Pa normala al nije ni svanulo ljudi su se ufatili za dzep. Ne bi oni propali ni vez ovoganimals wrote:Nema veze sa pljuvanjem..insomnia78 wrote:Najlakse je popljuvati sve
i nikoga se ne pljuje..
jednostavno je to relnost, tako to funkcionise..
Katedrala Notre Dame u plamenu
- insomnia78
#326 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
- Connaisseur Karlin
#327 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
bitno je da je konstruckija katedrale ostala citava , kao i mnoge koje su onovljene nakon 2og sv. rata , ce se soidno obnovitiinsomnia78 wrote:Najlakse je popljuvati sve
nisam znala za ND u Strazburugu, jako lici na ND u Parizu
-
moonca
#328 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
Ko se obogatio od Tornjeva NY - Giuliani-animals wrote:Nema veze sa pljuvanjem..insomnia78 wrote:Najlakse je popljuvati sve
i nikoga se ne pljuje..
jednostavno je to relnost, tako to funkcionise..
- insomnia78
#329 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
Evo predsjednik kaze 5 
-
moonca
#330 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
ha ... kako su znali .... da napune djepove bas tu noc...insomnia78 wrote: Pa normala al nije ni svanulo ljudi su se ufatili za dzep. Ne bi oni propali ni vez ovog
- insomnia78
#331 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
Majko mila
- animals
#332 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
A njihovi djepovi su svuda..moonca wrote:ha ... kako su znali .... da napune djepove bas tu noc...insomnia78 wrote: Pa normala al nije ni svanulo ljudi su se ufatili za dzep. Ne bi oni propali ni vez ovog
samo uzmu iz tudji djepova
mislis da diraju iz svojih..
-
moonca
#333 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
animals wrote:A njihovi djepovi su svuda..moonca wrote:ha ... kako su znali .... da napune djepove bas tu noc...insomnia78 wrote: Pa normala al nije ni svanulo ljudi su se ufatili za dzep. Ne bi oni propali ni vez ovog
samo uzmu iz tudji djepova![]()
mislis da diraju iz svojih..
ima ih . daju ... zbilja zele podijeliti.. ali to nisu ovi, sto u po noci se vec hvataju ..
- animals
#334 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
Pa da ja imam par milijardi i ja bi ladno ponudio 100 miliona...
jer bolja reklama i jeftinija ne postoji..
jer bolja reklama i jeftinija ne postoji..
- insomnia78
#335 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
Nasli su i pijevca sa vrha srusenog tornja

- black
#336 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
Chmoljo wrote:meni je žao Notr Dama, jer sam volio diznijevog Kvazimoda. eto. bez neke dubokoumnosti, bez lažne brige i licemjerja. i bez velikih riječi o etici, moralu, pravdi u svijetu i ostalim temama sa izbora za miss svijeta.
- insomnia78
#337 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
Zajebaju ga francuzi.
Ima ona scena iz Asterixa i Kleopatre
“Za pet godina od danasnjeg dana imacu svoju katedralu”

Ima ona scena iz Asterixa i Kleopatre
“Za pet godina od danasnjeg dana imacu svoju katedralu”

