Postoji li neko pravilo da ako si ljevicar po defaultu si antihomofob?insomnia78 wrote:Ja ti navedoh primjer najsekularnije zemlje u evropi i protivljena homoseksualnih brakova. Bilo je cak poprilicno zastupnika iz lijevih stranaka koji su bili protiv. Od KP pa cak i same PS ciji predsjednik je i predlozio zakon.MarlboroGold wrote:Kakvo naprđivanje. Narod je sit njihovog naprđivanja i zloupotrebe demokratije. Demokratija dozvoljava i njeguje vjerske slobode, ali isto tako i prava LGBT osoba. Ako nisu u stanju ignorisati imaju zemlje u kojima se živi u skladu sa njihovim uvjerenjima. BiH nije i nikad neće biti islamska zemlja.insomnia78 wrote:Al standardna liberalna naprdjivanja. Cim nije po njihovom ono bi zatvaralo i usutkivalo
Povorka ponosa u Sarajevu
- Ommadawn
#326 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
- Maraschino
#327 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
tako jeanimals wrote:Ajde ti meni reci kakva je razlika izmedju covjeka u Sarajevu, Sirokom ili BanjaLuciMaraschino wrote:Tu populaciju razumijem, gledam ih svaki dan pa cak zivim u njihovom komsiluku. Neka radi sta ko hoce od svog zivota.
Povorka mi je kao provokacija ''mi smo takvi pa crknite''. Druga stvar, zadnih par pokusaja u regiji gdje je vise prisutno policajaca nego ucesnika govori o necemu.
Ova povorka u Sarajevu govori o B/B kako se odnose prema toj populaciji dok ostali ''pljescu'' sa strane i prizeljkuju nerede. Nista bolje ne bi prosli ni u B.Luci ili Medjugorju(da ne kazem z.Mostaru).
Toga je uvijek bilo i bice ali kao privatna stvar.
po ovome pitanju..nikakva..
braca po zaostalosti..
- insomnia78
#328 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Pa nisu zar i oni SDA? Muslimani, vjernici?
-
kakavdanakneiskustvu
#329 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
obrisala objavu,strah lijepi
-
Rizvan
#330 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Šizofrena SDA stranka, s jedne strane glasaju za zakon protiv diskriminacije LGBT osoba, s druge strane bi izolovali te osobe.MarlboroGold wrote:MarlboroGold wrote: Žena ima demokratsko pravo da iznese svoje mišljenje, ali kad u tom mišljenju spominje da bi neke trebalo izolovati i da se sklone od djece i društva onda je to negdje na granici govora mržnje.
-
amrq7u
#331 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
O kakvim pravima ti pričaš? Objasni molim te?Mišo_Kovač wrote:Nek se vesele ljudi i nek ištu prava koja su im uskraćena. Sve ok
Sta ovi žele pokazati držanjem za ruke i šetnjom kroz Sarajevo? Koga boli k za pedere i lezbe, treba da se stide a ne ponose. Samo ih treba izignorisat, ne obraćat pažnju, i sve pet. Ali džaba kad ce to novinari zakovati u zvijezde.
-
bosanska senzacija
#332 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ma ni pederi nemaju ništa bolje mišljenje o vjernicima.
Dva totalno različita svijeta i pogleda na život.
Dva totalno različita svijeta i pogleda na život.
-
bosanska senzacija
#333 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Neko joj šapnuo na uho da je novi američki ambasador derpe a sa tim se nije zajebavati.kakavdanakneiskustvu wrote:obrisala objavu,strah lijepi
-
kakavdanakneiskustvu
#334 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
bosanska senzacija wrote:Neko joj šapnuo na uho da je novi američki ambasador derpe a sa tim se nije zajebavati.kakavdanakneiskustvu wrote:obrisala objavu,strah lijepi
-
amrq7u
- pustopoljina
#336 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Valjda misli da je prelaznoMarlboroGold wrote: Žena ima demokratsko pravo da iznese svoje mišljenje, ali kad u tom mišljenju spominje da bi neke trebalo izolovati i da se sklone od djece i društva onda je to negdje na granici govora mržnje.
- BarbaDue
#337 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019
Ma jok, ne treba!mO k3 wrote:ima tema , kljucaj ovu ...
Pederluk je postao hit, shodno tome može se trpitii tuce sličnih tema
- basicm
#338 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Mene samo zanima kako vi povucete paralelu cetnici-pederi i kakve veze ima jedno okupljanje sa drugim?
Ima nas kojima su ovi ljudi bolesni i ne zelimo ih u drustvu, a vi ste mnogo agresivni za nekoga ko se naziva ljevicarem liberalom i ostalim modernim imenima.
