Mali Šengen

Post Reply
Duka Dizel II

#326 Re: Mali Šengen

Post by Duka Dizel II »

Svakom ko je funkcionalno pismen i prati šta se dešava, jasno je da Vašington i Brisel snažno podržavaju i guraju ovaj projekat.

Zato ne budite nerazumni, ko što veli Džaferović. :)

Naravno, Srbija će zasluženo najbolje proći u svemu ovome, ali i ostalima će biti bolje nego što je sad.
high_volume

#327 Re: Mali Šengen

Post by high_volume »

Duka Dizel II wrote: 07/10/2020 23:28 Svakom ko je funkcionalno pismen i prati šta se dešava, jasno je da Vašington i Brisel snažno podržavaju i guraju ovaj projekat.

Naravno, Srbija će zasluženo najbolje proći u svemu ovome, ali i ostalima će biti bolje nego što je sad.
A zašto "zasluženo" :?
bunk

#328 Re: Mali Šengen

Post by bunk »

Pa nebeski...zna se :lol:
Duka Dizel II

#329 Re: Mali Šengen

Post by Duka Dizel II »

high_volume wrote: 07/10/2020 23:29
Duka Dizel II wrote: 07/10/2020 23:28 Svakom ko je funkcionalno pismen i prati šta se dešava, jasno je da Vašington i Brisel snažno podržavaju i guraju ovaj projekat.

Pa zato što je centralna zemlja na Zapadnom Balkanu, kroz koju se ukrštaju svi zemljani i rečni koridori.

Vidiš da će gro početnih investicija ići u saobraćajnu infrastrukturu.

Takodje, Srbija zaslužuje još malo kompenzacije za neko buduće priznanje Kosova, a i satisfakciju za sedenje na dve stolice i privlačenje kineskih investicija, koje su upalile alarm u Vašingtonu i Briselu, pa su napokon odlučili da ekonomski pariraju koliko mogu.

A i zasluženo je jer politički i ekonomski najbolje dočekuje novu realnost.
Faik_

#330 Re: Mali Šengen

Post by Faik_ »

pici wrote: 07/10/2020 21:32
Faik_ wrote: 07/10/2020 20:28
pici wrote: 07/10/2020 17:48 vezano za temu... u srbiji ima normalnog naroda al on cita, slusa i gleda nenormalne stvari i tako se pocne poistovjecivati sa istorijom, tradicijom, nacijom, vjerom itd itd... ono sto pruzaju mediji u srbiji je toliko zaglibljeno u blatu da je to malo reci... jedan osvrt na nedavnu premijeru u sred beograda...

onda uslijedi odmazda srbijanskih medija...

srbija nije spremna ni za mali a kamoli za veliki sengen... pametnom dosta.
Pa kad bi se tako cekalo na spremnost nikad se nista ne bi pomaklo. Prvo ekonomija, pa onda sve ostalo legne.
JA,I?

Image

Image

et vam mini sengen... piČkoustova glasila, samo trube o naoruzanju, koja crna ekonomija i qurci palci
A tebi je, ko i Aliji 92-e, rjesenje reci ne?
high_volume

#331 Re: Mali Šengen

Post by high_volume »

Duka Dizel II wrote: 07/10/2020 23:47
high_volume wrote: 07/10/2020 23:29

Pa zato što je centralna zemlja na Zapadnom Balkanu, kroz koju se ukrštaju svi zemljani i rečni koridori.

Vidiš da će gro početnih investicija ići u saobraćajnu infrastrukturu.

Takodje, Srbija zaslužuje još malo kompenzacije za neko buduće priznanje Kosova, a i satisfakciju za sedenje na dve stolice i privlačenje kineskih investicija, koje su upalile alarm u Vašingtonu i Briselu, pa su napokon odlučili da ekonomski pariraju koliko mogu.

