(s)Republika Hrvatska 1990/1995
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
eduscho
#326 Re: Oluja 1995.-2009.
U svakom slucaju treba Oluju postivati, ali ne treba je preuvelicavati. Bar mi Bosnjaci imamo Oluja za slaviti, od Gorazda, Zuci, Mostara, G. Vakufa, Vlasica, Kupresa, Grabeza, Autonomije, Sane '95... Na svakom od ovih ratista je u mjesec dana palo po nama vise olova nego sto ga je Hrvatska primila za cijeli rat /svaka cast Vukovaru/.
Pozdrav
Pozdrav
- zambaklija
#327 Re: Oluja 1995.-2009.
halal ti ćuftaeduscho wrote:U svakom slucaju treba Oluju postivati, ali ne treba je preuvelicavati. Bar mi Bosnjaci imamo Oluja za slaviti, od Gorazda, Zuci, Mostara, G. Vakufa, Vlasica, Kupresa, Grabeza, Autonomije, Sane '95... Na svakom od ovih ratista je u mjesec dana palo po nama vise olova nego sto ga je Hrvatska primila za cijeli rat /svaka cast Vukovaru/.
Pozdrav
-
bulevarmostar
#328 Re: Oluja 1995.-2009.
Da li neko zna cija je ideja bila da se predpostavke za Oluju stvore preko jugozapadne Bosne a ne kroz dalmatinsko zaledje? Procitao sam na vise mjesta da je ta strategija u dobroj mjeri iznenadila SVK. I da li je to nesto zamisljeno jos 1992 kad su se vodile borbe na Kupresu (kada HV nije imao uslove da nesto napravi) ili kasnije tokom rata?
-
Sandarz
#329 Re: Oluja 1995.-2009.
bulevarmostar wrote:Da li neko zna cija je ideja bila da se predpostavke za Oluju stvore preko jugozapadne Bosne a ne kroz dalmatinsko zaledje? Procitao sam na vise mjesta da je ta strategija u dobroj mjeri iznenadila SVK. I da li je to nesto zamisljeno jos 1992 kad su se vodile borbe na Kupresu (kada HV nije imao uslove da nesto napravi) ili kasnije tokom rata?
Odluka je donešena jer Srbi na Dinari, Cincaru i Šatoru bili slabije ukopani. To je područje na skoro 2000 metara nadmorske visine gdje se temperature zimi spuštaju i na minus 30. 4 godine rata, manjak motivacije, su vjerojatno odradili svoje na tom inače jednim od najrjedje naseljenih područja BiH pa se Srbima nije dalo previše ukopavati.
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#330 Re: Kako je pad Vukovara i cijela 91' odjeknula u Bosni?
Sutra 18.11.je obljetnica "pada Vukovara" .
,
Neka je vjecna slava i spomen svim poginulim i nastradalim vojnicima i gradjanima Vukovara.
Na 19.11. je spomen pada Borovog Naselja.
Neka je vjecna slava i spomen svim poginulim i nastradalim vojnicima i gradjanima Vukovara.
Na 19.11. je spomen pada Borovog Naselja.
-
baxterHR
#331 Re: Kako je pad Vukovara i cijela 91' odjeknula u Bosni?
http://www.youtube.com/watch?v=MDjOmRVMAMQ
Ima jedan grad, oduvijek mi drag
ima jedan hrast slavonski
ima jedan grad, svakom srcu drag
ima jedan div hrvatski
Vukovar, Vukovar
stoji dok proticu vode Dunavske
Vukovar, Vukovar
gori na braniku svoje Hrvatske
Ima jedan brod, svima nama rod
koji nikud ne putuje
ima jedan brod i u njemu rod
sto zauvijek tu ostaje
Vukovar, Vukovar
Vukovar, Vukovar
Ima jedan grad, oduvijek mi drag
ima jedan hrast slavonski
ima jedan grad, svakom srcu drag
ima jedan div hrvatski
Vukovar, Vukovar
Vukovar, Vukovar
Ima jedan brod, svima nama rod
koji nikud ne putuje
ima jedan brod i u njemu rod
sto zauvijek tu ostaje
Vukovar, Vukovar
Vukovar, Vukovar
- munevera44
#332 Re: Kako je pad Vukovara i cijela 91' odjeknula u Bosni?
Sjećam se veoma dobro se sjećam nepregledne kolone izbjeglica, mahom staraca.
