To stoji. I dalje zaboravljas da ako dobro zaradjujes da ne trebas da isto tako dobro trosis. Sve sto se zaradi moze da se potrosi, i obicno se potrosi na skupocjene gluposti poput vozila, nakita, egzoticnih destinacija gdje ti za par dana izvuko sto si zaradjivao godinu dana?supercali wrote:Pa citaj sta pisemcondy wrote: Ja licno ne bih nikada tolike pare dao za auto iz vise razloga. Prvi je jer auto puno gubi na vrijednosti a drugi je da mi nikada nece predstavljati neko veliko zadovoljstvo nesto sto enormno kosta. Zadovoljstvo je stvar licnog ukusa i ono se ne mjeri sa vrecom punom para.
Ti sad dajea nekih 20000 da imas veca primanja dao bi isto tako 50000 jer bi ti to bilo normalno a tako bi razmisljao o autima od 100-200 hiljada i redom
Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
condy
#326 Re: Kupovina Passat CC misljenje
- sema911s
#327 Re: Kupovina Passat CC misljenje
mali_milojica wrote:Meni je pravo cudno kako je Passat iz 2014 bolji npr od Insignie koja je iz 2008,C5 koji je iz 2008 ili 508 iz 2010. Ne znam kako su uspjeli
B6,7 je boljii od c5 al od insignije nije,.,
508 smo majka moze voljet
- amar1994
#328 Re: Kupovina Passat CC misljenje
kad bude udoban i lijep ko C5 bice bolji,dotad nikad,jos kad pocnu srat sa 1.6tdi passatima da je to extrasema911s wrote:mali_milojica wrote:Meni je pravo cudno kako je Passat iz 2014 bolji npr od Insignie koja je iz 2008,C5 koji je iz 2008 ili 508 iz 2010. Ne znam kako su uspjeli
a da ne govorim da kod tog auta ama bas nista nije zanimljivo,dosadan do Boga
-
tempuser
#329 Re: Kupovina Passat CC misljenje
To ne mjenja cinjenicu da onome ko to moze priustiti kupovina takvog auta nije glupost, samo sto mi i zapad nemamo isto shvatanje pojma priustiti. Kod nas priustiti cesto znaci zanemari visinu primanja, zaduzi se do guse, budi gladan i poderan da vozis skup auto, a kod njih to znaci kupiti auto u skladu sa primanjima i bez uticaja na standard i kvalitet zivota.condy wrote:Vozila koja se voze na zapadu nisu iskljucivo skupocjena. Na cesti ima svega a najvise kompakt vozila neke srednje cijene. Koliko sam vidio ljudi na zapadu odmjereno trose novac a daleko od toga da ga rasipaju jer oni koji ga zarade znaju koliko im je trebalo za to. Oni koji ne zaradjuju i koji trose tudji novac mastaju o takvim skupocjenim vozilima i nije im nikakav problem ta cijena. Medjutim tim mastovitim ljudima je jedini problem sto i oni koji im daju novac nemaju toliko love da im kupe to auto.tempuser wrote:Ko nema jest glupost, ko ima nije, samo sto pojam priustiti kod nas i na zapadu nisu ista stvar. Ako si mozes priustiti bolje, zasto ici na losije?condy wrote:Tolike pare davati za auto je glupost![]()
Ne daje ni švabo na kamari pare već preko lizinga kupuje takvog passata i to kad je rješio sve druge bitne stvari u životu.
- sema911s
#330 Re: Kupovina Passat CC misljenje
amar1994 wrote:kad bude udoban i lijep ko C5 bice bolji,dotad nikad,jos kad pocnu srat sa 1.6tdi passatima da je to extrasema911s wrote:mali_milojica wrote:Meni je pravo cudno kako je Passat iz 2014 bolji npr od Insignie koja je iz 2008,C5 koji je iz 2008 ili 508 iz 2010. Ne znam kako su uspjeli
508 smo majka moze voljet![]()
a da ne govorim da kod tog auta ama bas nista nije zanimljivo,dosadan do Boga
Pa I c5 ima Te male motorice,., udoban Il ne iskreno nista nije udobniji od mog rahmetlije w211,.,
Ljepota je od osobe do osobe,. A ni c5 nije nestoo aman zaman,., Tu osobinu u klasi uzima mazda6 I insignia,.,
Onakoo neko ko nebi ni jedno od ovih auta c5 je sredina Koji se od ostalih istice malom cijenom, I Tim vjesanjem,.
- Qler
#331 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Sta bi sa w211? Sto je rahmetlija?
A to koliko je para glupost dati za auto, zavisi iskljucivo iz perspektive novcanika. Neko ne bi dao vise od dvije hiljade za auto, neko 10000, a neko nece auto bez 20000 maraka dodatne opreme... Sve je relativno. Ja znam covjeka koji ovdje ima platu 5000€ i voza se samo taxijem.... Jebe mu se za auto...
