Što neko neki dan napisa na FB: Ako vjerujete da će vam dijete postati peder gledajući gay paradu, pokažite mu fotografiju Billa Gatesa. Možda postane milijarder!..Miss Moonlight wrote:Ja stvarno ne kontam šta imate protiv žene?
Mozda se ne zna lijepo izraziti, ali su joj stavovi ok.
Jel stvarno neko od vas zeli ovu paradu ponosa i misli da je ok?
Jako, jako sam tolerantna, i nemam ništa protiv queer populacije, zaista poštujem njihovo opredjeljenje i ni najmanje mi ne smeta, ne predstavlja mi problem sa takvim ljudima raditi i druziti se uopšte.
Ali mi smeta činjenica da se od tog pravi parada, da se privači pažnja, šeta sa natpisima, nedolično obučeni, drze za ruke i ljubakaju.
Majka sam dvoje djece i ne zelim da moja djeca takve prizore gledaju.
I mi heterosexualno orijentisani ne pravimo parade, zar ne? Mislim da to treba biti intima svakog čovjeka. I mislim da ni jedna vjera to ne podržava, Islam pogotovo. Ne vidim čemu frka što se žena, majka, vjernica usprotivila, neko ko predstavlja ljude koji su je birali?
Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
- badalpur
#326 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
- badalpur
#327 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
Kikibombona wrote:MUNAFIK wrote:Bosanski_kralj wrote: Ne trebamo se praviti naivni, SDA-ovci ne podnose nebosnjake i nemuslimane taman bili najvece pro-BiH patriote. Ima u njima ta klica odvratnosti prema drugom i drugacijem.
SDA-ovci se samo prave da ne vole nebošnjake radi ove svoje nepismene i ostrašćene rulje koja za njih i glasa. Recimo, sa SDS-om jako dobro sarađuju, izuzetno prijateljske odnose gaje. Možda ne pred očima javnosti, ali svakako da da.
- rumenige_brajtner
#328 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
Ne znam hoce li postat pederi ako gledaju paradu, al vrlo je vjerovatno da ce postat fasisti ako ih fasisti odgajaju.badalpur wrote:Što neko neki dan napisa na FB: Ako vjerujete da će vam dijete postati peder gledajući gay paradu, pokažite mu fotografiju Billa Gatesa. Možda postane milijarder!..Miss Moonlight wrote:Ja stvarno ne kontam šta imate protiv žene?
Jako, jako sam tolerantna, i nemam ništa protiv queer populacije, zaista poštujem njihovo opredjeljenje i ni najmanje mi ne smeta, ne predstavlja mi problem sa takvim ljudima raditi i druziti se uopšte.
Ali mi smeta činjenica da se od tog pravi parada, da se privači pažnja, šeta sa natpisima, nedolično obučeni, drze za ruke i ljubakaju.
I mi heterosexualno orijentisani ne pravimo parade, zar ne? Mislim da to treba biti intima svakog čovjeka. I mislim da ni jedna vjera to ne podržava, Islam pogotovo. Ne vidim čemu frka što se žena, majka, vjernica usprotivila, neko ko predstavlja ljude koji su je birali?
Mene bi bilo sramota sakrivat se iza djece u branjenju svojih stavova.
- Kikibombona
#329 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
Nije ni Hitler rekao da treba istrijebiti dok nije preuzeo punu kontrolu. Do tada je govorio uvijeno i koristio razne eufemizme.Dino34 wrote:Kad je to hitler rekao da ih treba izolovati?
Hitlerovske metode bi bile da poziva na istrebljenje homoseksualaca.
Dakle, fula s tvoje strane. Kao i obično, kazali bi "zli jezici"
Pozivati na izolaciju homoseksualaca je fasizam sa dna kace.
A ko poziva na izolaciju, kao da bi imao nesto protiv ubijanja.
BiH nece biti Afganistan, neka zna Samra i istomisljenici. BiH ce biti raj za homoseksualce kao sto su Njemacka i Belgija, a kome se ne svidja neka preseli u Afganistan.
