OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Rasprave o filozofskim temama.
Post Reply
Ljubo2

#326 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

breba wrote: 29/07/2020 04:14Ispostovali ste sve osim jednog "etnosa"..onog koji je najviše nastradao od mržnje i zla...Pokazuje vašu ograničenost unatoč onome sto govorite.
Ne pokušavaj da nađeš "dlaku u jajetu", nema je.

Ne poštujem ja niti i jedan svjetski "etnos" - ni koji sam pomenuo, ni koji nisam - jer sve vrste svjetskih ljudskih podijeljenosti - nacionalnih, političkih, vjerskih i klasnih - su vještačke, koje svjetske mutivode, tj. svjetske nacionalne, političke, vjerske, i klasne vođe i poglavari nisu smislile da bi ostvarile dobro pripadnicima tih grupacija na čijem čelu stoje, već za svoje lično dobro, jer te grupacije koje smještaju u zasebne i odvojene torove (granice) smatraju svojim privatnim vlasništvom, tj stadom, koje po želji, kad god hoće i kad god im se prohtije, mogu da muzu, strižu, kolju i jedu. Zato ja poštujem samo čovjekovu, ljudsku, prirodnu pripadnost, sa kojom se svaki čovjek i rađa i umire, jer samo ona ima značenje Dobra i zato se samo za nju zalažem. Zato jer su samo po toj prirodnoj pripadnosti svi ljudi jednaki i isti. A po svim drugim pripadnostima nisu svi isti. Neki su gospodari, a neki robovi i sluge. Neki su eksploatatori, a neki eksploatisani. Neki su tlačitelji, a neki su potlačeni. Neki su uzvišeni, a neki poniženi itd. To nije Dobro, već Zlo. To je protiv prirodnih i Božijih principa i zakona Dobra po kojima je napravljen i po kojima postoji Svijet.
breba wrote: 29/07/2020 04:14Mudro izbacite dio citata. Ali ipak vas pitam sta je to Republika "Bošnjačka" i zašto je tako nazivate?
Ja ne znam tačno kako se svi ti vaši "torovi" u koje su vas podijelili i zatvorili, zovu, pa sam im ofrlje dao imena, jer već više od dvadeset godina ne palim televizor i ne gledam, naviše zbog odvratnih političkih emisija i događaja i odvratnih reklama. Pa se izvinjavam onima koje to vrijeđa, ako sam neki od tih "torova", koje ste svojom krvlju izvojevali i skupo platili, nazvao poglešnim imenom. Televizor palim samo radi gledanja serija i muzike koje skidam sa interneta. Ostalo me ne zanima, jer sve ostalo mi je već odavno poznato.
Tempo
ZeModerator

#327 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Tempo »

meni nije jasno zasto ti to nama sve govoris. koji kurac? sta ocekujes da ce se desiti. vec sam ti rekao da na ovom forumu vise samo botovi, budale i nekoliko entuzijasta koji misle da mogu napraviti pitu od govana. idi pred zadrugu. kakva svjetlosna bica, kakav kurac. u jugoslaviji zivi zatucana krezava zla i bolesna sirotinja ubijena u pojam, nema ovdje vrhovne svijesti, u stvari ovdje nema nikakve svijesti, a ni ti nisi nista bolji.
Ljubo2

#328 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Tempo wrote: 29/07/2020 09:40 meni nije jasno zasto ti to nama sve govoris. koji kurac?
Riječ "nama" je širok pojam. Ja pratim dnevnu brojnost posjetilaca ove teme kojih bude prosječno 150, a samo nekoliko njih aktivno se javlja, među kojima si i ti. Pa te pitam da li su te tih 150 posjetilaca ovlastili da se javljaš i u njihovo ime kad koristiš riječ "nama"?
Tempo wrote: 29/07/2020 09:40sta ocekujes da ce se desiti. vec sam ti rekao da na ovom forumu vise samo botovi, budale i nekoliko entuzijasta koji misle da mogu napraviti pitu od govana
Ne očekujem ništa da će se desiti, već samo priželjkujem da će oni, koje ti nazivaš "botovima i budalama" obilježiti sebe simbolom jedinstva Svemira i jedinstva svih ljudi svijeta, mira, reda, rada, ljubavi i pravednosti i tako pokazati drugim ljudima da oni nisu "botovi i budale".
Tempo wrote: 29/07/2020 09:40idi pred zadrugu. kakva svjetlosna bica, kakav kurac. u jugoslaviji zivi "zatucana krezava zla i bolesna sirotinja ubijena u pojam", "
Izvini, u Jugoslaviji, kao i bilo gdje u svijetu, ne živi "zatucana krezava zla i bolesna sirotinja ubijena u pojam", već pohlepne, zatucane, krezave, debele i bolesne političke i vjerske vođe i bogataši koji manipulišu sirotinjom svijeta, eksploatišu je i ubijaju je u pojam.
Tempo wrote: 29/07/2020 09:40nema ovdje vrhovne svijesti, u stvari ovdje nema nikakve svijesti, a ni ti nisi nista bolji.
Svijest ne može biti ni visoka, ni niska. Svijest je ono koje raspolaže sa 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti, pomoću kojih postoji i sebe dovodi u stanje svjesnosti i po tome, sve što postoji JE ISTO - i Bog i pasje govno pored puta.

