea tako sporo..sjeti se kako je bilo prije par godina..zato imaju pirati :D dosta puta pogledam neki film prije vec neko vani :D
rikardoreis

Post by rikardoreis »

anais_nin wrote:
rikardoreis wrote:

mogu ti reci da je to bila jedna od stvari koje su mi najvise falile :D dobro kino :D a da ne moras svaki put kad podjes film misliti hoce li se dovoljno ljudi pojaviti da i ta rijetka projekcija ne bude otkazana :D
vjeruj, ne pamtim kad sam neki novi film pogledao...videoteke ne gotivim. preostaje mi da cekam desetak godina da se pojave na tv :)
il da mijenjam Vltavu za Otawu :)
anais_nin

Post by anais_nin »

black wrote:
anais_nin wrote:

kako god okrenes ne valja :D ovde prebrzo izlaze, i ako odmah ne zadovolje finansijski brzo ih povuku s trzista...a ljudi sve manje idu u kino jer je katastrofa skupo... karte za kino su od $11-15, ne mogu svi ljudi to sebi priustiti :D a onda zbog brzine kojom filmovi izadju pa nestanu nikad sve pogledat :lol:
i nije bea tako sporo..sjeti se kako je bilo prije par godina..zato imaju pirati :D dosta puta pogledam neki film prije vec neko vani :D
ja se divim ljudima koji mogu gledati pirate :roll: kvaliteta filma je KATASTROFA :D ja bih radije cekala da izadje orginal na DVDu pa ma koliko dugo to bilo nego upropastila sebi film gledanjem lose kopije :D ali ja sam svakako picajzla...ali mislim da je Bea ovde mislila na KINO :D koliko god da brzo filmovi izlaze na DVDu, opet to nije isto kao dozivljaj kina :D barem meni nije...
anais_nin

Post by anais_nin »

Beatrix wrote:ja vam samo mogu reci da su sarajevska kina uglavnom pretrpana debilizacijama totalnim, onim glupim filmovima koji nisu pravljeni ni za djecu ni za odrasle :roll: a kad dodju neki kvalitetni filmovi, obicno si ona holivudska produkcija, mainstream i to oni koji su nominirani za oscara...

hajd dobro da kazem da dolaze komercijalni filmovi, ali ipak veliki broj tih koje nam dofuraju u sarajevo dozive ili katastrofu od strane kritike ili ne bas sjajne rezultate na box officeu...
za one ostale valja platiti :D mislim distributerima...a niko nece takve investicije da pravi...mi smo u abrasevicu obicno birali filmove koji ne spadaju u te gore navedene kategorije, ali si uvijek morao planirati da ces biti u minusu za tu "investiciju" :D
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

ponavljam se :D
http://www.grindhousemovie.net/
e, ovo jedva cekam
van Basten

Post by van Basten »

pogledah Apocalyptico večeras... izvrstan film... nisam ni primjetio da je prošlo više od dva sata kad je završio... zaista nemam nijedne zamjerke.
I da, meni onaj glavni glumac pomalo izgleda kao Ronaldinho. Samo meni ili?
princess krofnica

Post by princess krofnica »

van Basten wrote:pogledah Apocalyptico večeras... izvrstan film... nisam ni primjetio da je prošlo više od dva sata kad je završio... zaista nemam nijedne zamjerke.
I da, meni onaj glavni glumac pomalo izgleda kao Ronaldinho. Samo meni ili?
Hehe-nije samo tebi i ja sam primijetila veliku slicnost :D
A sto se tice filma-dobar je, samo onaj Mel Gibson stvarno ima inspiraciju za nasilje samo takvu...
Sinoc sam gledala Holiday-prava bajka....
black

Post by black »

Image
Depp će oživjeti Litvinenka

Ubrzo nakon smrti ruskog špijuna Litvinenka pojavile su se spekulacije o ekranizaciji slučaja. Tek što su Britanci krenuli u pretprodukciju, u priču je uskočio Depp i odnio je preko oceana.

