18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
moet-perignon
#326 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
to su udesi, i to traje dan. ne traje 18 mjeseci. bitna je razlika.
mene Josip uopste ne impresionira. siledzija kao i ovaj iz pezoa. ni s jednim ni sa drugim ne bih na pice i da ga castim ruckom.
daleko im kuca od moje.
mene Josip uopste ne impresionira. siledzija kao i ovaj iz pezoa. ni s jednim ni sa drugim ne bih na pice i da ga castim ruckom.
daleko im kuca od moje.
- Bakir1
#327 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
a ti svaki dan prodjes tu dionicu 2x?
-
moet-perignon
#328 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
da, svaki dan prolazim tu dionicu 2x.
jos nesto, jako je cudan diskurs svih na forumu i na onim klix komentarima, gdje od svega prave sprdanje. dok god je Deda Pjanica i njemu slicnih,
mi cemo se sprdati, umjesto stvarno sankcionisati i odgovorne iz JU Ceste, ili odgovorne za pronevjeru trafike za turisticki biro, i Bakira, i Covica i Dodika, a ne da ih jos gloroficiramo.
zar ne shvatate da smo potpuno zabrazdili, i navijamo kao u areni sto su se dva geliptera potukla, jer su kratkog fitilja i jedan i drugi.
umjesto da rjesavamo.
obicni smo prostaci. da nas Tito nije gurao da se skolujemo, vjerovatno bismo bili Vikinzi i danas.
jos nesto, jako je cudan diskurs svih na forumu i na onim klix komentarima, gdje od svega prave sprdanje. dok god je Deda Pjanica i njemu slicnih,
mi cemo se sprdati, umjesto stvarno sankcionisati i odgovorne iz JU Ceste, ili odgovorne za pronevjeru trafike za turisticki biro, i Bakira, i Covica i Dodika, a ne da ih jos gloroficiramo.
zar ne shvatate da smo potpuno zabrazdili, i navijamo kao u areni sto su se dva geliptera potukla, jer su kratkog fitilja i jedan i drugi.
umjesto da rjesavamo.
obicni smo prostaci. da nas Tito nije gurao da se skolujemo, vjerovatno bismo bili Vikinzi i danas.
- Haris.ba
#329 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Posaljite zene, jer od vas ocito nista nema.Jimmy McNulty wrote:Smeta ali ne smije se blokirat, prijeceno je ljudima na razne nacine.Haris.ba wrote:Pa hoce li se blokirati zaobilaznica od naroda ako se prebaci opet saobracaj na nju?
Ako se ne blokira, onda im i ne smeta.
Imaju sansu da dobiju glanc novu saobracajnicu kroz selo. Ako propuste priliku, nesposobni su.
Eh sad, kad je prvi put obilaznica bila na Tetovu, potrefilo se da za mjesec i pol nije bila nijedna dzenaza. Kad sad zatvore na 4 mjeseca, jos akd dijaspora navali i ako se zadesi da u Tetovu bude dzenaza ocekujte kolonu od 10 kilometara jer i kad nije bilo preusmjerenje desi se omanji kolaps jer auta se parkiraju u jednu traku.
Sretno svima, naoruzajte sa zivcima.
Ja sam odustao od ideje da cu od aprila pa dok ne bude tunel opet otvoren, ici svojim vozilom negdje u razmaku od 14h do 19h.
Hint: hidrocentrala na Kruscici.
P.S.
Pali ste vec na hidrocentrali na Vranduku.
- Bakir1
#330 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
znaci, ako sam dobro shvatio, opravdanje za preticanje kolone vozila postoji, dok opravdanje za reakciju nekog tamo Josipa kojem je dotuzilo da se po njemu pisaju i kunto i panto ne postoji, i kao takvo je direktna posljedica besmislene odluke o rekonstrukciji tog tunela kojeg je napravio taj isti tito koji nas je doveo do toga da ne budemo vikinzi jos uvijek?
moze li se mozda spomenuti slucaj svesti na jednacinu, reakcija Josipa = fokus na propust bez alternativne saobracajnice?
kada bude vise Josipa, ili sistema koji ce biti Josip, onda se mozda fokusiramo na cinjenice koje ti iznosis.
bez Josipa i/ili sistema, sve dok moze svakako psi ce lajati a karavane prolaziti.
moze li se mozda spomenuti slucaj svesti na jednacinu, reakcija Josipa = fokus na propust bez alternativne saobracajnice?
kada bude vise Josipa, ili sistema koji ce biti Josip, onda se mozda fokusiramo na cinjenice koje ti iznosis.
bez Josipa i/ili sistema, sve dok moze svakako psi ce lajati a karavane prolaziti.