Ima nas kojima su ovi ljudi bolesni i ne zelimo ih u drustvu, a vi ste mnogo agresivni za nekoga ko se naziva ljevicarem liberalom i ostalim modernim imenima.
-
bosanska senzacija
#339 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Stvar je u zdravom balansu.
Ako se liberalnim ljevičarima i progresivcima, kako oni sebe vole nazvati, dozvoli totalna kontrola i nadmoć u jednom društvu siguran sam da bi to dovelo do raznih devijacija koja bi bila pogubna isto kao i desničarska nadmoć.
Sve što bi ova bula radila pederima i oni bi njoj da im se pruži prilika, u to nemam ni malo sumnje.
Ako se liberalnim ljevičarima i progresivcima, kako oni sebe vole nazvati, dozvoli totalna kontrola i nadmoć u jednom društvu siguran sam da bi to dovelo do raznih devijacija koja bi bila pogubna isto kao i desničarska nadmoć.
Sve što bi ova bula radila pederima i oni bi njoj da im se pruži prilika, u to nemam ni malo sumnje.
- MarlboroGold
#340 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Teške riječi. Dok ne bude kakav islamofobičan stav, a u potpisu LGBT zajednica i šta već, ovo se ne pika. Homofobija za sad vodi ubjedljivo.bosanska senzacija wrote:Stvar je u zdravom balansu.
Želili ih u društvu ili ne oni će svejedno biti tu i već jesu. To je neizbježno. Pa pobogu, homoseksualnost je starija od svih monoteističkih religija i onda neko nađe od toga praviti bauk u jebenom 21. stoljeću.
- Scruples
#341 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Tvoje nije da diktiras ko je pozeljan u drustvu ili ne; tvoje je da postujes ustav drzave u kojoj zivis.basicm wrote:Ima nas kojima su ovi ljudi bolesni i ne zelimo ih u drustvu, a vi ste mnogo agresivni za nekoga ko se naziva ljevicarem liberalom i ostalim modernim imenima.
- Scruples
#342 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Jedno je cinjenica, dok je drugo plod tvoje maste. Drzi se stvarnosti i ne okreci se jeftinoj relativizaciji u pokusaju da opravadas svoju zadrtost.bosanska senzacija wrote:Sve što bi ova bula radila pederima i oni bi njoj da im se pruži prilika, u to nemam ni malo sumnje.
-
emric
#343 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ono što zabrinjava u današnjem svijetu je da medicina i farmacija uopšte ne tretiraju problem poremećaja seksualnog osjećaja i usmjerenja kod ljudi, a znamo da je za izliječenje bilo čega potrebno shvatanje i prihvatanje bolesti. Ostali su na teoriji da homoseksualnost nije bolest i niko se ne trudi da ide korak dalje.
Moguće je presađivati organe i raditi kompleksne modifikacije ljudskog tijela i uma, a nije nadomjestiti nedostatak određenog hormona koji nas čini muškarcima ili ženama? Really?
Gledajući realno, očigledno postoje elite kojima odgovara da ljudska vrsta bude pederasta i krhka, jer se tapšiguzima lakše manipuliše. I pederski lobiji jačaju, razaraju porodicu kao osnovu jakog društva, a nama se prodaju kao vrijednost i manipulišu tezama o jednakosti.
Moguće je presađivati organe i raditi kompleksne modifikacije ljudskog tijela i uma, a nije nadomjestiti nedostatak određenog hormona koji nas čini muškarcima ili ženama? Really?
Gledajući realno, očigledno postoje elite kojima odgovara da ljudska vrsta bude pederasta i krhka, jer se tapšiguzima lakše manipuliše. I pederski lobiji jačaju, razaraju porodicu kao osnovu jakog društva, a nama se prodaju kao vrijednost i manipulišu tezama o jednakosti.
Last edited by emric on 02/04/2019 00:20, edited 1 time in total.
-
bosanska senzacija
#344 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Nisam mislio na pedere kao jedinke već na tu čitavu ideologiju progresivne ljevice koja između ostalog stoji i iza prava pedera.MarlboroGold wrote:Teške riječi. Dok ne bude kakav islamofobičan stav, a u potpisu LGBT zajednica i šta već, ovo se ne pika. Homofobija za sad vodi ubjedljivo.bosanska senzacija wrote:Stvar je u zdravom balansu.
Želili ih u društvu ili ne oni će svejedno biti tu i već jesu. To je neizbježno. Pa pobogu, homoseksualnost je starija od svih monoteističkih religija i onda neko nađe od toga praviti bauk u jebenom 21. stoljeću.