Vruća vijest u Hollywoodu je glasina kako je produkcijska kuća Johnnyja Deppa Infinitum Nihil otkupila prava na knjigu o životu i smrti otrovanog ruskog agenta Aleksandra Litvinenka.

Podsjetimo, Litvinenko je bio KGB-ov agent koji je preminuo sredinom studenoga prošle godine u restoranu od posljedica trovanja radioaktivnom tvari polonijem, a prije smrti je izjavio da je cijelom operacijom dirigirao ruski predsjednik Putin.

Knjigu Sasha's story: The Life and Death of Russian Spy, koju piše urednik New York Timesa Alan Cowell, ekranizirat će Warner Bros, a Johnny Depp će kao šef produkcije najvjerojatnije tumačiti i glavnu ulogu zbog velikog interesa za ovaj slučaj.

net.hr
anais_nin

Post by anais_nin »

CHILDREN OF MEN, rez. Alfonso Cuaron, uloge: Clive Owen, Julianne Moore, Michael Caine

Image

Opravdano nahvaljen....vrijeme radnje: 2027, planeta zemlja je poludila jer su zene postale neplodne, drugim rijecima covjecanstvu se pishe kraj...jedan nimalo heroican covjek dobiva zadatak da odrzi tracak nade koji se pojavio niotkud...poetican film, prelijepo koristenje zvucnih efekata, u nekim momentima vise "zvucan" nego "vizuelan", mada se na prvi pogled moze uciniti dosta "taman i siv", u sustini je fokusiran na vaznost NADE....toplo preporucujem....
anais_nin

Post by anais_nin »

THE PAINTED VEIL 2006, rez. John Curran, uloge: Edward Norton, Naomi Watts

Image

knjigu nisam citala.....orginal sa Gretom Garbo u glavnoj ulozi davno izblijedio u sjecanju tako da sam mogla neometano da uzivam u jednostavnosti ove nove verzije...Uzitak za ljubitelje romanticne drame...Norton izvanredan, u ovom filmu me podsjetio na velikane filmskog platna iz zlatnog doba Hollywood-a......2 ljudi (britanaca) u braku otkrivaju kompleksnosti bracnih odnosa, upoznaju jedno drugo kroz borbu sa epidemijom kolere u Kini...radnja na momente dijeluje usporeno ne bih preporucila onima koji uzivaju u dinamicnim akcionim filmovima :D sve u svemu dosta dobar film :D
anais_nin

Post by anais_nin »

PERFUME: The story of a murderer 2006, rez. Tom Tykwer, uloge: Ben Whishaw, Dustin Hoffman, Alan Rickman

Image

Ovo sam zeljno iscekivala...radoznalost i nevjerica da se neko usudio pokusati ovako izuzetno knjizevno dijelo pretvoriti u film...u vecini slucajeva fenomenalna knjiga znaci osrednji film...Tom Tykwer me prijatno iznenadio...film je mracan, mracan, mracan na relativno suptilan nacin, bas kao i knjiga...prijatno iznenadjena cinjenicom da mi filmska verzija nije pokvarila zadovoljstvo koje mi je pruzila knjiga [[2z]]
sulesavic

Post by sulesavic »

anais_nin wrote:PERFUME: The story of a murderer 2006, rez. Tom Tykwer, uloge: Ben Whishaw, Dustin Hoffman, Alan Rickman

Image

Ovo sam zeljno iscekivala...radoznalost i nevjerica da se neko usudio pokusati ovako izuzetno knjizevno dijelo pretvoriti u film...u vecini slucajeva fenomenalna knjiga znaci osrednji film...Tom Tykwer me prijatno iznenadio...film je mracan, mracan, mracan na relativno suptilan nacin, bas kao i knjiga...prijatno iznenadjena cinjenicom da mi filmska verzija nije pokvarila zadovoljstvo koje mi je pruzila knjiga [[2z]]
Gledao, dopao mi se. Knjigu ne èitah.
sulesavic

