Zato ne budite nerazumni, ko što veli Džaferović.
Naravno, Srbija će zasluženo najbolje proći u svemu ovome, ali i ostalima će biti bolje nego što je sad.
A zašto "zasluženo"Duka Dizel II wrote: ↑07/10/2020 23:28 Svakom ko je funkcionalno pismen i prati šta se dešava, jasno je da Vašington i Brisel snažno podržavaju i guraju ovaj projekat.
Zato ne budite nerazumni, ko što veli Džaferović.![]()
Naravno, Srbija će zasluženo najbolje proći u svemu ovome, ali i ostalima će biti bolje nego što je sad.
Pa zato što je centralna zemlja na Zapadnom Balkanu, kroz koju se ukrštaju svi zemljani i rečni koridori.high_volume wrote: ↑07/10/2020 23:29A zašto "zasluženo"Duka Dizel II wrote: ↑07/10/2020 23:28 Svakom ko je funkcionalno pismen i prati šta se dešava, jasno je da Vašington i Brisel snažno podržavaju i guraju ovaj projekat.
Naravno, Srbija će zasluženo najbolje proći u svemu ovome, ali i ostalima će biti bolje nego što je sad.![]()
A tebi je, ko i Aliji 92-e, rjesenje reci ne?pici wrote: ↑07/10/2020 21:32JA,I?Faik_ wrote: ↑07/10/2020 20:28Pa kad bi se tako cekalo na spremnost nikad se nista ne bi pomaklo. Prvo ekonomija, pa onda sve ostalo legne.pici wrote: ↑07/10/2020 17:48 vezano za temu... u srbiji ima normalnog naroda al on cita, slusa i gleda nenormalne stvari i tako se pocne poistovjecivati sa istorijom, tradicijom, nacijom, vjerom itd itd... ono sto pruzaju mediji u srbiji je toliko zaglibljeno u blatu da je to malo reci... jedan osvrt na nedavnu premijeru u sred beograda...
onda uslijedi odmazda srbijanskih medija...
srbija nije spremna ni za mali a kamoli za veliki sengen... pametnom dosta.
et vam mini sengen... piČkoustova glasila, samo trube o naoruzanju, koja crna ekonomija i qurci palci
Mogu sve rijeke svijeta presušiti tekući, agresivni i nadobudni mentalitet ljudi istočno od Drine nikad neće biti promijenjen. Nikad.Duka Dizel II wrote: ↑07/10/2020 23:47Pa zato što je centralna zemlja na Zapadnom Balkanu, kroz koju se ukrštaju svi zemljani i rečni koridori.high_volume wrote: ↑07/10/2020 23:29A zašto "zasluženo"Duka Dizel II wrote: ↑07/10/2020 23:28 Svakom ko je funkcionalno pismen i prati šta se dešava, jasno je da Vašington i Brisel snažno podržavaju i guraju ovaj projekat.
Naravno, Srbija će zasluženo najbolje proći u svemu ovome, ali i ostalima će biti bolje nego što je sad.![]()
Vidiš da će gro početnih investicija ići u saobraćajnu infrastrukturu.
Takodje, Srbija zaslužuje još malo kompenzacije za neko buduće priznanje Kosova, a i satisfakciju za sedenje na dve stolice i privlačenje kineskih investicija, koje su upalile alarm u Vašingtonu i Briselu, pa su napokon odlučili da ekonomski pariraju koliko mogu.
A i zasluženo je jer politički i ekonomski najbolje dočekuje novu realnost.
Da, bolje je biti ograniceniji, slabiji, nebitniji I siromasniji !
Bolje grob nego rob. Bolje rat nego pakt.Faik_ wrote: ↑08/10/2020 05:11Da, bolje je biti ograniceniji, slabiji, nebitniji I siromasniji !
Zelis reci da do ovoga nikada nisi imao nista protiv najvece kriminalne, nesposobne, pogane skupine ljudi u Bosni i Hercegovini, ovom dijelu galaksije i sire?Bascarsija1 wrote: ↑08/10/2020 03:38 Nisam imao nista protiv SDA dok nisam procitao komentare Dzaferovica i Izetbegovica. Fuj. Ja gadova.
Zasto bi? Nisu Srbi.emirolini wrote: ↑08/10/2020 06:43Zelis reci da do ovoga nikada nisi imao nista protiv najvece kriminalne, nesposobne, pogane skupine ljudi u Bosni i Hercegovini, ovom dijelu galaksije i sire?Bascarsija1 wrote: ↑08/10/2020 03:38 Nisam imao nista protiv SDA dok nisam procitao komentare Dzaferovica i Izetbegovica. Fuj. Ja gadova.
Nisam. Ja citam vijesti I bilo ko nesto uradi u BiH na nekom tenderu odma pljuvanje po njima. Jedan tip kaze zaradice 5k zato sto je bio neki posrednik. Jebote nebi ja se zajebavo za 5k a pogotovo da me neko spominje po novinama za 5k. A sa druge strane svi hoce da neko ulozi pare u neku firmu da otvori. Pa jebo vas ja sto bi neko ulagao kad ste svi toliko negativni i korumpirani.emirolini wrote: ↑08/10/2020 06:43Zelis reci da do ovoga nikada nisi imao nista protiv najvece kriminalne, nesposobne, pogane skupine ljudi u Bosni i Hercegovini, ovom dijelu galaksije i sire?Bascarsija1 wrote: ↑08/10/2020 03:38 Nisam imao nista protiv SDA dok nisam procitao komentare Dzaferovica i Izetbegovica. Fuj. Ja gadova.