A to koliko je para glupost dati za auto, zavisi iskljucivo iz perspektive novcanika. Neko ne bi dao vise od dvije hiljade za auto, neko 10000, a neko nece auto bez 20000 maraka dodatne opreme... Sve je relativno. Ja znam covjeka koji ovdje ima platu 5000€ i voza se samo taxijem.... Jebe mu se za auto...
-
shin
#332 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Kažu da je uspjeh kada voziš Rollsa i na ruci ti sat skupi tri puta od auta 
-
condy
#333 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Pa zbog cega onda se kupuju vani Golfovi i slicna vozila? Zbog cega svi ne kupuju Mercedese, Bmwe ili Porse? Ti mislis da je za prosjecna Njemacka primanja nov Golf ono sto oni sebi mogu priustiti? Svaki prosjecan Njemac moze sebi priustiti ovog Passata ali ga ne voze svi, zbog cega ?tempuser wrote:To ne mjenja cinjenicu da onome ko to moze priustiti kupovina takvog auta nije glupost, samo sto mi i zapad nemamo isto shvatanje pojma priustiti. Kod nas priustiti cesto znaci zanemari visinu primanja, zaduzi se do guse, budi gladan i poderan da vozis skup auto, a kod njih to znaci kupiti auto u skladu sa primanjima i bez uticaja na standard i kvalitet zivota.condy wrote:Vozila koja se voze na zapadu nisu iskljucivo skupocjena. Na cesti ima svega a najvise kompakt vozila neke srednje cijene. Koliko sam vidio ljudi na zapadu odmjereno trose novac a daleko od toga da ga rasipaju jer oni koji ga zarade znaju koliko im je trebalo za to. Oni koji ne zaradjuju i koji trose tudji novac mastaju o takvim skupocjenim vozilima i nije im nikakav problem ta cijena. Medjutim tim mastovitim ljudima je jedini problem sto i oni koji im daju novac nemaju toliko love da im kupe to auto.tempuser wrote:
Ko nema jest glupost, ko ima nije, samo sto pojam priustiti kod nas i na zapadu nisu ista stvar. Ako si mozes priustiti bolje, zasto ici na losije?
-
ime123
#334 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Bezveze ti je prica, tristo puta ispricana. Ne mozes tako razmisljati. Potrebe su razlicite, ukusi su razliciti. Neko ce vise para dati za auto, neko za putovanje, neko za nesto trece.condy wrote: Pa zbog cega onda se kupuju vani Golfovi i slicna vozila? Zbog cega svi ne kupuju Mercedese, Bmwe ili Porse? Ti mislis da je za prosjecna Njemacka primanja nov Golf ono sto oni sebi mogu priustiti? Svaki prosjecan Njemac moze sebi priustiti ovog Passata ali ga ne voze svi, zbog cega ?
-
citroen xm
#335 Re: Kupovina Passat CC misljenje
sema911s wrote:
Bolji su od C5 ali u snovima, Insignija pogotovo.
- amar1994
#336 Re: Kupovina Passat CC misljenje
citroen xm wrote:sema911s wrote:
508 smo majka moze voljet![]()
![]()
![]()
- basicm
#337 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Insignia i Passat su bolji i dinamicniji auti od C5, ne znam ustvari u cemu bi ih poredili?
Evo neka vam kazu ovi sto puno putuju i imaju raspored gdje i kad moraju biti, kakav im auto odgovara, dinamican ili udoban.
Evo neka vam kazu ovi sto puno putuju i imaju raspored gdje i kad moraju biti, kakav im auto odgovara, dinamican ili udoban.
- sema911s
#338 Re: Kupovina Passat CC misljenje
citroen xm wrote:sema911s wrote:
508 smo majka moze voljet[/
]
![]()
![]()
![]()
Jbga citras ti svrsavas na svaki pomen citroena,emko na pomen vw, bitangu uhvati poplava cim pomisli na kaku talijanku,
Tebi je c5 najbolji I smjesno ti kako,drugima nije,., a izbor ogroman ima za svakoga po nesto
-
gtc
#339 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Insignia je predstavljena na BIMS 2008. godine, znaci vec 7. godinu je na trzistu i bit ce jos minimalno godinu i po dana. Sasvim je opravdano da nije na nivou nekih konkurenata koji su se tek ove godine pojavili na trzistu, a ipak i dalje biljezi odlicne rezultate i jos uvijek je u vrhu po prodaji u svojoj klasi. To po meni govori koliko je ustvari dobro napravljena od samoga pocetka. Ni sami Opel nije ocekivao toliko dobre rezultate od nje prije predstavljanja.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#340 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Ma C5 je vrh,kome treba limuzina za male pare. 