Upravo desnica širom svijeta doživljava svoju ekspanziju jer je ljevica usvojila određena ponašanja inače sklona desničarima te svojom agresivnošću, bahatošću i tvrdokornim stavovima pokušava da nametne svoje ideje kao jedine ispravne.
Jedni se hrane drugima a čovjek tačno ne zna ko bi bio gori da jedni nadvladaju druge i da zaživi jednoumlje po njihovoj mjeri kako kome odgovara.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#345 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Politicari koji su nas pokrali i unazadili do nivoa kamenog doba paradiraju svakodnevno i nikome ne pada na pamet da ih kamenuje. Nema veze sto nema posla, sto i ako ga ima gazde izrabljuju radnike dok im dusu ne uzmu. Nema veze sto u glavnom gradu u 21.vijeku nema vode, sto udisemo karcinom. Nema veze sto je san prosjecnog Bosanca i Hercegovca dokopati se Zapada. Nema veze ni sto je kladionica glavni hobi u nasoj domovini, haram ali nedovoljan za kamen. Nema veze sto su nam to sve nasi politicari uredili, a svoje uhljebili.do devetog koljena.
Oni nam ne smetaju i necemo ih kamenovati sve dok se ne budu drzali za ruke. To je valjda momenat koji inace trpljivi Bosanci i Hercegovci ne mogu svariti.
Laku noc, Bosno i Hercegovino.
Oni nam ne smetaju i necemo ih kamenovati sve dok se ne budu drzali za ruke. To je valjda momenat koji inace trpljivi Bosanci i Hercegovci ne mogu svariti.
Laku noc, Bosno i Hercegovino.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#346 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
kaže Bake, nije napo novinara, napo je kameru.
pa ako se poslije ove izjave ne osjetite silovanim, ne znam kako vam onda smeta tuđi analni seks.
pa ako se poslije ove izjave ne osjetite silovanim, ne znam kako vam onda smeta tuđi analni seks.
- Scruples
#347 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
O kakovj manipulaciji ti pricas? Upravno se homofobima ekstremna desnica i nasilje predstavljaju kao rjesenje i sredstvo da se lakse nose sa vlastitom seksualnom nesigurnoscu. Ovdje se radi o uvazavanju ljudskih prava, a ne o paranoji latentnih homoseksualaca i pokusaju da se neznancima na Internetu dokazu svojim laprdanjem o lobijima i razaranju porodica.emric wrote:Gledajući realno, očigledno postoje elite kojima odgovara da ljudska vrsta bude pederasta i krhka, jer se tapšiguzima lakše manipuliše. I pederski lobiji jačaju, razaraju porodicu kao osnovu jakog društva, a nama se prodaju kao vrijednost i manipulišu tezama o jednakosti.
- Scruples
#349 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Dok izjednacavas neciju mrznju sa necijim pozivom na ljubav, jednakost i uvazavanje prava, ti si na strani zadrtosti. Tvoj "enlightened centrist" fazon je providan.bosanska senzacija wrote:Daleko od toga da ja ovdje biram bilo čiju stranu tako da te zadrtosti koje pripisuješ meni slobodno proslijedi na neku drugu adresu.
Meni ne smetaju ni bule, ni pederi, ni četnici, ni vehabije...
-
emric
#350 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Aha, još samo kad bi se definisalo šta je kome ljubav, a šta mržnja.Scruples wrote:Dok izjednacavas neciju mrznju sa necijim pozivom na ljubav, jednakost i uvazavanje prava, ti si na strani zadrtosti. Tvoj "enlightened centrist" fazon je providan.
Meni je ljubav odnos između muškarca i žene, ljubav mi je kad se rodi dijete, kad je porodica sretna, velika i na okupu. Ljubav postoji prema majci i ocu, i majci i ocu, i kad dijete ima brata ili sestru, svoju krv. Ljubav je kad rodiš dijete i osjetiš ga kao dio sebe, a ne kao neku isporuku sa eBay-a. Ljubav je kad voliš ženu jer ti je rodila dijete, kad joj daš dio sebe, svoje zdravlje, svoj ponos.
A mržnja mi je kad neko kontrira prirodnom spajanju suprotnih spolova, kad ta mržnja nekom djetetu uskrati da ima oca i majku, i oca i majku, brata kojeg mu je rodila majka ili podario otac kao dio sebe, užu i širu porodicu. Mržnja je kad dijete dobije brata ili sestru kao paket sa eBay-a, kad ima dvojicu bolesnika u kući koji mu se predstavljaju roditeljima. To dijete nema ni djetinjstvo ni budućnost. To je zločin i trauma.
Šta ćemo sad?
Last edited by emric on 02/04/2019 01:01, edited 3 times in total.