Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
SaraFina

#326 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by SaraFina »

triconja wrote:
SaraFina wrote:Nije mi jasno kako Vizionar? Vi Zeničani baš djelujete "sinkoronizirano" na forumu!
Ja kontala da čak i izjave usklađujete. Prije postanja.
Mojne bogati, jedini ja krivim starije generacije za vako stanje a oni krive vanzemaljce :lol:
Nije valjda. Fudu u USA? :D Šalu na stranu...
Kamber je realan prilično. Džimi pretjeruje već. Kiki je nepopravljivi pozitivac. Vizionar kako/kad. :)
triconja

#327 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by triconja »

SaraFina wrote:
triconja wrote:
SaraFina wrote:Nije mi jasno kako Vizionar? Vi Zeničani baš djelujete "sinkoronizirano" na forumu!
Mojne bogati, jedini ja krivim starije generacije za vako stanje a oni krive vanzemaljce :lol:
Nije valjda. Fudu u USA? :D Šalu na stranu...
Kamber je realan prilično. Džimi pretjeruje već. Kiki je nepopravljivi pozitivac. Vizionar kako/kad. :)
Dofu mi je sumnjiv pravo cim se izvinjava nako, garant ima tu i njegovog masla :lol:

Da se ne varamo vidim i ja kakvo je stanje i da nista nece bit bolje dok sam ne pljunem u sake, stariji su samo nek ne puca a mladjima kurac puca. Pravo zanimljiva situacija :lol:

Ali nekako je fino znat da ima krivac za nesto a to nisi ti, ha ja :lol:
kamberovica polje

#328 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by kamberovica polje »

SaraFina wrote:
kamberovica polje wrote:
SaraFina wrote:

Ne rekoh da lažete, ali nije ni sve tako crno. Ja volim Zenicu kad igra repka recimo, a nisam Zeničanka. I zbog jednog debelog lijenog stvora također. Pa zbog Bosne, a lijepo vam je i to polje što si ti nick uzeo.
Općenito mislim da su u Zenici sportske aktivnosti, travnjaci i tereni bolje uređeni nego u SA ili TZ.
I više raje preferira sport... Trčanje, vožnju biciklom i sl..
Svo ovo negodovanje, negativa pa čak i mržnja proizilazi iz ljubavi. Da me boli kurac i da mrzim sve ovo ovdje ne bi tako čupao kosu i gubio živce. I Zenica i BiH imaju puno dobrih strana, ali najbitnijih stvari kod nas nedostaje. I za sve su krivi ljudi koji žive ovdje.
Narod koji nastanjuje ovaj prostor je patološki mazohističan, malograđanski nastrojen i gleda samo kratkoročnu korist u vidu izbornog lunch paketa ili uhljebljivanja. Narod s takvim mentalnim sklopom može razjebat državu koja leži na nafti, zlatu, platini, dijamantima i ptičijem mlijeku.
Tu zapravo leži sva tragedija ove zemlje, mi smo u spiralnom padu iz kojeg nema nazad. Svi privatni uspjesi i ostvarenja ne mogu tu činjenicu promijeniti.

Razumijem te u potpunosti pogotovo za prvih par rečenica. Međutim potpuno odsustvo pozitive i u svakodnevnim banalnim primjerima ne vodi dobru. Naprotiv!
Ne možeš dakako negirati negativnu političku klimu u zemlji.. To stoji...

Ali sitnije stvari.. Da.

Zbog ravnoteže.

Uzalud je čupati kosu što idioti iz susjedne mahale, bacaju stvari pored polupraznih kontejnera...
I kod mene bacaju namještaj i dijelove TV-a, muzičkih linija i sl..
Ja to ne radim. Ali nas kazne sve stanare i platimo isto za tuđi baksuzluk i nemar.
Banalnost. Ali eto. Primjer.
Ma naravno, slažem se.
Treba izbalansirat život nekako, naći pozitivu gdje je ima malo, a posebno u malim stvarima. Međutim, kod nas je takva situacija da nema mjesta nekom pretjeranom. optimizmu. Osim toga nije ova tema pokrenuta kao osvrt na male stvari koje nas tište. Velika većina ovih problema koje je Jimmy naveo je debelo van naše moći, izravno utječu na nas.
Zato ne volim kad pametuju oni koji zanemaruju probleme i koji okretanje sebi vide kao zdravu soluciju.
SaraFina

#329 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by SaraFina »

Ja sam ko Muha. Tipična Sarajka. Mogla bi samo u hrani nabrojati 100 razloga zašto volim BiH :D

Jeste poguzijski i "niđe veze" Ali eto :)

Da ne nabrajam prirodna bogastva u ljepotama.
Russki

#330 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Russki »

Zanima me da li postoji osoba koja gura probleme pod tepih, poprilično izgubljene empatije, ignorira sve živo, a da je u potpunosti sretna ?