Kroz moj grad su prolazili i to baš pored mog stana i to pješice, pa na autobuski kolodvor. Ništa nije bilo organizirano za prihvat tih ljudi, nego smo se mi susjedi samoorganizirali, pa ljudima kuhali čaj, kavu i ono ko šta ima daj pomozi.
I jedna slika, koja mi se urezala u sjećanje i koju nikad ali baš nikan neću zaboraviti
Čovjek otprilike 40 tih godina, onako visok, koštunjav, nosi staricu na ledjima. I nekako baš pored mene stao da se malo odmori. Pritrčim i dam toj starici stolicu da sjedne. Starica je popila čaj, saznala sam da su majka i sin. I onako čovjek bojažljivo pita imam li kupatilo, zbog njegove majke. Naravno da sam ih uvela u stan, Nakon nekog vremena krenuli smo svi zajedno da ih smjestim u autobus. Platila sam njihove karte, i onako za rastanak dala sam im jednu vrečicu, sendviče, nešto sokova, čisti veš i ne sjećam se šta još.
E taj pogled tog brižnog sina i njegove majke, nikad neću zaboraviti. Samo znam da su bili iz Vukovara......................................
Kroz moj grad su prolazili i to baš pored mog stana i to pješice, pa na autobuski kolodvor. Ništa nije bilo organizirano za prihvat tih ljudi, nego smo se mi susjedi samoorganizirali, pa ljudima kuhali čaj, kavu i ono ko šta ima daj pomozi.
I jedna slika, koja mi se urezala u sjećanje i koju nikad ali baš nikan neću zaboraviti
Čovjek otprilike 40 tih godina, onako visok, koštunjav, nosi staricu na ledjima. I nekako baš pored mene stao da se malo odmori. Pritrčim i dam toj starici stolicu da sjedne. Starica je popila čaj, saznala sam da su majka i sin. I onako čovjek bojažljivo pita imam li kupatilo, zbog njegove majke. Naravno da sam ih uvela u stan, Nakon nekog vremena krenuli smo svi zajedno da ih smjestim u autobus. Platila sam njihove karte, i onako za rastanak dala sam im jednu vrečicu, sendviče, nešto sokova, čisti veš i ne sjećam se šta još.
E taj pogled tog brižnog sina i njegove majke, nikad neću zaboraviti. Samo znam da su bili iz Vukovara......................................
-
Broj 1
#333 Re: Kako je pad Vukovara i cijela 91' odjeknula u Bosni?
Ovaj Osa se ubi da dokaze kako i Bosnjaci snose krivicu za pad Vukovara.
Mi jesmo bili naivni, tu se nema sta polemisati, to je tacno.
Samo da ti napomenem, da li se sjecas poruke Vukovarskih Branitelja, kada porucuju Zagrebe probudi se, Hrvatska se brani u Vukovaru.
Da li je tebi poznato koliko je Hrvata iz Vojvodine ucestvovalo u napadu na Vukovar, meni jeste i mogu ti reci jako puno. Svaka cast izuzecima koji su pobjegli u Hrvatsku kako bi izbjegli mobilizaciju.
Samo da ti kazem, da je tvoj cilj da opravdas sukob Hrvata i Bosnjaka pa koristis i pad Vukovara u te svrhe.
Mogu ti samo reci da su u Vukovaru krv proljevali i Bosnjaci, provjeri , pitaj Hosovce.
Recimo po meni je dovoljno sto je Alija sprijecio mobilizaciju Bosnjaka u tom vremenu, jer da smo kojim sslucajem bili prevrtljivi kao Srbi ili Hercegovci pa se priklonili cetnicima, Hrvatska bi se jako lose provela, Ali Bosnjak je uvijek bio cista obraza.
Mi jesmo bili naivni, tu se nema sta polemisati, to je tacno.
Samo da ti napomenem, da li se sjecas poruke Vukovarskih Branitelja, kada porucuju Zagrebe probudi se, Hrvatska se brani u Vukovaru.
Da li je tebi poznato koliko je Hrvata iz Vojvodine ucestvovalo u napadu na Vukovar, meni jeste i mogu ti reci jako puno. Svaka cast izuzecima koji su pobjegli u Hrvatsku kako bi izbjegli mobilizaciju.
Samo da ti kazem, da je tvoj cilj da opravdas sukob Hrvata i Bosnjaka pa koristis i pad Vukovara u te svrhe.
