ko je bio bolji za Bosnu i narod,Tito ili Alija?

Post Reply
HamzaC

Post by HamzaC »

hrasno38 wrote:
HamzaC wrote:
mIRCerka wrote: uvozio si smece s istoka jer sa zapada nisi imao sta uvoziti....
Ovo je komentar godine. Kad nijesam expidiro od smijeha... :D
Mozda i jeste ali sam se i ja ismijao tvome komentaru. Prije svega sta smo mi to uvozili sa istoka. Znas ja sam obisao sve zemlje istocnog bloka 80-tih godina i znas li ti sta smo mi bili za njih. AMERIKA. E upravo tako na jednom zidu u Moskvi Yugoslavija je stajala medju kapitalistickim zemljama u odnosu na Rusiju. Bivsa drzava je prozivodila gotovo sve od igle pa do lokomotive. Samo ne avione i vasionske brodove. Ah pardon jeste i avione jer vojni avion Galeb 4 je nase proizvodnje. Dakle prijatelju ako ne znas neke stvari onda nemoj radije pricati o njima, ako ih znas onda ih nisi shvatio ili samo pises da bi uzburkao duhove.
U svakom slucaju sve te zemlje istoka su sada daleko ispred nas zahvaljujuci uzasnom ratu a nakon toga politici nacionalno-lopovskih stranaka i najvise izbezumljenom birackom tijelu koje ne moze da shvati da nas ovi sada vode u totalnu propast. Pardon mi smo vec totalno propali.!!!!!!1
U pravu si, mi smo bili amerika za te zemlje istocnog bloka, pa je valjda tile htio da ih pogura uvozom Trabanta, Skode (one prijeratne u kojoj si morao voziti 20 litara vode zimi, kad prokuha da naspes, - ljeti jos i vise), Moskwich (vjerovatno neko britansko vozilo), vardburga, i ostalih makina koje su bile 50 godina ispred mercedesa, BMW-a, Opel-a,...

A sto se tice danasnjeg stanja, pa i tile ima zasluga. Kakva je to tvorevina koju on gradi (sa 'provjerenim' ljudima) 40 godina, a ona se godinu nakon njegove smrti pocne urusavati? Japanska? :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

HamzaC wrote:
mIRCerka wrote:
HamzaC wrote: Ovo je komentar godine. Kad nijesam expidiro od smijeha... :D
EXPIDIRAJ... jedan extrem manje :D

a valja li ti ovaj komentar?

ako vec znas sta se moglo sezdesetih uvoziti, zasto si onda jos na forumu? idi vani, prosetaj do obiznjeg parka i igraj saha sa svojim vrsnjacima...
:D
Toliko o argumentima, daskama... i ono neko dodade jos i sarafe u svu pricu.

P.S. Ako ne volis tileta, jesi li po default-u extrem? :-)
eto vidis kako ti rezonujes...
QQ majko.......

fakat ti fali sarafa......

ti si zagrizao u svoje TITO NE VALJA i tacka....
procitaj temu od samog pocetka pa onda postavljaj takva pitanja meni...
ja sam rekla da su obojica odradili svoje, s tim da je Tito mnogo vise uspio....
Tito je uspostavio granice koje je Alija Dejtonom smanjio do bola.....

pa ti sad sabiraj oduzimaj radi sta zelis....
danas

Post by danas »

hrasno38 wrote:
HamzaC wrote:
mIRCerka wrote: uvozio si smece s istoka jer sa zapada nisi imao sta uvoziti....
Ovo je komentar godine. Kad nijesam expidiro od smijeha... :D
Mozda i jeste ali sam se i ja ismijao tvome komentaru. Prije svega sta smo mi to uvozili sa istoka. Znas ja sam obisao sve zemlje istocnog bloka 80-tih godina i znas li ti sta smo mi bili za njih. AMERIKA. E upravo tako na jednom zidu u Moskvi Yugoslavija je stajala medju kapitalistickim zemljama u odnosu na Rusiju. Bivsa drzava je prozivodila gotovo sve od igle pa do lokomotive. Samo ne avione i vasionske brodove. Ah pardon jeste i avione jer vojni avion Galeb 4 je nase proizvodnje. Dakle prijatelju ako ne znas neke stvari onda nemoj radije pricati o njima, ako ih znas onda ih nisi shvatio ili samo pises da bi uzburkao duhove.
U svakom slucaju sve te zemlje istoka su sada daleko ispred nas zahvaljujuci uzasnom ratu a nakon toga politici nacionalno-lopovskih stranaka i najvise izbezumljenom birackom tijelu koje ne moze da shvati da nas ovi sada vode u totalnu propast. Pardon mi smo vec totalno propali.!!!!!!1
ma ne nerviraj se hrasno... naravno, nista sto govoris nije tacno jer je tito bio najobicniji diktator!

