TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#326 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by Matijevic_Vlado »

doktor78 wrote:Šta ja znam, jedno 7-8 godina.
Ali inače su mu dueti kritični: Elvira,Rozga,Makadam, Miligram... :run:
A Nino Prses? :mrgreen:
radostan dan

#327 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by radostan dan »

da li da dam, tako nešto...aaa, zajebo sam se, nije ćiribiribela nešto najgluplje što sam čuo na estradi. :D

a sa bebekom i armijom b?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#328 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by pici »

Da, tako je. Preselio sam se u Beograd, mada ja imam nekretnina, a i prijavljen sam i u Sarajevu. Nisam ja otišao iz Sarajeva zbog Sarajeva, samo sam otišao trbuhom za kruhom, jer me ovdje ljudi više cijene nego u mojoj avliji. Ovdje imam veću širinu i prostor za djelovanje. A da mi je nešto smetalo ranije, onda bih davno otišao, ali ne u Beograd nego preko bare.

Stalno se povlači priča o odnosu Sarajeva prema svojim značajnim ljudima. Jesteli i Vi doživjeli neka nova razočarenja?

– Nisam ja doživio nikakva nova razočarenja. Nedavno se digla velika halabuka oko onog mog dizanja tri prsta. Dizat ću ih onoliko koliko želim! Ko me to i čime zadužio u životu i ko to meni kroji sudbinu? Moji autoriteti su već odavno ispod zemlje, moji otac i majka. A sve ostalo me ne interesira, bez obzira na to o kojem se korpusu radilo. Svi znaju, ali ja nisam o tome želio da javno govorim i, evo, sada ću prvi put. Ja sam u toku rata tri puta brutalno pretučen u Sarajevu. Nisam želio da solim ni da stavljam so na rane, ali kad me već neko provocira pa da i ja kažem koju. Ali, to ne znači da je to anatemizam ili sigmatizam prema jednom korpusu. Budala je bilo i bit će i poslije tebe i mene. To je stvar pojedinaca pa da ne stavljamo kolektiv kao krivca nego samo pojedince. Ja sam za pojedinačne krivice, a ne za svrstavanje bilo koje konfesije u tu kategoriju.

Bez obzira na to šta Vam se dešavalo, a to što spominjete je strašno, mnogi će reći da ste Vi pravi simbol Sarajeva.

– Nisam ogorčen, da sam bio, ja bih iste sekunde napustio grad. To sam prihvatio kao zdravo za gotovo, ali nijednog trenutka nisam želio da opterećujem druge. Imaju ljudi pametnijih stvari kojima se bave nego tuđim problemima. To se meni dešavalo u ratu, međutim, bilo je i gorih sudbina nego što je moja. Poremećene su vrijednosti. Što se ne priča o tome da je prvi koncert u opkoljenom Sarajevu uradila moja malenkost, kada sam prikupio 12.000 maraka za ortopedska pomagala? Ali se pričalo o nekim zvijezdama, ne želim da ih imenujem, koje su pravile buredžike, siredžike i tako to i posjećivale razna dvorišta. Vjerovatno nekome u datom trenutku nije bilo u interesu. Ni to ne zamjeram. Ne zamjeram nikome, ali je vrijeme da se počne objektivno obavještavati javnost o tome šta se dešavalo.

Je li odluka o preseljenju u Beograd definitivna?

– Pa, ja sam čovjek koji ima pravo da živi na bilo kojem kraju zemljske kugle. Ko to meni ima pravo da određuje gdje ću da živim? Ja sam Bosanac prije svega, Sarajlija, dijete iz miješanog braka, po pokojnom ocu četnik, po pokojnoj majci ustaša, a po opredjeljenju veseli Bosanac i to ću uvijek da budem. Tako sam izjavio i kada su me treći put slomili na Markalama i rekao policiji u zapisnik. Za sve što pričam, imam i argumente.

Je li policija išta pokrenula po tom pitanju, jesu li napadači privedeni i kažnjeni?

– Nije, jer ja to nisam htio. Pronađeni su ljudi koji su me pretukli zbog jedne banalne stvari. Bio sam na biciklu, vozio sam se gradom, a onda sam naišao na trojicu momaka u maskirnim uniformama. Pozvonio sam da se maknu da prođem, a oni su me napali. Mene je komandant Prvog korpusa, rehmetli Talijan (Mustafa Hajrulahović, op. a.) smjestio kod Sakiba Puške, kojem i ovim putem zahvaljujem na svemu, jer me je sačuvao od svih gluposti i bedastoća. Bio sam i u jedinici kod Dragana Vikića, kojeg punom volim, a ovo što sada pričaju o njemu su gluposti. Isto kao što je bilo u vezi sa Cacom Topalovićem. Kada je ubijen, mene su pitali šta mislim o svemu tome. Rekao sam sve najbolje. Nekima su ispadale vilice na to. Vidio sam ga četiri puta u životu i svaki put se prema meni lijepo ophodio, a ako se dokaže da je kriminalac i zločinac, osuđujem svaki zločin.