- animals
#341 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Nije lijepo sto je lijepo..
vec sto je meni lijepo..
tako da vam bezveze prica..
vec sto je meni lijepo..
tako da vam bezveze prica..
-
tempuser
#342 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Zbog toga sto ne moze svako sebi priustiti novog Passata, ali ko moze taj se sigurno nece truckati u Golfu kad se moze udobnije voziti u Passatu i naravno pojam priustiti u BiH i DE se nisu u putu sreli.condy wrote: Pa zbog cega onda se kupuju vani Golfovi i slicna vozila? Zbog cega svi ne kupuju Mercedese, Bmwe ili Porse? Ti mislis da je za prosjecna Njemacka primanja nov Golf ono sto oni sebi mogu priustiti? Svaki prosjecan Njemac moze sebi priustiti ovog Passata ali ga ne voze svi, zbog cega ?
- Drvosjeca iz Dejcica
#343 Re: Kupovina Passat CC misljenje
VW je zakon (posebno Golf) pa vi i dalje vozajte skule Opele, BMW, Mercedese i ostale.
-
citroen xm
#344 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Jel ovo zajebancija? Ako nije, vjeruj mi da ne mogu šuplje priče.basicm wrote:Insignia i Passat su bolji i dinamicniji auti od C5, ne znam ustvari u cemu bi ih poredili?
Ja svršim na pojavu dobre ribe, na auto slabo, pogotovo ne na novija auta. Tako da, pogrešna ti konstatacija. Ali da od materijalnih stvari najviše volim automobile, to stoji.sema911s wrote:
Jbga citras ti svrsavas na svaki pomen citroena,emko na pomen vw, bitangu uhvati poplava cim pomisli na kaku talijanku,
Tebi je c5 najbolji I smjesno ti kako,drugima nije,., a izbor ogroman ima za svakoga po nesto
I ovo drugo je netačno. Meni jeste najljepši u klasi, ne čudi me kako drugima nije, a za to ko je bolji pokazuju činjenice. Nađeš mi jednu činjenicu po kojoj su Pasat B6/7 i Insignija bolji od C5. nema je.
Pasat B6/7 su na platformi G5, unutrašnjost im nije nikakvog posebnog kvaliteta, motori nisu ni blizu najboljih. I šta je tu bolje od C5?
- basicm
#345 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Nisi jedini koji be moze suplje, ali opet je citamo ovdje. Fino sto volis citroen, iako evo i dan danas ne znam zasto, ali tvoj izbor. Ali ne treba pretjerivati, c5 osim u dimenzijama nema nista sa Passatom i Insigniom, to sto daje dosta za manje para je drugi par rukavica. Slab izbor motora, mjenjaca, ta udobnost koja se forsira je nekome ljuljanje, vanjske dimenzije u odnosu na ponudu prostora...ne moze sa njima, iako je on generalno dobar. Bio mi je u opciji da ga kupim, ali nije prosao.
- sema911s
#346 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Citrass
Sta je bolji c5 od njih po cemu,.,
Nema awd Koji nekome mnogo znaci, automatski mjenjac star ko ja I ti,
Poprilicno se visoko sjedi,
Auto toliko velik iz vana dok unutra ja Sa svojih 65kila se oshecam skuceno, mozda je ovo zbog gipsa biloo
Onaj top model v6 Sa nesto malo konja se nemoze uporedit Sa vag 250ili opc,.,
Navigacija koja nema pola bosne ucrtano, nedopusta update,
A udobnost to vjesanje koliko prezvakano puts,. Da valja svi bi GA koristili I nebi trosili pare u razvoj svega ostalog
Taj auto je u startu jeftiniji I zato je bolji ,, stalne akcije snizenja,GA cine primamljivim
Al dzaba,tebi I meni pricat prije CE Nam,u guzicu nego u glowuu.
Nego,to SI Ono Sa otoke ciji je princ u merkurovom parkingu,.,
Sta je bolji c5 od njih po cemu,.,
Nema awd Koji nekome mnogo znaci, automatski mjenjac star ko ja I ti,
Poprilicno se visoko sjedi,
Auto toliko velik iz vana dok unutra ja Sa svojih 65kila se oshecam skuceno, mozda je ovo zbog gipsa biloo
Onaj top model v6 Sa nesto malo konja se nemoze uporedit Sa vag 250ili opc,.,
Navigacija koja nema pola bosne ucrtano, nedopusta update,
A udobnost to vjesanje koliko prezvakano puts,. Da valja svi bi GA koristili I nebi trosili pare u razvoj svega ostalog
Taj auto je u startu jeftiniji I zato je bolji ,, stalne akcije snizenja,GA cine primamljivim
Al dzaba,tebi I meni pricat prije CE Nam,u guzicu nego u glowuu.