Ali SVJESNOST može biti niska ili visoka. To je nešto što lako i brzo, čak u trenu, može da se promijeni, da niska svjesnost postane visoka, a visoka da postane niska, bez obzira što je razlika između visoke i niske svjesnosti OGROMNA. Sve zavisi od toga po kojem principu Svijest odluči da živi, da li po principu LAŽI I NEZNANJA, tj, principu podjele, konkurencije, mržnje, nepravde, borbe, haosa i Zla ili po principu ISTINE I ZNANJA, tj. po pricipu jedinstva svih ljudi svijeta, uzajamnog pomaganja, ljubavi, pravednosti, harmonije i Dobra. Nisu potrebne nikakve visoke škole da se ova dva principa iskuse na vlastitoj koži i razumiju. To mogu da nauče čak i mala djeca koja tek prohodaju i progovore i opredijele se da žive po principu Harmonije i Dobra i tako postanu VISOKO SVJESNA. Naravno, pod uslovom da ima ko tome da ih nauči.

Zato i jeste lako promijeniti svijet od Zla ka Dobru, tj. usmjeriti svijet da počne da živi po principu Harmonije i Dobra, jer Zlo niko ne voli. Treba samo razumjeti šta je Visoka, a šta Niska svjesnost i donijeti odluku i opredijeliti se za Visoku svjesnost, Harmonijui i Dobro. Zato MI koji se opredijeljujemo za Visoku svjesnost, harmoniju i dobro i treba sebe da obilježimo simbolom Harmonije i Dobra da se vidi koliko nas ima. A ujedno da se vide i oni neobilježeni, da se zna ko pravi Haos i Zlo i u uslovima Haosa i Zla profitira i tuđu nevolju i Zlo, pretvara u vlastito Dobro.

Ima jedno proročanstvo koje najavljuje svjetski pokret ovih "obilježenih" koje kaže da će oni da budu "naobrazovaniji, najsvetiji i najbolje naoružani". Što se podrazumijeva, jer najobrazovaniji je onaj ko zna ISTINU. Najsvetiji je onaj ko živi po ISTINI. I najbolje je naoružan onaj ko kao oružje u svojoj borbi koristi ISTINU.

A šta je ISTINA to sam objasnio. Istina je Znanje i življenje po principu jedinstva, mira, ljubavi, pravednosti Harmonije i Dobra jer samo uz pomoć tog principa može da se živi i ostvaruje Dobro. Sve drugo je Neznanje i Laž. Cijela dosadašnja ljudska istorija je bila Neznanje i Laž. Pitanje je, DOKLE? Do SAMOUNIŠTENJA? Ili do Znanja, Istine i SAMOSPASENJA? Sve je do nas i naše slobodne volje. "Sve nam je dozvoljeno, ali nam nije sve od koristi"
allem_77

#329 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by allem_77 »

Ljubo, mogao si pitati svjetlosna bića nešto vezano za covid - 19
Znaju li oni do kada će ovo trajati? I ako znaju šta vezano za aferu respiratori?
Tempo
ZeModerator

#330 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Tempo »

Ljubo2 wrote: 30/07/2020 03:41
Tempo wrote: 29/07/2020 09:40 meni nije jasno zasto ti to nama sve govoris. koji kurac?
Riječ "nama" je širok pojam. Ja pratim dnevnu brojnost posjetilaca ove teme kojih bude prosječno 150, a samo nekoliko njih aktivno se javlja, među kojima si i ti. Pa te pitam da li su te tih 150 posjetilaca ovlastili da se javljaš i u njihovo ime kad koristiš riječ "nama"?
Tempo wrote: 29/07/2020 09:40sta ocekujes da ce se desiti. vec sam ti rekao da na ovom forumu vise samo botovi, budale i nekoliko entuzijasta koji misle da mogu napraviti pitu od govana
Ne očekujem ništa da će se desiti, već samo priželjkujem da će oni, koje ti nazivaš "botovima i budalama" obilježiti sebe simbolom jedinstva Svemira i jedinstva svih ljudi svijeta, mira, reda, rada, ljubavi i pravednosti i tako pokazati drugim ljudima da oni nisu "botovi i budale".
Tempo wrote: 29/07/2020 09:40idi pred zadrugu. kakva svjetlosna bica, kakav kurac. u jugoslaviji zivi "zatucana krezava zla i bolesna sirotinja ubijena u pojam", "
Izvini, u Jugoslaviji, kao i bilo gdje u svijetu, ne živi "zatucana krezava zla i bolesna sirotinja ubijena u pojam", već pohlepne, zatucane, krezave, debele i bolesne političke i vjerske vođe i bogataši koji manipulišu sirotinjom svijeta, eksploatišu je i ubijaju je u pojam.
Tempo wrote: 29/07/2020 09:40nema ovdje vrhovne svijesti, u stvari ovdje nema nikakve svijesti, a ni ti nisi nista bolji.
Svijest ne može biti ni visoka, ni niska. Svijest je ono koje raspolaže sa 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti, pomoću kojih postoji i sebe dovodi u stanje svjesnosti i po tome, sve što postoji JE ISTO - i Bog i pasje govno pored puta.

