Dragstor ekonomija - Neradna nedjelja vol 2

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply

Idete li nedjeljom na piknik?

Da
34
39%
Ne
53
61%

Total votes: 87

zigzag

#326 Re: Dragstor ekonomija - Neradna nedjelja vol 2

Post by zigzag »

jednostavnije je otjerati gračanliju
peca777

#327 Re: Dragstor ekonomija - Neradna nedjelja vol 2

Post by peca777 »

nepass1 wrote: 07/07/2026 13:56 Da smo pametni zavrnuli bi pipu rs-u. A ne gym u rs, pivo u rs, hrana u rs, igraona u rs itd itd...
Prestanes finansirati i onda bi tek vidio pomagnjavije.
A rs jeste dio moje drzave to se slazem. Ne bojkotujem ja rs vec trose je para u rs
Objasni, kako bi zavrnuo pipu, daj konkretne primjere osim "obican gradjanin da ne trosi pare". Daj malo sire?

Moja ideja je potpuno obrnuta, kupiti sve sto se moze kupiti u rs, od zemlje, stanova, garaza, supa, apsolutno sve.

No ti kupis nekretninu odmah ti kazu "djes otiso medju cete".
nepass1

#328 Re: Dragstor ekonomija - Neradna nedjelja vol 2

Post by nepass1 »

peca777 wrote: 07/07/2026 14:12
nepass1 wrote: 07/07/2026 13:56 Da smo pametni zavrnuli bi pipu rs-u. A ne gym u rs, pivo u rs, hrana u rs, igraona u rs itd itd...
A rs jeste dio moje drzave to se slazem. Ne bojkotujem ja rs vec trose je para u rs
Objasni, kako bi zavrnuo pipu, daj konkretne primjere osim "obican gradjanin da ne trosi pare". Daj malo sire?

Moja ideja je potpuno obrnuta, kupiti sve sto se moze kupiti u rs, od zemlje, stanova, garaza, supa, apsolutno sve.

Pa is bi otisli u tri lijepe da im sarajlije ne ostavljaju pare. Ovdje pricamo o obicnim ljudima i kako oni mogu doprinjeti. Sta ti sire imam pricati. Ne ides kod bojana na masazu, ne ides u majstora na pivo, ne ides u onaj gym je li gold? ne ides u tropic, bingo, toplik itd. Hej ono nadje ici u toplik u vukojebinu da jede ribu?!? Jednostavno ne ostavljas pare. Pa kad 10k ljudi prestane ostavljati pare osjetice se.
Jos da ti nacrtam ili pp prezentaciju napravim?
Ja imam zemlju u rs, nikad necu prodati. Ne pricam uopste o toj vrsti kupovanja. Vec placanje usluznih djelatnosti.

Na kraju krajeva nek radi ko sta hoce, ide mi na kurac da ujutro ide cvijet srebrenice na sakoicu a navecer vopi i burger u majstoru za pivo medju ekipom koja to sve negira.
Iznio sam svoje misljenje i cudjenje, ne bih dalje isao u ubjedjivanje. Neces ti mene nikad ubjediti u svoje.
Imam svoj princip i ne bih se sutra u ogledalo mogao pogledati da znam kako finansiram ljude koji negiraju genocid, pjevaju noz zica srebrenica, koji su ubijali neduznu djecu i opet su spremni ubijati. Finansiram jer mi je prahnulo pojesti sladoled a granap mi ne radi...
peca777

#329 Re: Dragstor ekonomija - Neradna nedjelja vol 2

Post by peca777 »

nepass1 wrote: 07/07/2026 15:11 Pa is bi otisli u tri lijepe da im sarajlije ne ostavljaju pare
Ne bi. Ni kao sto nisu zaduzeni, ni kao da ce propasti i sl. Za sirotilje ima para da jedu hljeb i sol.

Prestanite s tom pricom "oni su na ivici propasta". Nisu, ili nisu nista vise ili manje nego mi u pederaciji. Nasjedate na obicne propagadne price.

