ne mislimo na isti grad, nema ovdje arapaHaris.ba wrote:Kuće u okolini grada se reklamiraju Arapima koji su likvidniji od domaćih kupaca. Onda kada nazove neko za Arapa, ide jača cijena. Ništa čudno.plain vanilla wrote:pa otvorim kuce u okolini grada, lijepe na slikama, ali nemam predstave ni koliko je okvirna cijena
ako ja imam odredjeni budzet, dzaba meni sto mi se svidja, ako mi je preskupa
i na piku ih ljudi pitaju koliko je, a oni nece da odgovore
ma mrsh
Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#326 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
- holowey
#327 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
upravo tako, stari fol...isto kao sto na pijaci ne istaknu cijenu nego kada ga pitas koliko kosta, prvo te odmjeri od glave do pete da procijeni koliko mozes platiti pa ti tek onda kaze cijenu...Haris.ba wrote:Kuće u okolini grada se reklamiraju Arapima koji su likvidniji od domaćih kupaca. Onda kada nazove neko za Arapa, ide jača cijena. Ništa čudno.plain vanilla wrote:pa otvorim kuce u okolini grada, lijepe na slikama, ali nemam predstave ni koliko je okvirna cijena
ako ja imam odredjeni budzet, dzaba meni sto mi se svidja, ako mi je preskupa
i na piku ih ljudi pitaju koliko je, a oni nece da odgovore
ma mrsh
Stari trgovački fol. Ako dođeš mu na prag, pola posla je odrađeno.
-
SA_RA_JA
#328 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
https://www.olx.ba/artikal/17548997/my- ... ica-50-m2/
golubarnik ali doslovno , imaš i izmet golubova uslikan za bolji ugođaj ( valjda) , a i cijena ne zaostaje ..
https://www.olx.ba/artikal/28486251/my- ... iran-45m2/
podrum , vlaga a to što je kako kaže vlasnik '' renovirao '' je to što je ubacio ovu kartonsku kuhinju u dn.boravak a napravio pola sobice gdje je '' renovirao '' prekrivajući tepihom dio pločica koje su ostale od kuhinje i dio laminata ..strašan tip i njegova renovacija.
Takođe obratite pažnju na navedenu kvadraturu stanova u oglasima za koju vlasnik postavlja cijenu, valjda je po zakonu ( i moralno!) da se plaća ono što je po ZK-u legalno njegovo a ne ono što je on dodao od terase, balkona , podruma itd ..Neki niti ne naglase da je kvadratura različita prema ZK -i i prema stvarnoj kvardaturi što bi makar malo umanjilo ovaj osjećaj krađe na očigled.
ovdje je suvišno bilo šta reći https://www.olx.ba/artikal/34537415/sta ... vo-centar/
Pola zgrade je srušeno i napušteno , ali to nije ovdje slikano nego ima na drugom oglasu , a samo taj ulaz kao funkcioniše jer ima možda 1 stanar koji to malo krpi, stan iznad stana koji se prodaje se gotov srušio kao se vidi na slikama ali u stvarnosti je tako ..
Dakle , ono što sam rekla da su ovi zelenaši stvarno sebi umislili da ima ovaca za šišanje pa su se odali šprdnji i ako im šta upali upali da nekog nesretnika prevare , naravno , neće one koji su ovdje i znaju u glavu svaki ćošak Sarajeva ali hoće naletiti neko ko to ne zna pa je fer i u redu da se malo prodiskutuje . Jedno pitanje , enigmatsko ...kako možeš uopšte prodavati nekretninu stambenu jedinicu koja nema mokri čvor tj kupatilo ? Da li je to uopšte po zakonu ? Ako ima neko od pravnika nek pojasni . AU gradnja imali su 1 kupatilo u hodniku ali kako su pregradili stan , ovi prvi su sebi prigrabili mokri čvor a ovaj drugi koji je kasnije došao u posjed je osta bez kupatila ..mislim ..
golubarnik ali doslovno , imaš i izmet golubova uslikan za bolji ugođaj ( valjda) , a i cijena ne zaostaje ..
https://www.olx.ba/artikal/28486251/my- ... iran-45m2/
podrum , vlaga a to što je kako kaže vlasnik '' renovirao '' je to što je ubacio ovu kartonsku kuhinju u dn.boravak a napravio pola sobice gdje je '' renovirao '' prekrivajući tepihom dio pločica koje su ostale od kuhinje i dio laminata ..strašan tip i njegova renovacija.