Post by sulesavic »

anais_nin wrote:PERFUME: The story of a murderer 2006, rez. Tom Tykwer, uloge: Ben Whishaw, Dustin Hoffman, Alan Rickman

Image

Gledao, svidio mi se.
anais_nin

Post by anais_nin »

sulesavic wrote:

Image

Gledao, dopao mi se. Knjigu ne čitah.
Knjiga je jednostavno izuzetna i neopisiva....usjesno pretociti culo mirisa u rijeci na papiru je stvarno umijece :D
sojka

Post by sojka »

Film je jako los. Mislim bila sam razocarana njima.
Ni blizu nije opis junaka. No kao i obicno je svaki film razocarenje nakon romana. Jedino uspjesan film uzimajuci i roman u obzir je Da Vinci Code.
repeater

Post by repeater »

sojka wrote:Film je jako los. Mislim bila sam razocarana njima.
Ni blizu nije opis junaka. No kao i obicno je svaki film razocarenje nakon romana. Jedino uspjesan film uzimajuci i roman u obzir je Da Vinci Code.
a, rocky ??
Tesssa

Post by Tesssa »

zezas? Knjiga je prosijecna a film je katastrofa. Sve je zbrkano i mnogo ljudi koji nisu citali knigu kazu da su se totalno izgubili u odredjenim dijelovima filma, da uopste nisu mogli da uhvate radnju.
repeater

Post by repeater »

dinchy84 wrote:
zezas? Knjiga je prosijecna a film je katastrofa. Sve je zbrkano i mnogo ljudi koji nisu citali knigu kazu da su se totalno izgubili u odredjenim dijelovima filma, da uopste nisu mogli da uhvate radnju.
a, sta si ti ocekivala. da ce covjek napravi 20-satni film kako bi prenjeo svaki detalj iz knjige?? pa cemu onda film??
sojka

Post by sojka »

Odstupa jednostavno. Dobar pokusaj, ali roman je roman.
Forsirajmo citanje. :)
repeater

Post by repeater »

sojka wrote:Dobar pokusaj, ali roman je roman.
kakav zakljucak. toliko mudrosti u toliko malo rijeci. hmm.
anais_nin

Post by anais_nin »

ocigledno imamo totalno razlicite ukuse...meni je recimo Da Vinci Code malo bolji roman za plaze, a film mi je jedan od onih koji se zaborave odmah nakon gledanja....mislim da nije knjiga dobila toliko publiciteta sam film ne stoji kao dijelo, ne smijem upotrijebiti rijec umjetnost jer to nije ni U od umjetnosti vidjelo, zali Boze onoliko kvalitetnih glumaca....

iskreno meni su i knjige (Perfume i Da Vinci Code) udaljene svijetlosnim godinama isto kao i filmovi...ne, film nije savrsen, Perfume je po meni jedno od najizazovnijih knjizevnih dijela za ekranizaciju, ali mislim da je Tykwer stvarno uspio filmski prikazati obsesiju jednog covjeka, njegove deformitete licnosti, zivotne okolnosti koje su igrale ulogu u tome kako se njegova zivotna prica odvijala....kao sto rekoh za mene Da Vinci Code ZNJ kvalitete, Perfume toplo preporucujem ljubiteljima filmske UMJETNOSTI :D
sojka

Post by sojka »

r.,
jednostavno ne podudara se sa mojim ocekivanja. Sam gl. lik Grenouille je u romanu sasvim drugacije opisan. Reziser mu je i filmu dao takoreci sansu i malo ga uljepsao. Dakle gledaoc kroz to vec gaji vece simpatije prema liku.
No ok. Zanimljivo sa druge strane eksperimentisati i stvarati nove verzije.
No medjutim to nije to. :roll:
Post Reply