Druze, mozes li mi prevesti ovaj prvi dio, a i drugi? Do zagrade.Bascarsija1 wrote: ↑08/10/2020 06:58Nisam. Ja citam vijesti I bilo ko nesto uradi u BiH na nekom tenderu odma pljuvanje po njima. Jedan tip kaze zaradice 5k zato sto je bio neki posrednik. Jebote nebi ja se zajebavo za 5k a pogotovo da me neko spominje po novinama za 5k. A sa druge strane svi hoce da neko ulozi pare u neku firmu da otvori. Pa jebo vas ja sto bi neko ulagao kad ste svi toliko negativni i korumpirani.emirolini wrote: ↑08/10/2020 06:43Zelis reci da do ovoga nikada nisi imao nista protiv najvece kriminalne, nesposobne, pogane skupine ljudi u Bosni i Hercegovini, ovom dijelu galaksije i sire?Bascarsija1 wrote: ↑08/10/2020 03:38 Nisam imao nista protiv SDA dok nisam procitao komentare Dzaferovica i Izetbegovica. Fuj. Ja gadova.
Uvijek je bilo lopova na balkanu pa i danas. Kralo se prije rata a krade se i poslije rata. Ali ovo je potpuno novi nivo huliganstva koji za saku maraka prodaju ono zasto su ljudi zivote dali. Preko toga se nemoze. Bar ja nemogu (a hvala bogu i nemoram... imam rezervnu drzavu)
Prijatelju, nije to sto sam piso ni bitno previse (da ti roknu samo dvije sve ce ti se samo prevesti). Jedino mi postaje jasno da Bosna koja udje u Srboslaviju ce mi biti puuunooo manje vazna.emirolini wrote: ↑08/10/2020 08:56Druze, mozes li mi prevesti ovaj prvi dio, a i drugi? Do zagrade.Bascarsija1 wrote: ↑08/10/2020 06:58Nisam. Ja citam vijesti I bilo ko nesto uradi u BiH na nekom tenderu odma pljuvanje po njima. Jedan tip kaze zaradice 5k zato sto je bio neki posrednik. Jebote nebi ja se zajebavo za 5k a pogotovo da me neko spominje po novinama za 5k. A sa druge strane svi hoce da neko ulozi pare u neku firmu da otvori. Pa jebo vas ja sto bi neko ulagao kad ste svi toliko negativni i korumpirani.
Uvijek je bilo lopova na balkanu pa i danas. Kralo se prije rata a krade se i poslije rata. Ali ovo je potpuno novi nivo huliganstva koji za saku maraka prodaju ono zasto su ljudi zivote dali. Preko toga se nemoze. Bar ja nemogu (a hvala bogu i nemoram... imam rezervnu drzavu)
A sada su mi neke stvari jasne, zasto nemas nista protiv SDA, zasto se zalazes za samoizolaciju.Bascarsija1 wrote: ↑08/10/2020 09:09Prijatelju, nije to sto sam piso ni bitno previse (da ti roknu samo dvije sve ce ti se samo prevesti). Jedino mi postaje jasno da Bosna koja udje u Srboslaviju ce mi biti puuunooo manje vazna.
Konto sam se nekad vratiti. Izgleda da me to nece puno interesovati. Vama tamo sto ostajete neka je sa srecom i neka je Bog na pomoci.
Bascarsija1 wrote: ↑08/10/2020 08:04Takvi kao ti su unistili Jugoslaviju a kako nebi malu Bosnu. Bosna jos uvijek nije otplatila dugove sto ste podigli po svijetu.
Ja sam sve svoje zaradio u inostranstvu (nema oraja garant, nisam bas nesto ni cool da budem Pink Panter). Mislim da sam relativno uspijesan. Nemam nikakve veze sa SDA. Ali mi je drago da su ti bar neke stvari jasne (sta god to znacilo). Za mene ce samoizolacija biti luksuz koji mogu priustiti (moci ces i ti priustiti stvari ako budes vrijedan).Kikibombona wrote: ↑08/10/2020 09:24A sada su mi neke stvari jasne, zasto nemas nista protiv SDA, zasto se zalazes za samoizolaciju.Bascarsija1 wrote: ↑08/10/2020 09:09Prijatelju, nije to sto sam piso ni bitno previse (da ti roknu samo dvije sve ce ti se samo prevesti). Jedino mi postaje jasno da Bosna koja udje u Srboslaviju ce mi biti puuunooo manje vazna.
Konto sam se nekad vratiti. Izgleda da me to nece puno interesovati. Vama tamo sto ostajete neka je sa srecom i neka je Bog na pomoci.
Tebi puni dzepovi ojra a neka glupi Bosanac radi da prezivi i neka vodi rat sa komsijama i susjedima do sudnjega dana. A to sto nema love da ode 7 dana na more, ko mu jebe mater, to je naucilo da se pati.
Nemam nikakve zelje da imam znacajne veze sa Bosnom ako udze u Mali Sengen. Dizem ruke. I da boli me kurac za vas sto ste svojevoljno usli u njega u nadi da odete 7 dana na more.nosara wrote: ↑08/10/2020 09:31Bascarsija1 wrote: ↑08/10/2020 08:04Takvi kao ti su unistili Jugoslaviju a kako nebi malu Bosnu. Bosna jos uvijek nije otplatila dugove sto ste podigli po svijetu.![]()
Ne vracaj se, ostani na sigurnom i pametuj po forumima sta bi mi trebali i kako. Zakuhavaj, naravno, nase glave su za kusura, nije tvoja. Ako se zarati, boli te kurac, nije tvoj rat.![]()