Jedini nacin za to da taj dio postane Bosna i Hercegovina defakto jeste naseljavanje. Nema niti jedan drugi nacin.

Nazalost, rs je smisljeno iseljena od Bosnjaka a to treba zahvaliti sda i ostaloj bratilji
dječak sa šibicama

#330 Re: Dragstor ekonomija - Neradna nedjelja vol 2

Post by dječak sa šibicama »

Obozavam nedelju i posjetu Tropicu, milina

Jos dres obucem, stavio bi i sal ali vruce
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#331 Re: Dragstor ekonomija - Neradna nedjelja vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

Koji dres
NediM17

#332 Re: Dragstor ekonomija - Neradna nedjelja vol 2

Post by NediM17 »

Cuj koji, najdrazi. :mrgreen:
Haris.ba

#333 Re: Dragstor ekonomija - Neradna nedjelja vol 2

Post by Haris.ba »

peca777 wrote: 07/07/2026 14:12 No ti kupis nekretninu odmah ti kazu "djes otiso medju cete".
Jesi kupio?

I ko ti to kaze , te komentare? To bi tebe pogodilo da ti neko kaze sto si otisao medju cete?
Mislim da preuvelicavas.

Malo je falilo nedavno da kupim u Lukavici, ali izletila bolja lokacija.

Meni za lokaciju sa druge strane (uzp trenutno)
niko nije rekao sto ces medju "ustase". Cak, bilo komentara - pametno.
A, i da je bilo - od komentara se ne zivi, niti dobijas pare.
peca777

#334 Re: Dragstor ekonomija - Neradna nedjelja vol 2

Post by peca777 »

Haris.ba wrote: 07/07/2026 17:04 Jesi kupio?
Ponosni vlasnik, sve mi je na cirlici. Jos sam i cirilicu obnovio :)
I ko ti to kaze , te komentare? To bi tebe pogodilo da ti neko kaze sto si otisao medju cete?
Ne bi me pogodilo, boli me kita za bilo koji komentar okoline, osim porodice. Ko kaze? Pa kaze 90% nasih sugradjana. Pogledaj samo temu iStocno Sarajevo i kada neko napise da razmatra kupovinu stana/nekretine u rs.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#335 Re: Dragstor ekonomija - Neradna nedjelja vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

Haris.ba wrote: 07/07/2026 17:04
peca777 wrote: 07/07/2026 14:12 No ti kupis nekretninu odmah ti kazu "djes otiso medju cete".
Jesi kupio?

Mislim da preuvelicavas.

Malo je falilo nedavno da kupim u Lukavici, ali izletila bolja lokacija.

Meni za lokaciju sa druge strane (uzp trenutno)
niko nije rekao sto ces medju "ustase". Cak, bilo komentara - pametno.
A, i da je bilo - od komentara se ne zivi, niti dobijas pare.
Dobro ti si politika kesovina, ljudi ti se uvlace.
Trebas im :D
Haris.ba

#336 Re: Dragstor ekonomija - Neradna nedjelja vol 2

Post by Haris.ba »

peca777 wrote: 07/07/2026 17:06 Ne bi me pogodilo, boli me kita za bilo koji komentar okoline, osim porodice. Ko kaze? Pa kaze 90% nasih sugradjana. Pogledaj samo temu iStocno Sarajevo i kada neko napise da razmatra kupovinu stana/nekretine u rs
Pa sta su onda uopce bitni ti sto nemaju para i nista u zivotu osim komentara? Sto ih uopce spominjes? Po njima da kupis na sred Menhetna rekli bi tamo ima pacova velikih.
_BataZiv_0809 wrote: 07/07/2026 17:08 Dobro ti si politika kesovina, ljudi ti se uvlace.
Trebas im
Ne diskriminiram kojih su pobuda oni sto mi zgodno uhu pjevuse. :mrgreen:
peca777

#337 Re: Dragstor ekonomija - Neradna nedjelja vol 2

Post by peca777 »

Haris.ba wrote: 07/07/2026 17:14 Pa sta su onda uopce bitni ti sto nemaju para i nista u zivotu osim komentara?
nisu bas svi stabilni pa da se ne osvrcu komentare.