i danas se naravno ne uvozi nista, a i kada se uveze to je sa "zapada", "kvalitetno je" i "jeftino" (valjda za razliku od starog vakta kada se uvozilo "skupo smece sa istoka"). i danas se naravno sve razvija i gradi nemilice, od fabrika i bolnica, do skola i aerodroma... ma ne mogu ti opisati ljepote...

covjece, pa jos nisu stigli da pokradu sve, toliko je iza tita ostalo... sta ce biti kad sve dokusure i uniste, kao termiti... strah me je da pomislim...
HamzaC

Post by HamzaC »

mIRCerka wrote: Tito je uspostavio granice koje je Alija Dejtonom smanjio do bola.....

Jel to Bosna postala od tita?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

HamzaC wrote:
hrasno38 wrote:
HamzaC wrote: Ovo je komentar godine. Kad nijesam expidiro od smijeha... :D
U pravu si, mi smo bili amerika za te zemlje istocnog bloka, pa je valjda tile htio da ih pogura uvozom Trabanta, Skode (one prijeratne u kojoj si morao voziti 20 litara vode zimi, kad prokuha da naspes, - ljeti jos i vise), Moskwich (vjerovatno neko britansko vozilo), vardburga, i ostalih makina koje su bile 50 godina ispred mercedesa, BMW-a, Opel-a,...

A sto se tice danasnjeg stanja, pa i tile ima zasluga. Kakva je to tvorevina koju on gradi (sa 'provjerenim' ljudima) 40 godina, a ona se godinu nakon njegove smrti pocne urusavati? Japanska? :D
Prije svega u svojih 40 godina bas se nesto i ne sjecam navale trabanta ali se zato odlicno sjecam proizvodnje Fijata (Fico, zastava, Yugo), Golfa a sto se tice Skode u to vrijeme su to bila vise nego dobra auta. A da nikako ne smijem zaboravati legendarnog Princa. Vidis moj stari je vozao Moskvica 1500 i nije bas tako kako ti pricas.
A sto se tice tvorevine ovdje je pitanje ko je bio bolji Tito ili Alija. Pa po svim argumentima je bolji Tito jer je Alija svoje pozicije gradio na granicama koje je Tito iscrtao i politicki oblikovao kao ravnopravnu republiku. I ocito jos nesto zaboravljas a to je da je u odnosu na vecinu zapadnih zemalja i pod silnim pritiscima velikih sila Tito i narod uz njega tu istu zemlju dizali iz pepela i uspjeli je dici a ovi danas je iz pepela spustaju jos nize i nize.
I naravno da to sto ti ne volis Tita ili ga ne cijenis ne znaci da ne vrijedis kao covjek. Svako ima pravo na svoje misljenje ali to misljenje bi trebalo da bude argumentovano
hrasno38

Post by hrasno38 »

HamzaC wrote:
mIRCerka wrote: Tito je uspostavio granice koje je Alija Dejtonom smanjio do bola.....

Ne nije postala od Tita ali je jos manje(a) postala od Alije.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

HamzaC wrote:

Tito je uspostavio granice koje je Alija smanjio...
sta ti tu nije jasno?
ako cemo vec KO JE BOLJI ZA BIH onda je to KULIN BAN!
danas

Post by danas »

hrasno38 wrote: I ocito jos nesto zaboravljas a to je da je u odnosu na vecinu zapadnih zemalja i pod silnim pritiscima velikih sila Tito i narod uz njega tu istu zemlju dizali iz pepela i uspjeli je dici a ovi danas je iz pepela spustaju jos nize i nize.
apsolutno se slazem i mislim da si takao u sustinu poredjenja titovih i alijinih zasluga (u ratne zasluge ne bih sada ulazila, jer smo ih vec nekako apsolvirali).

gdje je bila i kuda je isla ex-YU 1955-e, a gdje smo mi danas i kuda idemo?
HamzaC

