European Superleague

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Podržavate li formiranje Super Lige

Da
34
16%
Ne
150
69%
Svejedno mi je
32
15%

Total votes: 216

kakabanja213

#326 Re: European Superleague

Post by kakabanja213 »

uglavnomja wrote: 19/04/2021 12:28
emigrazione wrote: 19/04/2021 12:25
Američki sistem vrhunskog sporta, nije ni čudo što iza svega ovdje stoje amerikanci...i znaš šta će se desiti na kraju? Ova liga će prekucati, bit ce globalno gledanija nego što se iko od ovih lihvara ponadao...
:skoljka:
Pa naravno da ce biti gledanija. Ja cu mozda imati problem sa njom ali moje dijete vjerovatno nece. Plasticno receno, ja imam problem sto moje dijete provodi odredjeno vrijeme na telefonu, kaznjavam dijelim nagrade ali opet ga koriti. Da cu mu objasnjavati razliku izmedju Super Lige i Lige prvaka vala i necu.
tovarish

#327 Re: European Superleague

Post by tovarish »

kakabanja213 wrote: 19/04/2021 12:37
uglavnomja wrote: 19/04/2021 12:28
Američki sistem vrhunskog sporta, nije ni čudo što iza svega ovdje stoje amerikanci...i znaš šta će se desiti na kraju? Ova liga će prekucati, bit ce globalno gledanija nego što se iko od ovih lihvara ponadao...
:skoljka:
Pa naravno da ce biti gledanija. Ja cu mozda imati problem sa njom ali moje dijete vjerovatno nece. Plasticno receno, ja imam problem sto moje dijete provodi odredjeno vrijeme na telefonu, kaznjavam dijelim nagrade ali opet ga koriti. Da cu mu objasnjavati razliku izmedju Super Lige i Lige prvaka vala i necu.
I gledat će je arapi, kinezi i japanci. A to je lova.
Osim_13

#328 Re: European Superleague

Post by Osim_13 »

Ne dirajte nam tradiciju!

UEFA: hold my beer amigo.

Haris.ba

#329 Re: European Superleague

Post by Haris.ba »

Herr Flick wrote: 19/04/2021 12:35 Domaca prvenstva gube svoju draz,jer osim 1 mjesta i osvajanja titule nista vise nemas,doduse imas jos kup kao trofej,ali domaca liga gubi svoj smisao
Pa ne nestaje uefa. Ima i dalje liga prvaka i euroliga. Nama gledano isto dođe u pogledu konkurenata. Šanse da igramo sa realom su svakako uvijek bile minimalne. :D

Evo, sada će biti 36 timova u ligi prvaka. :run:
Last edited by Haris.ba on 19/04/2021 12:45, edited 1 time in total.
Logovan

#330 Re: European Superleague

Post by Logovan »

japin_mutapi wrote: 19/04/2021 12:24 Super Liga će igrati po svojim pravilima.
Teren, ofsajd, veličina lopte i golova, vrijeme, izmjene, sudije, VAR, time out, penali, produžeci, faul, kartoni ...

Biće ovo zanimljivo.
A hoće li imati svoju dodjelu zlatne lopte, zlatne kopačke? :oops: :D
palermo

#331 Re: European Superleague

Post by palermo »

Haris.ba wrote: 19/04/2021 12:44
Herr Flick wrote: 19/04/2021 12:35 Domaca prvenstva gube svoju draz,jer osim 1 mjesta i osvajanja titule nista vise nemas,doduse imas jos kup kao trofej,ali domaca liga gubi svoj smisao
Pa ne nestaje uefa. Ima i dalje liga prvaka i euroliga. Nama gledano isto dođe u pogledu konkurenata. Šanse da igramo sa realom su svakako uvijek bile minimalne. :D

al to znači da će u ligu prvaka recimo sedmplasirani iz engleske lige (ili možda čak i osmoplasirani)......
uglavnomja

#332 Re: European Superleague

Post by uglavnomja »

Logovan wrote: 19/04/2021 12:44
japin_mutapi wrote: 19/04/2021 12:24 Super Liga će igrati po svojim pravilima.
Teren, ofsajd, veličina lopte i golova, vrijeme, izmjene, sudije, VAR, time out, penali, produžeci, faul, kartoni ...

Biće ovo zanimljivo.
A hoće li imati svoju dodjelu zlatne lopte, zlatne kopačke? :oops: :D

samo zlatne kartice :oops:
Sanjarko

#333 Re: European Superleague

Post by Sanjarko »

tovarish wrote: 19/04/2021 12:37
Romanista 101% wrote: 19/04/2021 12:10 Trenutna tabela serie A:

1. Atalanta 64
2. Napoli 60
3. Lazio 58
4. Roma 54

:D
I Parma u zoni opstanka :mrgreen:

Inače, ovaj sukob ti dođe ko svađa dvije kurve. Jedna mlada i zgodna, svi je žele, dok je druga stara i ofucana, ali ipak romantična, pa je zato mnogi i gotive.

