Draško Stanivuković
- escobar__
#326 Re: Draško Stanivuković
KAo što rekoh, za Bosnu i Hercegovinu kao državu i njenu većinsku populaciju je sve isto tako da je u suštini svejedno hoće li tu biti Dodik, Šarović ili Stanivuković.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#327 Re: Draško Stanivuković
Mirko sarovic je covjek koji je sa ministarske pozicije najvise uradio za narod bih. Niti jedan ministar nikad nije u jednom mandatu vise postigao.
Drasko, nemas pojma kakav ce biti, samo sto znas da momak nije dodikov pijun, prica o konkretnim stvarima bitnim za zivot ljudi.
Dodik, retorika, nacionalizam, sirenje mrznje, korumpiranost, nerad, blokade, floskule...
Zakljucak forumasa: svi su oni isti. Svejedno je to.
Drasko, nemas pojma kakav ce biti, samo sto znas da momak nije dodikov pijun, prica o konkretnim stvarima bitnim za zivot ljudi.
Dodik, retorika, nacionalizam, sirenje mrznje, korumpiranost, nerad, blokade, floskule...
Zakljucak forumasa: svi su oni isti. Svejedno je to.
- escobar__
#329 Re: Draško Stanivuković
Šta veli opozicija u tamnom vilajetu:
Sjajna opozicija, ne sumnjam da nas čeka svijetla budućnost i kad Dodik konačno sjaše s vlasti.

c/p: KlixOpoziciona političarka u RS-u Jelena Trivić veliča zločinca Dražu Mihailovića
Opoziciona političarka u Republici Srpskoj Jelena Trivić, predsjednica Ekonomskog savjeta Partije demokratskog progresa (PDP) i poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srpske, poručila je na Facebooku kako patriotizam zločinca Draže Mihailovića može i danas biti zvijezda vodilja.
"Dražin patriotizam i danas može biti zvijezda vodilja. Oni koji bivaju proglašavani za izdajnike često postaju nacionalni heroji. Čuvena je njegova izjava: 'Reč kapitulacija za mene ne postoji'", napisala je Trivić.
Navela je kako je Viši sud u Beogradu poništio presudu kojom je Draža osuđen na smrt ističući kako montirano suđenje nikad nije postojalo.
"Saveznici, prije svega Velika Britanija i SAD, učinili su veliku istorijsku grešku stavljajući se na stranu komunista u Drugom svjetskom ratu, isključivo zarad svojih interesa", stoji u Facebook postu Jelene Trivić.
Nakon što je naišla na brojne osude u komentarima dodala je i pojašnjenje u kojem je napisala da joj je drago što su mnogi pokazali svoje pravo lice, a to je da su za njih dobri Srbi samo oni koji poriču svoju nacionalnu pripadnost.
"Ja to ne želim da radim. Stvari koje sam napisala su činjenice, istorijske činjenice. Kao što je i činjenica da je otac moje majke moj pokojni đed Dragan Tomić stupio u partizane još kao četrnaestogodišnji dječak", navela je Trivić.
Sjajna opozicija, ne sumnjam da nas čeka svijetla budućnost i kad Dodik konačno sjaše s vlasti.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#330 Re: Draško Stanivuković
Svaka častУниверзитетски професор. Народни посланик. Предсједник Економског савјета ПДП-а. Удата, мајка двоје дјеце.
Rekao bih: plagijator historije, đon obraz i majka koja će svoje dvoje djece učiti da su četnici bili dobri momci.
Opozicija ogrnuta jagnjećim kožama.
Što kaže jedan od komentara ispod objave o Draži:
Goran Đukanović kakav veličanstven slučaj samoranjavanja,bravo profesorice!
- problemnatravunu
#331 Re: Draško Stanivuković
Predloziti Hadzifejzovicu da je sada malo pozove u njegov CD, da o tome javno protabire.....bila je prije godinu dana, jako lijepo i posteno pricala o svemu.....
