Konzul i Mato medju selefijama...
- kamen spoticanja
- mO k3
#327 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
ohohohohhoohohohohohohooh
New york Times.....
- Haris.ba
#328 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Znači Mato bio u carinskom prekršaju.
Za početak.
Za početak.
- LBVIEW
#329 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Koji PR za susjede.
-
TheGodfather001
#330 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Taman će i biti tako... špijunsko-teroristička afera godine svest će se na carinski prekršaj opskurnog novinara

- Haris.ba
#331 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Vrlo vjerovatno. I ja se nadam da tako neće biti, ali vrlo vjerovatno.TheGodfather001 wrote:Taman će i biti tako... špijunsko-teroristička afera godine svest će se na carinski prekršaj opskurnog novinara![]()
I još će Mato dobiti na ugledu kao novinar.
-
155_mm
#332 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
"Brutalnu, glupu i blentavu aktivnost jučer je napravilo Tužilaštvo BiH. Tražili su od mene da dostavim diplome svih rukovodećih službenika u Ministarstvu sigurnosti BiH i sigurnosnim agencijama", rekao je Mektić.
Ocijenio je da je to pokušaj odmazde prema sigurnosnim agencijama, jer Tužilaštvo BiH nema pravo to da čini. Otvoreno je poručio da se na taj način neće disciplinovati sigurnosne agencije.
mektic u svom stilu. sasvim slucajno kolinda i kokoske maltene u jednoj recenici.Rekao je da mediji trebaju pitati predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović zbog čega je iznosila netačne informacije o 10 hiljada terorista u BiH.
"Da imamo deset hiljada kokoši, pa to bi se vidjelo", kazao je Mektić.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/mektic- ... /190315024
ovo postaje sve zanimljivije.
-
TheGodfather001
#333 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Kod nas je sve moguće, a najizglednije je da će kao i sve drugo biti, nema dokaza. Dvorske lude u dvorove, sirotinja na ulicu!Haris.ba wrote:Vrlo vjerovatno. I ja se nadam da tako neće biti, ali vrlo vjerovatno.TheGodfather001 wrote:Taman će i biti tako... špijunsko-teroristička afera godine svest će se na carinski prekršaj opskurnog novinara![]()
I još će Mato dobiti na ugledu kao novinar.
-
TheGodfather001
#334 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
"Mektić je nakon saslušanja u Tužilaštvu BiH kazao medijima kako je rekao da policija prikuplja informacije i da kada postoji osnov obavijesti Tužilaštvo BiH." - pod pretpostavkom da su novinari ovo tačno prenijeli, upravo je sam sebe diskreditovao svojim nastupom. Nije bilo osnova da se obavijesti tužilaštvo i policija, dakle, dokaza nema, ali mediji to vole!
-
mishic
#335 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Eh evo sada kratak post!!!
Ovaj događaj sa N. Zelanda je samo pečat na to što ja decenijama dokazujem i pišem.
A niko da da shvati da se ne može selektivno reagovati.
Ovaj događaj sa N. Zelanda je samo pečat na to što ja decenijama dokazujem i pišem.
A niko da da shvati da se ne može selektivno reagovati.
-
hizo ramidovic
#336 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
kakvih sanjara ima ovdje...ocekuju da bi tadicka reagovala protiv svog rodjaka kresica....e svasta
- LBVIEW
#337 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Kmeci.TheGodfather001 wrote:Taman će i biti tako... špijunsko-teroristička afera godine svest će se na carinski prekršaj opskurnog novinara![]()
-
TheGodfather001
#338 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
LBVIEW wrote:Kmeci.TheGodfather001 wrote:Taman će i biti tako... špijunsko-teroristička afera godine svest će se na carinski prekršaj opskurnog novinara![]()
- JThomas
#339 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
a kako ti dođe do zaključka da nisu obaviještene policijske agencije?
ja se slažem da to ne bi bilo u redu, i da bi bila teška povreda dužnosti, možda i krivično djelo. ali kako dođe do toga?
ja se slažem da to ne bi bilo u redu, i da bi bila teška povreda dužnosti, možda i krivično djelo. ali kako dođe do toga?
-
TheGodfather001
#340 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
"... Valjda te agencije, kada zadokumentuju jednu takvu stvar, podnesu izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, ili ne podnesu ako to ne mogu dokazati. Valjda Agencija procijeni kada ime dovoljan stepen osnovane sumnje da je neko počinio krivično djelo i onda podnosi izvještaj." - faktor.baJThomas wrote:a kako ti dođe do zaključka da nisu obaviještene policijske agencije?