Takođe obratite pažnju na navedenu kvadraturu stanova u oglasima za koju vlasnik postavlja cijenu, valjda je po zakonu ( i moralno!) da se plaća ono što je po ZK-u legalno njegovo a ne ono što je on dodao od terase, balkona , podruma itd ..Neki niti ne naglase da je kvadratura različita prema ZK -i i prema stvarnoj kvardaturi što bi makar malo umanjilo ovaj osjećaj krađe na očigled.
ovdje je suvišno bilo šta reći https://www.olx.ba/artikal/34537415/sta ... vo-centar/
Pola zgrade je srušeno i napušteno , ali to nije ovdje slikano nego ima na drugom oglasu , a samo taj ulaz kao funkcioniše jer ima možda 1 stanar koji to malo krpi, stan iznad stana koji se prodaje se gotov srušio kao se vidi na slikama ali u stvarnosti je tako ..
Dakle , ono što sam rekla da su ovi zelenaši stvarno sebi umislili da ima ovaca za šišanje pa su se odali šprdnji i ako im šta upali upali da nekog nesretnika prevare , naravno , neće one koji su ovdje i znaju u glavu svaki ćošak Sarajeva ali hoće naletiti neko ko to ne zna pa je fer i u redu da se malo prodiskutuje . Jedno pitanje , enigmatsko ...kako možeš uopšte prodavati nekretninu stambenu jedinicu koja nema mokri čvor tj kupatilo ? Da li je to uopšte po zakonu ? Ako ima neko od pravnika nek pojasni . AU gradnja imali su 1 kupatilo u hodniku ali kako su pregradili stan , ovi prvi su sebi prigrabili mokri čvor a ovaj drugi koji je kasnije došao u posjed je osta bez kupatila ..mislim ..
- Dope_Man
#329 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Ovaj zadnji ubjedljivo sampion citave teme... 140 000 za rusevinu koja samo ceka dovoljno jak vjetar da je komplet odnese u Miljacku 
- SmokingMan
#330 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Shodno šta ljudi od nekretnina nude na prodaju ja svoju kuću komotno mogu prodati za cca 500.000 KM.
- HAVANA
#331 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Kad bi onaj gore prvi bio 80 milja, ja bi ga sad kupio. 
- P308
#332 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Zohari i ostale baje - gratis 
- Kiki_Musampa
#333 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Mene samo interesuje ko sada može uopšte sebi priuštiti stan? Cijene kvadrata i dalje rastu, gdje je granica?
- HAVANA
#334 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Gori sam od ovog kupio a nikad ljepsi nisam imao.I bezbrizniji.Eno ti ga na prvoj strani.Al je kostalo milju po m2 renoviranje.Nema nikakvih baja,nikakvih problema,za 4 godine se vise od pola otplatio a ni okrecio jos nisam.A i cijena skocila.P308 wrote:Zohari i ostale baje - gratis
Grobovi su najbolji,samo daj cijenu,satro renovirani i usminkani najgori.
-
tempuser
#335 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Meni samo nisu jasni ovi komentatori? Ne svidja ti se, svidhja ti se, a nemas para, trazi dalje, pusti ljude da zive svoje zivote i lupaju cijene kako hoce. Prodali ga - ne prodali ga, ne tagnira te 2%, osim ako ne ocekujes 100 kvadrata u centru za 120 milja pa te ovo strasno frustrira.HAVANA wrote:Gori sam od ovog kupio a nikad ljepsi nisam imao.I bezbrizniji.Eno ti ga na prvoj strani.Al je kostalo milju po m2 renoviranje.Nema nikakvih baja,nikakvih problema,za 4 godine se vise od pola otplatio a ni okrecio jos nisam.A i cijena skocila.P308 wrote:Zohari i ostale baje - gratis![]()
Grobovi su najbolji,samo daj cijenu,satro renovirani i usminkani najgori.