Nevjerovatno zvuči činjenica da stalno nešto pojašnjavate i objašnjavate, kao da se pravdate.

– Ako čovjek iz pristojnosti šuti, onda ljudi kontaju ili ne znaš ili odobravaš. A možda ne znaju da imaš visok stepen tolerancije i da možeš da vidiš dokle tuđi bezobrazluk ide. A svi smo ljudi od krvi i mesa. Ne sumnjam u ispravnost svojih postupaka. Ne treba mi verifikacija od nekih drugih ljudi niti medalje koje nisam zaslužio. Ne tražim hljeba preko pogače nego samo ono što mi pripada. To je istina.

Iza “Bijelog dugmeta” je serija velikih koncerata. Tri pune beogradske Arene, koncerti u Banjoj Luci, po Evropi… Kako Vam se sve to čini, jer izgledate dosta dobro na bini?

– Odlično! Hvala za tu konstataciju. Meni je u svemu tome najbolje što sam s Goranom Bregovićem postao egal u smislu dijaloga i rasprava. Ranije to nije bio slučaj. Ranije nisam razmišljao poslovno niti je on imao vremena za mene, ali sada smo odrasli ljudi i hvala mu što mi je dozvolio da budem ono što jesam. Naravno, ne bi mi ni dozvolio da ne zaslužujem. Nije on parametar ni referenca vrijednosti, ali je čovjek kojeg voli čitav svijet pa mi, zato, imponira da budem s nekim takvim. Volim da budem u društvu uspješnih ljudi. Naravno, imam ja duše i vremena i za gubitnike, ali ne želim da budem i pričam s ljudima koji ne žele da budu normalni i ne razmišljaju pozitivno.
Objavljeno prije 10 mjeseci...

bregu znam ko staroga lisca, namazanko mejtaski, mahlala je to iznjedrila :mrgreen: tifu sam jednom upoznao u garderobama skenderije mislim da je bio koncert plavog orkestra... usao u halu sa jednim tipom i nafikso se devetog neba :mrgreen: jaran moj hare mu dobacio popadase zvijezde i poce koskanje, ko tuko bi se :lol: :lol: :lol: a nos mu sav bijel :lol: :lol: :lol: bjez tifa kuci dok si na nogama.... haustorce sa alipasina potpuno ga razumijem... popularnost, koke, droga, alkohol al osto je ono sto jest alpasinjac od glave do pete :mrgreen: ja mu sve hallalim ko mu ne hallali njegova stvar :mrgreen:
Last edited by pici on 03/12/2017 21:05, edited 1 time in total.
radostan dan

#329 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by radostan dan »

sjeba temu, mogli smo se još drkati... :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#330 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by pici »

radostan dan wrote:sjeba temu, mogli smo se još drkati... :mrgreen:
evo malo sam dopunio :mrgreen: tifa je tipicni mahalac sarajlija i to je to, ja ga u potpunosti razumijem
doktor78

#331 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by doktor78 »

Matijevic_Vlado wrote:
Auuu, kako sam to mogao zaboraviti :mrgreen:
Pitar s Kariba

#332 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by Pitar s Kariba »

doktor78 wrote:
Matijevic_Vlado wrote:
Auuu, kako sam to mogao zaboraviti :mrgreen:
Ovo je meščini najnoviji

Thorgerson

#333 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by Thorgerson »

skafiskafsnjak wrote: Kako je Srbin?

Rodjen u Sarajevu?
On je Bosanac pravoslavac valjda.

Ocigledno cetnik u srcu (tri prsta i tetovaza).
Hocete li vise prestati sa ovim. Cuj nije srbin, nego bosanac pravoslavac. Nije Hrvat nego katolik pravoslavac. :-)

Je li slavimo ovaj praznik?
Drugo zasjedanje ZAVNOBiH-a održano je 30. juna – 2. jula 1944. u Sanskom Mostu na kojem je 1. jula 1944. godine donesena deklaracija o pravima građana u BiH u kojoj stoji:

U plamenu pravednog oslobodilačkog rata iskiva se bratstvo Srba, Muslimana i Hrvata, i time se udara siguran temelj slobodne i zbratimljene BiH, ravnopravne federalne jedinice u Demokratskoj federativnoj Jugoslaviji. Prvi put u historiji Srbi, Muslimani i Hrvati Bosne i Hercegovine, ujedinjeni u Narodno-oslobodilačkom pokretu, stupili su na isti put, počeli da izgrađuju svoj zajednički dom, u čije su temelje uzidane kosti njihovih najboljih sinova. Prvi put u historiji oni su postali kovači svoje sudbine, čvrsto riješeni da jednom zauvijek sahrane vijekovnu mračnu i tešku prošlost i da izgrade državnu zajednicu u kojoj će živjeti u ravnopravnosti, slobodi, miru i blagostanju.