Mogu ti samo reci da su u Vukovaru krv proljevali i Bosnjaci, provjeri , pitaj Hosovce.
Recimo po meni je dovoljno sto je Alija sprijecio mobilizaciju Bosnjaka u tom vremenu, jer da smo kojim sslucajem bili prevrtljivi kao Srbi ili Hercegovci pa se priklonili cetnicima, Hrvatska bi se jako lose provela, Ali Bosnjak je uvijek bio cista obraza.
-
redstar87
#334 Re: Kako je pad Vukovara i cijela 91' odjeknula u Bosni?
a kakav su odjek na bosnjake i hrvate imale srpske izbjeglice iz zapadne slavonije,sa papuka...???michaelvukovar wrote:Najviše me zanim taj pad Vukovara,kao i prolazak kolone izbjeglica kasnije kroz Bosnu...
Znam da su ih u nekim gradovima(Bijeljina) Srbi vadili iz autobusa i premlačivali...
Kako su muslimani reagirali na sve i kako su ti događaji praćeni u Bosni...
Kako je moguće da se vjerovalo da neće biti rata i da su događaji udaljeni koji kilometar zapravo drugi svijet,što se krvavo vratilo 92' brzim i krvavim padom istočne Bosne i drugih krajeva?
-
redstar87
#335 Re: Kako je pad Vukovara i cijela 91' odjeknula u Bosni?
Ni po cemu.Hrast wrote: [/b][/u]
Ali moramo napraviti vremensku diferencijaciju. Ako se to dogodilo nakon Vasingtonskog Sporazuma onda je legalno - HV-u je - kolko ja znam - dozvoljeno da sudjeluje u borbama koje su se vodile protiv VRS-a u Bosni. Posto je Vasingtonski Sporazum sklopljen tek 94. onda se HVO divljanje 93. godine moze samo jednom jedinom rijecju oznaciti, bilo je, kao sto si vec naglasio: kvislinsko.[/quote]
u redu to na osnovu dogovora pokojno alije izetbegovica i pokojnog franje tudjama...
a ko je dozvolio regularnoj HV da udje u bos. posavinu i dijelove zapadne hercegovine pocetkom marta 1992.i pocne sa protjerivanjem oko 20000 srba iz bos. posavine????
sta je to???
-
redstar87
#336 Re: Oluja 1995.-2009.
armija bih jest bila pred mrkonjic gradom na par kilometara ali nije usla u njega...vrs je konsolidovala se i vratila armiju bih sa te strane do pred kljuc,a hv,hvo je usla u mg iz pravca sipova,jezera,i pobila sve u njemu sto je zatekla od srba sto nije uspjelo pobjeci...DaysleepeR wrote:zato što su oko Vukovara bile ukopane snage a Knin je oslobođen u naletu HV-a kroz teritorij na kojem nije bilo ratnih dejstava pa ni rovova za držanje linijetest01 wrote:Kako se Vukovar drzao 3 mjeseca, a Knin je oslobodjen za 24 sata?
jednom kada velika vojna sila probije prve linije a druga strana se povlaci u panici nema više ukopavanja, talasom padaju mjesta i gradovi za dan
isti je slučaj bio i na kraju rata u BiH kad je Dudaković probio linije oko Bihaća pa krenuo u talasu širokim pojasom teritorija pa oslobodio Bos. Petrovac, Ključ, Sanski Most, Mrkonjić Grad i još veliki broj sela...
nadam se da si zadovoljan odgovorom...
-
Sandarz
#337 Re: Oluja 1995.-2009.
redstar87 wrote:vrs je konsolidovala se i vratila armiju bih sa te strane do pred kljuc,a hv,hvo je usla u mg iz pravca sipova,jezera,i pobila sve u njemu sto je zatekla od srba sto nije uspjelo pobjeci...
Iako mi se neda polemizirati sa još jednim četničkim trolom, samo da kažem da je optužbe o masakru civila u Mrkonjić Gradu Haški sud odbacio jer je nedugo nakon ulaska u MG pozvala predstavnike Crvenog križa koji su popisali oko 70 žrtava pokopanih u zajedničkoj grobnici i koji su očito bili ubijeni prije ulaska HV. Najvjerojatnije od granatiranja.