-
moet-perignon
#331 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Haris.ba wrote:Posaljite zene, jer od vas ocito nista nema.Jimmy McNulty wrote:Smeta ali ne smije se blokirat, prijeceno je ljudima na razne nacine.Haris.ba wrote:Pa hoce li se blokirati zaobilaznica od naroda ako se prebaci opet saobracaj na nju?
Ako se ne blokira, onda im i ne smeta.
Imaju sansu da dobiju glanc novu saobracajnicu kroz selo. Ako propuste priliku, nesposobni su.
Eh sad, kad je prvi put obilaznica bila na Tetovu, potrefilo se da za mjesec i pol nije bila nijedna dzenaza. Kad sad zatvore na 4 mjeseca, jos akd dijaspora navali i ako se zadesi da u Tetovu bude dzenaza ocekujte kolonu od 10 kilometara jer i kad nije bilo preusmjerenje desi se omanji kolaps jer auta se parkiraju u jednu traku.
Sretno svima, naoruzajte sa zivcima.
Ja sam odustao od ideje da cu od aprila pa dok ne bude tunel opet otvoren, ici svojim vozilom negdje u razmaku od 14h do 19h.
Hint: hidrocentrala na Kruscici.
P.S.
Pali ste vec na hidrocentrali na Vranduku.
odlican odgovor. posaljite zene. jace su i trpe one grdosije od zastitara i specijalaca. muskarci kao da su od gline sastavljeni.
sistem je takav, lako ti zaprijeti a zeli da vlada. nemaju zakonsku osnovu da gradjane iz Tetova kaznjavaju (u slucaju da blokiraju put). drugo
je kada se blokira magistrala, ali ovo potpuno guranje po nesigurnim cestama, ruiniranim, neuslovljenim za sva vozila im ne daje zakonsku osnovu da ikoga 'hapse' i sto vec su prijetili.
narod je naivan. kad neka niskorist kaze da se mora graditi hidrocentrala, muskarci namjeste beretku i odose sjesti na svoju samlicu uz kucu
i posmatrati kako im ruiniraju selo.
-
moet-perignon
#332 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Bakir1 wrote:znaci, ako sam dobro shvatio, opravdanje za preticanje kolone vozila postoji, dok opravdanje za reakciju nekog tamo Josipa kojem je dotuzilo da se po njemu pisaju i kunto i panto ne postoji, i kao takvo je direktna posljedica besmislene odluke o rekonstrukciji tog tunela kojeg je napravio taj isti tito koji nas je doveo do toga da ne budemo vikinzi jos uvijek?
izvrces moje izjave, i pomalo to cinis maligno.
ovodasnji sistem ti dopusta da diplomiras osnovnu i srednju za par dana. u Titino vrijeme si morao ici u osnovnu skolu. morao si znati pisati i citati, i kad procitas neku pricu, da je bar malo analiziras i ne izvrces citav kontekst onoga sto ju je napisao.
ne znam kako si ti prosao, ali... mozda si mladja generacija.
Tito je izgradio tunel kada gotovo nije bilo auta. sjecam se na putu od Sarajeva do Doboja bilo je auta tek sporadicno. uslovi koje nam je dao su bili
izuzetni za to vrijeme.
ovaj sistem hoce da ti uzima, pusta te da uvozis automobile iako ne zna gdje ces parkirati; pusta da bud mnogo auta, a tek nakon 20tak godina bi kaod a radi rekonstrukciju.
to se zove bahatost.
nigdje ne opravdavam osobu iz Pezoa, policija je morala da ga kazni zbog toga, kao i siledziju iz kamiona. zasto policija (sistem) nije njih lijepo
spakovala u maricu, pa neka se u celiji napucavaju?
mrsko im. ili, kako oni kazu, civilizovano su rijesili frtutmu.
daj, koga oni zezaju?