Ali SVJESNOST može biti niska ili visoka. To je nešto što lako i brzo, čak u trenu, može da se promijeni, da niska svjesnost postane visoka, a visoka da postane niska, bez obzira što je razlika između visoke i niske svjesnosti OGROMNA. Sve zavisi od toga po kojem principu Svijest odluči da živi, da li po principu LAŽI I NEZNANJA, tj, principu podjele, konkurencije, mržnje, nepravde, borbe, haosa i Zla ili po principu ISTINE I ZNANJA, tj. po pricipu jedinstva svih ljudi svijeta, uzajamnog pomaganja, ljubavi, pravednosti, harmonije i Dobra. Nisu potrebne nikakve visoke škole da se ova dva principa iskuse na vlastitoj koži i razumiju. To mogu da nauče čak i mala djeca koja tek prohodaju i progovore i opredijele se da žive po principu Harmonije i Dobra i tako postanu VISOKO SVJESNA. Naravno, pod uslovom da ima ko tome da ih nauči.

Zato i jeste lako promijeniti svijet od Zla ka Dobru, tj. usmjeriti svijet da počne da živi po principu Harmonije i Dobra, jer Zlo niko ne voli. Treba samo razumjeti šta je Visoka, a šta Niska svjesnost i donijeti odluku i opredijeliti se za Visoku svjesnost, Harmonijui i Dobro. Zato MI koji se opredijeljujemo za Visoku svjesnost, harmoniju i dobro i treba sebe da obilježimo simbolom Harmonije i Dobra da se vidi koliko nas ima. A ujedno da se vide i oni neobilježeni, da se zna ko pravi Haos i Zlo i u uslovima Haosa i Zla profitira i tuđu nevolju i Zlo, pretvara u vlastito Dobro.

Ima jedno proročanstvo koje najavljuje svjetski pokret ovih "obilježenih" koje kaže da će oni da budu "naobrazovaniji, najsvetiji i najbolje naoružani". Što se podrazumijeva, jer najobrazovaniji je onaj ko zna ISTINU. Najsvetiji je onaj ko živi po ISTINI. I najbolje je naoružan onaj ko kao oružje u svojoj borbi koristi ISTINU.

A šta je ISTINA to sam objasnio. Istina je Znanje i življenje po principu jedinstva, mira, ljubavi, pravednosti Harmonije i Dobra jer samo uz pomoć tog principa može da se živi i ostvaruje Dobro. Sve drugo je Neznanje i Laž. Cijela dosadašnja ljudska istorija je bila Neznanje i Laž. Pitanje je, DOKLE? Do SAMOUNIŠTENJA? Ili do Znanja, Istine i SAMOSPASENJA? Sve je do nas i naše slobodne volje. "Sve nam je dozvoljeno, ali nam nije sve od koristi"
nisam ja ni rekao da je svjesnost niska ili visoka, nego sam govorio o vrhovnoj svijesti, nego trebo bi ti potraziti strucnu pomoc. vidis da te ne jebu ni naucnici kojima si pisao, ni mi ovdje, ni raja ispred zadruge. ocigledno da nisi bardo. jebo te zivot, ti cujes glasove.
breba

#331 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by breba »

Ljubo2 wrote: 29/07/2020 04:59
breba wrote: 29/07/2020 04:14Ispostovali ste sve osim jednog "etnosa"..onog koji je najviše nastradao od mržnje i zla...Pokazuje vašu ograničenost unatoč onome sto govorite.
Ne pokušavaj da nađeš "dlaku u jajetu", nema je.

Lijepo ste nabrojali sve države na ovim prostorima, pa čak naveli i Republiku Srpsku i Republiku "Bosnjacku".
Razumijem da vi želite da se smatrate nad-nacionalnim, ali dlaka u jajetu očigledno postoji, pa makar i "nesvjesno" (sic).