-
redstar87
#338 Re: Oluja 1995.-2009.
jarane ne vrijedjaj...ti si za mene Hrvat ili Bosnjak,a tako sam i ja Srbin...i iz te masovne grobnice je izvadjeno 181 tijelo,i identifikovano...a kad tad ce neko da odgovara za te zlocine,kao i za sve ostale zlocine koje su pocinili pojedinci iz reda srpskog,hrvatskog,bosnjackog naroda,jedni nad drugima...Sandarz wrote:
Iako mi se neda polemizirati sa još jednim četničkim trolom, samo da kažem da je optužbe o masakru civila u Mrkonjić Gradu Haški sud odbacio jer je nedugo nakon ulaska u MG pozvala predstavnike Crvenog križa koji su popisali oko 70 žrtava pokopanih u zajedničkoj grobnici i koji su očito bili ubijeni prije ulaska HV. Najvjerojatnije od granatiranja.
ajd i da prihvatimo to tvoje 70 od granata,a od cega je poginulo 111????znas da ima jos ljudi koji su vidjeni na snimcima vasih kamera zivi u bjelajcu,surjanu,i drugim mjestima oko mrkonjic grada,a danas se vode ko nestali...
i jarane ubuduce bez tog vrijedjanja...ni ja ne vrijedjam...
-
redstar87
#339 Re: Oluja 1995.-2009.
ljudi pogledajte film PAD KRAJINE,i mnoge ce vam stvari biti jasne...ko i meni,poslije filma....jadni narod samo i srpski,i bosnjacki,i hrvatski...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#340 Re: Oluja 1995.-2009.
redstar87 wrote:ljudi pogledajte film PAD KRAJINE,i mnoge ce vam stvari biti jasne...ko i meni,poslije filma....jadni narod samo i srpski,i bosnjacki,i hrvatski...
film napravio RTS... jel to ona ista televizija što je javljala o "bacanju srpske nejači lavovima u Pionirskoj dolini" i "oslobođenju Vukovara"?
-
Sandarz
#341 Re: Oluja 1995.-2009.
redstar87 wrote:jarane ne vrijedjaj...ti si za mene Hrvat ili Bosnjak,a tako sam i ja Srbin...i iz te masovne grobnice je izvadjeno 181 tijelo,i identifikovano...a kad tad ce neko da odgovara za te zlocine,kao i za sve ostale zlocine koje su pocinili pojedinci iz reda srpskog,hrvatskog,bosnjackog naroda,jedni nad drugima...Sandarz wrote:
ajd i da prihvatimo to tvoje 70 od granata,a od cega je poginulo 111????znas da ima jos ljudi koji su vidjeni na snimcima vasih kamera zivi u bjelajcu,surjanu,i drugim mjestima oko mrkonjic grada,a danas se vode ko nestali...
i jarane ubuduce bez tog vrijedjanja...ni ja ne vrijedjam...
Ne znam za tih 111.
Čisto po inerciji htio bih svakako provjeriti da li je toliki broj u pitanju jer smo već svi navikli na to razbacivanje brojkama.
I za Oluju , koja je predmet ove rasprave su govorili kako su "pobijene hliljade", da bi konacno Gotovinu optuzili za 250 imena, dok raznim intervencijama nisu provjerili i na kraju je ostalo 98 imena.
I to je puno sa ljudskog stanovista, ali s obzirom da se radi o teritoriju koji se moze usporediti i sa jednim Kuvajtom i akcijom Pustinjska Oluja, čisto vojnički se ne može govoriti o nikakvom "genocidu biblijskih proporcija" kao što se sugerira iz srpskih izvora.
No bojim se da tu ne mogu ništa promijeniti. Vi ćete uvijek kukati i pretjerivati da ne upotrijebim riječ koju je upotrijebio najugledniji srpski akademik kada je pisao u čemu su Srbi pravi umjetnici.
Još jednom - nemoj mene napadati ja ti samo prenosim šta su tvoji napisali u rijetkim trenutcima iskrenosti.
Last edited by Sandarz on 21/11/2009 21:54, edited 2 times in total.
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#342 Re: Oluja 1995.-2009.
Bit ce da je to ta televizija.Chmoljo wrote:redstar87 wrote:ljudi pogledajte film PAD KRAJINE,i mnoge ce vam stvari biti jasne...ko i meni,poslije filma....jadni narod samo i srpski,i bosnjacki,i hrvatski...imaš li još koji film da nam preporučiš?
film napravio RTS... jel to ona ista televizija što je javljala o "bacanju srpske nejači lavovima u Pionirskoj dolini" i "oslobođenju Vukovara"?
