Litvanija : BiH (drugi dio)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

mostarac

Post by mostarac »

List wrote:Dosad sam vidjao krug od 3 ekipe. Presudjuje zbir golova postignutih u medjusobnim utakmicama tih ekipa koje imaju isti broj bodova.

U tom slucaju 7/7 bolje je od 6/6. :D Cak i da ste vi sa 6/6 u medjusobnom omjeru bolji od repke koja ima 7/7. :D Tuzno ali istinito. :D
ja mislim da presudjuju medjusobni bodovi, tj. bodovi osvojeni u medjusobnim utakmicama
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

List wrote:Dosad sam vidjao krug od 3 ekipe. Presudjuje zbir golova postignutih u medjusobnim utakmicama tih ekipa koje imaju isti broj bodova.

U tom slucaju 7/7 bolje je od 6/6. :D Cak i da ste vi sa 6/6 u medjusobnom omjeru bolji od repke koja ima 7/7. :D Tuzno ali istinito. :D
Presuđuje prvo zbroj bodova između tih ekipa. Gdje bi se opet mi, Belgija i Španija našli u grupi od tri, gdje bi dalje odlučivao zbroj golova između nas gdje pušimo zbog onih 4-1.
sve ce doci na svoje

Post by sve ce doci na svoje »

Bosni je sad najlakse u grupi. niko vise ne odlucuje o nama .od dvije naredne utakmice samo je jedna teska,ona zadnja.dok scg ima dvije teske utakmice .sta reci sve tri repke imaju realne sanse dok bosna bez pretjerivanja ima najmanje glavobolje. znam da se mnogi nece sloziti sa mnom ali trezveno skontajte pa ce te se uvjeriti.Ovo je kao u tenisu gubis 2:0 u setovima pa stignes do 2:2 pa znamo ko obicno pobijedi peti set.
Toozla

Post by Toozla »

pa znamo ko obicno pobijedi peti set.
...Federer, ko drugi.... :D
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

Toozla wrote:
pa znamo ko obicno pobijedi peti set.
...Federer, ko drugi.... :D
Jok :oops: Njegovo Tenisko Veličanstvo Federer završava prije petog :D

Evo počinje Agassi - Blake, ni večeras neću spavati :shock: :D
Mahalac

Post by Mahalac »

1.Svaka cast navijacima za onu himnu na pocetku tekme.

2. Kako smo igrali super smo prosli..vile su nas pronosale (ne kontam ljudi nas s 10 igraca pritiscu ko da ih ima 20) ........

3.Grlicu, Papcu i Bolicu najiskrenije se zahvaliti na svemu i podjeliti satove s ugraviranom posvetom.

Eh sad dalje u potpunosti se slazem sa pokojnikom mostarcem, baka nema muda i ne zna izvesti napadacku momcad koju u sustini jedino dobro igramo ...sve je ostalo, sinoc se pokazalo na ivici sloma ????

Kad bi bili ljudi pa i da bog dragi pomogne da Serimo i mi prodjemo...to bi bila najveca pravda ovih kvalifikacija...sta su sinoc samo uradili Spanci...GADE MI SE.
Onome Duljaju (sto faulom napravi prekid i zaradi crveni)spomenik dici-kud ga ne slomi za sva vremena...svaka mu cast...covjek igrac serimo,(ne znam koji)vidi se da ne folira, lezi na zemlji URLA...a ovi vamo Raul i ostali igraju...h...m im mater onu supacku.
Valjda nam je ovo nauk da pokusamo nesto zajedno napraviti pa nek se svi onda lagano napuse....... :shock:
edu

Post by edu »

steta da najbolji strijelac bundes lige igra zadnjeg..ali..jebes ga..sta je tu je...

cestitam na pobjedi (ne i na igri)...
*Unreal*

Post by *Unreal* »

umro je mostar wrote:Bitno je San Marino natrpat koliko god mozemo, jer svasta moze bit i gol-razlika moze presudit oko mnogo cega. AKo im moze stat 15 komada, treba im uvalit 15.
:lol: :lol:

Ta ti je dobra, kako je krenulo dobit cemo i San Marino 1-0 :D :D

Mos mislit 15-0 ono Bola dao 10 golova :D Misimovic 3, Bajram 1 i Hasagic iz penala :D

by the way Bola je stvarno izlapio treba ga se rjesit :-)
amanjarabi

Post by amanjarabi »

Ja sam za bosanskohercegovcko-srbijansko-crnogorski sporazum!

