Damir Nikšić - all about - ESPo

Post Reply
bunk

#326 Re: Damir Niksic - ESPo

Post by bunk »

Ma nije problem.
Samo ono ekologija,zeleni ,zen,mir,joga i El Patron ne idu skupa,ali nikako,ni u parodiji...
Oj hljebe evo i iz GTA :lol: :lol:
drndalo

#327 Re: Damir Niksic - ESP

Post by drndalo »

Škobo Habu wrote: 03/11/2020 09:14
drndalo wrote: 27/10/2020 16:00 Od danas, zvanicna podrska za gradonacelnicu Zenice.

Image
Je li ona kandidat ispred NS-?
Da, ispred NS-a.
drndalo

#328 Re: Damir Niksic - ESPo

Post by drndalo »

bunk wrote: 03/11/2020 09:14 Ma nije problem.
Samo ono ekologija,zeleni ,zen,mir,joga i El Patron ne idu skupa,ali nikako,ni u parodiji...
Oj hljebe evo i iz GTA :lol: :lol:
Ja bas mislim da je toliko izvrnuo ovu nasu ucmalu kolotecinu naizvrat, da je to fino... Tacno je da vecina birackog tijela to ne moze tacno skontati. Ne zato sto su glupi, jer kad odu u Njemacku nisu glupi, nego zato sto nas sistem zadnjih 30 godina mozdano atrofira... Pa nam je bitno dobiti brze i jasne odgovore, makar i netacne...
bunk

#329 Re: Damir Niksic - ESPo

Post by bunk »

Ne atrofira nas mozdano sistem u BiH.
Globalno je trend "zaglupljivanja" in.
Tako da smo samo "in".
Naravno da je to najlakse fakturisati vladajucima..a to se nije moglo sprijeciti.
Mozda uvodjenjem sjevernokorejskog sistema i gasenjem interneta.
drndalo

#330 Re: Damir Niksic - ESPo

Post by drndalo »

Djelimicno si u pravu oko zaglupljivanja. S druge strane, ciji bi posao trebao biti sprjecavanje istog, ako ne vladajucih? Oni imaju poluge vlasti, obrazovanje, kulturu, sport. Nema moja baba pokojna...
drndalo

#331 Re: Damir Niksic - ESPo

Post by drndalo »

Jutrosnji izvjestaj s Dobrinje...

nenadivan

#332 Re: Damir Niksic - ESPo

Post by nenadivan »

bio prije 4 god sa Damirom u licnom kontaktu. Pristupim mu s odusevljenjem, mnogo mi se svidjele njegove ideje. Pokusam da mu pomognem, sta bi kao po mom misljenju (naglasim da je po mom misljenju) bilo jos bolje u tadasnjoj kampanji da uradi. Lik me ladno nariba kao da sam ga uvrijedio necim. Ponovim mu, kontam covjek nije skonto da hocu dobronamjeran savjet, on jos gori. Kazem mu da nisam ocekivao od njega tako sto, skontam da je lik novi Staljin u povoju. Poslije skontam da nisam jedini. Lik redovno brise komentare svuda, gdje mu bilo ko dobronamejrno ili zlonamjerno (nebitno) kaze bilo sta sto se ne slaze s njegovim trenutnim misljenjem. Znaci novi Staljin. Nazalost. Mislim da je u pitanju populista strasan. Svejedno bih glasao opoet za njega. Ovi ostali su tek olos. I takav naopak, nazalost, bolji je od ostalih.
dzakailibu

#333 Re: Damir Niksic - ESPo

Post by dzakailibu »

nenadivan wrote: 04/11/2020 21:29 bio prije 4 god sa Damirom u licnom kontaktu. Pristupim mu s odusevljenjem, mnogo mi se svidjele njegove ideje. Pokusam da mu pomognem, sta bi kao po mom misljenju (naglasim da je po mom misljenju) bilo jos bolje u tadasnjoj kampanji da uradi. Lik me ladno nariba kao da sam ga uvrijedio necim. Ponovim mu, kontam covjek nije skonto da hocu dobronamjeran savjet, on jos gori. Kazem mu da nisam ocekivao od njega tako sto, skontam da je lik novi Staljin u povoju. Poslije skontam da nisam jedini. Lik redovno brise komentare svuda, gdje mu bilo ko dobronamejrno ili zlonamjerno (nebitno) kaze bilo sta sto se ne slaze s njegovim trenutnim misljenjem. Znaci novi Staljin. Nazalost. Mislim da je u pitanju populista strasan. Svejedno bih glasao opoet za njega. Ovi ostali su tek olos. I takav naopak, nazalost, bolji je od ostalih.
nije on populista, mnogo je on dobrog uradio otkako je izabran i ja mu kapu skidam. bio je on meni jako dobar i kampanji za opstinskog nacelnika. ne znam ga licno ali sam siguran da je jako tezak u tom prihvatanju savjeta ili sugestija. ima takvih likova koji su super ali nikada ne bi radio sa njima. takav je edin zubcevic jazzfest. pametan radisan pun ideja ali valjda neka sujeta sta li...
studiorum_tuzlaensis