Vis-a-vis potkrovlja, poridicni prijatelj je jos prije rata ovako nesto imao u Mis Irbinoj (preko puta parka), prvobitno bio ca 60m2, postepeno ga, uz saglasnost stanara, "rastegao" na haman 100 m2, sredio da ti pamet stane i udao ga strancu za cijelo bogatstvo. Jedina mana 5 sprat bez lift.a
- HAVANA
#336 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Rijetko se sta prodaje kako mi zamislimo i zelimo.Ne ide to tako.Evo ja bi recimo ovaj kupio,ne moram uopste otici ni gledati ga.Al za 100000km.JBG,ne moze.https://www.olx.ba/artikal/34022917/my- ... trg-55-m2/
- mO k3
#337 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
jos koliko uloziti ?HAVANA wrote:Rijetko se sta prodaje kako mi zamislimo i zelimo.Ne ide to tako.Evo ja bi recimo ovaj kupio,ne moram uopste otici ni gledati ga.Al za 100000km.JBG,ne moze.https://www.olx.ba/artikal/34022917/my- ... trg-55-m2/
- HAVANA
#338 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Tesko je reci ali otprilike da je top od 45 do 60000 km sa namjestajem.Zavisi od stanja krova,izolacije,podnih greda...Dobar povrat investicije a top lokacija.Uz dobru organizaciju moze vratiti investiciju za manje od 10 godina sto je fenomenalan rezultat koji je jako tesko bilo gdje postici sa stanom.Lijepa bosna.mO k3 wrote:jos koliko uloziti ?HAVANA wrote:Rijetko se sta prodaje kako mi zamislimo i zelimo.Ne ide to tako.Evo ja bi recimo ovaj kupio,ne moram uopste otici ni gledati ga.Al za 100000km.JBG,ne moze.https://www.olx.ba/artikal/34022917/my- ... trg-55-m2/
- mO k3
#339 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Kod kupovine vazna su tri faktora
1.lokacija
2.lokacija
3.lokacija
Sto se tiče i ja sam odma u prvu ruku mislio na 40.000 km pa čak i vise .... ja kada bi renovirao onda bi uradio da valja
1.lokacija
2.lokacija
3.lokacija
Sto se tiče i ja sam odma u prvu ruku mislio na 40.000 km pa čak i vise .... ja kada bi renovirao onda bi uradio da valja
- HAVANA
#340 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Naravno,da valja...Sve drugo su bacene pare...
- SmokingMan
#341 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Kamo sreće da uz stan dođe nešto vrijedno,kao na primjer parking mjesto. 
- HAVANA
#342 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Suti dobro je,ovde parking 5 metara od zgrade a moze na 24 satta ili mjesecna.U firenci naprimjer ne bi smio ni doci u tu zonu sa autom.Ovo je i sve ce vise biti turisticka zona...Da ne pricam o amsterdamu itd...Ja parkirao levat i otiso.Sutra dosao i platio parking vise nego hotel sto sam platio... 
-
SA_RA_JA
#343 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Primijetila sam da My Space agencija stavi najviše cijene , čak i ako je oborahija stan oni to zacijene uvijek 2 x više nego što vrijedi . Obrattite pažnju na ovu agenciju i cijene koje stave u odnosu na druge agencije. Pogotovo ovaj tip kao sav važan kod njega je sve fiksna cijena . Pa nije prodavnica da uđeš i kupiš . Ne stavi uopšte u oglas naznaku '' cijena fiksna '' što je obavezan.
Morate znati da se potkrovni stan ne smije po zakonu računati po cijeni kao normalni stan, a oni mogu stavljati šta hoće. Evo kako se obračunava potkrovlje ;
kvadarura poda po zk izvodu x 0,6 = kvadratura za obračun
svaka visina stropa ispod 1,8 m ne ulazi u kvadarturu stana ( znači one kosine kad vidite to ničem ne služi osim odlaganju stvari tj šupa)
Tako da imate osnovan argument za pregovore .
Što se tiče starog grada , kao što vidite grad se povlači prema dole tako da i cijene u straom gradu padaju.
Morate znati da se potkrovni stan ne smije po zakonu računati po cijeni kao normalni stan, a oni mogu stavljati šta hoće. Evo kako se obračunava potkrovlje ;
kvadarura poda po zk izvodu x 0,6 = kvadratura za obračun
svaka visina stropa ispod 1,8 m ne ulazi u kvadarturu stana ( znači one kosine kad vidite to ničem ne služi osim odlaganju stvari tj šupa)
Tako da imate osnovan argument za pregovore .
Što se tiče starog grada , kao što vidite grad se povlači prema dole tako da i cijene u straom gradu padaju.
- HAVANA
#344 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Molim jedan od tih potkrovnih u strogom centru,da mu je pala cijena.Za devastiran placam 1800 km.I dobijes 3% provizije.Bez suvisne price,samo daj gdje i sta.