Dodatno, ni ovaj dio drzave zvani federacija ne pomaze da se neko odluci na kupovinu nekretnine u rs. Ja sam za to da svako ko kupi nekretninu u rs ima zdravstvo u FBIH. Ma pristao bih da mi se uzima i % plate na subvenciju povrata u rs. Samo sto sam ja manjina koju niko ne jebe :D
NediM17

#338 Re: Dragstor ekonomija - Neradna nedjelja vol 2

Post by NediM17 »

Shooo, pa odlicna je bolnica "Cpbija" u Kasindolu. :run:
peca777

#339 Re: Dragstor ekonomija - Neradna nedjelja vol 2

Post by peca777 »

To je to, ovo su ti gore komentari iznad koji ce to ismijavati. Zbog takvih i slicnih i trebaju da se oCepe pa neka imaju svoju 1000% crbiju.
nivla

#340 Re: Dragstor ekonomija - Neradna nedjelja vol 2

Post by nivla »

imam dovoljno zemlje tamo, ne zelim jos vise, koliko god se imalo nekako ne znam zasto bih kupio sebi priliku da stalno prolazim kroz podrucje u kojem se postuju najveci zlocinci u posljednjih 50 godina
peca777

#341 Re: Dragstor ekonomija - Neradna nedjelja vol 2

Post by peca777 »

Ma da, neka se ocepe onda. Jok, ja necu tamo, oni nece ovamo i rahat patnja.
NediM17

#342 Re: Dragstor ekonomija - Neradna nedjelja vol 2

Post by NediM17 »

Pripravnik peca, ponosni vlasnik nekretnine u pc.
A cips u "pederaciji", sto je sigurno sigurno je.
Nikakve fajde drzava BiH od te njegove kupovine.
Porez ide miletu, ne moze glasati tamo, dakle mudo od ovce.
peca777

#343 Re: Dragstor ekonomija - Neradna nedjelja vol 2

Post by peca777 »

NediM17 wrote: 07/07/2026 17:41 Porez ide miletu, ne moze glasati tamo, dakle mudo od ovce.
Heheh, i tvoj porez iz pederacije ide miletu gdje god da se nalazis. Za Bosnjacke izdajice NIKADA ne bih glasao u rsu. To samo gleda da svoje egoisticke gujice smjesti gdje moze. Stoka obicna svaka policitcka stranka u rs koja ima predznak B.

No hej, ja sam ogorcena iskompleksirana osoba pa vjerovatno samo bulaznim.

Stanje je odlicno, sve su krivi svrbi i rvati.
NediM17

#344 Re: Dragstor ekonomija - Neradna nedjelja vol 2

Post by NediM17 »

peca777 wrote: 07/07/2026 17:57
NediM17 wrote: 07/07/2026 17:41 Porez ide miletu, ne moze glasati tamo, dakle mudo od ovce.
Heheh, i tvoj porez iz pederacije ide miletu gdje god da se nalazis. Za Bosnjacke izdajice NIKADA ne bih glasao u rsu. To samo gleda da svoje egoisticke gujice smjesti gdje moze. Stoka obicna svaka policitcka stranka u rs koja ima predznak B.

No hej, ja sam ogorcena iskompleksirana osoba pa vjerovatno samo bulaznim.