#334 Re: Damir Niksic - ESPo

Post by studiorum_tuzlaensis »

nenadivan wrote: 04/11/2020 21:29 bio prije 4 god sa Damirom u licnom kontaktu. Pristupim mu s odusevljenjem, mnogo mi se svidjele njegove ideje. Pokusam da mu pomognem, sta bi kao po mom misljenju (naglasim da je po mom misljenju) bilo jos bolje u tadasnjoj kampanji da uradi. Lik me ladno nariba kao da sam ga uvrijedio necim. Ponovim mu, kontam covjek nije skonto da hocu dobronamjeran savjet, on jos gori. Kazem mu da nisam ocekivao od njega tako sto, skontam da je lik novi Staljin u povoju. Poslije skontam da nisam jedini. Lik redovno brise komentare svuda, gdje mu bilo ko dobronamejrno ili zlonamjerno (nebitno) kaze bilo sta sto se ne slaze s njegovim trenutnim misljenjem. Znaci novi Staljin. Nazalost. Mislim da je u pitanju populista strasan. Svejedno bih glasao opoet za njega. Ovi ostali su tek olos. I takav naopak, nazalost, bolji je od ostalih.
:thumbup:

Damir je nadobudni egomanijak.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#335 Re: Damir Niksic - ESPo

Post by izvrsni direktor »

A nista, sebija vam je bolja, uvazava tudja misljenja i ideje. Komsic bi da gura neku stvar u usta neistomisljenicima, bolja je sebija od komsica, ako se dvoumite
Horcrux

#336 Re: Damir Niksic - ESPo

Post by Horcrux »

studiorum_tuzlaensis wrote: 04/11/2020 21:45

Super. Hajmo malo izabrati takvog nekog pa da vidimo kako ce ici.
doremifa

#337 Re: Damir Niksic - ESPo

Post by doremifa »

Horcrux wrote: 04/11/2020 23:23

Probajmo, ja ću glasati za njega tj ESPO u Novom Sarajevu.
drndalo

#338 Re: Damir Niksic - ESPo

Post by drndalo »

A ovi sto nikako da sjasu s vlasti nisu egomanijaci? Samo sa puno manjim pokricem...? :run:
Milenkov buraz

#339 Re: Damir Niksic - ESPo

Post by Milenkov buraz »

Horcrux wrote: 04/11/2020 23:23

Kada je mogao Trump 4 godine najvećom silom na planeti vladati onda Damir u nekoj tamo pripizdini zvana Bosna nije nikakav problem. Sve je to vrlo subjektivno, možda bi i Vi u njegovoj poziciji tako jer on takvih koji bi mu solili pamet ima od Sarajeva do Tuzle u redovima. Zar mislite da ste prvi bili koji su došli sa "genijalnim" idejama da "pomognete" Damiru. :)
studiorum_tuzlaensis

#340 Re: Damir Niksic - ESPo

Treba mu dati šansu, ali njegovo cenzurisanje bilo kakvog mišljenja koje nije u skladu sa njegovim će ga ostaviti gdje i jest. Tj. taj neće više u Skupštinu. ;) vrijeme će pokazati.
doremifa

#341 Re: Damir Niksic - ESPo

Post by doremifa »

studiorum_tuzlaensis wrote: 05/11/2020 08:14 Treba mu dati šansu, ali njegovo cenzurisanje bilo kakvog mišljenja koje nije u skladu sa njegovim će ga ostaviti gdje i jest. Tj. taj neće više u Skupštinu. ;) vrijeme će pokazati.
Kako te cenzurira? Vidim da pišeš šta hoćeš ovdje
studiorum_tuzlaensis

#342 Re: Damir Niksic - ESPo

Pusti tu priču, frajer je ko uvrijeđena mlada na društvenim mrežama. Kad mu se napise da postoji i mala mogućnost da nije u pravu, on blokira vlastite fanove. Vidim da ni u real life nije normalniji.