-
redstar87
#343 Re: Oluja 1995.-2009.
film za tvoju informaciju nije napravio RTS,vec studio b 92 i vreme,u istoj je produkciji radjen ko i film jedinica...pogledaj ga i vidjeces kako smo mi obicni ljudi politicarima bili zamorci...zalosno al istinito...Chmoljo wrote:
imaš li još koji film da nam preporučiš?
Dokumentarni film «Pad Krajine» bavi se skrivenim i do sada nedovoljno objašnjenim politickim i diplomatskim igrama koje su u augustu 1995. godine dovele do pada Republike Srpske Krajine i stradanja velikog broja ljudi. O svemu što je prethodilo padu Krajine u filmu govore nekadašnji neprijatelji sa bojnog polja, generali krajinske i hrvatske vojske, diplomate, pregovaraci, kao i Tudmanovi i Miloševicevi emisari koji su iza scene vukli konce ovog rata. Svedocenja nekih od aktera ovog dogadaja bacaju sasvim novo svetlo na do sada poznate cinjenice o padu RSK i ukazuju da je precutna saglasnost Franji Tudmanu za «Oluju» stigla ne samo iz Vašingtona, vec možda i iz Beograda. Autori filma, izmedu ostalog, pokušavaju da ponude odgovore i na pitanja - jesu li Franjo Tudman i Slobodan Miloševic jedan drugome bili «najbolji neprijatelji» i ko je ljudskim životima i teritorijama trgovao za gorivo, novac ili cigarete, da li bi stradanje i egzodus stotina hiljada ljudi bili izbegnuti da je rukovodstvo Srba iz Krajine prihvatilo plan Z-4 ili bi samo «Oluja» umesto u avgustu stigla u novembru.
Last edited by redstar87 on 21/11/2009 23:05, edited 1 time in total.
- Chmoljo
#344 Re: Oluja 1995.-2009.
ja ukucao "pad krajine" i dobio: dok. film RTS...redstar87 wrote:film za tvoju informaciju nije napravio RTS,vec studio b 92 i vreme,u istoj je produkciji radjen ko i film jedinica...pogledaj ga i vidjeces kako smo mi obicni ljudi politicarima bili zamorci...zalosno al istinito...Chmoljo wrote:
-
redstar87
#345 Re: Oluja 1995.-2009.
jarane ti si mene napao i vrijedjao time da sam ja cetnicki krol kako si rekao...ja jesam srbin,al to drugo nisam...a da te u to uvjerim,u taj broj dodji slobodno u mrkonjic grad da popijemo pice,da te odvedem na pravoslavno groblje gdje je otkrivena ta masovna grobnica,i da vidis plocu sa 181 imenom...Sandarz wrote:
Ne znam za tih 111.
Čisto po inerciji htio bih svakako provjeriti da li je toliki broj u pitanju jer smo već svi navikli na to razbacivanje brojkama.
I za Oluju , koja je predmet ove rasprave su govorili kako su "pobijene hliljade", da bi konacno Gotovinu optuzili za 250 imena, dok raznim intervencijama nisu provjerili i na kraju je ostalo 98 imena.
I to je puno sa ljudskog stanovista, ali s obzirom da se radi o teritoriju koji se moze usporediti i sa jednim Kuvajtom i akcijom Pustinjska Oluja, čisto vojnički se ne može govoriti o nikakvom "genocidu biblijskih proporcija" kao što se sugerira iz srpskih izvora.
No bojim se da tu ne mogu ništa promijeniti. Vi ćete uvijek kukati i pretjerivati da ne upotrijebim riječ koju je upotrijebio najugledniji srpski akademik kada je pisao u čemu su Srbi pravi umjetnici.
Još jednom - nemoj mene napadati ja ti samo prenosim šta su tvoji napisali u rijetkim trenutcima iskrenosti.
TO NIJE PROPAGANDA!!!!!!!!!!!!!!!to je djelo HV,pripadnika 4.gardijske brigade...
pozdrav
-
Sandarz
#346 Re: Oluja 1995.-2009.
redstar87 wrote: jarane ti si mene napao i vrijedjao time da sam ja cetnicki krol kako si rekao...ja jesam srbin,al to drugo nisam...a da te u to uvjerim,u taj broj dodji slobodno u mrkonjic grad da popijemo pice,da te odvedem na pravoslavno groblje gdje je otkrivena ta masovna grobnica,i da vidis plocu sa 181 imenom...