A na kraju pobijedit će mlada i to zbog love koju skupi.
:lol:
Haris.ba

#334 Re: European Superleague

Post by Haris.ba »

palermo wrote: 19/04/2021 12:46
Haris.ba wrote: 19/04/2021 12:44

al to znači da će u ligu prvaka recimo sedmplasirani iz engleske lige (ili možda čak i osmoplasirani)......
Pa ako uefa izbaci separatiste iz trenutnih nacionalnih liga (mada mislim da nemaju tu moć, to je na nacionalnim ligama), prvak ide u ligu prvaka ko i do sada.

Neka separatisti igraju svoju superligu, ostali svoju ligu prvaka, i onda svake godine pobjednik jedne protiv pobjednika druge.

Otprilike skoro uvijek Bajern protiv pobjednika superlige.
MarlboroGold

#335 Re: European Superleague

Post by MarlboroGold »

Razlog više da skroz prestanem pratiti fudbal. Zgadio mi se i prije korone. Ne znam kad sam zadnji put odgledao 90 minuta neke utakmice... rijetkost u zadnje vrijeme.
Navijam za Arsenal od 1998 i uopšte me ne dotiče što igraju najgoru sezonu od kako za njih navijam, a onda nakon ovakvih sezona trebaju da igraju protiv Reala, Barce, Juventusa itd. skoro svake sedmice? Treba biti realan... to bi bilo smiješno. Recimo Leicester je trenutno mnogo bolja ekipa.
invincible1921

#336 Re: European Superleague

Post by invincible1921 »

invincible1921 wrote: 19/04/2021 12:20
emigrazione wrote: 19/04/2021 12:02
Ma mi ne možemo uopšte dokuciti o cemu se ovdje radi, jednostavno ne mozes razmisljati mozgom lika koji ima 345678473 milijardi nečega, ti ljudi vode grupnjake sa sijamskim blizancima i žirafama, vjerovatno im je sve ovozemaljsko dokurčilo ...navijači koji nisu za ovo su dobrim dijelom i krivi za ovo, kad lovator kupu klub fešta se na ulicama, zbog čega?! Navijači su njima predali klubove, sad se bune protiv toga
Super nek kupe mesija ronalda i nek im igraju u dvoristu ispred kuce...al taj trofej koji uzmu nece nista vrijediti. Ako je mesiju i ronaldu bitno samo da kesh uzmi...nek idu igrat ko ih yebe
mislim da nece...prvo fudbal je u americi ko kod nas bejzbol otprlike...a drugo evropa nije azija ni afrika
palermo

#337 Re: European Superleague

Post by palermo »

Haris.ba wrote: 19/04/2021 12:54

Pa ako uefa izbaci separatiste iz trenutnih nacionalnih liga (mada mislim da nemaju tu moć, to je na nacionalnim ligama), prvak ide u ligu prvaka ko i do sada.

Neka separatisti igraju svoju superligu, ostali svoju ligu prvaka, i onda svake godine pobjednik jedne protiv pobjednika druge.

ja, ali šta će Real igrati još osim ovih nekoliko utakmica u super ligi...........preskup je to sport za samo par utakmica......
superliga mora ostati u sistemu da bi zaživjela, ali to je jako teško.....

Sada pogledam ponekad zbog Muse tursku košarkašku ligu i vidim uglavnom Efes igra sa drugim rosterom ove utakmice....
znam ja da se ne mogu porediti fudbal i košarka, ali mnogo je tu otvorenih pitanja.....neko je spomenuo totenham.....koje je njemu takmičenje važnije......kad čovjek malo bolje razmisli, zapravo mu nijedno nije važno i onda tu nastaje problem
Last edited by palermo on 19/04/2021 13:06, edited 1 time in total.
avetinja

#338 Re: European Superleague

Post by avetinja »

Ako ovo prođe, ti odabrani klubovi će biti neprikosnoveni u svojim ligama, pod uslovom da ih UEFA ne banuje iz nacionalnog takmičenja. Ovo buržujsko tamičenjene ne bih gledao taman da mi plaćaju kolika je nagrada pobjedniku. Radije ću gledati Palermo u Seriji C. A možda jednim dijelom i ne bi bilo loše da ih UEFA banuje iz nacionalnog takmičenja. Tada bi te lige dobile na značaju za one koji prate manje klubove.
MarlboroGold