Jel vas ima ?
Sanjarko

#331 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Sanjarko »

Ma znas kakav je narod svugdje kad neko kako da kazem thinks out side the box. :|
Sanjarko

#332 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Sanjarko »

almir90 wrote:Zašto se Džimi ne angažuješ politički?
Skup je to sport. Trebalo je 15.000 km za to nekad. Ne znam koliko treba danas. Bez para, nema muzike ni nicega.
almir90

#333 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by almir90 »

Vizionar 1985 wrote: Skup je to sport. Trebalo je 15.000 km za to nekad. Ne znam koliko treba danas. Bez para, nema muzike ni nicega.
Za šta će da plaća? Može se politički angažovati i bez para ako misli da on može donijeti promjenu na bolje.
Sanjarko

#334 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Sanjarko »

almir90 wrote:
Vizionar 1985 wrote: Skup je to sport. Trebalo je 15.000 km za to nekad. Ne znam koliko treba danas. Bez para, nema muzike ni nicega.
Za šta će da plaća? Može se politički angažovati i bez para ako misli da on može donijeti promjenu na bolje.
Lako je to reci ali kako to izvesti. Ovo je Bosna a slaze se sa rijecu Basna. Realnost je veoma brutalna da se tako izrazim. Kako mi kum rece jednom davno melje i nosi pogotovo ako se toku prepustis.

Ja htjeo nekad davno ali i tu stela trebala. Nakraju odustao nazalost i od toga i skoro od svega. A sad mozda se probudim jer imam sad zasto da se borim. Ali tesko ce i to ici jer sam vecinu vremena u nekom svom svijetu nazalost.

Obolio i fizicki i psihicki.
Last edited by Sanjarko on 20/02/2019 19:47, edited 1 time in total.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#335 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Jimmy McNulty »

almir90 wrote:Zašto se Džimi ne angažuješ politički?
Nisam taj tip čovjeka, živim povučeno, grozim se od centra pažnje i sličnih stvari. Uživam u anonimnosti.

Ipak, imam pravo i kao takav prepoznati problem i izrazit svoje mišljenje, bolje i kukat što u biti i ne radim na ovoj temi nego mladost ostavit u kladionici ili nargila baru. Ili još gore, u ulizivanju i uvjeravajući druge da je sve ok.
almir90

#336 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by almir90 »

Jimmy McNulty wrote: Nisam taj tip čovjeka, živim povučeno, grozim se od centra pažnje i sličnih stvari. Uživam u anonimnosti.

Ipak, imam pravo i kao takav prepoznati problem i izrazit svoje mišljenje, bolje i kukat što u biti i ne radim na ovoj temi nego mladost ostavit u kladionici ili nargila baru. Ili još gore, u ulizivanju i uvjeravajući druge da je sve ok.
Neću za druge govoriti, ali što se mene tiče, ja ti i ne zabranjujem da ti izrazavaš svoje zgražavanje nad državom. Ali ako ne želiš da se angažuješ politički i da radiš na rješavanju ovih problema, jer su tebi očito ovo najvažniji problemi, šta ti zapravo očekuješ postići s ovom temom? Da li misliš da je u redu samo se baviti prepoznavanjem a ne rješavanjem problema koji su tebi najvažniji?
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#337 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Jimmy McNulty »

Objasnio sam u jednom od prošlih postova šta želim postići ovom temom, vidjeti imam li istomišljenika, zašto ih imam, kako i zašto se država voli ili ne voli, to je sve.

Nit očekujem da se neki od problema riješi na forumu nit očekujem neku milost i podršku, čisto da vidim jesam li usamljen u razmišljanju ili ne.