A i zasluženo je jer politički i ekonomski najbolje dočekuje novu realnost.
Mogu sve rijeke svijeta presušiti tekući, agresivni i nadobudni mentalitet ljudi istočno od Drine nikad neće biti promijenjen. Nikad.
Bascarsija1

#332 Re: Mali Šengen

Post by Bascarsija1 »

Nisam imao nista protiv SDA dok nisam procitao komentare Dzaferovica i Izetbegovica. Fuj. Ja gadova.
Faik_

#333 Re: Mali Šengen

Post by Faik_ »

Nema nikakvog smisla da BiH, Srbija i Crna Gora budu nezavisne drzave. Ujedinjeni pod jednim krovom bicemo slobodniji, jaci, uticajniji i bogatiji.
relativno84

#334 Re: Mali Šengen

Post by relativno84 »

:maca:
Bascarsija1

#335 Re: Mali Šengen

Post by Bascarsija1 »

Faik_ wrote: 08/10/2020 04:15 Nema nikakvog smisla da BiH, Srbija i Crna Gora budu nezavisne drzave. Ujedinjeni pod jednim krovom bicemo slobodniji, jaci, uticajniji i bogatiji.
Ovo je najbolji razlog zasto BiH netreba uci u Mali Sengen.
Faik_

#336 Re: Mali Šengen

Post by Faik_ »

Bascarsija1 wrote: 08/10/2020 04:32
Faik_ wrote: 08/10/2020 04:15 Nema nikakvog smisla da BiH, Srbija i Crna Gora budu nezavisne drzave. Ujedinjeni pod jednim krovom bicemo slobodniji, jaci, uticajniji i bogatiji.
Da, bolje je biti ograniceniji, slabiji, nebitniji I siromasniji !
sinuhe

#337 Re: Mali Šengen

Post by sinuhe »

Kako stranka kaze. Shafeeq Jaffar je bio dovoljno jasan.
Bascarsija1

#338 Re: Mali Šengen

Post by Bascarsija1 »

Faik_ wrote: 08/10/2020 05:11
Bascarsija1 wrote: 08/10/2020 04:32
Da, bolje je biti ograniceniji, slabiji, nebitniji I siromasniji !
Bolje grob nego rob. Bolje rat nego pakt.
emirolini

#339 Re: Mali Šengen

Post by emirolini »

Bascarsija1 wrote: 08/10/2020 03:38 Nisam imao nista protiv SDA dok nisam procitao komentare Dzaferovica i Izetbegovica. Fuj. Ja gadova.
Zelis reci da do ovoga nikada nisi imao nista protiv najvece kriminalne, nesposobne, pogane skupine ljudi u Bosni i Hercegovini, ovom dijelu galaksije i sire?
Faik_

#340 Re: Mali Šengen

Post by Faik_ »

Znam. Najbolje je jedan kalifat, mozda aplicirati za uniju sa Saudijskom.
Faik_

#341 Re: Mali Šengen

Post by Faik_ »

emirolini wrote: 08/10/2020 06:43
Bascarsija1 wrote: 08/10/2020 03:38 Nisam imao nista protiv SDA dok nisam procitao komentare Dzaferovica i Izetbegovica. Fuj. Ja gadova.
Zelis reci da do ovoga nikada nisi imao nista protiv najvece kriminalne, nesposobne, pogane skupine ljudi u Bosni i Hercegovini, ovom dijelu galaksije i sire?
Zasto bi? Nisu Srbi.
Bascarsija1

#342 Re: Mali Šengen

Post by Bascarsija1 »

Nisam. Ja citam vijesti I bilo ko nesto uradi u BiH na nekom tenderu odma pljuvanje po njima. Jedan tip kaze zaradice 5k zato sto je bio neki posrednik. Jebote nebi ja se zajebavo za 5k a pogotovo da me neko spominje po novinama za 5k. A sa druge strane svi hoce da neko ulozi pare u neku firmu da otvori. Pa jebo vas ja sto bi neko ulagao kad ste svi toliko negativni i korumpirani.