Nesto slicno onim Zufikarpasicevim muslimansko-srpskim sporazumom pred rat. Scenarijo je isti ko na Evroviziji. Mi vama, vi nama.

Jebali su nas u Spaniji. Mi cemo ih zajedno na Marakani. Treba im pokazat sta je Balkan i kako se na Balkanu dolazi do viza za SP. :-)
Javnost u BiH i SiCG simpatise sa sa obje repke, treba tu atmosferu iskoristiti.
The_Fluid

Post by The_Fluid »

edu wrote:steta da najbolji strijelac bundes lige igra zadnjeg..ali..jebes ga..sta je tu je...

i ja sam u pocetku to mislio, no prateci kako covjek igra zadnjeg igraca i stize na sve lopte, neka ga tu, inace bi sinoc bilo 3:1 za domacina, najmanje
--

Ako bude gusto presudit ce gol razlika, obzirom da smo mi u +1, a Spanija +4 (cini mi se), ostaje filovanje San Marina, i eventualno igranje nerijesenog sa SCG (istim rezultatom kao na Kosevu), pobjeda je previse optimisticno razmisljanje, ne nadati se previse da ce Belgija ili Litvanija odigrati superiorno sa Spanijom.
Tek se sada vidi koliko fale dva boda (da li iz Spanije (gol u posljednjem trenutku), da li sa Koseva sa Litvanijom (samo nerijeseno) ili iz Belgije (pad igre kakav je samo SFRJ reprezentacija znala odigrati).

Sretno, u svakom slucaju, jer naziru se konture reprezentacije, jos uvijek bez dobrog golgetera (sto se mora traziti podhitno)
Qwert

Post by Qwert »

The_Fluid wrote:
edu wrote:steta da najbolji strijelac bundes lige igra zadnjeg..ali..jebes ga..sta je tu je...

i ja sam u pocetku to mislio, no prateci kako covjek igra zadnjeg igraca i stize na sve lopte, neka ga tu, inace bi sinoc bilo 3:1 za domacina, najmanje
--

Ako bude gusto presudit ce gol razlika, obzirom da smo mi u +1, a Spanija +4 (cini mi se), ostaje filovanje San Marina, i eventualno igranje nerijesenog sa SCG (istim rezultatom kao na Kosevu), pobjeda je previse optimisticno razmisljanje, ne nadati se previse da ce Belgija ili Litvanija odigrati superiorno sa Spanijom.
Tek se sada vidi koliko fale dva boda (da li iz Spanije (gol u posljednjem trenutku), da li sa Koseva sa Litvanijom (samo nerijeseno) ili iz Belgije (pad igre kakav je samo SFRJ reprezentacija znala odigrati).

Sretno, u svakom slucaju, jer naziru se konture reprezentacije, jos uvijek bez dobrog golgetera (sto se mora traziti podhitno)
Realna analiza. Posto su 'slaganja' popularna da se i ja onda jednom slozim. :D
edu

Post by edu »

The_Fluid wrote:

--

ima mjesta..ali bolje dovuci rahimica..barbareza gurnuti gore..bolica gurnuti bilo gdje samo ne na teren.. :D :D ..mozda u spicu baljic i misimovic (ako je to moguce..jer nisam neki strateg..)..ih..pa gdje bi nam bio kraj.. :D :D :D
Stari

Post by Stari »

Eh ma vi zapeli za tu igru pa nikako da se odlijepite ...neka rezultata .... a igra ? Je svakako u danasnje vrijeme podredjena rezultatu...Svi ste vi ovdje vjerujem dovoljno stari da se sjecate barem nekoliko utakmica u kojima je ekipa koja je izgledala ubjedljivije na terenu , vodila igru, imala vise sansi...na kraju izgubila.

