Gdje si kupila i koju - daj sliku, ime, para i tako tobilosto wrote:samo da se pohvalim da sam pred novu godinu sama sebe pocastila sa profi setom cetkica za sminku... majko moja mila! kakvo je to potpuno novo iskustvo... imam osjecaj da mobu na kapku nacrtati cvijet sa 12 latica i sa 3 liske, samo kad bih htjela (hocu reci, toliko su dobre i tako se moze biti precizan)
koristim maxfactor i loreal, no cesto uzmem i ponesto od avona ili oriflame, jer sam okruzena curama koje to prodaju, pa se povremeno nesto interesantno nadje...
SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- Michun
#326 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
-
debela
#327 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ko da gledam kupila je vani ili narucila sa neta 
-
bilosto
#328 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
@ Michun
evo link za slicne... ne mogu da nadjem tacno ove koje sam ja uzela, moj set ima 23 cetkice, bio je 70 dolara. isti je proizvodjac, stranica im je http://www.cosmeticconceptslls.com, ali nece da ucita...
evo link: http://www.becomegorgeous.com/?act=buy&id=257
evo link za slicne... ne mogu da nadjem tacno ove koje sam ja uzela, moj set ima 23 cetkice, bio je 70 dolara. isti je proizvodjac, stranica im je http://www.cosmeticconceptslls.com, ali nece da ucita...
evo link: http://www.becomegorgeous.com/?act=buy&id=257
- Lady Saray
#329 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
moRel' meni neko dati kakav savjet vodje?
ja kako god da se nasminkam (baza, korektor, puder ili samo baza i puder) nakon nekog vremena, ja bih rekla cak i ubrzo nakon toga, meni se ispod ociju ili ti ga na podocnjacima sminka nekako uvuce u pore i istakne mi borice one smijalice ha jel (mlada sam ja za pravih bora
) pa me posteno postara... cak sam razmisljala da sminkam cijelo lice osim podocnjaka 
probala sam od avona preko loreala i mf-a do lancomea i uvijek mi se pojavi to... sta radim pogresno? ima li kakav trik da ja ne znam za njega? desava li se jos nekome to? kako sprijeciti? ja vala ne vidjoh ni kod jedne hanume da je ovako kao kod mene... ili to sto je kod mene pa mi 10x gore izgleda
ja kako god da se nasminkam (baza, korektor, puder ili samo baza i puder) nakon nekog vremena, ja bih rekla cak i ubrzo nakon toga, meni se ispod ociju ili ti ga na podocnjacima sminka nekako uvuce u pore i istakne mi borice one smijalice ha jel (mlada sam ja za pravih bora
probala sam od avona preko loreala i mf-a do lancomea i uvijek mi se pojavi to... sta radim pogresno? ima li kakav trik da ja ne znam za njega? desava li se jos nekome to? kako sprijeciti? ja vala ne vidjoh ni kod jedne hanume da je ovako kao kod mene... ili to sto je kod mene pa mi 10x gore izgleda
- Michun
#330 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
e 'vako iz mog iskustva jer je meni korektor glavni - ljubicasto modra boja ispod ociju. trebas koristiti korektor koji nije u sticku - zavisi koji sminku kupujes ali revlon ima dobar sa spuzvicom, clinique, coco chanel i jos neki. e sad, korektor stavis i fiiino razmazes, zatim mrvicu pudera tecnog na to da dobije istu boju kao ostatak lica (ako stavljas puder na cijelo lice) i ondak malo poprasis, jel'te. malo se mora prikazati u boricama i to ne u svim, ali ne bi trebalo sad da bude ocigledno. ako sam pomogla drago mi je. ako nisam, pitaj expertaLady Saray wrote:moRel' meni neko dati kakav savjet vodje?![]()
ja kako god da se nasminkam (baza, korektor, puder ili samo baza i puder) nakon nekog vremena, ja bih rekla cak i ubrzo nakon toga, meni se ispod ociju ili ti ga na podocnjacima sminka nekako uvuce u pore i istakne mi borice one smijalice ha jel (mlada sam ja za pravih bora) pa me posteno postara... cak sam razmisljala da sminkam cijelo lice osim podocnjaka
-
Mrs.Zurbrigen
#331 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
http://www.mistrys.co.uk/images/images/ ... 19_new.jpg
nije bas make-up, ali je kul.
i dobijes jedan za svaku ruku. 
nije bas make-up, ali je kul.
- anais_nin
- Kona__
#334 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Jooj anais razbolicu se od ovih slika.. 
-
ajsela
#335 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Koristi li neko kozmetiku ARTDECO? Kupila sam korektor kamuflaza i super je pa me interesuje kakva je ostala njihova kozmetikq?
- kolega
#336 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
moja preporuka je Standox 