Uvijek je bilo lopova na balkanu pa i danas. Kralo se prije rata a krade se i poslije rata. Ali ovo je potpuno novi nivo huliganstva koji za saku maraka prodaju ono zasto su ljudi zivote dali. Preko toga se nemoze. Bar ja nemogu (a hvala bogu i nemoram... imam rezervnu drzavu)
nosara

#343 Re: Mali Šengen

Post by nosara »

Ovi s rezervom u dzepu bi saranili Bosnu ne bi trepnuli.

Zar nema foruma tamo gdje ste? Ne znate jezik? Jebi ga... :D
Bascarsija1

#344 Re: Mali Šengen

Post by Bascarsija1 »

nosara wrote: 08/10/2020 07:18 Ovi s rezervom u dzepu bi saranili Bosnu ne bi trepnuli.

Takvi kao ti su unistili Jugoslaviju a kako nebi malu Bosnu. Bosna jos uvijek nije otplatila dugove sto ste podigli po svijetu.
emirolini

#345 Re: Mali Šengen

Post by emirolini »

Bascarsija1 wrote: 08/10/2020 06:58
Nisam. Ja citam vijesti I bilo ko nesto uradi u BiH na nekom tenderu odma pljuvanje po njima. Jedan tip kaze zaradice 5k zato sto je bio neki posrednik. Jebote nebi ja se zajebavo za 5k a pogotovo da me neko spominje po novinama za 5k. A sa druge strane svi hoce da neko ulozi pare u neku firmu da otvori. Pa jebo vas ja sto bi neko ulagao kad ste svi toliko negativni i korumpirani.

Uvijek je bilo lopova na balkanu pa i danas. Kralo se prije rata a krade se i poslije rata. Ali ovo je potpuno novi nivo huliganstva koji za saku maraka prodaju ono zasto su ljudi zivote dali. Preko toga se nemoze. Bar ja nemogu (a hvala bogu i nemoram... imam rezervnu drzavu)
Druze, mozes li mi prevesti ovaj prvi dio, a i drugi? Do zagrade.
Bascarsija1

#346 Re: Mali Šengen

Post by Bascarsija1 »

emirolini wrote: 08/10/2020 08:56
Bascarsija1 wrote: 08/10/2020 06:58

Druze, mozes li mi prevesti ovaj prvi dio, a i drugi? Do zagrade.
Prijatelju, nije to sto sam piso ni bitno previse (da ti roknu samo dvije sve ce ti se samo prevesti). Jedino mi postaje jasno da Bosna koja udje u Srboslaviju ce mi biti puuunooo manje vazna.
Konto sam se nekad vratiti. Izgleda da me to nece puno interesovati. Vama tamo sto ostajete neka je sa srecom i neka je Bog na pomoci.
Kikibombona

#347 Re: Mali Šengen

Post by Kikibombona »

Bascarsija1 wrote: 08/10/2020 09:09Prijatelju, nije to sto sam piso ni bitno previse (da ti roknu samo dvije sve ce ti se samo prevesti). Jedino mi postaje jasno da Bosna koja udje u Srboslaviju ce mi biti puuunooo manje vazna.
Konto sam se nekad vratiti. Izgleda da me to nece puno interesovati. Vama tamo sto ostajete neka je sa srecom i neka je Bog na pomoci.
A sada su mi neke stvari jasne, zasto nemas nista protiv SDA, zasto se zalazes za samoizolaciju.

Tebi puni dzepovi ojra a neka glupi Bosanac radi da prezivi i neka vodi rat sa komsijama i susjedima do sudnjega dana. A to sto nema love da ode 7 dana na more, ko mu jebe mater, to je naucilo da se pati.
nosara

#348 Re: Mali Šengen

Post by nosara »

Bascarsija1 wrote: 08/10/2020 08:04
nosara wrote: 08/10/2020 07:18 Ovi s rezervom u dzepu bi saranili Bosnu ne bi trepnuli.