- Bakir1
#333 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
ne izvrcem ja tvoje izjave, nego kao legalisti mrtvom, koji ce cekati koliko treba u koloni i kojem nece pasti na pamet da ode preko mosta lijevo nema smisla da se kacis na neciju izjavu da je za tu situaciju, konkretno slucaj od jucer kriv bilo ko drugi do vozac Peugeota.
da, problem postoji, ali to je taj problem o kojem govori naslov teme, o njemu se treba polemisati i uzroke treba traziti, ali ne taj problem nije razlog da neko misli da je pametniji od ostalih u slucaju od jucer i u svakom drugom slucaju kada neko ne postuje pravila bilo ona Bogom dana ili dostojanstvom ili zakonom propisana.
na ovoj temi se raspravljalo kako se neko zalio sto ga je policija kaznila jer je ignorisao znak zabrane preko mosta ljevo.
jel i njemu kriv neko drugi?
da, problem postoji, ali to je taj problem o kojem govori naslov teme, o njemu se treba polemisati i uzroke treba traziti, ali ne taj problem nije razlog da neko misli da je pametniji od ostalih u slucaju od jucer i u svakom drugom slucaju kada neko ne postuje pravila bilo ona Bogom dana ili dostojanstvom ili zakonom propisana.
na ovoj temi se raspravljalo kako se neko zalio sto ga je policija kaznila jer je ignorisao znak zabrane preko mosta ljevo.
jel i njemu kriv neko drugi?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#334 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
moet-perignon wrote: ovodasnji sistem ?
A sta si ti uradio da ispravis ovaj sistem?
Molim te da odgovoris da li ti podrzavas sto je uradio ovaj levat preticanjem kolone?
-
moet-perignon
#335 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
un1ted wrote:moet-perignon wrote: ovodasnji sistem ?
A sta si ti uradio da ispravis ovaj sistem?
Molim te da odgovoris da li ti podrzavas sto je uradio ovaj levat preticanjem kolone?
radim za ovaj sistem, i nisam na budzetskoj vimi.
i oko sebe imam ljude koji dajemo puno za sistem, a trebala je drzava.
nisam forumski galamdzija, vec bi me radovalo da svi malo trznemo i ne damo na sebe.
ne podrzavam ovoga sto je preticao. ne znam kako niko ne vidi bit: policija je trebala to davno rijesavati.
ona (policija je dio sistema) je polako stvarala ove kabadahije. citav sistem u svakom aspektu je devalvirao pojedince. da je struktura isla u skladu sa vremenom koji kao pratimo civilizaciju, te kabadahije bi danas imale filozofsku raspravu uz sardonej o Alber Kamijevom Strancu, ili bi raspravljama o ruskoj avangardi pokusala kroz primjere napraviti sponu sa njemackim Bauhausu; i bacala papir u kantu za papirni otpad, a ne u otpad za plastiku. jutros svjedocim tom banalom prizoru, i sta covjek da radi?
biti legalista, i cekati u redu je skroz covjecno. no nije covjecno od strane sistema da me iz cista mira, bez najava u medijima, obavijesti i osigura da postoji altrnativni put. uzrok je sljedeci, efekat domina - kad takve mrcine rade po tom principu, i policajci ce staviti cackalicu na usta u k'o fol preusmjeravati po njihovom nahodjenju i malo ce se zapetljati jer im se moze, a onda nakon kad se oni spetljaju dobijes vec izgradjenog hohstaplera koji ce pezoom s dignutim srednjim prstima ostalima u koloni tako kazati: kad ste budale.
to je sve uzrocno-posljedicno.
da se napravilo pravo rijesenje i da nam je Alija dao zlatne ka'ske, mi bismo danas pili chablis i pricali o zagadjenju u Kini, dok bi kod nas cvijetalo livadsko cvijece.
-
kakavdanakneiskustvu
#336 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
sa fb stranice bh truck
Svaka ti čast Josipe i potpuno te podržavam u ovome što si uradio!