Neki Pklat živi u vama, svjetlosno biće :) .
https://tekstpesme.com/tekstovi/zabranj ... klatovi-i/

Da se razumijemo, meni nije bitno ko je ko i odakle, ali imao bih dovoljno obzira da na forumu na kojem su većinom ljudi iz jedne zemlje tu zemlju ispravno nazovem. Osim ako nema namjere da se uvrijedi "domaćin".
Last edited by breba on 31/07/2020 00:44, edited 3 times in total.
Tempo
ZeModerator

#332 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Tempo »

i jos hoce da nas bedzuje. malo li je sto bil gejc hoce da nas cipuje sa 5g koronom.
breba

#333 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by breba »

Tempo wrote: 31/07/2020 00:37 i jos hoce da nas bedzuje. malo li je sto bil gejc hoce da nas cipuje sa 5g koronom.
Ček', to sa čipovanjem on i spominje. Bedzevi su ekstra. Ko je cipovan nije bedzovan, ko je bezovan nije čipovan. Pa ti biraj :D
Tempo
ZeModerator

#334 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Tempo »

breba wrote: 31/07/2020 00:50
Tempo wrote: 31/07/2020 00:37 i jos hoce da nas bedzuje. malo li je sto bil gejc hoce da nas cipuje sa 5g koronom.
Ček', to sa čipovanjem on i spominje. Bedzevi su ekstra. Ko je cipovan nije bedzovan, ko je bezovan nije čipovan. Pa ti biraj :D
to je trik. hoce da nas cipuju i bedzuju. a onda ko zna. mozda su to neka lgbt posla, da nas pretvore u sexualno roblje. pdereska mu je prica svo vrijeme. svjetlosna bica, svijest, saputanje u uhu.
Ljubo2

#335 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

allem_77 wrote: 30/07/2020 08:15 Ljubo, mogao si pitati svjetlosna bića nešto vezano za covid - 19
Znaju li oni do kada će ovo trajati? I ako znaju šta vezano za aferu respiratori?
Postoje dvije vrste proroka: proroci vijesnici i proroci učitelji. Proroci vijesnici objavljuju buduće događaje koji će se desiti, kao što je, na primjer, bio Nostradamus, Mitar Tarabić, Vanga i mnogi drugi. A proroci učitelji objavljuju Božiji zakon jedinstva, mira, reda, ljubavi i pravednosti, po kojem ljudi treba da žive da bi izbjegli zlo, a ostvarili dobro, kao što je, na primjer, bio Mojsije koji je ljudima prenio 10 Božijih zapovjesti; Isus, koji je propovijedao ljubav i izrekao zapovijest "Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe"; Muhamed, koji je rekao: "Onaj ko ubije jednog čovjeka isto je kao da je poubijao cijeli svijet", koji se takođe zalagao za jednakost i pravednost; ili Buda, čiji sljedbenici i danas žive odvojeno od svijeta da bi mogli praktično da žive po Božijem zakonu jednakosti, ljubavi i pravednosti.

Hoću da kažem da ja ne spadam u red proroka vijesnika i da nemam uvida u buduće događaje koji će tek da se dese. Tokom mojih izlazaka iz tijela ja sam od Boga (od "Svjetlosnih bića) primao samo znanje i razumijevanje Zakona postojanja ili pak Zakona, Dobra i Zla. Samo u nekoliko navrata sam stekao uvid u neke buduće događaje, koji su se kasnije zaista i desili, sa kojima sam bio upoznat tek sa svrhom da budem poučen o čemu je riječ kad se radi o ljudima sposobnim da proriču budućnost. Već sam ranije rekao da su moji kontakti sa "svjetlosnim bićima" prestali 25 maja 1995 godine, sa obrazloženjem da je moje "nebesko školovanje završeno". I ja od tada raspolažem sa kompletnim znanjem Zakona postojanja, koji više nema značenje "Božije objave i zakona" u koju ljudi po volji mogu da vjeruju ili ne vjeruju, već iskustne provjerljive i do kraja objašnjive i razumljive NAUKE. Koja nije mogla ljudima na Zemlji da se objasni prije nego su se prirodne nauke - fizika, biologija, a takože i psihoologija - razvile do stupnja da mogu pružiti nepobitne dokaze koji ovu Nauku potvrđuju i čine je neoborivom. I u tom smislu ja spadam u red prorka učitelja. I to POSLJEDNJEG učitelja, jer kada je riječ o Nauci sa značenjem Konačne Istine u vezi postojanja materije, života i Svemira, koja Božiji Zakon jedinstva svijeta, harmojije, ljubavi, pravednosti i dobra, čini neoborivim, to znači da se više ne mogu pojaviti neki novi proroci koji mogli još nečemu višem i boljem od toga da nas pouče.