#339 Re: European Superleague

Post by MarlboroGold »

Ako ovo ostane ovako onda narednih par sezona Bayern i PSG će dominirati u LP dok neko drugi ne ojača ili oni ne grohnu, a možda i izdaju uefu pa se priključe superligi. Neće im niko moći parirati osim eventualno Dortmund ili Leipzig povremeno.
jazzer

#340 Re: European Superleague

Post by jazzer »

Klopp :thumbup:
Jedan od žestokih protivnika Superlige je i Jurgen Klopp, menadžer Liverpoola, kluba koji je pristupio Superligi. Britanski mediji izvukli su Kloppove izjave o Superligi iz 2019. godine.

“Nadam se da do Superlige nikad neće doći. Nogomet je prekrasan s Ligom prvaka i Evropskom ligom. Za mene je Liga prvaka prava Superliga, takmičenje u kojem nećete uvijek igrati protiv istih klubova. Naravno da je novac bitan, ali zašto graditi sistem u kojem će Liverpool deset godina zaredom igrati protiv Reala? Ko bi to gledao?!” rekao je Klopp.
https://scsport.ba/klopp-nadam-se-da-ni ... to-gledao/
Haris.ba

#341 Re: European Superleague

Post by Haris.ba »

palermo wrote: 19/04/2021 13:05
Haris.ba wrote: 19/04/2021 12:54

ja, ali šta će Real igrati još osim ovih nekoliko utakmica u super ligi...........preskup je to sport za samo par utakmica......
superliga mora ostati u sistemu da bi zaživjela, ali to je jako teško.....

Sada pogledam ponekad zbog Muse tursku košarkašku ligu i vidim uglavnom Efes igra sa drugim rosterom ove utakmice....
znam ja da se ne mogu porediti fudbal i košarka, ali mnogo je tu otvorenih pitanja.....neko je spomenuo totenham.....koje je njemu takmičenje važnije......kad čovjek malo bolje razmisli, zapravo mu nijedno nije važno i onda tu nastaje problem
Evo, hipotetski superliga zaživi. Ako nafataju recimo 16 timova, igraće dodatnu klasičnu ligu. I Real igra domaću i stranu ligu - superligu.

Ako izbace Real, Barselonu i Atletiko iz Primere, mogu napraviti svoju vlastitu Primeru 2 i pozvati klubove i dati im udio u tv pravima. Tada mnogi klubovi imaju veliki izvor. Ostati u primeri bez tv prava trojca koji donose većinski dio novca, ili ići sa njima.
Herr Flick

#342 Re: European Superleague

Post by Herr Flick »

jazzer wrote: 19/04/2021 13:14 Klopp :thumbup:
Jedan od žestokih protivnika Superlige je i Jurgen Klopp, menadžer Liverpoola, kluba koji je pristupio Superligi. Britanski mediji izvukli su Kloppove izjave o Superligi iz 2019. godine.

“Nadam se da do Superlige nikad neće doći. Nogomet je prekrasan s Ligom prvaka i Evropskom ligom. Za mene je Liga prvaka prava Superliga, takmičenje u kojem nećete uvijek igrati protiv istih klubova. Naravno da je novac bitan, ali zašto graditi sistem u kojem će Liverpool deset godina zaredom igrati protiv Reala? Ko bi to gledao?!” rekao je Klopp.
https://scsport.ba/klopp-nadam-se-da-ni ... to-gledao/
To je izjavio prije 2 godine,nek kaze to sad ako ima muda
deogest

#343 Re: European Superleague

Post by deogest »

UEFA za sada dopustila da se odigra polufinale Lige Prvaka i nisu sankcionisali nikog.

Pa normalno, nisu ludi da sami sebi pucaju u noge, izgubili bi milione i tu :lol:

Ovo traje godinama, priprema, cak imaju svoju himnu a izasla i lopta kako ce da izgleda. Tesko da bi vrhunski klubovi ovo podrzali sa nemaju garancije da ce i pravno, na sudu syebat mafijase iz FIFE i UEFE. Ne mogu oni nista vise uciniti.
palermo

#344 Re: European Superleague

Post by palermo »

Haris.ba wrote: 19/04/2021 13:16

Evo, hipotetski superliga zaživi. Ako nafataju recimo 16 timova, igraće dodatnu klasičnu ligu. I Real igra domaću i stranu ligu - superligu.