- Thorgerson
#332 Re: Draško Stanivuković
Pa najveci krvnici BiH, oni koji su krojili genocid, etnicko ciscenje su bili ugledni doktori i profesori.Tomahawk11 wrote:Svaka častУниверзитетски професор. Народни посланик. Предсједник Економског савјета ПДП-а. Удата, мајка двоје дјеце.![]()
Rekao bih: plagijator historije, đon obraz i majka koja će svoje dvoje djece učiti da su četnici bili dobri momci.
Opozicija ogrnuta jagnjećim kožama.
Što kaže jedan od komentara ispod objave o Draži:
Goran Đukanović kakav veličanstven slučaj samoranjavanja,bravo profesorice!
Zasto bi sljedeca generacija tih ljudi bila razlicita? Govorim o ljudima koji izricito negiraju genocid, ne osuđuju ratne zločince - te se štaviše ponose tom genocidnom tvorevinom.
Je se stvarno klanajm ljudima poput Bursaća, koji mogu da žive tamo i da uopšte djeluju i rade.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#333 Re: Draško Stanivuković
U pravu si, kad pogledaš, logičan slijed događaja.Thorgerson wrote: Pa najveci krvnici BiH, oni koji su krojili genocid, etnicko ciscenje su bili ugledni doktori i profesori.
Zasto bi sljedeca generacija tih ljudi bila razlicita? Ako uzmemo u obzir da izricito negiraju genocid, da ne osuđuju ratne zločince - te da se štaviše ponose tom genocidnom tvorevinom.
A ono sve se čovjek nada da će naredne generacije biti drugačije, al eto, očito da je bitnija Čičina tekovina od normalnog života sa komšijom Bošnjakom ili Hrvatom.
- Thorgerson
#334 Re: Draško Stanivuković
Zaobiđu oni vješto da pitanja.problemnatravunu wrote:Predloziti Hadzifejzovicu da je sada malo pozove u njegov CD, da o tome javno protabire.....bila je prije godinu dana, jako lijepo i posteno pricala o svemu.....
A Senad nije tip novinara koji postavlja pitanja za koja će gosti biti nepripremljeni.
Ja nisam ni u jednom njegovom intervju vidio neku neugodnost kod gostiju. Bude neugodnih pitanja, ali gost ih tako prihvati sa lakoćom...da sam ubjeđen da pitanaj dobiju ranije, te da znaju šta će ih pitati i o čemu će pričati.
- Thorgerson
#335 Re: Draško Stanivuković
I onda ide standardna priča moja majka, djed držali bošnjake u podrumu dlaka im s glave nije falila. bla bla bla...Tomahawk11 wrote:U pravu si, kad pogledaš, logičan slijed događaja.Thorgerson wrote: Pa najveci krvnici BiH, oni koji su krojili genocid, etnicko ciscenje su bili ugledni doktori i profesori.
Zasto bi sljedeca generacija tih ljudi bila razlicita? Ako uzmemo u obzir da izricito negiraju genocid, da ne osuđuju ratne zločince - te da se štaviše ponose tom genocidnom tvorevinom.
A ono sve se čovjek nada da će naredne generacije biti drugačije, al eto, očito da je bitnija Čičina tekovina od normalnog života sa komšijom Bošnjakom ili Hrvatom.
Ispade da je svaki srbin u podrumu čuovao po sedmero bošnjaka. Pa jbmu ko je onda u onim silnim grobnicama.
Samo obrati pažnju. Svi od njih to govore. Sve ijedan. I Dodik, i Draško i evo Jelena. Svi. Svi on su bogati čuvali bošnjake/hrvate da ih četnici ne pokolju. Bošnjaci se sami vezivali žicama i izgladnjivali, pa se kamionima vucali po šumama i zakopavali po livadama.
Last edited by Thorgerson on 17/10/2019 13:06, edited 1 time in total.
- arzuhal
#336 Re: Draško Stanivuković
Ja se ne nadam da će biti drukčije generacije i da će svijest promijeniti, to je nerealno i glupo očekivati. Ja se nadam da će ih fizički i biološki biti sve manje, onako prirodno, odumiranjem i seljenjem za boljim životom.Tomahawk11 wrote:U pravu si, kad pogledaš, logičan slijed događaja.Thorgerson wrote: Pa najveci krvnici BiH, oni koji su krojili genocid, etnicko ciscenje su bili ugledni doktori i profesori.
- Styling
#337 Re: Draško Stanivuković
Sve dotle dok se u RS ne pojavi pravi patriota koji bi se zalagao za ukidanje entiteta i distrikta i uspostavljanje jedinstvene gradjanske drzave i republike BiH, meni su oni svi isti. Isto vazi i za ove u Federaciji.
- ElRe
#338 Re: Draško Stanivuković
Pa normalno. Draško i onaj njemu sličan su klasični četnici, populisti...Styling wrote:Sve dotle dok se u RS ne pojavi pravi patriota koji bi se zalagao za ukidanje entiteta i distrikta i uspostavljanje jedinstvene gradjanske drzave i republike BiH, meni su oni svi isti. Isto vazi i za ove u Federaciji.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#339 Re: Draško Stanivuković
Nema osnova da se neko takav pojavi.Styling wrote:Sve dotle dok se u RS ne pojavi pravi patriota koji bi se zalagao za ukidanje entiteta i distrikta i uspostavljanje jedinstvene gradjanske drzave i republike BiH, meni su oni svi isti. Isto vazi i za ove u Federaciji.
Ne može isplivati na površinu.
Neće imati glasačko tijelo koje bi ga diglo do tog nivoa da može nešto.
arzo, fala ti ko bratu što me nazva glupim. Nisi ništa slagao
Glup i naivan
- Thorgerson
#340 Re: Draško Stanivuković
Ja sam napisao da je ovaj mali Draško isti. Ranije na ovoj temi sam to pisao.
On pod pojmom država smatra RS. Njemu je amidza ili ko vec poginuo u borbi za pravu stvar. Bio je u vojsci RS-a. On se ponosi RS-om. Genocid ne priznaje i to pitanje ce uvijek izbjeci. Tupi i glupavi novinari nasjedaju na njegove slatke riječi pa ga mnogi i ne zele to pitati.
I sta i kako onda tu pricati.
Kaze ajde da pricamo o ekonomiji i tim stvarima. Pa ne mozemo o tome pricati, ako nismo rjesili osnovne stvari. Ne mozemo pricati o ekonomiji, kad nisi rijesio odnose, nisi pohapsio zlocicnce, krijes tijela hiljada ljudi po grobnicama, ne priznajes genocid.
Ne moze. Mora se krenuti od temelja.
Zar neko misli da bi Njemacka bila gdje je tu, da je sve krila i stavljala pod tepih.
Pa to se vrati kad tad. Tako i ovo. Sve dok srpski narod ne prizna sta je pocinio, ne dozivi katarzu - njih se treba cuvati. I uvijek biit spreman na sve. To je tako.
Al e..ajmo ko pricat o ekonomiji. Sto bi reko nas Drasko.
On pod pojmom država smatra RS. Njemu je amidza ili ko vec poginuo u borbi za pravu stvar. Bio je u vojsci RS-a. On se ponosi RS-om. Genocid ne priznaje i to pitanje ce uvijek izbjeci. Tupi i glupavi novinari nasjedaju na njegove slatke riječi pa ga mnogi i ne zele to pitati.
Kaze ajde da pricamo o ekonomiji i tim stvarima. Pa ne mozemo o tome pricati, ako nismo rjesili osnovne stvari. Ne mozemo pricati o ekonomiji, kad nisi rijesio odnose, nisi pohapsio zlocicnce, krijes tijela hiljada ljudi po grobnicama, ne priznajes genocid.
Zar neko misli da bi Njemacka bila gdje je tu, da je sve krila i stavljala pod tepih.
Pa to se vrati kad tad. Tako i ovo. Sve dok srpski narod ne prizna sta je pocinio, ne dozivi katarzu - njih se treba cuvati. I uvijek biit spreman na sve. To je tako.
- Thorgerson
#341 Re: Draško Stanivuković
Evo i mali podsjetnik, jer kod nas ocito ljudi ne prate medije u rs-u, osim ovako kad im to ne prenesu mediji iz fbih. Pustite njihove slatke price po nasim televizijama. Pratite sta tamo pisu i govore..
Države osnivači (1949):
Belgija
Danska
Francuska
Holandija
Island
Italija
Kanada
Luksemburg
Norveška
Portugal
SAD
Ujedinjeno Kraljevstvo
Kasnije članice saveza:
Turska (1952)
Grčka (1952)
Njemačka (1955)
Španija (1982)
Češka (1999)
Poljska (1999)
Mađarska (1999)
Bugarska (2004)
Estonija (2004)
Latvija (2004)
Litvanija (2004)
Rumunija (2004)
Slovačka (2004)
Slovenija (2004)
Albanija (2009)
Hrvatska (2009)
Crna Gora (2017)
I jos bih da dodam na ovaj svoj post, da se Drasko nikad nije zapitao - a zasto ih je to cijeli svijet bombardovao? Zasto? Zasto i dan danas srbi odlaze u te zemlje koje su ih bombardovale i zive tamo.Thorgerson wrote:Jbg, mi cemo sami sebe sjebati sa tom "ma ajde nema veze".
Ne mozemo jebemu uzimati nekoga ko eto malo poštuje Karadžića i ko eto malo negira genocid.![]()
Jer odgovor na pitanje da li je bio genocid u Srebrenici - od Draška, sumnjam da ćete dobiti. Jer on to nikad neće reći. Za Karadžića je već rekao svoje. Dakle, po čemu je on drugačiji od Dodika? Prica o buducnosti...![]()
Pa ljudi dragi shvatite jednom, mi NEĆEMO NIKADA NAPRIJED, dok ne razrješimo sa prošlošću. NIKAD. A ovaj momak to hoće da trpa pod tepih.Pa zamislite da Njemci nisu sa sobom raskrstili i da nisu dozivjeli tu katarzu? Pa ne ide to tako. Mora se neko izviniti sinovima i kcerima ciji su roditelji pobijeni. A mi ne da ne dobijamo izvinjenje, nego dobijamo provokacije! Veličanje ratnih zločinaca, prave nekakve komsije da se utvrdi njihova "istina" i ostale gluposti...i citava ta politicka scena to tamo podrzava i suti. I to je buducnost?!
Ne možemo i neće ova država nikad naprijed, dok se ne pojavi neko upravo kakav je npr. Dragan Bursać - ali takva osoba u politici. Ali ne samo da se pojavi, nego da krene mijenjati svijest građana i da nađe, da pokuša pronaći to neko glasačko tijelo koje bi ga podržalo. Desilo bi se to veoma brzo. Kad bi se prestao narod ložiti, kad bi se okrenula priča i krenulo sa vrha...brzo bi se to sve obrnulo.
Ja shvatam da te glasove nećeš dobiti od ljudi kojima je po 50-55-60 godina. Ali jbmu valjda te glasove možeš dobiti od ljudi koji nemaju oraha u dzepu. Ljudi koji su bili djeca u ratu, ljudi rodjeni 80+ godista. To su osobe sa 40+ godina. I umjesto da na takve Draško cilja, da proba mijenjati svijest tih ljudi, da shvate jbmu da su zasrali u prošlom ratu - ne oni, nego pojedinci. Da se ograde od tih pojedinaca - NE! Draško ide istom matricom kao i njegovi prethodnici.
S tim da eto on priča o budućnosti. Da, ali šta ćemo Draško kad se bude moralo pričati o prošlosti. A morat će se. Kad EU pokuca i kaže eh Draško sve super, a jel ono bio genocid u Srebrenici - a EU u ruci drži pristupnicu u uniju? Šta onda?
Evo šta kaže i za još jedno bitno pitanje - NATO.
NATO je već na ovim prostorima, NATO je na granici, ali i unutar, pa samo onaj ko je slijep to ne vidi. To je pitanje nečeg što je već odlučeno. O tome sad odlučuje međunarodna zajednica, važniji faktori, a naši političari to pitanje koriste za potkusurivanje. Ako je neko determinirao put RS i BiH prema EU, krenuli ste i prema NATO-u. Zvaničnici SNSD-a su te stvari već potpisali. Sa strane mog naroda logično je da nisu za to, to je neko ko vas je napadao, bombardirao. Principijelno je i moralno da to ne treba podržati, ali Radmanović je to već potpisao, kazao je Stanivuković.
Države osnivači (1949):
Belgija
Danska
Francuska
Holandija
Island
Italija
Kanada
Luksemburg
Norveška
Portugal
SAD
Ujedinjeno Kraljevstvo
Kasnije članice saveza:
Turska (1952)
Grčka (1952)
Njemačka (1955)
Španija (1982)
Češka (1999)
Poljska (1999)
Mađarska (1999)
Bugarska (2004)
Estonija (2004)
Latvija (2004)
Litvanija (2004)
Rumunija (2004)
Slovačka (2004)
Slovenija (2004)
Albanija (2009)
Hrvatska (2009)
Crna Gora (2017)
- muha_sa
#342 Re: Draško Stanivuković
To ce se desit NIKAD a možda ni tadThorgerson wrote:Ja sam napisao da je ovaj mali Draško isti. Ranije na ovoj temi sam to pisao.
- Thorgerson
#343 Re: Draško Stanivuković
Nece se desit, zato sto mi olako zaboravljamo i podvijemo ledja.muha_sa wrote:To ce se desit NIKAD a možda ni tadThorgerson wrote:Ja sam napisao da je ovaj mali Draško isti. Ranije na ovoj temi sam to pisao.
Isti ovaj Drasko dodje na Face krevelji se i prica gluposti, svi pljescu nasjedaju. Da mu nijednom nijedan novinar nije postavio ovo pitanje. Pa makar vise nikad ne dosao da gostuje.
- Drasko sine, daj nadu omladini, morate prihvatiti da je pocinjen genocid od određenih pripadnika vašeg naroda. Da je masakriran Prijedor, Visegrad, Srebrenica i da je silovano desetine hiljada zena.
- U Sarajevu je ubijeno 1600 djece. U tom istom Sarajevu se otvara studentski dom Radovan Karadžić. Osuđeni ratni zločinac. Šta je to Draško sine?
Pa ako krene se izvrtat, i opet kreveljit ajmo pricat o ekonomiji, samo uzet mikrofon sa sakoa i istjerat ga napolje iz studija.
Last edited by Thorgerson on 17/10/2019 13:21, edited 1 time in total.
- muha_sa
#344 Re: Draško Stanivuković
Thorgerson wrote:Nece se desit, zato sto mi olako zaboravljamo i podvijemo ledja.muha_sa wrote:To ce se desit NIKAD a možda ni tadThorgerson wrote:Ja sam napisao da je ovaj mali Draško isti. Ranije na ovoj temi sam to pisao.
Isti ovaj Drasko dodje na Face krevelji se i prica gluposti, svi pljescu nasjedaju. Da mu nijednom nijedan novinar nije postavio ovo pitanje. Pa makar vise nikad ne dosao da gostuje.
- Drasko sine, daj nadu omladini, morate prihvatiti da je pocinjen genocid od određenih pripadnika vašeg naroda. Da je masakriran Prijedor, Visegrad, Srebrenica i da je silovano desetine hiljada zena.
Još cemo se pocet pravdat što smo otpor pružili--znam ja nas jebo nas
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#345 Re: Draško Stanivuković
Stvari samo treba nazivati pravim imenom.
Jevreji to i dan danas podvlače gdje god da su u svijetu.
Kad čuješ da neko kaže holokaust, odmah pomisliš na Jevreje i njihovo stradanje tokom drugog svjetskog rata.
Nijemci nemaju nikakav problem s tim, izvinjavaju se i dan danas što pričom što finansijski.
Zato se treba dići hampa na ovakve kao Jelena, nazvati pravim imenom prije nego je prenese, pa izvali kako joj je hakovao neko profil.
Jevreji to i dan danas podvlače gdje god da su u svijetu.
Kad čuješ da neko kaže holokaust, odmah pomisliš na Jevreje i njihovo stradanje tokom drugog svjetskog rata.
Nijemci nemaju nikakav problem s tim, izvinjavaju se i dan danas što pričom što finansijski.
Zato se treba dići hampa na ovakve kao Jelena, nazvati pravim imenom prije nego je prenese, pa izvali kako joj je hakovao neko profil.
- arzuhal
#346 Re: Draško Stanivuković
Ne bih ja to tako da si ti izričito rekao "ja se nadam", umjesto u trećem licu "čovjek se nada", pa sam sebi uzeo slobodu da kažem onako kako jest ili kako ne može biti drukčijeTomahawk11 wrote:
arzo, fala ti ko bratu što me nazva glupim. Nisi ništa slagao![]()
Glup i naivan
Ali rekao bih svakome ako bi mu to to pomoglo da ga sutra ne uhvate, zakolju i bace u kakvu jamu, jebitito...
- escobar__
#347 Re: Draško Stanivuković
Thorgerson wrote:Nece se desit, zato sto mi olako zaboravljamo i podvijemo ledja.
- U Sarajevu je ubijeno 1600 djece. U tom istom Sarajevu se otvara studentski dom Radovan Karadžić. Osuđeni ratni zločinac. Šta je to Draško sine?
Pa ako krene se izvrtat, i opet kreveljit ajmo pricat o ekonomiji, samo uzet mikrofon sa sakoa i istjerat ga napolje iz studija.
Aferim.
-
El_comadante
#348 Re: Draško Stanivuković
po javnim istupima ispade Jelena gora od Draška. a ako su ovi ti mlade snage političara u RSu onda je isto bio dodik ili ovi. jedino Šarović ko malo ali je on stariji političar. dakle i ovi su počeli srbovati jer to igleda prolazi u RSu
-
Neregistrirani
#349 Re: Draško Stanivuković
Nije Jelena gora, nego Drasku jos nije javno izletjelo. Ali od osobe koja kaze da se nikad ne bi mogao zabavljati s djevojkom koja ne koristi cirilicu, ne treba puno ocekivati i dugo cekati.El_comadante wrote:po javnim istupima ispade Jelena gora od Draška. a ako su ovi ti mlade snage političara u RSu onda je isto bio dodik ili ovi. jedino Šarović ko malo ali je on stariji političar. dakle i ovi su počeli srbovati jer to igleda prolazi u RSu
A u politici rs-a jesu svi jednaki. Mile ili Drasko ista stvar. I Mile je 1998. bio Drasko.
Last edited by Neregistrirani on 17/10/2019 14:52, edited 1 time in total.
- SmokingMan
#350 Re: Draško Stanivuković
Članci u Novostima me stalno podsjećaju na to kako "to još nije gotova stvar".
Čitajte više srbijansku štampu,mnogo su direktniji nego u RS.u,a i malo više čitajte između redova.Nije na odmet.
Imamo posla sa četaljima,a ne svim srbima,nije zanemariv njihov broj,ali uvijk treba spavati sa jednim otvorenim okom,kao što to čini Sova.
Čitajte više srbijansku štampu,mnogo su direktniji nego u RS.u,a i malo više čitajte između redova.Nije na odmet.
Imamo posla sa četaljima,a ne svim srbima,nije zanemariv njihov broj,ali uvijk treba spavati sa jednim otvorenim okom,kao što to čini Sova.