Uz napomenu da sam pronašao 5-6 proročanstvara poznatih svjetskih proroka koji najavljuju dolazak tog POSLJEDNJEG proroka učitelja, u kojima je svaki od proroka dao poneko znamenje po kojem će taj POSLJEDNJI prorok moći da se prepozna kada se pojavi. Između ostalog, njegovo ime, zatim, mjesto rođenja, narodnost, datum stupanja na svjetsku scenu. Jedan je čak naveo njegovo imovno stanje. Dva prorka su čak prorokovala da će boja njegove kose da bude riđa. Jedan prork je rekao da će on da "ukine političku podjelu svijeta i crkvu vrati prvobitnoj jednostavnosti". Nostradamus je rekao da će otići iz Evrope u Aziju i da će djelovati iz Azije. U područje Azije može da se ubroji i Australija, imajući na umu da je Australija otkrivena 100 godina poslije Nostradamusa i da je za Nostradamusa Azija bila sve što se nalazilo istočno od Bosfora. Tarabić je rekao: "Blago onome ko to doživi, jerbo će taj riđokosi donijeti sreću svim ljudima svijeta." Čak je i Isus najavio dolazak tog čovjeka kada je rekao da će na kraju, kad bude najteže, poslati ljudima na Zemlju "Duha Istine". Naravno, u svemu tome i oko svega toga se u prorpočanstvima vrti i onaj "trobojni znak" koji simboliše Svijest i jedinstvo Svemira kao i misterioznoi broj "tri šestice".

Znam da sve ovo zvuči nevjerovatno, možda čak i suludo, kao i meni samome. Čak ni ja ne mogu da povjerujem da bi taj čovjek kojeg svi poznati proroci najavljuju mogao da budem baš ja. Ali činjenica je da svi do jednoga, prorkovani znaci prepoznavanja koje su proroci dali, kada je u pitanju moja ličnost, odgovaraju. Godinama su mi sva ova proročanstva poznata i godimama se ustručavam da to javno iznesem. Ne bih ni sada, ali eto, nešto mi došlo i nešto me tjera da to baš sada na ovom forumu javno i kažem. Nebitno ako sve ovo budete shvatili kao ludost. S obzirom da je svijet, ovakav kakav jeste i kakav je do sada bio, mnogo-mnogo luđi od toga.
breba

#336 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by breba »

Tempo wrote: 31/07/2020 00:58
breba wrote: 31/07/2020 00:50
to je trik. hoce da nas cipuju i bedzuju. a onda ko zna. mozda su to neka lgbt posla, da nas pretvore u sexualno roblje. pdereska mu je prica svo vrijeme. svjetlosna bica, svijest, saputanje u uhu.
Ljubo i Gejc u zavjeri sa lgbt protivu sviju . :lol: :thumbup:
Ljubo2

#337 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Tempo:
nego trebo bi ti potraziti strucnu pomoc. vidis da te ne jebu ni naucnici kojima si pisao, ni mi ovdje, ni raja ispred zadruge. ocigledno da nisi bardo. jebo te zivot, ti cujes glasove.
Tempo:
jos hoce da nas bedzuje. malo li je sto bil gejc hoce da nas cipuje sa 5g koronom.
Tempo:
Ha, ha, ha! Evo kako mali đavolak zvani "Tempo" pokušava da zajebe Boga i Božiji Zakon Dobra i spasi svoj đavolji poredak i svoje privilegije u njemu. Teško mu je da se pomiri sa činjenicom da mu se bliži KRAJ. Jedina nada da se spasi od "bedžovanja" znakom Zakona postojanja (Zakona jedinstva svijeta i pravednosti) koja mu ostaje da se spasi mu je još čipovanje 7 milijardi ljudi i prorkovani "Armagedon" (Treći svjetski rat).
Tempo:
Ljubo i Gejc u zavjeri sa lgbt protivu sviju .
Malo si se zeznuo. Ljubo i Gejts nisu u zavjeri, već jedan protiv drugog. Ljubo i "bedžovanje", protiv Gejtsa i njegovog poklonika Tempa i "čipovanja".
breba

#338 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by breba »

Tempo:
to je trik. hoce da nas cipuju i bedzuju. a onda ko zna. mozda su to neka lgbt posla, da nas pretvore u sexualno roblje. pdereska mu je prica svo vrijeme. svjetlosna bica, svijest, sa puta 8thnje u uhu.
Ljubo2 wrote: 31/07/2020 02:40

Ha, ha, ha! Evo kako mali đavolak zvani "Tempo" pokušava da zajebe Boga i Božiji Zakon Dobra i spasi svoj đavolji poredak i svoje privilegije u njemu. Teško mu je da se pomiri sa činjenicom da mu se bliži KRAJ...
Ništa đavolak, ne gine ti lgbt izgleda. :D
Ljubo2

#339 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

breba wrote: 31/07/2020 00:04 Da se razumijemo, meni nije bitno ko je ko i odakle, ali imao bih dovoljno obzira da na forumu na kojem su većinom ljudi iz jedne zemlje tu zemlju ispravno nazovem. Osim ako nema namjere da se uvrijedi "domaćin".
U Zemlji o kojoj govoriš ja sam se rodio i živio preko 50 godina. U mom rodnom mjestu pretežno su uvijek živjeli tzv. "muslimani" i moji najbolji drugovi su bili "muslimani". I ta Zemlja se u to vrijeme zvala Bosna i Hercegovina i ja je i danas tako zovem. I ne priznajem ništa od svega onoga što je kasnije od te Zemlje nasilno napravljeno. Niti danas, kada sam opametnio, priznajem postojanje bilo kakvih "muslimana", "katolika", "pravoslavaca" ili Srba, Hrvata, Engleza ili Kineza, niti bilo komunista, kapitalista, demokrata, fašista itd. Za mene danas postoje samo ljudi, onakvi kakvima ih je Bog stvorio, koji imaju samo JEDNU domovinu na kojoj žive - planetu Zemlju. A sve te podjele koje su ljudi među sobom na Zemlji napravili i kao rogovi u vreći se međusobno suprostavili i zakrvili, pa se sada time kite i ponose, sobodno mačku o rep neka zakače.
Last edited by Ljubo2 on 31/07/2020 03:19, edited 1 time in total.
Ljubo2

