Kosarka!

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Stitch__

Post by Stitch__ »

mislis na stevea kerra, a parish je centar :D

moj edu, kad bas zahtijevas:

Primetime Pippen vs Odom -

Primetime Rodman vs K.Brown -

Primetime Harper/Kerr vs S.Parker/McKie -

Primetime Longley/Grant vs Mihm/Bynum -

Primetime Kukoc vs D.George -

eto, ODABERI za svaku poziciju, za koga mislis da je jaci...
edu

Post by edu »

i rodmana svrstaste medju ozbiljne igrace.. :-) :-) ..znam..skakac..ali...
Stitch__

Post by Stitch__ »

pazi, ne mora kosarkas zabijati poene da bi bio dobar. igra ima toliko drugih aspekata koji se ne pokazuju statistikama, a koji odrazavaju kvalitet kosarkasa. Rodman je imao i statistiku, sedmerostruki najbolji skakac, ali je imao i odbranu kao malo ko drugi. Pa sjecas se kako je postara podjebavao, samo da bi ga iznervirao, da bi profulio koji sut :)

ma ja prihvatam da mi ljudi mogu pametovat oko europske i domace kosarke, to tek tu i tamo pogledam, al oko americke, ne priznajem nijedan domaci autoritet 8-)
Stitch__

Post by Stitch__ »

I nisi mi odgovorio....eto ti head-to-head kobeovi i jordanovi suigraci....

odaberi one za koje smatras da su bolji!

:D
El-Baklawa

Post by El-Baklawa »

edu wrote:"doboku u podsvjesti znas da smo u pravu "...........mislim..hau jes no! :D
sure,certo :D ..samo zarovi dubuko... :D

p.s cijelo vrijeme sam mislio na johna paxona...a ne parisha..otiso sam na onog iz Bostona ..:oops: ....nidje veze... :?

rodman 7-puta najskakac...i kaze rodman who? :? :shock: .. ..
fisher vs paxon...jos jedna prevaga na stranu Bullsa :dance:

@stitch,aferim :D
edu

Post by edu »

ljudi..mozete vi pratiti nba po 24 sata dnevno..ali vi ne mozete od mene znati bolje cari sporta koji se zove kosarka.. :D :D :D

nema..eto rodman provocir'o postara pa ovaj ful'o..jasta je..malone pocetnik..pa pada na te folove ala mekenro.. :D :D ..ne budite smijesni..fahrin.. :D ..za nekoliko onih igraca nemam pojma ko su.. :D ..sto ne znaci da ne znaju igrati.. :D :D ..ne fakat..da vam nabrojim nekoliko dobrih igraca koji su igrali u lakersima..(sad da li su igrali zajedno sa 8 ili ne..vi "nba pacijenti" prosudite.. :D :D )..sjecam se malog..nick van eksl..ili kako se vec pise..ne znam da li je igrao sa kobe-jem..bolja je jedinica od kerra..i harrpera..derek fisher..tu je negdje..eddie jones..on i pippen..razlike neznatne..robert horry..s kim ga porediti..kukocem?..bolji horry..elden campbel..sa rodmanom?..ja bih uvijek vise volio u ekipi imati campbela..o'neal vs longley..nema smisla.. :D :D .
to je ono cega se ja sjecam..ajde..neka neko od vas dvojice..progugla..pa neka postavi tim lakersa iz te tri sezone kada su dizali titule..(je li tri?)..pa cemo onda analizirati..da napomenem..ja nisam strucnjak za nba..(osim u Tatino vrijeme..i to vise onaj poslijeratni period..doba kad je penny bio u orlandu sa o'nealom..damon tek pocinjao u torontu..rik smits bio u indiani..hill u detroitu..kemp u settleu..itd..)..ali sam zato strucnjak za kosarku.. :D :D ..i prakticno i teoretski.. :D ..pa bujrum..obojica..jal na praksu jal na teoriju.. :D :D :D
Stitch__

Post by Stitch__ »

mudonjo :D

nemoj uzimat period sa o'nealom, tad su osvajali titule, tako da ne poredimo kobea iz tog perioda sa jordanom, nego danasnjeg kobea. zato mu gledam danasnje suigrace. kontas :D
edu

Post by edu »

pa ja vidim da ne znam haman nikoga od ovih igraca.. :D :D ..to su njegovi danasnji saigraci?..cuj nemoj uzimati period dok je sa o'nealom osvajao titule..pa uzimas period jordana kad je osvajao titule..i uzimas period kobe-ja kad je osvajao titule...