Takvi kao ti su unistili Jugoslaviju a kako nebi malu Bosnu. Bosna jos uvijek nije otplatila dugove sto ste podigli po svijetu.
:lol:

Ne vracaj se, ostani na sigurnom i pametuj po forumima sta bi mi trebali i kako. Zakuhavaj, naravno, nase glave su za kusura, nije tvoja. Ako se zarati, boli te kurac, nije tvoj rat. :bih:
Bascarsija1

#349 Re: Mali Šengen

Post by Bascarsija1 »

Kikibombona wrote: 08/10/2020 09:24
Bascarsija1 wrote: 08/10/2020 09:09Prijatelju, nije to sto sam piso ni bitno previse (da ti roknu samo dvije sve ce ti se samo prevesti). Jedino mi postaje jasno da Bosna koja udje u Srboslaviju ce mi biti puuunooo manje vazna.
A sada su mi neke stvari jasne, zasto nemas nista protiv SDA, zasto se zalazes za samoizolaciju.

Tebi puni dzepovi ojra a neka glupi Bosanac radi da prezivi i neka vodi rat sa komsijama i susjedima do sudnjega dana. A to sto nema love da ode 7 dana na more, ko mu jebe mater, to je naucilo da se pati.
Ja sam sve svoje zaradio u inostranstvu (nema oraja garant, nisam bas nesto ni cool da budem Pink Panter). Mislim da sam relativno uspijesan. Nemam nikakve veze sa SDA. Ali mi je drago da su ti bar neke stvari jasne (sta god to znacilo). Za mene ce samoizolacija biti luksuz koji mogu priustiti (moci ces i ti priustiti stvari ako budes vrijedan).

Ja sam se uspio izvuci iz tog sranja tamo (I koliko vidim masa raje pokusava isto).
Sto se tice ratova sa susjedima nazalos za te ratove netreba dvoje. Svi se sjecamo katastrofalne izjave koja je recena u totalnoj nemoci pred daleko nadmocnijom silom.
7 Dana na moru su pomeni totalno nebitne stvari. Vi nesvatate da se borite za opstanak (zivotni). Biti bez sedam dana na moru uopste nije patnja.
Ja vjerujem da si jako mlad pa nisi nikad osjetio pravu patnju. Stvarno se nadam da je neces ni osjetiti.

Ja sam istovremeno duboko ubijedzen da se ekonomsko stanje Bosnjaka nece znacajno popraviti u Srboslavji. Mozda odes nekoliko godina na more a poslije mozda odes i na kamu.
Bascarsija1

#350 Re: Mali Šengen

Post by Bascarsija1 »

nosara wrote: 08/10/2020 09:31
Bascarsija1 wrote: 08/10/2020 08:04

:lol:

Ne vracaj se, ostani na sigurnom i pametuj po forumima sta bi mi trebali i kako. Zakuhavaj, naravno, nase glave su za kusura, nije tvoja. Ako se zarati, boli te kurac, nije tvoj rat. :bih:
Nemam nikakve zelje da imam znacajne veze sa Bosnom ako udze u Mali Sengen. Dizem ruke. I da boli me kurac za vas sto ste svojevoljno usli u njega u nadi da odete 7 dana na more.

I da, necu vise ni zakuhavati ni otkuhavati, ni pametovati. Vase glave su u opasnosti I vi najbolje znate sta vam je raditi. Ja sam svoju izvukao.
Samo to sto ti neces rat neznaci da ga nece biti. Kao sto reko na drugom postu za rat netreba dvoje (u sta smo se svojevremeno uvjerili)
I da, ja se nanvjerovatnije nevracam.

Ali neodgovori mi sta bi sa parama sto ste pozajmili iz inostranstva za vrijeme SFRJ. Gdije su? Prije 30 godina to je bilo 20 Biliona Dollara.
Last edited by Bascarsija1 on 08/10/2020 10:01, edited 1 time in total.
Post Reply