Ako izbace Real, Barselonu i Atletiko iz Primere, mogu napraviti svoju vlastitu Primeru 2 i pozvati klubove i dati im udio u tv pravima. Tada mnogi klubovi imaju veliki izvor. Ostati u primeri bez tv prava trojca koji donose većinski dio novca, ili ići sa njima.
ne znam jesam li te dobro shvatio....Real i Barca naprav sopstvenu primeru.....ako si na to mislio onda je to druga stvar, ti onda suštinski praviš novi sistem, odnosno rušiš već postojeći a to ne može ići bez politike, države i svega što uz to ide........
palermo

#345 Re: European Superleague

Post by palermo »

deogest wrote: 19/04/2021 13:20 UEFA za sada dopustila da se odigra polufinale Lige Prvaka i nisu sankcionisali nikog.

Pa normalno, nisu ludi da sami sebi pucaju u noge, izgubili bi milione i tu :lol:

Ovo traje godinama, priprema, cak imaju svoju himnu a izasla i lopta kako ce da izgleda. Tesko da bi vrhunski klubovi ovo podrzali sa nemaju garancije da ce i pravno, na sudu syebat mafijase iz FIFE i UEFE. Ne mogu oni nista vise uciniti.
a možda Uefa i Fifa ima već dogovore sa vladama zemalja iz kojih dolaze superligaši
emigrazione

#346 Re: European Superleague

Post by emigrazione »

invincible1921 wrote: 19/04/2021 13:03
invincible1921 wrote: 19/04/2021 12:20

Super nek kupe mesija ronalda i nek im igraju u dvoristu ispred kuce...al taj trofej koji uzmu nece nista vrijediti. Ako je mesiju i ronaldu bitno samo da kesh uzmi...nek idu igrat ko ih yebe
mislim da nece...prvo fudbal je u americi ko kod nas bejzbol otprlike...a drugo evropa nije azija ni afrika
Više love više dobrih igrača, jednostavno. Napravit će od ovoga NBA ligu, a marketing će je približiti novim generacijama. Čitav svijet prati NBA, ko danas gleda evropsku košarku? Da se ne lažemo lova odavno vlada fudbalom, samo što se sad došlo do tačke kada ritam ne mogu svi da prate znalo se prije 20 godina kako će stvari završiti na kraju, švabe će se opirati na početku, kasnije će i oni popustiti...
deogest

#347 Re: European Superleague

Post by deogest »

palermo wrote: 19/04/2021 13:23
deogest wrote: 19/04/2021 13:20 UEFA za sada dopustila da se odigra polufinale Lige Prvaka i nisu sankcionisali nikog.

a možda Uefa i Fifa ima već dogovore sa vladama zemalja iz kojih dolaze superligaši
Pa normalno da ce dogovorit kad ne dobijaju nista od kolaca. 0 eura. Zato i jesu protiv. A nisu bili protiv kad su im arapi kupovali timove i upumpavali novac iz Katara, jel tako?

Stvar je relativno prosta...UEFA i FIFA nece vise moci da naredjuju velikim klubovima i prijete izbacivanjem vec ce morati da sjednu za stol i pregovaraju ukoliko ne zele da se za 3-4 godine potpuno ugase.

Jer :arrow:

Image

I onda ovo :arrow: :idea:
The new Super League — including England’s ‘big six’ clubs — has written to Uefa and Fifa warning that it has already filed motions in courts to prevent the footballing authorities imposing bans.

The letter states it has secured £3.5billion in funding from a financial institution and that it will take legal action to protect its right to form a breakaway league.
Herr Flick

#348 Re: European Superleague

Post by Herr Flick »

Upravo to,ovo je godinama unazad pripremano,u pitanju je projekat vrijedan milijarde dolara,i da ovi nisu pripremljeni na razlicite scenarije je smijesno,pa njih je City dobio na sudu.
Ovo je kao sto su oni vjerovatno i ocekivali bilo docekano na noz,ali vremenom ce ovo svi prihvatit..
nosara

#349 Re: European Superleague

Post by nosara »

Image
kakabanja213

#350 Re: European Superleague

Post by kakabanja213 »

nosara wrote: 19/04/2021 11:35
uglavnomja wrote: 19/04/2021 11:31 johnson, macron,... talijanska, spanska ... vlada, eu ... svi su protiv

https://www.klix.ba/sport/nogomet/evrop ... /210419034
Kolektivno pisanje amerima u facu. Pare ne mogu kupiti bas sve...

Moramo braniti vrijednosni evropski model sporta zasnovan na različitosti i inkluziji. Nema prostora za rezervisanje za nekoliko bogatih i moćnih klubova ... Univerzalnost, inkluzija i različitost ključni su elementi evropskog sporta i našeg evropskog načina života.

:izet:

E sad, jesi li ti preveo sa engleskog ili on sa bosanskog.
Post Reply