istinabijela wrote:When we worshipped God we created a great civilization and people were attracted to us. When we started to worship our religion we stopped contributing to civilization and people were put off by us.
Virtualni dzemat :-D
-
zendjebil
#326 Re: Virtualni dzemat :-D
- vatrogasac
#327 Re: Virtualni dzemat :-D
Samo da se nisi rasplakala. Dešava se.bijela wrote:
Muezin jedne dzamije u Bursi objasnjava melodije (mekame) ezana pet dnevnih namaza:
Za sabah namaz mekam “subuhi”, za budjenje
Za podne, mekam hidzaz
Za ikindiju, mekam rast egipatski
Za aksam, brzi ezan, mekam sedza’
Za jaciju, melanholicni ezan, mekam uššaki husejni
Preslusala sam od jucer 50 puta
A ovaj mujezin je već postao legenda i na našim portalima.
- arzuhal
#328 Re: Virtualni dzemat :-D
Au, ušaki husejn, Allahu ekber!
A ova djevojka... Nemam riječi. Nemam riječi, imam zikra.
A ova djevojka... Nemam riječi. Nemam riječi, imam zikra.
- arzuhal
#329 Re: Virtualni dzemat :-D
Ramazan je, doista, prilika za sve ljude, ne samo vjernike, muslimane. Svi su pozvani na ramazanski mejdan, izlagalište srca i duša... Vjerujem da će Svemilosni kupiti svaku dušu ako imadne i najmanju vrijednost.
Naumpade mi neki dan onaj Jevrej što je sinu opalio šamar kada ga je vidio da javno jede tokom šehri ramazana, igrajući se s muslimanskom djecom. Udaranje lica je zabranjeno... Ipak, sudbinu tog čovjeka je odredilo njegovo srčano stanje a ne šamar koji je bio nesretni, afektivni izraz stida i obzira.
Naumpade mi neki dan onaj Jevrej što je sinu opalio šamar kada ga je vidio da javno jede tokom šehri ramazana, igrajući se s muslimanskom djecom. Udaranje lica je zabranjeno... Ipak, sudbinu tog čovjeka je odredilo njegovo srčano stanje a ne šamar koji je bio nesretni, afektivni izraz stida i obzira.
- hadzinicasa
#330 Re: Virtualni dzemat :-D
sta me briga, ja sam ove svoje u kanc izdresirala - kad se sta zajednicki jede ili se ide gdje na jedenje - sve halal svi jedu
sta ti je obzirni Svabo <3
mozda ove godine i zaposte kako je krenulo <3 <3 <3

- vatrogasac
#331 Re: Virtualni dzemat :-D
Podsjeti me. Imao sam tamo i ja šeficu i sat vremena pred džumu žena se nakači opominjati me kako ću zakasniti.hadzinicasa wrote:sta ti je obzirni Svabo <3
- hadzinicasa
#332 Re: Virtualni dzemat :-D
Imam ja kolegicu, posto rmzn zadnjih godina pada u meni poslovno veoma naporan period, cesto smo "na terenu" na nekim radionicama, ja joj sipam vodu (moramo pricati obje) - veli ona necu. sto? pa ti postis. <3 necu ni ja.vatrogasac wrote:Podsjeti me. Imao sam tamo i ja šeficu i sat vremena pred džumu žena se nakači opominjati me kako ću zakasniti.hadzinicasa wrote:sta ti je obzirni Svabo <3
Bio u blizini turski mesdžid pa se nisam srkletio.
mora je co'ek nagovarat'.
a haj' nagovori Svabu.
:muhadzir:
- arzuhal
#333 Re: Virtualni dzemat :-D
Jawohl, meine Sturmbannführerin!hadzinicasa wrote:sta me briga, ja sam ove svoje u kanc izdresirala - kad se sta zajednicki jede ili se ide gdje na jedenje - sve halal svi jedusta ti je obzirni Svabo <3
![]()
-
zendjebil
#334 Re: Virtualni dzemat :-D
Mene podsjetiste. Ja sam imala prijatelja koji nije bio musliman, ali je postio ramazan i uvijek kad bi spomenuo poslanika Muhammeda, dodao bi s.a.v.. Luka Kurilic, prijatelj i dzentlmen. Na zalost umro je javno ne izgovarajuci sehadet, a sta je bilo u dusi, Allah zna.
- arzuhal
#335 Re: Virtualni dzemat :-D
Allah se smilovao Luki Kuriliću i obradovao ga 
-
zendjebil
#336 Re: Virtualni dzemat :-D
Amiiin!arzuhal wrote:Allah se smilovao Luki Kuriliću i obradovao ga
I nama otvorio Svoje riznice ahiretske a i dunjalucke.