- cyprus
#330 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
Hajmo realno, i SDA-ovci su hetereogena grupa ljudi... Daleko od toga da su i oni svi isti... Poznajem ja dosta članova SDA, koji su sasvim uredu, gledano i sa ljudskog i sa političkog aspekta... SDA u vrijeme Sulejmana Tihića je bila jedna prihvatljiva stranka desnog centra... Naravno da takve stranke nikada neće biti moj izbor, niti bilo šta slično, ali sam svjestan da postoji jedan ogroman broj ljudi sa takvim tradicionalno i etno-identitetski orijentisanim svjetonazorom (sjo, da me vidi Haznadar
), te da je postojanje desnih stranaka neizbježna realnost... U tom kontekstu, moja vizija kako bi neka normalna desna stranka trebala izgledati jeste upravo taj period SDA... Na stranu sav kriminal, nepotizam i javašluk, koji je i tada bio prisutan... Sada govorim isključivo o ovom ideološkom aspektu...
Današnja SDA je međutim nešto drugo, pa turbodesne i prototalibanske struje sve više dolaze do izražaja, s tim što mislim da je ovo još uvijek puštanje probnih balona, da vide dokle će moći... I naravno da je tačno da postoje SDA-ovci (nemali broj), koji Srbe i Hrvate mogu smisliti jedino u formi kmetova... Ja se ipak nadam da će neke zdravije struje unutar SDA uspjeti suzbiti ove pogane tendencije svog nadolazećeg alt-right krila...
PS Nije ovo ludilo počelo tek nakon što su ispušili izbore u Sarajevu... Zakotrljalo se to ranije...
Današnja SDA je međutim nešto drugo, pa turbodesne i prototalibanske struje sve više dolaze do izražaja, s tim što mislim da je ovo još uvijek puštanje probnih balona, da vide dokle će moći... I naravno da je tačno da postoje SDA-ovci (nemali broj), koji Srbe i Hrvate mogu smisliti jedino u formi kmetova... Ja se ipak nadam da će neke zdravije struje unutar SDA uspjeti suzbiti ove pogane tendencije svog nadolazećeg alt-right krila...
PS Nije ovo ludilo počelo tek nakon što su ispušili izbore u Sarajevu... Zakotrljalo se to ranije...
- draganbl
#331 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
Evo i od mene doprinosa na ovoj temi.
Skoro sam boravio u Sarajevu. Kasnio sam sa dolaskom u hotel i termin za regularnu večeru je već bio istekao. Na moje iznenađenje, ljubazna recepcionerka mi reče da je u drugoj sali postavljen iftar, pa ako mi ne smeta, mogu večerati tamo. Odavno nisam proveo prijatnije veče, gdje uz večeru uživah u društvu velikg broja ljudi i djece, veselih i razgovorljivih.
Po uspješno obavljenom poslu vraćam se sa kolegom dva dana kasnije u Banjaluku, još uvijek pod prijatnim utiscima koje stekoh te večeri. Suprotno meni, kolega se žali, kaže: Svaki put kad odem u Sarajevo, zatekne me nova potvrda zaostalosti (ili je rekao zatucanosti, ne sjećam se). Zamisli, kaže, koji fanatik moraš da budeš pa da se budiš ujutro prije zore da bi nešto pojeo, jer ti vjera ne dozvoljava da išta jedeš čitavog dana.
Znajući da vjera ljudima daje volju i snagu da odole iskušenjima, a lično nisam vjernik, nikada mi na pamet nije pala slična konstatacija. Suprotno tome, upravo zbog boravka u Sarajevu za vrijeme ramazanskog posta, ja odlično večerah i provedoh ugodno veče sa neznanima.
Da završim, mom kolegi (prijatelj mi nije) ne treba nikakva Samra da o Sarajevu i Sarajlijama misli upravo ono isto što Samra misli o njemu. On je već svakako takav, sa ili bez njenog facebook statusa. Kao što ni meni nijedna Samra ne može pokvariti utisak o Sarajevu, mom glavnom gradu u kome žive moji prijatelji i koji me ne posmatraju kao Dragana, već kao čovjeka.
Skoro sam boravio u Sarajevu. Kasnio sam sa dolaskom u hotel i termin za regularnu večeru je već bio istekao. Na moje iznenađenje, ljubazna recepcionerka mi reče da je u drugoj sali postavljen iftar, pa ako mi ne smeta, mogu večerati tamo. Odavno nisam proveo prijatnije veče, gdje uz večeru uživah u društvu velikg broja ljudi i djece, veselih i razgovorljivih.
Po uspješno obavljenom poslu vraćam se sa kolegom dva dana kasnije u Banjaluku, još uvijek pod prijatnim utiscima koje stekoh te večeri. Suprotno meni, kolega se žali, kaže: Svaki put kad odem u Sarajevo, zatekne me nova potvrda zaostalosti (ili je rekao zatucanosti, ne sjećam se). Zamisli, kaže, koji fanatik moraš da budeš pa da se budiš ujutro prije zore da bi nešto pojeo, jer ti vjera ne dozvoljava da išta jedeš čitavog dana.