#340 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

breba wrote: 31/07/2020 03:03 Ništa đavolak, ne gine ti lgbt izgleda.
Meni može da pripiše i kaže ko šta hoće, nije bitno. Bitno je samo to da onome, što će mnoge negativne ljude najviše da žulja i boli, zbog čega će na mene da obore drvlje i kamenje, a to je ZAKON POSTOJANJA sa svojim univerzalnim sistemom Dobra, nikada neće moći ni pero da odbiju.
breba

#341 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by breba »

Ljubo2 wrote: 31/07/2020 03:05
breba wrote: 31/07/2020 00:04 Da se razumijemo, meni nije bitno ko je ko i odakle, ali imao bih dovoljno obzira da na forumu na kojem su većinom ljudi iz jedne zemlje tu zemlju ispravno nazovem. Osim ako nema namjere da se uvrijedi "domaćin".
U Zemlji o kojoj govoriš ja sam se rodio i živio preko 50 godina. U mom rodnom mjestu pretežno su uvijek živjeli tzv. "muslimani" i moji najbolji drugovi su bili "muslimani". I ta Zemlja se u to vrijeme zvala Bosna i Hercegovina i ja je i danas tako zovem. I ne priznajem ništa od svega onoga što je kasnije od te Zemlje nasilno napravljeno. Niti danas, kada sam opametnio, priznajem postojanje bilo kakvih "muslimana", "katolika", "pravoslavaca" ili Srba, Hrvata, Engleza ili Kineza, niti bilo komunista, kapitalista, demokrata, fašista itd. Za mene danas postoje samo ljudi, onakvi kakvima ih je Bog stvorio, koji imaju samo JEDNU domovinu na kojoj žive - planetu Zemlju. A sve te podjele koje su ljudi među sobom na Zemlji napravili i kao rogovi u vreći se međusobno suprostavili i zakrvili, pa se sada time kite i ponose, sobodno mačku o rep neka zakače.
Ja bih se rado složio sa vama, ali stvari su nažalost puno komplikovanije.

Naime znate li sta je ovaj simbol?

Image

I kako da ovaj simbol pomirimo sa vašim simbolom bratstva i jedinstva, gdje, gle čuda, sve nestane i svi smo jedno? Kako?

Da ne idem dalje u druge problematične simbole i teme...
Ljubo2

#343 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

breba wrote: 31/07/2020 03:26Ja bih se rado složio sa vama, ali stvari su nažalost puno komplikovanije.

Naime znate li sta je ovaj simbol?
Prvi put vidim taj simbol i zaista ne znam šta znači. I zar bih trebao znati?

Za sve pojedinačne stvari od kojih se Svemir sastoji, ljudi su izmislili simbol. Čak i glas "a" ima svoj simbol - slovo "a". Ali samo je jedan simbol koji simboliše apsolutno sve. To je simbol Svijesti osim koje ničeg drugog nema, koja postoji tako što se vječito pretače kroz svoja tri prirodna oblika i stanja.
breba wrote: 31/07/2020 03:26I kako da ovaj simbol pomirimo sa vašim simbolom bratstva i jedinstva, gdje, gle čuda, sve nestane i svi smo jedno? Kako?
Na ovo pitanje ti ne mogu odgovoriti jer ne znam šta simboliše i kako se zove taj simbol koji si dao.
breba

#344 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by breba »

Image
Ljubo2 wrote: 31/07/2020 03:56

Prvi put vidim taj simbol i zaista ne znam šta znači. I zar bih trebao znati?
Pa trebali bi.
Zato očekujete da iko zna za vaš simbol ako vi ne poznajete ovaj? Bitnost je nemjerljiva.
Ljubo2

#345 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

breba wrote: 31/07/2020 04:59 Pa trebali bi.
Zato očekujete da iko zna za vaš simbol ako vi ne poznajete ovaj? Bitnost je nemjerljiva.
Ja ne očekujem da iko zna značenje "mog" simbola, koji nije "moj" jer je star više od dvije hiljade godina, kao i ideja filozofije taoizma, koju sam ja do kraja objasnio kao Zakon postojanja, koju on siboliše. I ne shvatam zašto ti očekuješ da svako zna koju ideju simboliše taj "tvoj" znak, koji ja prvi put vidim, a ti se i dalje ustručavaš da objasniš.