U još jednom nastupu je naveo da trebaju da pitaju OSA-u, a ne njega...
Generalno, sistem ne funkcioniše ni pravosuđe ni agencije, ali zakon postoji, nemam ličnog interesa da navijam ni za jedne ni za druge, a mnogi hoće da se radi po željama... Evo ovo je test za TBiH da pozove i ispita sve od konzula, rodbine, prijatelja, tetke i tetića, pa neka se utvrdi istina...za svaki događaj se mora donijeti odluka
- Haris.ba
#341 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
OSA ne mora odmah pisati nikakav izvještaj tužilaštvu. Samo treba da situaciju dokumentuje ko "akcija u toku". Nije OSA klasična policija koja mora odmah prijavljivati krivično djelo.
Jer pisanje izvještaja tužilaštvu, pa i sa oznakom tajno je isto ko da si nešta postavio na fejsbuk. Ne može OSA tako funkcionisati.
Ovo što je Mektić ispričao je najvjerovatnije saznao na brifinzima kojima ima pristup ko ministar sigurnosti. A pokriće je što je to izašlo prvo u medijima.
Jer pisanje izvještaja tužilaštvu, pa i sa oznakom tajno je isto ko da si nešta postavio na fejsbuk. Ne može OSA tako funkcionisati.
Ovo što je Mektić ispričao je najvjerovatnije saznao na brifinzima kojima ima pristup ko ministar sigurnosti. A pokriće je što je to izašlo prvo u medijima.
-
dječak sa šibicama
#342 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Nisam najbolje razumijo, koga naoruzava Hrvatska u Maoci i Osvama?
- JThomas
#343 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
a gdje piše da nisu obaviještene?
-
TheGodfather001
#344 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Kakve veze ima svojstvo agencije kada je u pitanju krivično djelo? Obični građanin je dužan prijaviti k.d., a kamoli obavještajna agencija. Njihov problem je što njihovi dokazi se ne mogu koristiti u krivičnom postupku osim slušanja koje se provodi pod sudskim nadzorom i to samo za 2 krivična djela.Haris.ba wrote:OSA ne mora odmah pisati nikakav izvještaj tužilaštvu. Samo treba da situaciju dokumentuje ko "akcija u toku". Nije OSA klasična policija koja mora odmah prijavljivati krivično djelo.
Zbog ove situacije, ako se pokaže lažnom, kao pravnik, ne bih poštedio ni obavještajnu, ni sipu ni ministarstvo sigurnosti... ovo je klasična zloupotreba institucija i novca poreskih obveznika na ime medijske promocije čelnika agencija...
-
TheGodfather001
#345 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Moj zaključak je da su bile agencije obaviještene morale bi odmah obavijestiti nadležno tužilaštvo, a i to nije moj zaključak već zakonska obaveza.JThomas wrote:a gdje piše da nisu obaviještene?
- ultima_palabra
#346 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Eno Haris gore nacrtao vodenim bojicama...
- JThomas
#347 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
e šta bi sve moralo. u nas nešto zaključivati kako je bilo, po tome šta bi moralo...
-
zavrzlama
#348 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Po meni ovdje su samo dvije mogucnosti...
A) amaterski rad hrvatske SOA
B) diskreditacija Mektica.
Zar je tesko hrvatskim sluzbama ili dodikovim tokom noci ubacit u vjerski objekat selefija par vreca pusaka i eksploziva.nazvat Sipu i otici na lice mjests i pronaci (svoje) oruzje. I eto islamskog terorizma...po meni je obo pod B.
Zar je tesko hrvatskim sluzbama ili dodikovim tokom noci ubacit u vjerski objekat selefija par vreca pusaka i eksploziva.nazvat Sipu i otici na lice mjests i pronaci (svoje) oruzje. I eto islamskog terorizma...po meni je obo pod B.
-
TheGodfather001
#349 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Inače sve ovo naplaćujem, debeloJThomas wrote:e šta bi sve moralo. u nas nešto zaključivati kako je bilo, po tome šta bi moralo...
-
TheGodfather001
#350 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
i gdje su te selefije i oružje i sipa??zavrzlama wrote:Po meni ovdje su samo dvije mogucnosti...