Kako je glupo-naivno ovo razmisljanje. “Svabo ne zeli bilo sta ni sa boljom platom”drugi profil wrote:Ja više mislim da su to "odušni ventili" koji spriječavaju da se ovdje desi novo nasilje. Usput se profiltrira perspektivna radna snaga i oni koji su spremni nešto poduzeti da promijene svoj status, dakle preduzimljivi ljudi, da dođu na taj zapad i dignu mulj kojeg i tamo ima i koji guši njihove privrede.Seyfo wrote:U suštini se slažem sa navedenim, ali smatram da je problematika ipak malo dublja.drugi profil wrote:Precjenjujete intelekt ovih probisvjeta.
Njihov je plan samo da poklope sve za sebe, a egzodus je posljedica njihove kurcobolje za narod, drzavu, buducnost.
Evropa, istok i zapad Balkana, samo gledaju jer imaju koristi od toga. Ne moraju nista raditi ni planirati.
Naime, do juče smo imali vize i nisi mogao nikud ili jako teško;
znači, mogao si ovdje skapati od gladi ali džaba, ne možeš vani il imožeš samo kratko;
najednom, vize ukinuše a ničim to nismo zaslužili.Takođe, BiH svako malo ko fol napreduje i potpisuje neakve sporazume o pridruživanju a to nije rezultat napretka zemlje. Zbog svega toga ljudi lakše odu. Takođe, na prvu bi čovjek rekao da se ne može vani, ovi sa HR pasošima lakše odu, a opet odoše svi. Visoko školstvo anm je u kurcu, ali svako malo vijest"u Njemačkoj od sad prihvataju diplome sa privatnih fakultetat u BiH", znači nek ti otkucaju diplomu i pravac Dojčland.
Ne znam, možda zvučim kao teoretičar zavjere,....
Naši će raditi sve i svašta i za manju lovu, dok švabo ne želi baš bilo šta ni sa boljom platom.
Tako da u Bosni ostaje samo talog i mulj iz DNK bazena. Nesposobni, kukavice, naivčine i lopovi.
I eto još jednog odgovora na pitanje iz naslova.
DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
- insomnia78
#326 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
- djevojka bez imena
#327 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
Jesam. Svjesna sam da nemam bas nekih velikih razloga za to, ali negirati taj ponos bilo bi kao negirati pripadnost roditeljima i svemu sto oni jesu. Ja to tako....a vi, kako zelite 
- drug_profi
#328 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
Glupo je i nepristopjno kako ti komuniciras, ali hajd. Navikao sam da mi je okruzenje pp.insomnia78 wrote: Kako je glupo-naivno ovo razmisljanje. “Svabo ne zeli bilo sta ni sa boljom platom”
![]()
![]()
Pošto kupio, poto prodo. To su izjave njihovog arbaitsagentura.
Naime, npr. njegovatelji bolesnih lica su traženi, i nije potrebna nikakva kvalifikacija.
Zašto? Zato što švabe neće to da rade. Plata? Imigrantu sigurno izvrsna, a švabi očigledno mala.
- insomnia78
#329 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
I nema ni jedan svabo koji to radi? Oni svi strucno osposobljeni, fakultetski obrazovano isl? Nisi ti vani jel de?drugi profil wrote:Glupo je i nepristopjno kako ti komuniciras, ali hajd. Navikao sam da mi je okruzenje pp.insomnia78 wrote: Kako je glupo-naivno ovo razmisljanje. “Svabo ne zeli bilo sta ni sa boljom platom”
![]()
![]()
Naime, npr. njegovatelji bolesnih lica su traženi, i nije potrebna nikakva kvalifikacija.
Zašto? Zato što švabe neće to da rade. Plata? Imigrantu sigurno izvrsna, a švabi očigledno mala.
- drug_profi
#330 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
Obrati paznju na ono sto sam rekao: posto kupio, poto prodao.insomnia78 wrote:I nema ni jedan svabo koji to radi? Oni svi strucno osposobljeni, fakultetski obrazovano isl? Nisi ti vani jel de?drugi profil wrote:Glupo je i nepristopjno kako ti komuniciras, ali hajd. Navikao sam da mi je okruzenje pp.insomnia78 wrote: Kako je glupo-naivno ovo razmisljanje. “Svabo ne zeli bilo sta ni sa boljom platom”
![]()
![]()
Prljavi poslovi su uvijek rezervirani za one koji nemaju izbora.
Evo npr. na brzaka sto sam ubo:
https://jobboerse.arbeitsagentur.de/vam ... 827794_p=1
http://www.make-it-in-germany.com/de/fu ... /jobboerse
Perači guzica, traženi...