btw..odlican naslov u danima.."kobe jarabi".. :D
Stitch__

Post by Stitch__ »

tvoj jedini argument da je jordan bolji je to sto je vodio bulse do titule "sam", a kobe je imao o'neala, i pitas se sto kobe sad, bez shaqa, ne vodi lakerse do titule kad je vec bolji.

jel tako?

e pa, ja ti govorim da se jordan u svoje doba imao na koga osloniti, a kobe nema. eto ti i dokaz par postova gore, u usporedbi
edu

Post by edu »

Stitch__ wrote:tvoj jedini argument da je jordan bolji je to sto je vodio bulse do titule "sam", a kobe je imao o'neala, i pitas se sto kobe sad, bez shaqa, ne vodi lakerse do titule kad je vec bolji.

jel tako?

e pa, ja ti govorim da se jordan u svoje doba imao na koga osloniti, a kobe nema. eto ti i dokaz par postova gore, u usporedbi
ne kazem da je kobe imao samo o'neala..vec jos nekoliko drugi igraca koji su..po mom misljenju..u vecini slucajeva bolji od svojih "kolega po pozicijama" u bullsima u vrijeme osvajanja tih 6 titula..(posebno zadnje 3)..znaci govorimo o o periodu kad su obje ekipe osvajale titule..ovo sad me ni ne intersuje..jebo njegov 81 poen kad oni na kraju nece osvojiti prvenstvo..mislim da bi i on vise volio da zabija po 15 ali da na kraju prvenstva dobije prsten...
Stitch__

Post by Stitch__ »

ja i ne sporim da je jordan u primetime bio bolji nego kobe dok je osvajao titule. govorim ti da je kobe DANAS bolji od tog jordana :-)

ps

campbell, van exel i jones nisu s lakersima osvojili nijednu titulu
edu

Post by edu »

ok..ali JA.. :D mislim da nije.. :-) :-) :-)

iako..mislim da nismo pricali o tome ko je bolji..nego ko je imao bolje/losije saigrace...

hvala na informaciji..onaj mali exel je bio lud..a jones mi je uvijek bio dobar igrac...
Stitch__

Post by Stitch__ »

pa da, pricali smo o saigracima, i tako zakljucili da nije kobeova krivica sto ove godine ne moze do titule, tj eliminirali onu "jordan je osvajao, i zato je bolji". vidimo iz prilozenog da je kobe bolji scorer, a ostalo je subjektivno :-)

van exel otisao u denver za tyronna luea, i pick kojim su lakersi izabrali tonya battiea i odmah ga mijenjali u boston za travisa knighta

a jones i campbell otisli u charlotte za jednog od meni najdrazih igraca svih vremena - glena pirinacha :D
edu

Post by edu »

ova "jordan je osvajao, i zato je bolji" nikad nije ni postojala..jer je i kobe osvajao..ali ja kazem da kobe za svoje prstenje treba zahvali o 'nealu..(i to njemu prije svega...)..a jordan za svoje prstenje treba zahvaliti necemu visem.. :-) :-) :-)

glen je imao ruku k'o malo ko...
Stitch__

Post by Stitch__ »

uh ne kontas me nikako

my point, da zakljucimo

stavi kobea umjesto jordana u te timovi bullsa, i imaces iste rezultate :-)
edu

Post by edu »

to je vec hipotetika.. :-) :-) :-)
Stitch__

Post by Stitch__ »

ma to ti je cinjenica 8-) :-D :D
edu

Post by edu »

ne prenosi fahrinu logiku razmisljanja na forum! :D :D :D
Stitch__

Post by Stitch__ »

nije to fahrina, nego vulkanska logika!

live long and prosper

Image

edu

Post by edu »

ako nije..zasto onda stavljas fahrinu sliku? :D
Stitch__

Post by Stitch__ »

hos da sad skeniram avaz i tvoju sliku u njemu

i postavim na forum, naravno :D
edu

Post by edu »

bila je.. :D :D ..crnac te preduhitrio.. :D :D :D
Altsa

Post by Altsa »

samo da se zna ko je najbolji igrac

Image
Stitch__

Post by Stitch__ »

a sta mislis o

Image

edu

Post by edu »

dobar je dzevdo.. :D :D ..nikad necu zaboraviti njegovu nemoc protiv sabonisa u skenderiji.. :-) :-) :-)

nervirali su me papci koji su mu skandirali "glupane..glupane..." kad je bosna ugostila zagreb...
Post Reply