Oličena u narodno-oslobodilačkim odborima i ZAVNOBiH-u zajamčuje:
* Ravnopravnost Srba, Muslimana i Hrvata BiH koja je njihova zajednička i nedjeljiva domovina;
Sta je vama? Shvati covjece ako je neko srbin, on ce biti srbin do kada on hoce. Ne mozes mu ti govoriti sta ce biti. Ili hrvat ili bosanac/bosnjak.

Ajd da mi imamo dokument koji kaze da ovdje zive bosanci, pa da onda kazemo eeej sta oni hoce evo pise tu fino tako. Ali jok. Mi takvog dokumenta nemamo, nit ismo ikada imali. I u Dejtonu ti stoji srbi, hrvati i bosnjaci, te drzavljani Bosne i Hercegovine.

Imas i popis stanovnistva, zvanicni koji ti je priznala Evropa... u cemu je onda problem da Tifa kaze da je srbin, ako to hoce da kaze?

Ova drzava moze samo tako opstati. Ako budemo nametali jedni drugima sta mi hocemo - ode sve u qrac.
skafiskafsnjak

#334 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by skafiskafsnjak »

Thorgerson wrote:
skafiskafsnjak wrote:
Hocete li vise prestati sa ovim. Cuj nije srbin, nego bosanac pravoslavac. Nije Hrvat nego katolik pravoslavac. :-)
Dobro , pretjerao sam , vjera je nebitna. Rodjen je u Sarajevu , Bosanac i Hercegovac... BiH drzavljanstvo, kao i pasos.
Thorgerson

#335 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by Thorgerson »

skafiskafsnjak wrote:
Thorgerson wrote:
skafiskafsnjak wrote:
Dobro , pretjerao sam , vjera je nebitna. Rodjen je u Sarajevu , Bosanac i Hercegovac... BiH drzavljanstvo, kao i pasos.
Je li ti ok sto se raja u Sandzaku izjasnjava kao Bosnjaci?
Ne izjasnjavaju se kao Srbi muslimanske vjere, nego kao Bosnjaci.

Je li ti ok sto se u Albaniji bosnjaci, izjasnjavaju kao Bosnjaci i dobise nedavno status nacionalne manjine.

Dakle, to je bosnjama sve normalno, ali nije normalno da se Srbin u nasoj drzavi izjasnjava kao Srbin, nego mora kao bosanac pravoslavac. :-)

:-)

Odosmo u off, uglavnom nisi upravu. ;-)
R A V E N

#336 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by R A V E N »

Joj ako ga Vikić vidi! :-)
soldierofmisfortune

#337 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by soldierofmisfortune »

Image

Ovo je ta svirka što sam spominjao, 18.11. u Golden Pub-u, Mostar
kakavdanakneiskustvu

#338 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by kakavdanakneiskustvu »

Thorgerson wrote:
skafiskafsnjak wrote: Kako je Srbin?

Rodjen u Sarajevu?
On je Bosanac pravoslavac valjda.

Ocigledno cetnik u srcu (tri prsta i tetovaza).

Je li slavimo ovaj praznik?
Drugo zasjedanje ZAVNOBiH-a održano je 30. juna – 2. jula 1944. u Sanskom Mostu na kojem je 1. jula 1944. godine donesena deklaracija o pravima građana u BiH u kojoj stoji:

U plamenu pravednog oslobodilačkog rata iskiva se bratstvo Srba, Muslimana i Hrvata, i time se udara siguran temelj slobodne i zbratimljene BiH, ravnopravne federalne jedinice u Demokratskoj federativnoj Jugoslaviji. Prvi put u historiji Srbi, Muslimani i Hrvati Bosne i Hercegovine, ujedinjeni u Narodno-oslobodilačkom pokretu, stupili su na isti put, počeli da izgrađuju svoj zajednički dom, u čije su temelje uzidane kosti njihovih najboljih sinova. Prvi put u historiji oni su postali kovači svoje sudbine, čvrsto riješeni da jednom zauvijek sahrane vijekovnu mračnu i tešku prošlost i da izgrade državnu zajednicu u kojoj će živjeti u ravnopravnosti, slobodi, miru i blagostanju.