odličan make-up

odličan make-up

-
lavv
#337 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja sam koristila sjene ARTDECO i moram ti priznati da sam se oduševila. Sjene sam samo probala, a ostalo ništa.ajsela wrote:Koristi li neko kozmetiku ARTDECO? Kupila sam korektor kamuflaza i super je pa me interesuje kakva je ostala njihova kozmetikq?
Nego bilosto kaži nam gdje ima profesionalnih četkica za šminku da sa kupi? Koje su tako dobre?
-
ajsela
#338 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Nasla sam puder Revlon ColorStay Makeup with SoftFlex for combination/oily skin. u Mamce, fenomenalan je i prezadovoljna sam!
-
bilosto
#339 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
odlican je artdeco... prije sam redovno koristila sve i svasta, ali posljednjih godina imam problem sa pronalaskom svjeze i raznolike sminke iz pomenutog brand-a. sa otvaranjem raznih kozm. butika velikih marki, mozda bi se sad moglo i lakse nalaziti, ali nisam skoro trazila. ako imas priliku, toplo preporucujem!ajsela wrote:Koristi li neko kozmetiku ARTDECO? Kupila sam korektor kamuflaza i super je pa me interesuje kakva je ostala njihova kozmetikq?
ono sto je alessandro za nokte, to je artdeco za sminku... (a imaju i dobre lakove, takodjer)
btw... bavi li se neko noktima... ja sam se mislila proslo ljeto upisati na kurs ili pronails ili alessandro, ali nisam, nesto mi se zgadilo (to je kad vezem aktivnosti sa nekim osobama, a upoznah se malo blize sa jednom "noktarkom", pa mi se ogadilo)... medjutim, zaista volim lijepe i njegovane ruke i nokte, a takodjer i stopala, pete i nokte na nogama... koristim professional nails (ili pronails).
imala sam gelom izljevene produzetke neko vrijeme, zatim samo gel na mojim noktima i suze mi cure svaki put kad zelim ponovno to da uradim, jer toliko osteti nokte i toliko traje obnova, da je to strasno (kod mene po 7-8 mjeseci, dva puta radila, oba puta suze ronila)... inace, gel mi se veoma svidja, jer u potpunosti prestanem da mislim na nokte bar 3-4 sedmice... francuski manikir, sve cisto i lijepo, a nema potrebe za stalnim bavljenjem noktima, zanokticama i slicno... ili je to bar takokod mene...
kakva su vasa iskustva (ako ovo uopce spada u make-up
-
Sutra
#340 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Moze li neko preporuciti dobro rumenilo/nijansu, za blijedu put... da izgleda prilicno prirodno i da je postojano 
-
TheSpy
#341 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja koristim tecni puder artdeco. nikad bolju stvar nisam imala.imam nenormalno blijed ten lica plus osjetljiva koza i nikada nisam mogla naci puder da mi odgovara i nijansira lice...sa ardecom sam prezadovoljna i preporucujem svima tecni puder.ajsela wrote:Koristi li neko kozmetiku ARTDECO? Kupila sam korektor kamuflaza i super je pa me interesuje kakva je ostala njihova kozmetikq?
- Kona__
#342 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
@Sutra ja u zadnje vrijeme koristim Bourjois i to ovo pakovanje
, veoma lijepa i prirodna boja je ova
Meni odgovara, postojan je i prirodno izgleda na licu, pa ako nisi probala, preporucujem...
, veoma lijepa i prirodna boja je ova
Meni odgovara, postojan je i prirodno izgleda na licu, pa ako nisi probala, preporucujem...- Kona__
#343 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
A sto se tice kozmetike Artdeco, super im je baza za sjenu, nema sanse da se sjena skupi na kapcima ili "ublijedi" pred kraj dana, ostalo nisam probala...
- Michun
#344 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Jel Artdeco ima jos negdje osim u CM - tamo mi razbrckano i neuredno. Znam, znam...to je do musterija.
-
ajsela
#345 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Michun wrote:Jel Artdeco ima jos negdje osim u CM - tamo mi razbrckano i neuredno. Znam, znam...to je do musterija.
Onaj CM u prolazu naspram Ceke je dobar, ima veliki izbor i nije neuredno.
- anais_nin
#346 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja strasno volim ArtDecoBond_JaneBond wrote:Probala sam Art Deco sjenila, i neki dan odem u DM i zapnu mi za oko Manhattan sjenila
Kupila sam smedje, sivo i zeleno. Lako se nanose i postojana su.

-
ajsela
#347 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Kupila sam od Avene diacnal kremu. Citala sam na forumima da je svi hvale medjutim meni uopste ne odgovara, jos vise sam se izasula, kriza
Ima li neko iskustva s ovom kremom??
Ima li neko iskustva s ovom kremom??
- Michun
#348 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Anais, ti si s druge strane bare jel tako?
Moze molba?
Kad ti bude nako malo dosadno a zelis gledati sminku, treba mi info. Koja je boja kod MAC studio finish concealer odgovarajuca za Clinique concealer all about eyes, 01.
Kupila bi MAC na ebay ali ima barem 4 boje koje bi po mojoj procjeni mogle. Eto, kad budes hodala uporedi ta dva
Hvala unaprijed
Moze molba?
Kad ti bude nako malo dosadno a zelis gledati sminku, treba mi info. Koja je boja kod MAC studio finish concealer odgovarajuca za Clinique concealer all about eyes, 01.
Kupila bi MAC na ebay ali ima barem 4 boje koje bi po mojoj procjeni mogle. Eto, kad budes hodala uporedi ta dva
Hvala unaprijed
-
melb26sa
#349 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja kupovala u SAM shopu na Titovoj.Bond_JaneBond wrote:Zna li mi iko reci gdje ima kupiti Bourjois kozmetike?
Je l' ima u CM-u il' u DM-u?Odgovorite do jutra, please.
-
cocochanel
#350 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Bourjois ima u sam shop-u..