- Connaisseur Karlin
#338 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
dok se ND u Parizu obnavlja, mozete vidjeti ND u Strabourgu
https://frenchmoments.eu/strasbourg-cathedral/
https://theculturetrip.com/europe/franc ... cathedral/
https://frenchmoments.eu/strasbourg-cathedral/
https://theculturetrip.com/europe/franc ... cathedral/
- Banksy
#339 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
Predvidivo šuplje, patetično i lažno. Ništa pametno nije rekla ima i decenija.scarface32 wrote:
I Vedrana Rudan malo serucka.
- GandalfSivi
#340 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
Da rezimiramo:Banksy wrote:Predvidivo šuplje, patetično i lažno. Ništa pametno nije rekla ima i decenija.scarface32 wrote:
I Vedrana Rudan malo serucka.
Ne smije nam biti zao Notre Dame-a, jer djeca ginu. I sta ta glupaca ima pricati kada nije nikada vidjela pravu granatu kada rokne. I jeste, jos malo da joj se sjetimo familije, jer haman je ona licno kriva za ovu gore navedenu djecu.
Bljak...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#341 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
Hoš im ti od sebe onog pijetla zavarit nazad na toranjinsomnia78 wrote:A i nije 450 nego haman pa milijarda. To u parama a dje su ostale stvari. Ljudi ce donirati svo drvo. Air France pored para je ponudio besplatan prevoz za sve strucnjake i sav materijal. Bouygues Telecom npr osim para se obavez’o da ce otvoriti i financirati istrazivacki bir’o sa projektantima i ostalim glupostima i jos tako na stotine firmi i fizickih lica
- insomnia78
#342 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
Ovo sam vidio sinoc al tek danas neko ozbiljan da potvrdi, ‘oroz u sebi sadrzi tri relikvije. Jedna od njih je i bodlja isusove krune od trnja_BataZiv_0809 wrote:Hoš im ti od sebe onog pijetla zavarit nazad na toranjinsomnia78 wrote:A i nije 450 nego haman pa milijarda. To u parama a dje su ostale stvari. Ljudi ce donirati svo drvo. Air France pored para je ponudio besplatan prevoz za sve strucnjake i sav materijal. Bouygues Telecom npr osim para se obavez’o da ce otvoriti i financirati istrazivacki bir’o sa projektantima i ostalim glupostima i jos tako na stotine firmi i fizickih lica
- pustopoljina
#343 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
Sad ce doci ljubav da kaze da to nije naucno potvrdjeno.
- insomnia78
#344 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
Pa dobro jbg. Sinoc se lik, nekakav gost, u zivom prenosuna drzavnoj televiziji glasno nasmija na to. I kaze ako sam katolik ne znaci da moram vjerovati u da je to stvarno dio krunepustopoljina wrote:Sad ce doci ljubav da kaze da to nije naucno potvrdjeno.
-
moonca
#346 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
Jesi li ikada bio u?insomnia78 wrote:
-
Bodkin
#347 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
Kkav proliv od teksta. Sere radi lajkova. Jel ikad bila u zemljama koje spominje? Ne mora u ratnu siriju, nek ode u kambodzu ili mijanmar i ostavi koju marku. Ili je po njoj trebalo razvaliti libiju da mi mark postao milijarder tako sto je napravio facebook. Moderni liberalinosara wrote:Notre-Dame
U Parizu je u plamenu nestao toranj Notre-Dame. Gorjela je Notre-Dame, čitav je svijet gledao visoki plamen, svatko tko u svijetu danas nešto znači pustio je suzu. Čak i Trump.
Bila bih se kladila da nikad nije čuo za Katedralu. Što je Notre-Dame? To je fenomenalna gotička, to je bila fenomenalna gotička katedrala. Dragulj u kruni koja krasi glavu Zapada.
Civilizirani ljudi su izvan sebe. Jedna je novinarka izjavila: "Činilo mi se kao da je pokraj mene pala bomba." Kako ona zna kakav je osjećaj kad pokraj tebe padne bomba?
Neka otputuje u Libiju, Afganistan, Irak, Palestinu, Siriju, tamo ljudi znaju kako je to kad pokraj tebe padne bomba. Sve te bombe koje desetljećima padaju diljem Kugle baca Zapad.
Pritom se Francuskoj, Americi, Engleskoj, Italiji i ostalima živo jebe kako će se osjećati oni dole. Djeca će umirati u najstrašnijim mukama, ostajati bez ruku, nogu, očiju, njihovi roditelji izgubit će i kuće i kućišta. Gorjet će minareti, nestajat će gradovi stari tisuće godina.
ZAŠTO? U ime demokracije, naravno. Tko plače nad Libijom i ostalim spaljenim zemljama? Jebe mi se što se u Parizu srušio toranj.
Da su radnike koji su obnavljali Katedralu bolje plaćali, možda bi još stajao na mjestu? Da Zapad troši onoliko para na gradnju koliko troši na razaranje, Notre-Dame ne bi ostala bez tornja.
Za mene je mokro pariško zgarište simbol trulog Zapada. U jednom danu može tuđe zemlje pretvoriti u prah i pepeo, uništiti sudbine milijuna ljudi, a nije u stanju ugasiti toranj u plamenu.
Svi smo čuli kako će jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, težak je nekoliko milijardi nečega, donirati 100 milijuna eura da bi Notre-Dame postala još starija i ljepša. Pridružit će mu se mnogi njemu slični.
Odakle pare, gospodo? Koliko je ljudi pobijeno, koliko je zemalja razvaljeno da bi JEDAN čovjek mogao imati milijarde dolara? Jebeni licemjeri.
Vedrana Rudan
- pustopoljina
#348 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
Meni je nepojmljivo da neko naucne dokaze i vjeru uopce stavlja u jednu recenicu.insomnia78 wrote:Pa dobro jbg. Sinoc se lik, nekakav gost, u zivom prenosuna drzavnoj televiziji glasno nasmija na to. I kaze ako sam katolik ne znaci da moram vjerovati u da je to stvarno dio krunepustopoljina wrote:Sad ce doci ljubav da kaze da to nije naucno potvrdjeno.
Cemu?
- Connaisseur Karlin
#349 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
jer jednsotavno nije, povijest i cilj upotrebe relikivija je jako interesatnapustopoljina wrote:Sad ce doci ljubav da kaze da to nije naucno potvrdjeno.
sad napisah, ND u Strazburgu je jako slican ND u Parizu , bujrum u posjetu katedrali
licno, ne volim goticki stil, zato sam prosla pored ND u Parizu ,ali zato posjecujem crkve drugacijeg arh. stila
- pustopoljina
#350 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
Ne trebas meni govoriti da nije, ali ni katolicima.
Iz dva razlicita razloga.
Iz dva razlicita razloga.