triconja wrote:SaraFina wrote:Nije mi jasno kako Vizionar? Vi Zeničani baš djelujete "sinkoronizirano" na forumu!
Ja kontala da čak i izjave usklađujete. Prije postanja.
Mojne bogati, jedini ja krivim starije generacije za vako stanje a oni krive vanzemaljce

Ma, starije generacije kada im je bila frka sa lošim stanjem, potrudili su se da stanje promijene. Recimo 1968. Pa su i završavali pretučeni od policije, hapšeni itd. Ali su se borilil i izborili.
Mlade generacije danas to ne rade, nego krive starije generacije i čekaju da im one na tanjiru serviraju bolji život. Gnušaju se nasilja. A po svoj prilici, gnušaju se i rada, prolijevanja krvi, znoja i suza. A i stranke imaju velike planove sa njima. Što da se trudim kada je lakše biti Zahragić.
Doduše, u to vrijeme se i kada pobjegneš u Njemačku moralo krvavo raditi i boriti za poboljšanje ljudskih i radničkih prava, ni Njemačka nije bila izgrađena, pa nisi imao druge nego raditi i boriti se gdje god da si.
Danas sa pobjegne u EU (koju su, je li, izgradile i mladima serviraju te starije generacije) i riješen problem.
Jesu starije generacije zasrale svašta, ali kada vidim kome bi trebalo ostaviati ovo malo šta se ostavlja, ozbiljno je pitanje je li se uopšte trebalo ioko čega truditi. Trebalo je pustiti da sve propadne. Nema se kome ostaviti.