Oličena u narodno-oslobodilačkim odborima i ZAVNOBiH-u zajamčuje:
* Ravnopravnost Srba, Muslimana i Hrvata BiH koja je njihova zajednička i nedjeljiva domovina;
Sta je vama? Shvati covjece ako je neko srbin, on ce biti srbin do kada on hoce. Ne mozes mu ti govoriti sta ce biti. Ili hrvat ili bosanac/bosnjak.

Ajd da mi imamo dokument koji kaze da ovdje zive bosanci, pa da onda kazemo eeej sta oni hoce evo pise tu fino tako. Ali jok. Mi takvog dokumenta nemamo, nit ismo ikada imali. I u Dejtonu ti stoji srbi, hrvati i bosnjaci, te drzavljani Bosne i Hercegovine.

Imas i popis stanovnistva, zvanicni koji ti je priznala Evropa... u cemu je onda problem da Tifa kaze da je srbin, ako to hoce da kaze?

Ova drzava moze samo tako opstati. Ako budemo nametali jedni drugima sta mi hocemo - ode sve u qrac.

ja bolan,da bi za nekog mogao reci da je npr. bosanac pravoslavac morao bi prvo znati je li uopce vjernik pa da mozes reci da je pravoslavac
skafiskafsnjak

#339 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by skafiskafsnjak »

Za mene je djubre od covjeka i zdravo.

Nije isto pokazivti grb druge drzave i prikazivati se kao pripadnik iste kada je situacija normalna i kada je normalna drzava.
Obzirom na ne tako davnu proslost na Balkanu , meni ovo nije normalno - pricajte sta hocete.

Jebo mu ja mater cetnicku - nek dize tri prsta i nek tetovira sta god hoce, nek se ne vraca .
Ommadawn

#340 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by Ommadawn »

Sad ćete vidjeti Tifu u nekom rijalitiju. Baš kao i Miću Vukašinovića. Jedan ostao u sedamdesetima na glam-rocku i drmnuo lovu na narodnjacima.
Drugi se nije maknuo od osamdesetih i Casio-rocka. Nijedan da napravi išta kvalitetno pa da makar postanu kultni.
radostan dan

#341 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by radostan dan »

skafiskafsnjak wrote:Za mene je djubre od covjeka i zdravo.

Nije isto pokazivti grb druge drzave i prikazivati se kao pripadnik iste kada je situacija normalna i kada je normalna drzava.
Obzirom na ne tako davnu proslost na Balkanu , meni ovo nije normalno - pricajte sta hocete.

Jebo mu ja mater cetnicku - nek dize tri prsta i nek tetovira sta god hoce, nek se ne vraca .
jesi li ti izliječio prostatu?
skafiskafsnjak

#342 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by skafiskafsnjak »

radostan dan wrote:
skafiskafsnjak wrote:Za mene je djubre od covjeka i zdravo.

jesi li ti izliječio prostatu?
Grbavice rano ljuta :bih:
Point.

#343 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by Point. »

Tifa posto supak, poput Nelete i Kuste. Nek se nadoje mlitava kurca.
kudrilo

#344 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by kudrilo »

Voli li Tifa kockat?
Ljudi bi na svašta pristali u raznim situacijama...
spree

#345 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by spree »

ima i dobrih poput recimo onog sa essom bestijom :D .

a fakat je glup. da je tetovazu uradio pod uticajem nekih droga (dobro vjerovatno jeste :D ) i zazalio onda ne bi u svakoj prilici nosio majice bez rukava i pokazivao je. valjda droga pojela ono nesto mozga sto je imao. za mene je bio legenda, ali sa ovim se popisao na sve, međutim nastavit cu slusati njegove pjesme, ali od sada na nacin kao sto slusam pjesme bore corbe. odvojim pjesme od licnosti,
doktor78

#346 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by doktor78 »

spree wrote: međutim nastavit cu slusati njegove pjesme, ali od sada na nacin kao sto slusam pjesme bore corbe. odvojim pjesme od licnosti,
:thumbup:
Uvijek treba odvajati djelo od umjetnika. Da nije tako, šta bi danas bilo sa Ibsenom, Poundom, Wagnerom, Nietscheom...
Pitar s Kariba

#347 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by Pitar s Kariba »

Ovakve tetovaže su imali i Spatanci, pa šta :D

Altsa

#348 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by Altsa »

soldierofmisfortune wrote:Image

Ovo je ta svirka što sam spominjao, 18.11. u Golden Pub-u, Mostar
Photoshop? :D :lol:
pezzar

#349 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by pezzar »

Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#350 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by Nurudin »

Tifa je kao oni likovi u zatvoru kad ih karaju vođe grupa pa im onda stave tetovažu da se zna čija je i kome ga cuclaju.
Post Reply