Inače, kad malo bolje pogledam taj tvoj znak, čini mi se kao da on simboliše Svemir, hijerarhijski podijeljen na nivoe Svijesti, na čijem se vrhu nalazi ona najviša, Božanska Svijest. I ja sam takođe napravio simbol sa tim značenjem, samo što on kod mene izgleda malo drugačije. On simboliše Svemir koji se sastoji od mnoštva elektromagnetnih živih i svjesnih polja, velikih i malih, hijerarhijski posloženih jednih unutar drugih. Elementarne čestice unutar elektromagnetnih svjesnih polja atoma, pa atomi unutar elektromagnetnih svjesnih polja nebeskih tijela, pa nebeska tijela unutar elektromagnetnih svjesnih polja galaksija i na kraju, galaksije unutar onog, u hijerarhiji, najvišeg svjesnog (Božanskog) svjesnog polja Svemira koji u sebi asadrži sve i iz kojeg nastaje sve. Na isti način, kao i Svemiir, građen i ljudski organizam, pa će i čovječanstvo, (kad se ljudi "uljude"), da na kraju bude obuhvaćeno i prožeto svojim elektromagnetnim svjesnim poljem.

ImageImage
Tempo
ZeModerator

#346 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Tempo »

nepotrebno koristis znakove navoda, ali to uglavnom nije vazno jer samo pokazuje tvoju nepismenost, ali kad upotrijebis znakove navoda u rijeci musliman, onda je to uvredljivo za ljude koji su religiozni ili se smatraju muslimanima u nacionalnom smislu.
Ljubo2

#347 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Tempo wrote: 31/07/2020 12:15 nepotrebno koristis znakove navoda, ali to uglavnom nije vazno jer samo pokazuje tvoju nepismenost, ali kad upotrijebis znakove navoda u rijeci musliman, onda je to uvredljivo za ljude koji su religiozni ili se smatraju muslimanima u nacionalnom smislu.
Kada neko za sebe ili za nekog drugog kaže da je "musliman", "katolik", "pravoslavac" ili "Srbin", "Hrvat", "Enklez", "Kinez" ili "demokrata", "komunist" ili "fašist", nije ni nepismeno, ni uvrijedljivo to staviti pod navodnike. Zato što su to sve sumnjive vrijednosti koje nikakve vese sa Zakonom postojanja nemaju. Sve je to nešto što može da bude i ovako i onako, a zapravo, nije ni ovako, ni onako. Sve su to samo lude i zle ideje u ludim i zlim ljudskim glavama, koje nikakvu drugu svrhu nemaju, osim da se zna ko koga treba da mrzi i bije.

Drugo je kad za nekoga kažemo da je fudbaler, violinista, slikar, pekar, hirurg, zemljoradnik itd. I to su samo ideje, tj znanja koja ljudima služe kao šabloni po kojima će da žive, tj. koriste svojih 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti naprezanja, kretanja, opažanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja ili razumijevanja. Drugo je zato što su takve ideje za život čovjeka korisne, jer radeći po njima ljudi se tako u životu održavaju ili ostvaruju neki viši životni smisao, zbog čega takve vrste ideja imaju značenje životnog zadovoljstva i dobra, a time ujedno i značenje Znanja i Istine.

Dok ideje muslimanstva, katoličanstva pravoslavlja, srpstva, hrvatstva, komunizma, kapitalizma, fažizma itd. nemaju značenje ni životnog zadovoljstva, ni dobra, a samim tim ni Znanja, ni Istinne, već Neznanja, Laži i golemog nezadovoljstva i zla, jer pomoću takvih ideje niti može da se živi, niti da se ostvaruje bilo kakav smisao života, već samo smrt, stradanje, patnja, siromaštvo i nečovještvo najgore vrste.

Neki kažu da je čovjek nastao od majmuna. Nije nastao od majmuna - to je laž. Ne samo da nije nastao od majmuna, jer majmuni su dobra i ugodna božija bića, već čovjek još uvije uopšte nije ni NASTAO. Mnogo je dalek, težak i mukotrpan put od nečovještva do čovještva do čijeg kraja ljudi još uvijek nisu stigli. NIje dovoljno samo imali ljudski lik i oblik i biti čovjek. Pojam "čovjek" znači nešto mnogo više od toga. Neki kažu: "Čovjek, kako to gordo zvuči". Zajebali su se. Upravo je suptotno od toga. Kad izgovorimo riječ "čovjek", a pri tome mislimo na Srbe, Hrvate, Engleze, Kineze, muslimane, katolike, pravoslavce, komuniste, demokrate ili fašiste i prisjetimo se svih onih zala kavih ni u paklu nema, koja su u ime tih svojih pripadnosti jedni drugima učinili, tada izgovorena riječ "čovjek", ni malo "gordo" ne zvuči, već veoma jadno, ponižavajuće i krajnje sramno.