TO NIJE PROPAGANDA!!!!!!!!!!!!!!!to je djelo HV,pripadnika 4.gardijske brigade...
pozdrav
Prava rijec je - trol. Pogledaj na google-u sta znaci.
Sto se tice optuzbi - nakon sto su srpski tenkovi prema priznanju samih Srba pregazili kolonu vlastitih ljudi kod Dvora kako bi sprijecili pad tih tenkova u hrvatske ruke i nakon sto su poslali vlastiti avion da raketira vlastite izbjeglice (te dvije stvari je takodjer odbio HS) nadam se da shvacas zasto zelim vidjeti tko je i kako napravio istragu.
Mislio sam da se ova tema vise tice vojnicke strane Oluje ali izgleda da ne moze drugacije zavrsiti a da i ova tema ne zavrsi o tome kako su Srbi "izgenocidisani".
-
Broj 1
#347 Re: Oluja 1995.-2009.
Svaka cast Hrvatima za Oluju.
A ovi koji bi da ratuju pa dobiju po guzici neka se onda late kompjuterski ratnih igara, tamo se ipak ne gine.
Sta su trebali Hrvati da vas gadjaju halvom i baklavom?
Zna se ko je bio agresor ko je oslobadjao svoju domovinu!
Sad bi i Nijemci trebali tuziti saveznike za bombardovanje Drezdena itd.
Nadam se da ce i u Bosni krenuti Oluja pa kom obojci kom opanci, ovako vise ne ide.

A ovi koji bi da ratuju pa dobiju po guzici neka se onda late kompjuterski ratnih igara, tamo se ipak ne gine.
Sta su trebali Hrvati da vas gadjaju halvom i baklavom?
Zna se ko je bio agresor ko je oslobadjao svoju domovinu!
Sad bi i Nijemci trebali tuziti saveznike za bombardovanje Drezdena itd.
Nadam se da ce i u Bosni krenuti Oluja pa kom obojci kom opanci, ovako vise ne ide.
-
lahor
#348 Re: Oluja 1995.-2009.
Film nije pravio RTS....Autora filma Bozu Knezevica sam upozno licno prilikom snimanja jednog drugog dokumenta.Autor je poginuo u saobracajnoj nesreci negdje u Hrvatskoj pod cudnim okolnostima.Film je izazvao velike reakcije, a bio je i tema Latinove emisije "latinica".Sve sto je uradjeno u filmu uradjeno je na osnovu autenticnih snimaka sto znaci da nije bilo nikakvih izmisljotina.Chmoljo wrote:redstar87 wrote:ljudi pogledajte film PAD KRAJINE,i mnoge ce vam stvari biti jasne...ko i meni,poslije filma....jadni narod samo i srpski,i bosnjacki,i hrvatski...imaš li još koji film da nam preporučiš?
-
portal01
#349 Re: Oluja 1995.-2009.
Da nije bilo Oluje danas bi i Knin bio u republici srpskoj a Bihac bi bio Bosanska Zapadna obala ...
Hvala bogu to se desilo i et...
Kazu neki bilo je zlocina.... u svakom ratu bude
u drugom svjetskom ratu su i saveznici cinili zlocina ... al to je kolateralna steta svakog rata....
zali boze zrtava i oluje i svih ratova... al Hrvati ne mogu biti zlocinci na svojoj zemlji, zlocinci su oni koji ustanu protiv svoje zemlje
Hvala bogu to se desilo i et...
Kazu neki bilo je zlocina.... u svakom ratu bude
u drugom svjetskom ratu su i saveznici cinili zlocina ... al to je kolateralna steta svakog rata....
zali boze zrtava i oluje i svih ratova... al Hrvati ne mogu biti zlocinci na svojoj zemlji, zlocinci su oni koji ustanu protiv svoje zemlje
- Chmoljo
#350 Re: Oluja 1995.-2009.
dobro, moja greška.lahor wrote:Film nije pravio RTS....Autora filma Bozu Knezevica sam upozno licno prilikom snimanja jednog drugog dokumenta.Autor je poginuo u saobracajnoj nesreci negdje u Hrvatskoj pod cudnim okolnostima.Film je izazvao velike reakcije, a bio je i tema Latinove emisije "latinica".Sve sto je uradjeno u filmu uradjeno je na osnovu autenticnih snimaka sto znaci da nije bilo nikakvih izmisljotina.Chmoljo wrote: