Covic nije bezveze smijenjen 2005. godine. Ashdown je prepoznao tog firauna i štetočinu odmah.
U Ustavu drzave jasno stoji
Predsjednistvo Bosne i Hercegovine se sastoji od tri clana: jednog Bosnjaka i jednog Hrvata, koji se svaki biraju neposredno sa teritorije Federacije, i jednog Srbina, koji se bira neposredno sa teritorije Republike Srpske.
Otkud su hrvati utuvili sebi u glavu da su to predstavnici naroda, ne znam. Ali njegov plan da neko iz HDZ-a obitava na toj poziciji se nece nazalost ostvariti. I ne moze on tek tako mijenjati Ustav jedne drzave i tumaciti ga kako on hoce. A pogotovo to ne mogu susjedi.
Predsjednik treba da zastupa interese svih naroda u BiH. Dakle, topuzi ne kontaju da to sto stoji u ustavu jedan bosnjak ili jedan hrvat ne znaci da on treba da predstavlja samo taj narod kojem on pripada. Dakle, ako je hrvat predsjedavajuci on treba da zastupa moje interese ma sta ja bio. Ali to Covic nije radio, da budemo realni nije ni Bakir, ni Ivanic. Dakle, svi su se uhvatili svog tora.
To mora prestati. Predsjedavajuci kad je na toj poziciji on prestaje biti bosnjak, hrvat, srbin.
I zbog te laži Dragana Čovića i zbog opšte neinformisanosti glasačkog tijela, topuza mi imamo danas ovu situaciju. Jer je topuzima ipak kvantna fizika pročitati jednu proširenu rečenicu i shvatiti je.
Dakle, imaju u ustavu zagarantovanu poziciju u predjedništvu. I kako su ugroženi. Tako jel što ja mogu glasat za tog kandidata. Pa? Možda meni odgovara taj kandidat bez obzira što je hrvat? Možda nekom hrvatu sutra može odgovarati MIrsad Hadžikadić. Pa? Sta sad, ne smije ga zaokruzit. Ja znam dvojicu Hrvata koji su glasali za Denisa. I boga pitaj koliko još istih je glasalo.