Znajući da vjera ljudima daje volju i snagu da odole iskušenjima, a lično nisam vjernik, nikada mi na pamet nije pala slična konstatacija. Suprotno tome, upravo zbog boravka u Sarajevu za vrijeme ramazanskog posta, ja odlično večerah i provedoh ugodno veče sa neznanima.
Da završim, mom kolegi (prijatelj mi nije) ne treba nikakva Samra da o Sarajevu i Sarajlijama misli upravo ono isto što Samra misli o njemu. On je već svakako takav, sa ili bez njenog facebook statusa. Kao što ni meni nijedna Samra ne može pokvariti utisak o Sarajevu, mom glavnom gradu u kome žive moji prijatelji i koji me ne posmatraju kao Dragana, već kao čovjeka.
- Porodice Foht
#332 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
Da ti nisi Bursac?draganbl wrote:Evo i od mene doprinosa na ovoj temi.
Njegove su teze slicne a i bio nedavno u Sarajevu.
- sadie_forever
#333 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
Onda slobodno gledaj i sve filmove sa djecom,nema vise onog do 18 godinabadalpur wrote:Što neko neki dan napisa na FB: Ako vjerujete da će vam dijete postati peder gledajući gay paradu, pokažite mu fotografiju Billa Gatesa. Možda postane milijarder!..Miss Moonlight wrote:Ja stvarno ne kontam šta imate protiv žene?
- King Theoden
#334 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
Opet se provaljuješ.Kikibombona wrote:Nije ni Hitler rekao da treba istrijebiti dok nije preuzeo punu kontrolu.
Bolje da uzmeš neku provjerenu literaturu kako bi se informisao, a ne da lupaš o stvarima o kojima nemaš pojma.
Prvo nauči nešto o fašizmu pa ćemo nastaviti prepisku.Kikibombona wrote:Pozivati na izolaciju homoseksualaca je fasizam sa dna kace.
Do ovoga samo tvoja naopaka logika može da dođe.Kikibombona wrote:ko poziva na izolaciju, kao da bi imao nesto protiv ubijanja
Ista ona koja poziva na etničko čišćenje i terorističke akcije te uspostavu neke države iz bajke.
Dobrice, davno si provaljen sa svojim dvostrukim aršinima.
Opet pozivi na etničko čišćenje.Kikibombona wrote:BiH nece biti Afganistan, neka zna Samra i istomisljenici. BiH ce biti raj za homoseksualce kao sto su Njemacka i Belgija, a kome se ne svidja neka preseli u Afganistan.
Ljudi(?) poput tebe nema ni 10% u cijeloj bosni tj u oba entiteta, a nametali biste mišljenje apsolutnoj većini.
Dobrice, ako ti se ne sviđa, mišljenje zdrave većine, predlažem preseljenje u holandiju. ili u ameriku. ili u kurdistan (
- pustopoljina
#335 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
Bas lijepo i ljudski...draganbl wrote:Evo i od mene doprinosa na ovoj temi.
- cyprus
#336 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
draganbl wrote:Evo i od mene doprinosa na ovoj temi.
Samo, ima jedna stvar... Ovakvim kao Samra si ti veći trn u oku, nego taj tvoj kolega... Na ovim turbo SDA fb stranicama ima 10 puta više objava kojima se obrušavaju na ljude poput Kojovića ili Bursaća, nego na Dodika i slične... Taj soj priželjkuje da svi Srbi budu četnici, a ovi koji to jednostavno nisu - nekako im kvare koncepciju fildžana...
Ovo naravno, ne govorim ništa tebi, već više kao prilog opštoj diskusiji... Tebi još jednom svaka čast
- rumenige_brajtner
#337 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
Ovo je sto posto tačno.cyprus wrote:draganbl wrote:Evo i od mene doprinosa na ovoj temi.
Da završim, mom kolegi (prijatelj mi nije) ne treba nikakva Samra da o Sarajevu i Sarajlijama misli upravo ono isto što Samra misli o njemu. On je već svakako takav, sa ili bez njenog facebook statusa. Kao što ni meni nijedna Samra ne može pokvariti utisak o Sarajevu, mom glavnom gradu u kome žive moji prijatelji i koji me ne posmatraju kao Dragana, već kao čovjeka.![]()
Samo, ima jedna stvar... Ovakvim kao Samra si ti veći trn u oku, nego taj tvoj kolega... Na ovim turbo SDA fb stranicama ima 10 puta više objava kojima se obrušavaju na ljude poput Kojovića ili Bursaća, nego na Dodika i slične... Taj soj priželjkuje da svi Srbi budu četnici, a ovi koji to jednostavno nisu - nekako im kvare koncepciju fildžana...