-Grci ga (da uzmem prvo taj primjer je je svjeziji) zavuku u zadnjoj minuti produzetka utakmice sa Ceskom lani na EP u Portugaliji premda su jedva zivu glavu iznjeli u regularnom toku...a da ne spominjem to sto je rekao Ceski selektor odmah nakon utakmice. Veli : "...Selektor sam ceske reprezentacije , na danasnji dan tacno tri i pol godine, u tom vremnu smo odigrali 40-ak sluzbenih utakmica i nikad tokom tog perioda nismo primili gol iz kornera.....no jednom je moralo biti prvi put"

-Brazilci predvodjeni Carecom, Alemaom, Millerom ...i ostalima... u 1/8 finala SP 1990 u Italiji ....drze Argentince u dva navrata po 10-ak minuta u njihovom kaznenom prostoru i svaki drugi napad zavrsava jal u stativu jal tik pokraj....i pred kraj jedna - polu-suplja lopta- iz guzve dolazi do malog zelenog Maradone ka kojem odmah slozno idu sva 4-vorica iz brazilske odbrane...nije morao Maradona gledati gdje se nalazi jer znao je da je kompletna brazilska odbarna tu u precniku od 4-5m oko njega...gdje god da je poslao tu loptu nju bi C. Caniggia stigao....a izmedju Caniggie i Taffarela vise nije bilo nikog. A Claudio je tih dana bio nabrzi covjek s loptom na svijetu.

-I bilo je takvih utakmica puno vise .... I ko se danas sjeca te brazilske postave? Slabo ko...mozda samo ovakve budaletine ko ja. A Maradone (i Cannigie takodjer mozda)...se sjeca puno vise ljudi.

Htjedoh reci mozda bi (i vjerovatno) trebalo uraditi odredjene izmjene .... ali valja spomenuti i to da je Sliskovic uspio napraviti tim koji ocito vrlo rijtko gubi utakmice (u ovom ciklusu se to desilo samo jednom u Bruxellesu)....a u stvaranju ekipe, je stvaranje odbrane koja ne prima puno golova tezi dio posla....napad ce prije ili kasnije profunkcionisati...za sad je najbitnije da momci otraga zacepe rupe.
breka

Post by breka »

prognoziram sljedeci ishod na kraju pretposljednjeg kola:

1. SCG 19
2.BIH 16
3.SPANIJA 15
4.BELGIJA 12

u zadnjem kolu igramo protiv srba samo nerjeseno, sto je nedovoljno za baraz jer spanci imaju tekmu sa san marinom i tako se ponovo plasiraju na guzove. smradovi.
The_Fluid

Post by The_Fluid »

breka wrote:prognoziram sljedeci ishod na kraju pretposljednjeg kola:

1. SCG 19
2.BIH 16
3.SPANIJA 15
4.BELGIJA 12

u zadnjem kolu igramo protiv srba samo nerjeseno, sto je nedovoljno za baraz jer spanci imaju tekmu sa san marinom i tako se ponovo plasiraju na guzove. smradovi.
Spanci idu u goste Litvaniji u posljednjem kolu (ne igraju sa San Marinom).
breka

Post by breka »

gdje si to procitao?

po mom rasporedu litvanci i belgijanci igraju zadnje kolo, spanija sa san marinom
breka

Post by breka »

The_Fluid wrote:

1. SCG 19
2.BIH 16
3.SPANIJA 15
4.BELGIJA 12

provjerio jos jednom na fifinoj stranici, dakle spanija - san marino u zadnjem kolu.
The_Fluid

Post by The_Fluid »