- arzuhal
- Bloo
- Globalna šefica
#338 Re: Virtualni dzemat :-D
ova nije na prodaju....arzuhal wrote:Ramazan je, doista, prilika za sve ljude, ne samo vjernike, muslimane. Svi su pozvani na ramazanski mejdan, izlagalište srca i duša... Vjerujem da će Svemilosni kupiti svaku dušu ako imadne i najmanju vrijednost.
osim za šaku onih hadzinicinih klepa...
- Bloo
- Globalna šefica
#339 Re: Virtualni dzemat :-D
godinama planiram prokušati napravitihadzinicasa wrote:Evo ih Blooako laze koza, ne laze rog
![]()
Visinske pripreme za rmzn
Ovo sad u kesice/porcije i u zamrzivac. Za iftara
super izgledaju
- arzuhal
#340 Re: Virtualni dzemat :-D
Kada, bonićko, Konan Simerijanac ne pita nego samo dođe i uzme ako misli da mu nešto pripada, neće te ni Allah pitatiBloo wrote:ova nije na prodaju....arzuhal wrote:Ramazan je, doista, prilika za sve ljude, ne samo vjernike, muslimane. Svi su pozvani na ramazanski mejdan, izlagalište srca i duša... Vjerujem da će Svemilosni kupiti svaku dušu ako imadne i najmanju vrijednost.
osim za šaku onih hadzinicinih klepa...
- arzuhal
#341 Re: Virtualni dzemat :-D
Isprosipah bezalkoholni Heineken po sagu od smijeha...Bloo wrote:godinama planiram prokušati napravitihadzinicasa wrote:Evo ih Blooako laze koza, ne laze rog
![]()
Visinske pripreme za rmzn
Ovo sad u kesice/porcije i u zamrzivac. Za iftara![]()
-
zijancer
#342 Re: Virtualni dzemat :-D
ne znam, meni je najljepše sjećanje na iftare, ono iz ugla nepostača
s kojom se pažnjom prate zadnje sekunde, a onda se svi zapiljimo u jedinog postača kako pije vode (kome smo napravili limunadu ko sebi) pa bojažljivo navalimo na somune i supu, i sve gledamo je li postač došo sebi
s kojom se pažnjom prate zadnje sekunde, a onda se svi zapiljimo u jedinog postača kako pije vode (kome smo napravili limunadu ko sebi) pa bojažljivo navalimo na somune i supu, i sve gledamo je li postač došo sebi
- Bloo
- Globalna šefica
#343 Re: Virtualni dzemat :-D
NE predajem se bez borbe...i zavisi koliko klepa je u opticaju.arzuhal wrote: Kada, bonićko, Konan Simerijanac ne pita nego samo dođe i uzme ako misli da mu nešto pripada, neće te ni Allah pitati
- arzuhal
#344 Re: Virtualni dzemat :-D
Ako je otpor iskren, to se cijeni. Iskrenost je uvijek dobra.Bloo wrote:NE predajem se bez borbe...i zavisi koliko klepa je u opticaju.arzuhal wrote: Kada, bonićko, Konan Simerijanac ne pita nego samo dođe i uzme ako misli da mu nešto pripada, neće te ni Allah pitati
-
zendjebil
#345 Re: Virtualni dzemat :-D
zijancer wrote:ne znam, meni je najljepše sjećanje na iftare, ono iz ugla nepostača
- vatrogasac
#346 Re: Virtualni dzemat :-D
Jesi li istinu rekao curi koja ti se nije dopadala, a salijetala te? Hajd' sad ako znaš fetvu?arzuhal wrote:Iskrenost je uvijek dobra.
- arzuhal
#347 Re: Virtualni dzemat :-D
Kaku fetvu?vatrogasac wrote:iarzuhal wrote:Iskrenost je uvijek dobra.
Jesi li istinu rekao curi koja ti se nije dopadala, a salijetala te? Hajd' sad ako znaš fetvu?
-
zendjebil
#348 Re: Virtualni dzemat :-D
ovo pitanje spada u ona sto se zovu, uselessvatrogasac wrote:Jesi li istinu rekao curi koja ti se nije dopadala, a salijetala te? Hajd' sad ako znaš fetvu?arzuhal wrote:Iskrenost je uvijek dobra.
- arzuhal
#349 Re: Virtualni dzemat :-D
Pitanje nije jasno koncipirano i postavljeno. A i nema veze s ramazanom.

- Idemedosumom
#350 Re: Virtualni dzemat :-D
Ženama se smije lagati, ima fetva