Ovo naravno, ne govorim ništa tebi, već više kao prilog opštoj diskusiji... Tebi još jednom svaka častIftari su i meni kao nemuslimanu (istina sarajevskom) predivna stvar...
- sadie_forever
#338 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
A cuj iftar mu znak zaostalosti,,treba ko hajvan jesti kad hoces i koliko hoces.islam nas uci samokontroli
sto priznajem i meni treba vise a 
- sadie_forever
#339 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
Al pazi ono bi nametnulo da bih bude raj za gayeve ko njemacka.sto nije i vodeca stranka islamska onda ko u njemackoj krscanska sto jeDino34 wrote:Opet se provaljuješ.Kikibombona wrote:Nije ni Hitler rekao da treba istrijebiti dok nije preuzeo punu kontrolu.
Bolje da uzmeš neku provjerenu literaturu kako bi se informisao, a ne da lupaš o stvarima o kojima nemaš pojma.Prvo nauči nešto o fašizmu pa ćemo nastaviti prepisku.Kikibombona wrote:Pozivati na izolaciju homoseksualaca je fasizam sa dna kace.Do ovoga samo tvoja naopaka logika može da dođe.Kikibombona wrote:ko poziva na izolaciju, kao da bi imao nesto protiv ubijanja
Ista ona koja poziva na etničko čišćenje i terorističke akcije te uspostavu neke države iz bajke.
Dobrice, davno si provaljen sa svojim dvostrukim aršinima.Opet pozivi na etničko čišćenje.Kikibombona wrote:BiH nece biti Afganistan, neka zna Samra i istomisljenici. BiH ce biti raj za homoseksualce kao sto su Njemacka i Belgija, a kome se ne svidja neka preseli u Afganistan.
Ljudi(?) poput tebe nema ni 10% u cijeloj bosni tj u oba entiteta, a nametali biste mišljenje apsolutnoj većini.
Dobrice, ako ti se ne sviđa, mišljenje zdrave većine, predlažem preseljenje u holandiju. ili u ameriku. ili u kurdistan () među brkate žene i gej muškarce.
- Edin H.
#340 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
Pa ko ti brani da se samokontrolises?
Sve je u redu dok ne ocekujes of drugih da se odusevljavaju tvojom samokontrolom
Sve je u redu dok ne ocekujes of drugih da se odusevljavaju tvojom samokontrolom
- General War
#341 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
Ne znam, cuo sam da islam poducava ako nikakvu drugu skolu nisi vec pohadjala kao i zivila sa drugim vjerama i kulturama, i toleraciji...barem tamo gdje su muslimani kao religijska zajednica manjina.sadie_forever wrote:A cuj iftar mu znak zaostalosti,,treba ko hajvan jesti kad hoces i koliko hoces.islam nas uci samokontrolisto priznajem i meni treba vise a
- King Theoden
#342 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
Ma kiki ima razvijenu maštu pa benavi poput djeteta od 10-ak godina.sadie_forever wrote:pazi ono bi nametnulo da bih bude raj za gayeve ko njemacka.sto nije i vodeca stranka islamska onda ko u njemackoj krscanska sto je
Ali, nekada ide iz krajnosti u krajnost, pa onda imaš njegovih upisa koji zvuče tako kao da ih je pisao sljedbenik ravnogorskog pokreta. Ili barem nepismena verzija dobrice ćosića.
Drugo, taj je njemačku vidio na slikama ili karti, a nikako uživo.
Da jeste, znao bi da homofobija iz godine u godinu buja i da su napadi na homoseksualce gotovo na dnevnoj bazi.
Za razliku od bosne, jelte.
https://www.tagesschau.de/inland/homoph ... e-101.html
- Edin H.
#343 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
A krscani inace se loze na honoseksualizam?sadie_forever wrote:
Al pazi ono bi nametnulo da bih bude raj za gayeve ko njemacka.sto nije i vodeca stranka islamska onda ko u njemackoj krscanska sto je
Nema to veze sa tim, nego upravo da bilo koja religija ne smije imati utjecaj na ljudska prava pojedinca.