I zašto si se ti. Tempo, navrzo na mene. Ja ti objašnjavam Božiji Zakon Harmonije i Dobra po kojem sve postoji, a ti me stalno podbadaš i nešto mi zamjeraš. Ako ti se taj Božiji Zakon ne dopada, žali se Bogu i njega krivi, a ne mene. Ili kudi sam taj Božiji Zakon i njega obaraj, ako ti ne paše, a mene pusti na miru. Taj Božiji Zakon ne možeš oborit, ni poništiti, ako za mene kažeš da sam ludak, peder, đubre od čovjeka itd. Pa čak ni da me ubiješ nećeš promijeniti ništa, jer Božiji Zakon Harmonije i Dobra će i dalje da bude takav kakav jeste i ljudi će i dalje da stradaju i pate se sve dok po njemu ne postupe.

Dragi moji "Srbi", "Hrvati", "katolici", "pravoslavci", "muslimani", "komunisti", "demokrate", "fašisti" itd, hajde stanite jedan do drugog pred ogledalo i pogledajte se i uvjerite se da ste po liku svi jednaki i isti, tj. da ste samo ljudi i da sami sebe u oči lažete da ste nešto drugo. Bog vas je stvorio samo ljudima, a vi u svojoj gluposti, na vlastitu štetu i zlo, po svaku cijenu, pa i cijenu života, želite da budete nešto srugo, a ne ljudi. Budite nešto dugo, nema problema, ali ne "Srbi", "Hrvati", "katolici", "pravoslavci", "muslimani", "komunisti", "demokrate", "fašisti" itd, jer sve to nema značenje života, već goleme patnje, siromaštva, smrti i nije vam ni od kakve koristi, već samo goleme štete i zla. Budite fudbaleri, svirači, pjevači, slikari, pekari, obućari, zidari, zemljoradnici, rudari, ljekari, inžinjeri itd i bićete dovijeka živi, zdravi, siti, zadovoljni i veseli.

Nego, Tempo, kad se već stalno buniš protiv Božijeg Zakona Harmonije i Dobra, hajde reci nam u koju vrstu ljudi ili neljudi sebe ubrajaš? S obzirom da si ti gore, ili neko drugi - da ne preturam sada po postovima i tražim ko je - mene već svrstao u pedere, lezbejke, ludake koji treba da se liječe, nepismene koji ne znaju gdje se stavljaju znaci navoda i itd. Sudeći po tvojim negativnim reakcijama ti mora da si neki pop, hodža ili političar ili možda oficir, bankar, kamatar, diler ili švercer, dakle, neko ko ne živi od svog rada, već tuđeg, pa Zakon postojanja ne doživljavaš kao svoju ličnu korist, već štetu.
Tempo
ZeModerator

#348 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Tempo »

Haj ne rise
allem_77

#349 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by allem_77 »

Ljubo2 wrote: 31/07/2020 23:09

Nego, Tempo, kad se već stalno buniš protiv Božijeg Zakona Harmonije i Dobra, hajde reci nam u koju vrstu ljudi ili neljudi sebe ubrajaš? S obzirom da si ti gore, ili neko drugi - da ne preturam sada po postovima i tražim ko je - mene već svrstao u pedere, lezbejke, ludake koji treba da se liječe, nepismene koji ne znaju gdje se stavljaju znaci navoda i itd. Sudeći po tvojim negativnim reakcijama ti mora da si neki pop, hodža ili političar ili možda oficir, bankar, kamatar, diler ili švercer, dakle, neko ko ne živi od svog rada, već tuđeg, pa Zakon postojanja ne doživljavaš kao svoju ličnu korist, već štetu.
:mastakazes:
breba

#350 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by breba »

Ljubo2 wrote: 31/07/2020 23:09 ...
Neki kažu da je čovjek nastao od majmuna
...
Ljubo nastane kada čovjek ne barata osnovama, a misli da je
otkrio sve.

Biste li bili voljni podijeliti koje je vase akademsko obrazovanje?

Da ne bude da napadam ličnost, a ne ideju, reci ću: naravno da čovjek nije "nastao od majmuna". To nauka ni ne tvrdi. Ali da imamo zajedničkog pretka primata je jasno i dokazivo fosilima, DNK sekvencama itd. U krajnjem slucaju ko je ikad vidio cimpanzu a ima imalo razuma mislim da je mogao i sam zaključiti da "licimo". I nisu "dobra i ugodna božja bića" kako tvrdite već i oni žive u "torovima", krvavo brane svoju teritoriju i bore se za prevlast međusobno. I brane sebe i svoje, i imaju emocije i empatiju i vole svoje bližnje i društvo.
Kao i pčele, i mravi, za paramecijum već nisam siguran :-D

Vase ograničenje je samo vaše i vi samo mrzite te podjele na nivou ljudstva na kojem vi operirate, a koje vas je povrijedilo, i mislite da tu mora biti neko zajedništvo, a zaboravljate da vaše vlastite ćelije jedu same sebe.
Post Reply