To je kao da čekamo u redu da platimo struju, i ja čekam 20 minuta da bi došao na red, a neki pametnjaković dođe odmah preko reda.
Zaista se u našoj državi neke bahate osobe mogu spustiti samo silom
Svaka ti čast Josipe i potpuno te podržavam u ovome što si uradio!
To je kao da čekamo u redu da platimo struju, i ja čekam 20 minuta da bi došao na red, a neki pametnjaković dođe odmah preko reda.
Zaista se u našoj državi neke bahate osobe mogu spustiti samo silom
- Travnički Noćni Šetač
#337 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Ne bih da prekidam nadasve zanimljivu raspravu, ali mi je neophodan jedan tehnički podatak... Da li se radovi u tunelu održavaju i nedeljom, odnosno da li je nedeljom situacija prolaza kroz tunel išta drugačija ( jednostavnija) od drugih dana u sedmici ?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#338 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Isto je svaki dan, neovisno da li rade radnici, jer je samo jedna traka u upotrebi.
-
moet-perignon
#339 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
radnici Heringa su angazovani i subotom. nedjeljom vjerovatno ne rade, ali svejedno radi semafor pa je saobracaj naizmjenican.
samo se formiraju manje guzve nedjeljom, pa je k'o fol podnosljivije. i subotom su velike kolone.
zaboravili smo stavku da JU Ceste za "obnovu i razvoj" dobile 173 miliona EURA.
za 173 miliona EURA od novembra, kada je pocela rekonstrukcija, nijednom mi se nije desilo da vidim vise od 15 radnika. tih 15 radnika se srecu rijetko, to je valjda onih dana kada prave fotodokumentaciju, da opravdaju progres Svjetskoj banci i Evropskoj investicionoj banci.
da se novac normalno rasporedjuje, ne bi nam stranica bh truck facebook bila ni na kraj pameti.
da nam jos rade zeljeznicki saobracaj, bh truck facebook ne bi ni imao svoju stranicu.
"Projekt rehabilitacije tunela Vranduk II i mostova preko rijeke Bosne Bosna IV i Bosna V dio je Programa modernizacije magistralnih cesta u FBiH koji implementira JP Ceste FBiH d.o.o. Sarajevo, a koji se finansira iz kreditnih sredstava tri međunarodne finansijske institucije (Svjetske banke, Evropske investicijske banke i Evropske banke za obnovu i razvoj) u vrijednosti od 173 miliona eura. Program modernizacije je usvojila Vlada Federacije BiH te je isti ugrađen u Plan poslovanja JP Ceste FBiH d.o.o. Sarajevo za 2018. godinu koji je također usvojila Vlada, a prema kojem je početak implementacije projekta planiran u drugoj polovini 2018. godine", stoji na početku teksta.
samo se formiraju manje guzve nedjeljom, pa je k'o fol podnosljivije. i subotom su velike kolone.
zaboravili smo stavku da JU Ceste za "obnovu i razvoj" dobile 173 miliona EURA.
za 173 miliona EURA od novembra, kada je pocela rekonstrukcija, nijednom mi se nije desilo da vidim vise od 15 radnika. tih 15 radnika se srecu rijetko, to je valjda onih dana kada prave fotodokumentaciju, da opravdaju progres Svjetskoj banci i Evropskoj investicionoj banci.
da se novac normalno rasporedjuje, ne bi nam stranica bh truck facebook bila ni na kraj pameti.
da nam jos rade zeljeznicki saobracaj, bh truck facebook ne bi ni imao svoju stranicu.
"Projekt rehabilitacije tunela Vranduk II i mostova preko rijeke Bosne Bosna IV i Bosna V dio je Programa modernizacije magistralnih cesta u FBiH koji implementira JP Ceste FBiH d.o.o. Sarajevo, a koji se finansira iz kreditnih sredstava tri međunarodne finansijske institucije (Svjetske banke, Evropske investicijske banke i Evropske banke za obnovu i razvoj) u vrijednosti od 173 miliona eura. Program modernizacije je usvojila Vlada Federacije BiH te je isti ugrađen u Plan poslovanja JP Ceste FBiH d.o.o. Sarajevo za 2018. godinu koji je također usvojila Vlada, a prema kojem je početak implementacije projekta planiran u drugoj polovini 2018. godine", stoji na početku teksta.
- Travnički Noćni Šetač
#340 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
un1ted wrote:Isto je svaki dan, neovisno da li rade radnici, jer je samo jedna traka u upotrebi.
Hvala za info...moet-perignon wrote:radnici Heringa su angazovani i subotom. nedjeljom vjerovatno ne rade, ali svejedno radi semafor pa je saobracaj naizmjenican.
- Optimist
#341 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Radno je svaki dan pa i nedjeljom, sto na kraju nije ni bitno jer semafor regulise promet.
Nedjeljom u toku dana i u jutarnjim satima moze biti manja guzva i brzi prolazak, dok se navecer pojavljuje veca frekvencija saobracaja.
Nedjeljom u toku dana i u jutarnjim satima moze biti manja guzva i brzi prolazak, dok se navecer pojavljuje veca frekvencija saobracaja.
- Travnički Noćni Šetač
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#343 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
moet-perignon wrote: zasto policija (sistem) nije njih lijepo
spakovala u maricu, pa neka se u celiji napucavaju?
mrsko im. ili, kako oni kazu, civilizovano su rijesili frtutmu.
daj, koga oni zezaju?
-
Throttle
#344 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Kad sam ja prolazio bilo je skoro 50 radnika plus neki vjerovatno sefovi, fino obuceni tj nisu u radnim odijelima al sa sljemovima
-
moet-perignon
#345 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Throttle wrote:Kad sam ja prolazio bilo je skoro 50 radnika plus neki vjerovatno sefovi, fino obuceni tj nisu u radnim odijelima al sa sljemovima
to su dragocjeni trenuci koji meni, eto, promicu. doduse, jedne subote mi se posrecilo i bilo ih je oko 16.
a vozim se tom relacijom vjerovatno cesce od tebe.
pogotovo je impresivno sto si vidio likove sa sljemovima i zastitom za oci i usi.
nekada se sefovi skupe i postoji nesto sto se zove fotodokumentacija, da se opravda sponzorima kako radovi napreduju.
posto je novac primljen od evropske banke za razvoj i oni ne bi dobili novac pod razno, pod uslovima kojima njima odgovaraju.
necu da spekulisem, ali nije mi prvi put da vidjam taj blef gdje se tokom projekta skupi vise ljudi, cak pozove i neki izvana da na fotodokumentaciji ostalja dojam brojnosti i da je sve pod konac.
-
Throttle
#346 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
bilo je navecer iza 7 i radili su na 5-6 mjesta. Slucajno il ne, to sam vidio
-
moet-perignon
#347 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
da se ozari covjek od lijepe vijesti.Throttle wrote:bilo je navecer iza 7 i radili su na 5-6 mjesta. Slucajno il ne, to sam vidio
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#348 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Prije ce biti da je ZeDo inspekcija uradila svoje prijasnjim obilascima...moet-perignon wrote:Throttle wrote:Kad sam ja prolazio bilo je skoro 50 radnika plus neki vjerovatno sefovi, fino obuceni tj nisu u radnim odijelima al sa sljemovima
to su dragocjeni trenuci koji meni, eto, promicu. doduse, jedne subote mi se posrecilo i bilo ih je oko 16.
a vozim se tom relacijom vjerovatno cesce od tebe.
pogotovo je impresivno sto si vidio likove sa sljemovima i zastitom za oci i usi.
nekada se sefovi skupe i postoji nesto sto se zove fotodokumentacija, da se opravda sponzorima kako radovi napreduju.
posto je novac primljen od evropske banke za razvoj i oni ne bi dobili novac pod razno, pod uslovima kojima njima odgovaraju.
necu da spekulisem, ali nije mi prvi put da vidjam taj blef gdje se tokom projekta skupi vise ljudi, cak pozove i neki izvana da na fotodokumentaciji ostalja dojam brojnosti i da je sve pod konac.
-
kakavdanakneiskustvu
#349 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
nezgoda u tunelu
- seoBIH
#350 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Danas kolona do skretanja na zaobilaznicu u Nemiloj. Ni iz Zenice nije bilo za pohvaliti. Čekanje otprilike 40 minuta.