-
ratomir
#344 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
samra i ne samra,SDA il ne SDA mislim da je upravu.
Jer nije problem što je Kristina umjesto Edine,Milorad umjesto Mevludina,već je problem što nije Alma umjesto Aleksandre, i Muhamed umjesto Dragana u Banja Luci.i
Zašto se multi kulti priča provodi samo u Sarajevu među Bošnjacima,zašto toliko Bošnjaci žele da se dopadnu svijetu sa tom pričom da su kod nas svi pomješani.??
Jer nije problem što je Kristina umjesto Edine,Milorad umjesto Mevludina,već je problem što nije Alma umjesto Aleksandre, i Muhamed umjesto Dragana u Banja Luci.i
Zašto se multi kulti priča provodi samo u Sarajevu među Bošnjacima,zašto toliko Bošnjaci žele da se dopadnu svijetu sa tom pričom da su kod nas svi pomješani.??
- Edin H.
#345 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
Napada je bilo i bice, ali se takvi napadi rigorozno sankcionisu ukoliko uhvate pocinioce.Dino34 wrote: Da jeste, znao bi da homofobija iz godine u godinu buja i da su napadi na homoseksualce gotovo na dnevnoj bazi.
Za razliku od bosne, jelte.
https://www.tagesschau.de/inland/homoph ... e-101.html
Koliko je u Sarajevu uhvaceno vinovnika napada na onaj kulturni dogadjaj sto je LGTB zajednica organizovala i koliko godina robije su dobili?
- Edin H.
#346 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
Nema to veze sa Bosnjacima nego svijeti dobrog dijela gradjana Sarajeva koja je iznad vjerskih i nacionalnih podjela.ratomir wrote: Zašto se multi kulti priča provodi samo u Sarajevu među Bošnjacima,zašto toliko Bošnjaci žele da se dopadnu svijetu sa tom pričom da su kod nas svi pomješani.??
- Kikibombona
#347 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
Ja se radije identifikujem sa Evropom i naprednim zapadno-evropskim drustvima vec sa bosansko-hercegovackim zatucanim konzervativcima.Dino34 wrote:Opet pozivi na etničko čišćenje.
Dobrice, ako ti se ne sviđa, mišljenje zdrave većine, predlažem preseljenje u holandiju. ili u ameriku. ili u kurdistan () među brkate žene i gej muškarce.
BiH je Evropa, imaj na umu. Parada ce biti taman da je 99.9% protiv jer tako Evropa zeli. Kao da se mali sovinisticki misevi poput Dodika, Izetbegovica i Covica ista pitaju, zajedno sa svojim stadima. Svi se mozete preseliti u Aziju a ovdje cemo ugostiti Fince, Svedjane, Dance i druge.
- muha_sa
#348 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
Doceka neka Samra da ima svoju temu 
- King Theoden
#349 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
Nas ne zanima šta se dešava u banja luci ili tamo gdje vlada hdz.ratomir wrote:samra i ne samra,SDA il ne SDA mislim da je upravu.
Mi smo bili i uvijek ćemo biti za to multi-kulti.
Nama nije, ne smeta i neće smetati srbin koji obnaša neku visoku funkciju.
Problem je u politici, pa čak i samom kadru te "naše stranke"
To je ono što se kritikuje.
Kod njih nema mjesta za bošnjaka muslimana koji punim plućima živi svoju vjeru.
To što pojedini donose pogrešne zaključke, iliti vide ono što žele da vide, nije problem gospođe iz naslova teme.
- pustopoljina
#350 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela
zato sto je to NORMALNO!ratomir wrote:samra i ne samra,SDA il ne SDA mislim da je upravu.
zasto sto ja imam NORMALAN zivot u austriji, a aparthejd samru ko'ce!
zato sto mene Hans dura i na poslu i na ulici i ni po cemu nema veca prava od mene, a sto kuci mi samra pogleda iskaznicu pa me propituje iz koje sam kuce, pa da skonta hoce li mi nesto brze odraditi ili me slati po nepostojeci formular. hocu li joj kako valjati ili necu.
ovo vec postaje incestuozno.
zato sto, ako ovakvima das rijec- nece ni svaki edin biti jednak, ni svaka samra. neke ce samre biti bolje od drugih. sta biti- vec jeste tako.
al'...
ha ja vik'o, ha vo rik'o.
nema, dok te ne licno ne potkaci.
Last edited by pustopoljina on 25/05/2019 17:05, edited 1 time in total.