A ti mu dođeš ko neki avatar jel?
doremifa

#343 Re: Damir Niksic - ESPo

Post by doremifa »

studiorum_tuzlaensis wrote: 05/11/2020 08:26 Pusti tu priču, frajer je ko uvrijeđena mlada na društvenim mrežama. Kad mu se napise da postoji i mala mogućnost da nije u pravu, on blokira vlastite fanove. Vidim da ni u real life nije normalniji.

Ako sam dobro razumio ti želiš da mu sereš po stranici a on da te sluša i klima glavom? Pretpostavljam da imaš svoj Facebook profil čim te je mogao frajer zablokirati tako da možeš pisati o čemu god hoćeš pa ga slobodno kritikuj ili hvali i iznosi svoje genijalne ideje (možda ih neko i iskoristi, ko zna)
Milenkov buraz

#344 Re: Damir Niksic - ESPo

Post by Milenkov buraz »

Ja smatram da trebamo jedan takav politički profil i struju kao Damir u društvu, ako ništa kao dežurni korektor koji će narodnim jezikom *ebati mater ponekad svima kada zasluže. Zašto da ne? Ja ga iz tog razloga podržavam da nastavi sa svojim političkim djelovanjem i radom. Na kraju znam masu raje uspješne, poštene, dobrih ljudi ali *ičke u politici koje ne smiju da se uhvate politike jer su kukavice a sigurno bi svima mogle napraviti bolje društvo. Sve u stilu skloni se, ne eksponiraj se, šuti dobro je kako može biti i slična razmišljanja.
studiorum_tuzlaensis

#345 Re: Damir Niksic - ESPo

doremifa wrote: 05/11/2020 08:34
studiorum_tuzlaensis wrote: 05/11/2020 08:26 Pusti tu priču, frajer je ko uvrijeđena mlada na društvenim mrežama. Kad mu se napise da postoji i mala mogućnost da nije u pravu, on blokira vlastite fanove. Vidim da ni u real life nije normalniji.

Ako sam dobro razumio ti želiš da mu sereš po stranici a on da te sluša i klima glavom? Pretpostavljam da imaš svoj Facebook profil čim te je mogao frajer zablokirati tako da možeš pisati o čemu god hoćeš pa ga slobodno kritikuj ili hvali i iznosi svoje genijalne ideje (možda ih neko i iskoristi, ko zna)
nisi me dobro razumio. Niko mu nije srao po javnoj FB stranici ništa više nego što on sere po istoj. Takav je i uživo, ako si njegov pobočnik, znaš i sam. ;)

Kad mu se argumentovano skrene pažnja da je pogriješio negdje, lik poludi i ko zadnji papak briše i blokira... To normalni ljudi vide i normalno da mi nikad neće biti izbor takva egosirovina..
drndalo

#346 Re: Damir Niksic - ESPo

Post by drndalo »

Imal' tu josKo u stranci pa da malo popustimo i Damira...? Vidim da su se zadali sa elektronskom kampanjom po drustvenim medijima, objavljuju, slikaju, kontaktiraju s ljudima, ljudi im salju slike s*anja iz svog okruzenja, ovi rade na dizanju vidljivosti istih po mrezama...

Vidim i da kod mene na Novom Gradu imaju prisutan info-stand koji sele po lokacijama, nisam vidio imaju li isto i u drugim opstinama...? Svidja mi se ideja sto su u promotivni materijal zapakovali kesicu sjemena Prkosa (cvijet), pa ce barem biti vise cvijeca na proljece... Bas originalno.

drag_gost

#347 Re: Damir Niksic - ESPo

Post by drag_gost »

Damir jeste uzasno sujetan lik, imao sam i ja iskustvo sa njim, ali meni je drag i kao takav mislim da je u Centru pogotovo daleko najbolja opcija. Mnogo ce i on napredovati kada je timski rad u pitanju sa ovom svojom strankom, morace.
JThomas

#348 Re: Damir Niksic - ESPo

Post by JThomas »

od njega je dovoljno da glasno i argumentovano proziva što ne valja, i da se ne proda. jebiga, ljestvica je vrlo nisko. a patriote što ih "ne zanima" sarajevo mogu malo pogledati i kod svojih favorita šta ide sa čim i je li kompatibilno.
Roccohljup

#349 Re: Damir Niksic - ESPo

Post by Roccohljup »

Zašto su izbori na Ilidži u posebnom fokusu javnosti: Nudi nam se ono što ismijavamo i s gnušanjem odbacujemo
Četvrtak, 05.11.2020.
|
Kolumne
Izbori za načelnika Općine Ilidža s razlogom su u fokusu javnosti. Na ovim izborima jasno će se vidjeti koliki je stepen političkog mazohizma građana BiH i političke pismenosti. Jedan od kandidata za načelnika ima sve karakteristike onoga što godinama ocjenjujemo kao neprihvatljivo i što s osjećajem stida i srama odbacujemo.

Kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za načelnika Ilidže je Fikret Prevljak, čovjek sumnjivo stečenog, ali enormnog bogatstva o kojem prosječni stanovnik Bosne i Hercegovine može samo sanjati. Iako materijalno bogat, Prevljak je intelektualna sirotinja – sve ono što pismeni sloj bosanskohercegovačkog društva s gnušanjem odbacuje.

Nisu ove konstatacije nikakva uvreda Fikretu Prevljaku jer je ranije i predsjednik SDA Bakir Izetbegović konstatovao kako Prevljak “nije neki intelektualac” već “čovjek iz naroda”. Identificiranje polupismenog Prevljaka s narodom uvreda je za sam narod jer Prevljak je daleko od reprezentativnog primjera Bošnjaka u savremenoj Bosni i Hercegovini.

Moderni Bošnjak je pismen, obrazovan, zna da mandat traje četiri, a ne 24 godine, ne prijeti smrću, umije sastaviti smislenu rečenicu, sposoban je riječima izraziti svoje misli i što je najvažnije ima samopoštovanje pa se ne naziva “ponosnim poltronom” jedne porodice.

Umjesto fraze “čovjek iz naroda” za Prevljaka bi bilo logičnije reći “čovjek iz trenutne SDA” ili “čovjek bez ikakvog političkog pedigrea kojeg je ipak stranka kandidovala na funkciju”.

Fikret Prevljak je sve ono što ismijavamo, s gnušanjem odbacujemo i navodimo kao razlog zbog kojeg mladi odlaze iz BiH – kulturno zakržljali, polupismeni, poltronski nastrojeni, enormno bogati, nesposobni i primitivni lokalni političar.

Jer kako drugačije opisati čovjeka koji u 2020. godini ne zna da se ne kaže “njiha”, čovjeka koji se u velikog boga kune dok obećaje da će se vratiti u prošlost (?!) i u “prethodne tri godine” ispuniti obećanja, čovjeka s velelepnim vilama i ugostitetljskim objektima koji se na par minuta, koliko traje predizborni skup SDA, identificira s osiromašenim narodom “zavaljenim” do guše u kredite i s upitnim radnim mjestima. Ne postoji stanovnik BiH koji to nije ismijao i s gnušanjem odbacio.

Tužno je, ali u isto vrijeme razumljivo, vidjeti ponizne članove SDA kako aplaudiraju Prevljaku na svaku izgovorenu riječ. Tužno je vidjeti zbunjenost na njihovim licima kada moraju aplauzom pozdraviti ostrašćenog Prevljaka dok govori: “Založit ću se za njiha”! Jer znaju i članovi SDA da se ne kaže “njiha”, a i da Prevljak ne može putovati kroz vrijeme pa “završavati” stvari u prošlosti.

Znaju, ali aplaudiraju. A aplaudiraju jer su svjesni žabokrečine u kojoj žive i u koju nas je dovela SDA. U takvim okolnostima aplauz i klimanje glavom daju nadu za zaposlenje, zadržavanje radnog mjesta, dobijanje novca za pokretanje biznisa i tako dalje. Svjesni su članovi SDA da će “ponosni poltron” ako se i dokupa kakve moći uvijek birati poltrone pa zbog toga i oni sami biraju da budu poltron. Jer nema jačeg nagona od nagona za preživljavanjem.

Na stranu kada stavimo nedostatke i prednosti drugih kandidata na lokalnim izborima, činjenica je da nijedan od njih nije kao Fikret Prevljak. Zbog toga je Ilidža u posebnom fokusu građana i medija jer na primjeru izbora načelnika Ilidže pokazat ćemo da li stvarno želimo promjenu ili smo političke mazohiste koje biraju ono što ismijavaju, ono što u interakciji s drugim ljudima odbijaju te nazivaju primitivnim i nedopustivim.
JThomas

#350 Re: Damir Niksic - ESPo

Post by JThomas »

ali prije svega, prosječni bošnjak, prosječnog svega ne može za 7 života zaraditi fikrinu vilu. tu se taj mazohizam najjače i najviše ogleda. glasaš za svog dželata koji je bogatstvo zgrnuo na tvojim leđima.
Post Reply