Ono što ne očekujem se uvrede, kojih sam dobio mnogo. Kako ovdje javno, tako i na pp.
almir90

#338 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by almir90 »

Za uvrede prijavi moderaciji, najmanje što mogu je udarati trajne banove svima koji su te vrijeđali.

Ja stojim iza onoga što sam ti rekao, ako nastaviš ovim putem samo ćeš uništiti sebe i zdravlje, a ništa nećeš postići. Bavi se problemima koje možeš rješavati, a ne one koje ne želiš. I ovo ti je dobronamjeran savjet, a ti to možeš shvatiti kako želiš. :wink:
MarlboroGold

#339 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by MarlboroGold »

Hajmo mi džimke u London... jebeš BiH.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#340 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote:
Jimmy McNulty wrote:Idem u teretanu godinama, jebla te teretana.
Pa eto, to je dobar znak.
Moras vise vjezbat.
Jel' te sad stra'
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#341 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Jimmy McNulty »

MarlboroGold wrote:Hajmo mi džimke u London... jebeš BiH.
Ima jedan naš čovjek tamo, može nam nabavit karte za one naše nesreće, veliki navijač, pomagao uvijek gunnerima koji dođu na tekmu, vodio ih u obilazak i slično. :-D
MarlboroGold

#342 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by MarlboroGold »

Jimmy McNulty wrote:
MarlboroGold wrote:Hajmo mi džimke u London... jebeš BiH.
Ima jedan naš čovjek tamo, može nam nabavit karte za one naše nesreće, veliki navijač, pomagao uvijek gunnerima koji dođu na tekmu, vodio ih u obilazak i slično. :-D
:thumbup:
Moglo bi se nešto organizovati :D
almir90

#343 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by almir90 »

Evo jedne prigodne :D

lmo
Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace

#344 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by lmo »

marlboro, haj kad tebe sluša..nagovori džimketa da prije tog londona i arsenala treba posjetiti klinje jezero i to sve...
Fudo387

#345 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote:
Jimmy McNulty wrote:Idem u teretanu godinama, jebla te teretana.
Pa eto, to je dobar znak.
Moras vise vjezbat.
Jel' te sad stra'
Koga? :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#346 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote:
Dzimija. Da te ne razbije jer mu ides na zivac :mrgreen:
Fudo387

#347 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote:
Dzimija. Da te ne razbije jer mu ides na zivac :mrgreen:
Ti, on, i sva Drivusa, opet bi upamtili. :D
berenice

#348 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by berenice »

Edit: previše emotivno bilo. Uglavnom - ne volim.
Last edited by berenice on 21/02/2019 09:04, edited 1 time in total.
MarlboroGold

#349 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by MarlboroGold »

lmo wrote:marlboro, haj kad tebe sluša..nagovori džimketa da prije tog londona i arsenala treba posjetiti klinje jezero i to sve...
:thumbup:
Ja ću pecati a on neka se kupa. Povedemo i tebe usput :D
Hakiz

#350 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Hakiz »

triconja wrote:
Ma, starije generacije kada im je bila frka sa lošim stanjem, potrudili su se da stanje promijene. Recimo 1968. Pa su i završavali pretučeni od policije, hapšeni itd. Ali su se borilil i izborili.

Mlade generacije danas to ne rade, nego krive starije generacije i čekaju da im one na tanjiru serviraju bolji život. Gnušaju se nasilja. A po svoj prilici, gnušaju se i rada, prolijevanja krvi, znoja i suza. A i stranke imaju velike planove sa njima. Što da se trudim kada je lakše biti Zahragić.

Doduše, u to vrijeme se i kada pobjegneš u Njemačku moralo krvavo raditi i boriti za poboljšanje ljudskih i radničkih prava, ni Njemačka nije bila izgrađena, pa nisi imao druge nego raditi i boriti se gdje god da si.

Danas sa pobjegne u EU (koju su, je li, izgradile i mladima serviraju te starije generacije) i riješen problem.

Jesu starije generacije zasrale svašta, ali kada vidim kome bi trebalo ostaviati ovo malo šta se ostavlja, ozbiljno je pitanje je li se uopšte trebalo ioko čega truditi. Trebalo je pustiti da sve propadne. Nema se kome ostaviti.
Post Reply