Nego,to SI Ono Sa otoke ciji je princ u merkurovom parkingu,.,
- madner
#347 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Generalno ljudi pretjeruju kod pljuvanja konkurencije. Nisam probao onaj top model C5 sa sega mega suspenzijom, tako da sve sto kazem moze biti drugacije za njega. Ovaj sto sam probao prije kupovine Insignije je imao par mana:
1. Lezanje na cesti.
2. Ponasanje pri visokim brzinama.
3. Tipke volane koje su fiksne.
4. Zavrsna obrada unutra. Moze zvucati glupo ali ono oko mjenjaca je meni bilo uzasno.
1. Lezanje na cesti.
4. Zavrsna obrada unutra. Moze zvucati glupo ali ono oko mjenjaca je meni bilo uzasno.
-
citroen xm
#348 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Senma druže, izvini ali tvoje postove neću komentarisati.
U C5 si skučen, a u Insigniji imaš prostora? c5 nema mapa BiH? I šta čovjek da priča....
Šta, ti sa pasatom iz Sa u BL stigneš za 2 sata, a sa C5 ti treba 3 sata? Hvaljenje Pasata i Insignije i to da C5 nema ništa sa njima sem dimenzija je objektivno čista glupost. Izvini, ali je tako. Turbo benzinci, turbo dizelaši najsavremenije konstrukcije koje koristi masu proizvođača, V6 benzinci do nedavno, bi turbo dizelaš. To su slabi motori. Ok, nema mjenjač sa dvostrukim kvačilom, ali ima odličan automatik. Odjedom sada nikome ništa ne valja sem DSG-a? I na kraju hidraulika H3+ koja je miljama daleko ispred vješanaj na Pasatu i insigniji. Od mene za sada toliko, a vi i dalje prosipajte šuplju priču.
Ponašanje pri visokim brzinama? Smeta ti tišina u odnosu na konkurenciju?
Tipke su fiksne i to je kada se navikneš prednost.
To oko mjenjača jeste malo škriputavo, ali se lako riješi. Šta ćemo sa kabinom Insignije koja je prepuna loše plastike?
U C5 si skučen, a u Insigniji imaš prostora? c5 nema mapa BiH? I šta čovjek da priča....
Ovo što si ti rekao je šuplja priča. Kao Pasat treba dinamičnim ljudima.basicm wrote:Nisi jedini koji be moze suplje, ali opet je citamo ovdje. Fino sto volis citroen, iako evo i dan danas ne znam zasto, ali tvoj izbor. Ali ne treba pretjerivati, c5 osim u dimenzijama nema nista sa Passatom i Insigniom, to sto daje dosta za manje para je drugi par rukavica. Slab izbor motora, mjenjaca, ta udobnost koja se forsira je nekome ljuljanje, vanjske dimenzije u odnosu na ponudu prostora...ne moze sa njima, iako je on generalno dobar. Bio mi je u opciji da ga kupim, ali nije prosao.
Isprobaj hidrauliku pa pričaj.madner wrote:Generalno ljudi pretjeruju kod pljuvanja konkurencije. Nisam probao onaj top model C5 sa sega mega suspenzijom, tako da sve sto kazem moze biti drugacije za njega. Ovaj sto sam probao prije kupovine Insignije je imao par mana:
1. Lezanje na cesti.
Ponašanje pri visokim brzinama? Smeta ti tišina u odnosu na konkurenciju?
Tipke su fiksne i to je kada se navikneš prednost.
To oko mjenjača jeste malo škriputavo, ali se lako riješi. Šta ćemo sa kabinom Insignije koja je prepuna loše plastike?
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#349 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Niko da kaze da C5 ima 3.0 V6 dizelas (cini mi se 240 KS) sto konkurencija u vidu Passata i Insignie i ostalih "nepremijum" proizvođaca nema.
- Qler
#350 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Veceras sjedio sa jaranom, voza c5, prije imao mondea mk4, prije passata b6 a prije c klasu 2003 godiste, w203 mislim da je oznaka... Reko koje ti je najbolje od njih, kaze c5 jarane. Pasaat smijesan kaze pored c5. Ovaj udobniji, komforniji, ljepsi za voziti. Kaze kad sam na otvorenom spustim ga kao prikovan, dodjem na vikendicu dignem i rahat vozim kaze ni ona trava ne grebe po podu 
U glavnom, covjek koji je imao sva auta o kojima se raspravlja osim opela, kaze da je c5 odlicno auto i bolje od bogom danog passata...
U glavnom, covjek koji je imao sva auta o kojima se raspravlja osim opela, kaze da je c5 odlicno auto i bolje od bogom danog passata...