-
tempuser
#345 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Koji zakon meni ogranicava da odredim cijenu stana tj cijenu m2 koliko hocu?SA_RA_JA wrote: Morate znati da se potkrovni stan ne smije po zakonu računati po cijeni kao normalni stan, a oni mogu stavljati šta hoće.
Cijena stana je tolika, sve sto ti smanjis tim svojim argumentima, ce podici cijenu kvadrata i po svim tvojim obracunoma doci do cijene koji sam postavio.
-
tempuser
#346 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Ljudi se malo zanose pricom "ja imam pare, ja diktiram situaciju"...HAVANA wrote:Molim jedan od tih potkrovnih u strogom centru,da mu je pala cijena.Za devastiran placam 1800 km.I dobijes 3% provizije.Bez suvisne price,samo daj gdje i sta.
-
amko761
#347 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Ljudi su takvi, pričaju gluposti o kojima pojma nemaju. Malo ko je dovoljno pametan da ne priča o nečemu u šta se ne razumije ili nije upućen. Kad sam kupovao auto, bilo je nemoj to, ima bolje, ima jeftinije, ima ovo, ima ono. Kažem ok, vodi me gdje ima, idemo iz ovih stopa. Onda šuti i bleji. A održi mi predavanje.
Kad sam kupovao stan, isto.
Zapravo kad razmislim kad sam god kupovao nešto tako je bilo
Takvi su ljudi...
Zapravo kad razmislim kad sam god kupovao nešto tako je bilo
- HAVANA
#348 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
amko761 wrote:Ljudi su takvi, pričaju gluposti o kojima pojma nemaju. Malo ko je dovoljno pametan da ne priča o nečemu u šta se ne razumije ili nije upućen. Kad sam kupovao auto, bilo je nemoj to, ima bolje, ima jeftinije, ima ovo, ima ono. Kažem ok, vodi me gdje ima, idemo iz ovih stopa. Onda šuti i bleji. A održi mi predavanje.
Zapravo kad razmislim kad sam god kupovao nešto tako je biloTakvi su ljudi...
- GarfieldLover
#349 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
tempuser wrote:Koji zakon meni ogranicava da odredim cijenu stana tj cijenu m2 koliko hocu?SA_RA_JA wrote: Morate znati da se potkrovni stan ne smije po zakonu računati po cijeni kao normalni stan, a oni mogu stavljati šta hoće.
Cijena stana je tolika, sve sto ti smanjis tim svojim argumentima, ce podici cijenu kvadrata i po svim tvojim obracunoma doci do cijene koji sam postavio.
Mislim da je samo zaboravljeno napomenuti - ne može se računati potkrovni stan kao obični ZA PLAĆANJE REŽIJA
Po meni nema logike ni prodavati 56m2, ako je u ZK izvatku 53m2 a ostala 3 su balkon (koji se ranije nije nikad računao u kvadraturu stana). Ali, ako si ti balkon ozidao i spojio sa dnevnom sobom... jbg, stan stvarno IMA 56m2
- VladaFBiH
#350 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
isključivo se kupuje ono što piše u ZK a to sa ustakljivanjem balkona će nekada biti belaj kada inspekcije počnu raditi svoj posao...GarfieldLover wrote:tempuser wrote:Koji zakon meni ogranicava da odredim cijenu stana tj cijenu m2 koliko hocu?SA_RA_JA wrote: Morate znati da se potkrovni stan ne smije po zakonu računati po cijeni kao normalni stan, a oni mogu stavljati šta hoće.
Mislim da je samo zaboravljeno napomenuti - ne može se računati potkrovni stan kao obični ZA PLAĆANJE REŽIJAČinjenica je da se recimo za Toplane ili KRO RAD kvadrati obračunavaju na sličan način kako je navedeno (jer se grije zapremina). Ali ako ja prodajem stan, ja ću ti naplatiti i te kvadrate u kosini jer POSTOJE. Hoćeš li ti u njih staviti police, napraviti ostavu, ili gurnuti krevet pa se pužući uvlačiti...tvoj izbor
Isto i ako kupujem, nije to neiskoristiv prostor
Po meni nema logike ni prodavati 56m2, ako je u ZK izvatku 53m2 a ostala 3 su balkon (koji se ranije nije nikad računao u kvadraturu stana). Ali, ako si ti balkon ozidao i spojio sa dnevnom sobom... jbg, stan stvarno IMA 56m2