ups, do mene, tacno San-Marino - Spain u posljednjem kolu, 12. oktobra
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Mozemo pricati sta hocemo ali moramo i priznati da su u globalu ipak ovo sjajni rezultati u kompletnim kvalifikacijama. Izgubili smo od Belgije 4:1 sto uopste nije sramota jer Belgija spada bez obzira na sve u vrh Evropskog fudbala. Po meni jedini kiks je 1:1 protiv Litvanije na Kosevu ali s obzirom kakvi su napadi bili na reprezentaciju polsije Belgije dobro smo odigrali i nerijeseno. Spaniju smo po svim zakonima pravednosti trebali pobjediti sto bi bilo ravno nemogucem ali ipak ova zemlja nema jos uvijek tu snagu da se bori protiv FIFE. Jer da je FIFA imalo postena taj bi gol ponistila jer je dat mimo svakog sudijskog vremena i uz ocito produzavanje sve dok Spanjolci ne postignu gol. Bas me interesuje sta bi bilo da su postigli u 15 minuti sudijskog vremena jer sudija ne bi sviro kraj dok oni ne bi dali gol. sa tom pobjedom sad bi djelili prvo mjesto. Dakle pokradeni smo 100%.
Svaki trener ima neko svoje vidjenje u vodjenju ekipe pa tako i Blaz. On nema klasicnog stopera u ekipi a po konstituciji i tehnici to moze igrati samo Sergej. I to se pokazalo vise nego sjajno. Meni isto tako pomalo nije jasno zasto Misimovic nije igrao u zadnje dvije utakmice ali isto tako moramo priznati da Bolic ma kako bio mrljav zna dati gol. Jednostavno ima nos.
Sanse za plasman. Objektivno 50-50. Dobra je stvar sto belgijanci imaju jos uvijek makar teoretsku sansu i najbitnije je da pobjede Spaniju i da SCG dobije sve do kraja. U tom slucaju predpostavljam da se SCG protiv nas ne bi bas lomila :) U svakom slucaju kompletna reprezentacija na celu sa Bakom je zasluzila cestitke i za prosle a i za ove kvalifikacije s obzirom kakvi nam kriminalci sjede po savezu.
I sto je za mene licno najvaznije ova ekipa igra i gine za Bosnu i Hercegovinu a to je upravo ono sto nam je falilo svih ovih godina.
breka

Post by breka »

vidis ...

ipak nisam vise toliko optimistican u vezi naseg odlaska na SP.
mislim da ce arogantni spanci uciniti sve da se domognu baraza, a mozda cak i prvog mjesta. treba se paziti sudija, narocito je opasan zadnji mec sa SCG zbog kojeg bi nas mogli cak i diskvalificirati, u slucaju provokacija i nemira na stadionu. ne znam, sve je moguce, kad se uzme u obzir nasa tekma na mestalli i jucerasnja protiv SCG
breka

Post by breka »

hrasno38 wrote:Dobra je stvar sto belgijanci imaju jos uvijek makar teoretsku sansu i najbitnije je da pobjede Spaniju i da SCG dobije sve do kraja. U tom slucaju predpostavljam da se SCG protiv nas ne bi bas lomila :)
do kraja? znaci i nas??
:shock:
ibnHome

Post by ibnHome »

The_Fluid wrote:

1. SCG 19
2.BIH 16
3.SPANIJA 15
4.BELGIJA 12

nazalost, u krivu si http://www.uefa.com/competitions/WorldC ... =1903.html

dalje...mi cemo spance veoma tesko sustici...s obzirom da s njima imamo potpuno jednak medjusobni odnos...1:1 u oba meca...na nabijanje gol razlike sa san marinom je tesko racunati...cak ako izgube od belgje, sto naravno nije nemoguce...nama nece biti dovoljan bod sa sicg...dakle samo pobjeda u beogradu i da belgijanci izvuku makar nerijeseno...onda ih preticemo...ali u tom slucaju preticemo i susede...i :D deutschland je tu...
a sto se tice njih...u ostalim kombinacijama...ako oni kojim slucajem izgube od litve....nama bi u beogradu bio dovoljan bilo koji nerijesen rezultat, izuzev nitj prema nitj (0:0)...pa da ih preteknemo....i u tom slucaju baraz...sto je daleko od neuspjeha...medjutim...jos dalje od gotovog posla....
breka

Post by breka »

ma baraz ili ne baraz, SP ili ne, ova repka zasluzuje svaki respekt. pogotovo sto okuplja sve nacije i svi se zdusno bore i imaju cilj pred ocima.
svaka cast baki sliskovicu, skidam kapu.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

breka wrote:
hrasno38 wrote:Dobra je stvar sto belgijanci imaju jos uvijek makar teoretsku sansu i najbitnije je da pobjede Spaniju i da SCG dobije sve do kraja. U tom slucaju predpostavljam da se SCG protiv nas ne bi bas lomila :)
do kraja? znaci i nas??
:shock:
hahah u pravu si moja greska :)Da dobiju Litvance
breka

Post by breka »

samo da nije bilo tog nesretnog poraza od 4-1 protiv belgije

:(
Post Reply