Stanje je odlicno, sve su krivi svrbi i rvati.
Porez na imovinu ide samo miletu.
Kad godisnje ispunjavam onu uplatnicu ruka mi zadrhti.
Pa ne moras za "bosnjacke" lopovske stranke, imas sirok izbor postenih "cpBckix" stranaka, npr. pss pRocetnika draska.
Naslovnica

#345 Re: Dragstor ekonomija - Neradna nedjelja vol 2

Post by Naslovnica »

nepass1 wrote: 07/07/2026 15:11

Pa is bi otisli u tri lijepe da im sarajlije ne ostavljaju pare. Ovdje pricamo o obicnim ljudima i kako oni mogu doprinjeti. Sta ti sire imam pricati. Ne ides kod bojana na masazu, ne ides u majstora na pivo, ne ides u onaj gym je li gold? ne ides u tropic, bingo, toplik itd. Hej ono nadje ici u toplik u vukojebinu da jede ribu?!? Jednostavno ne ostavljas pare. Pa kad 10k ljudi prestane ostavljati pare osjetice se.
Ja imam zemlju u rs, nikad necu prodati. Ne pricam uopste o toj vrsti kupovanja. Vec placanje usluznih djelatnosti.

Na kraju krajeva nek radi ko sta hoce, ide mi na kurac da ujutro ide cvijet srebrenice na sakoicu a navecer vopi i burger u majstoru za pivo medju ekipom koja to sve negira.
Iznio sam svoje misljenje i cudjenje, ne bih dalje isao u ubjedjivanje. Neces ti mene nikad ubjediti u svoje.
Imam svoj princip i ne bih se sutra u ogledalo mogao pogledati da znam kako finansiram ljude koji negiraju genocid, pjevaju noz zica srebrenica, koji su ubijali neduznu djecu i opet su spremni ubijati. Finansiram jer mi je prahnulo pojesti sladoled a granap mi ne radi...
A đeš otići na pastrmku u Sarajevu?
8-)
peca777

#346 Re: Dragstor ekonomija - Neradna nedjelja vol 2

Post by peca777 »

NediM17 wrote: 07/07/2026 18:04 Pa ne moras za "bosnjacke" lopovske stranke, imas sirok izbor postenih "cpBckix" stranaka, npr. pss pRocetnika draska.
Bolje za cetnika za kojeg znas kakav je, nego za "svoga". Da li te vise boli tamo neki kad te sjebe, ili kad to uradi "TVOJ"?

No poenta je u necemu drugome, nas Bosnjake ne interesuje RS.
BadBoy

#347 Re: Dragstor ekonomija - Neradna nedjelja vol 2

Post by BadBoy »

10000x ovo i slažem se s tobom u potpunosti jer sam istog mišljenja.

Ali jebiga, svako će sebi naći milion opravdanja. To je kognitivna disonanca. Jede mu se čips u nedjelju u 8 navečer i onda će proći kroz cijeli niz opravdanja u glavi što je on otišao u Tropic da to kupi.
escobar__

#348 Re: Dragstor ekonomija - Neradna nedjelja vol 2

Post by escobar__ »

Šta kaže kralj ispadamo glupi ako ne trošimo u takozvanoj rs. :lol:
Naslovnica

#349 Re: Dragstor ekonomija - Neradna nedjelja vol 2

Post by Naslovnica »

BadBoy wrote: 07/07/2026 18:15

10000x ovo i slažem se s tobom u potpunosti jer sam istog mišljenja.

Ali jebiga, svako će sebi naći milion opravdanja. To je kognitivna disonanca. Jede mu se čips u nedjelju u 8 navečer i onda će proći kroz cijeli niz opravdanja u glavi što je on otišao u Tropic da to kupi.
Pa niko ne bi išao u Tropic da kupi čips u 8 navečer da ima gdje drugo da kupi.
A jede mu se i mora da ga kupi.
Nebitno da li ga je mogao kupiti u subotu ili da li se može strpiti do ponedjeljka.
Mislim, karikiram, ali je upravo tako.
Ovo pišem u kontekstu zabrane prodaje nedjeljom, a ne u kontekstu kupovine bilo čega u entitetu sa privremeno srpskom većinom. Ovo drugo je za neku drugu priču.
Post Reply