- HardcoreMX
#331 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
Zakacio si se sam pa sto ne odgovoris?!..Nije da nije fino biti u pravu, ali nije bas i da imponuju suhoparna, uvlakacka odobravanja, bio ti ili ne bio ponosan ...uljudno te pitam, a ti umjesto konkretnog odgovora, arogantno karikiras u jalovom pokusaju da ispadnes duhovitJohn Cleese wrote:Covjek koji ne razumije bas najbolje maternji jezik ne moze biti u pravu?HardcoreMX wrote: ..kako u pravu, a ne razumijem bas najbolje maternji jezik?!Ne razumjeti tebe ne znaci ne razumjeti i maternji jezik
.....i koji je to jezik?...dakle imas problem, reklo bi se par apsurda..apsurda iz predrasuda
![]()
![]()
Boga mi, ako posvetis malo vise paznje artikulaciji, mogao bi (bar na tren) biti i groteskan... no koliko god se ti trudio, malo je vjerojatno da ce ova nazovi-komunikacija (kao da pokusavam komunicirati sa mlinom za kafu, elektricnim...) dobaciti dalje od lakrdije...
I tako, eto, ja zaista ne bih dalje
A i nije red dalje gnjaviti zlosretnike koji bi da tu nesto citaju. Ako bas moras - napisi privatnu poruku.
Obecavam da cu je otvoriti, pa ce ti izgledati kao da sam je procitao
- Bluemore
#332 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
Pa nije rjesenje u potiskivanju nikadmoonca wrote:Ma, nije naravno.Ammaar wrote:Sto jeli mi to zabranjeno da prisustvujem ovdje? Ako ne dolazim u rodnu grudu to ne mora znaciti da sam se odrekao iste, ipak sam kevario za istu doduse ne za ovakvu kakva je sada.moonca wrote:
A koji je razlog tvog prisustva na ovom forumu?![]()
![]()
Al,eto razmisljam, ako imas -neprijateljsko- necu napisati , mrznju prema Bosni -onda ti ovo pisanje dodje traumaticno.
A da Bosna moze biti bolja , moze -ali zasto nije -krivci smo svi.
- Bluemore
#333 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
Ponosna na resurse koje unistavamo. Apsurdistan 
- muha_sa
#334 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
ja sam ponosan sto ti volis Sarajevosherbett wrote:Kakve su ovo teme? Jel to nekom kriza identiteta?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#335 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
Jašta će, pa da nam dojadišsherbett wrote:Eh.. da...muha_sa wrote:ja sam ponosan sto ti volis Sarajevosherbett wrote:Kakve su ovo teme? Jel to nekom kriza identiteta?![]()
![]()
Nagovaram zeta da mi sredi posao u Sarajevu.. silom neceee
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#336 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
sherbett wrote:Tomahawk11 wrote: Jašta će, pa da nam dojadišma sta to ti
- muha_sa
#337 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
djeS vamo sunce ti kalajsanosherbett wrote:Eh.. da...muha_sa wrote:ja sam ponosan sto ti volis Sarajevosherbett wrote:Kakve su ovo teme? Jel to nekom kriza identiteta?![]()
![]()
Nagovaram zeta da mi sredi posao u Sarajevu.. silom neceee
odavLe bjeze a ti bi da iz EUrope dodjes u vukojebinu
- Ludzak
#338 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
Postojite, ali ste manjina u sopstvenoj državi. Zapravo pripadate medju ostalimaedo_79 wrote:Ali još uvijek postojimo jeldaLudzak wrote:Postojite. ALi vas je toliko zanemariv broj da više težite ka nepostojanju, nego postojanju.
- edo_79
#339 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
Pa šta ćeš kad su jedino srbi, hrvati i bošnjaci konstitutivni ..... ove ostale koLudzak wrote:Postojite, ali ste manjina u sopstvenoj državi. Zapravo pripadate medju ostalima
- Bluemore
#340 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
bjeze i iz EUrope, susjedne a sto veze nejmammuha_sa wrote:sherbett wrote:djeS vamo sunce ti kalajsanomuha_sa wrote: Eh.. da...![]()
Nagovaram zeta da mi sredi posao u Sarajevu.. silom neceee![]()
![]()
odavLe bjeze a ti bi da iz EUrope dodjes u vukojebinu![]()
![]()
- muha_sa
#341 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
hajd sto idu u Njemacku, Austriju, SveCku--al ne kontam sta kod nas trazeBluemore wrote: bjeze i iz EUrope, susjedne a sto veze nejmam
- Bluemore
#342 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
LjubaF sta drugo i raHatluk uz kafumuha_sa wrote:hajd sto idu u Njemacku, Austriju, SveCku--al ne kontam sta kod nas trazeBluemore wrote: bjeze i iz EUrope, susjedne a sto veze nejmam
- edo_79
#343 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
muha_sa wrote:hajd sto idu u Njemacku, Austriju, SveCku--al ne kontam sta kod nas trazeBluemore wrote: bjeze i iz EUrope, susjedne a sto veze nejmam

- muha_sa
#344 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
ziku joj nakog cilima na ziduedo_79 wrote:muha_sa wrote:hajd sto idu u Njemacku, Austriju, SveCku--al ne kontam sta kod nas trazeBluemore wrote: bjeze i iz EUrope, susjedne a sto veze nejmam
![]()
![]()
![]()
- edo_79
#345 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
Dobila od nakog bošnje