Post by HamzaC »

hrasno38 wrote: Prije svega u svojih 40 godina bas se nesto i ne sjecam navale trabanta ali se zato odlicno sjecam proizvodnje Fijata (Fico, zastava, Yugo), Golfa a sto se tice Skode u to vrijeme su to bila vise nego dobra auta.
Skoda dobro auto? Izvinjavam se tvojim godinama, ali ovo je krajnje neozbiljno. Zasto je zabranjen (odnosno nije zabranjen ali su porezi i carine bili toliki da se svodi bas na to - zabranu) uvoz "zapadnih" auta?

hrasno38 wrote:A da nikako ne smijem zaboravati legendarnog Princa. Vidis moj stari je vozao Moskvica 1500 i nije bas tako kako ti pricas.
Njemu i nije bilo jer nije u to vrijeme ni mogao znati da postoji bolje. U to vrijeme je citava juga cekala da propadne kapitalizam i da se prestane proizvoditi "smece".
hrasno38 wrote:A sto se tice tvorevine ovdje je pitanje ko je bio bolji Tito ili Alija. Pa po svim argumentima je bolji Tito jer je Alija svoje pozicije gradio na granicama koje je Tito iscrtao i politicki oblikovao kao ravnopravnu republiku.
Ljudi, kad ce te shvatiti da Bosna nije od 1945.? I koliko ja znam Bosna je bila veca nego sto je iscrtano u avnojevskim granicama. I da, jedan narod je preko noci prestao da postoji! :roll:
hrasno38 wrote:I ocito jos nesto zaboravljas a to je da je u odnosu na vecinu zapadnih zemalja i pod silnim pritiscima velikih sila Tito i narod uz njega tu istu zemlju dizali iz pepela i uspjeli je dici a ovi danas je iz pepela spustaju jos nize i nize.

Jest, uspjela se zemlja dici iz pepela, al uz djabni rad. Ova drzava ipak nema tu mogucnost da natjera nekoga da radi djaba za sveopste dobro. Evo navest cu ti ja primjer "dobrovoljnog" rada. Dodje covjek u selo koje se nalazilo na trasi pruge Samac - Sarajevo, i kaze hajmo akcija, dobrovoljni rad, jer ako svi izadjete da radite na pruzi, sutra kada bude prolazio voz, a ti izadjes na tebi najblize mjesto na pruzi, podignes ruku, voz stane, i djaba te vozi gje god hoces. I jos nesto. Ko je smio odbiti da ide na "dobrovoljni" rad?
hrasno38 wrote:I naravno da to sto ti ne volis Tita ili ga ne cijenis ne znaci da ne vrijedis kao covjek. Svako ima pravo na svoje misljenje ali to misljenje bi trebalo da bude argumentovano

I da me se pogresno ne shvati. Ne govorim ja da juga nije bila dobra drzava. Ne govorim ja da taj sistem i period nije imao dobrih strana. Samo stvari treba pogledati realno. Ne treba idealizirati.

I u izboru izmedju onoga ko je Bosnjake stitio tako sto je u njegovim jedinicama (partizanima) morao imati srpsko ime da ga novopeceni partizani 1943. - (citaj cetnici) nebi zaklali, koji je ukinuo ime jednom narodu, i onoga ko je u historiji prvi put organizovao (kakvu - takvu) odbranu od genocida tog istog naroda, vratio mu ime, ja biram ovog drugog.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

danas wrote:
hrasno38 wrote: I ocito jos nesto zaboravljas a to je da je u odnosu na vecinu zapadnih zemalja i pod silnim pritiscima velikih sila Tito i narod uz njega tu istu zemlju dizali iz pepela i uspjeli je dici a ovi danas je iz pepela spustaju jos nize i nize.
apsolutno se slazem i mislim da si takao u sustinu poredjenja titovih i alijinih zasluga (u ratne zasluge ne bih sada ulazila, jer smo ih vec nekako apsolvirali).

nije bitno gdje idemo, vec da smo "nasi".....
a to sto idemo u ponor, koga briga.....
HamzaC

Post by HamzaC »

danas wrote:

Evo jedan primjer, 1955 se hrana jos uvijek dijelila na "crtice". Druga je stvar sto je zapad zaustavio slamanje cetnika u oktobru 1995., pa sad imamo genocidnu tvorevinu PC.
HamzaC

Post by HamzaC »

mIRCerka wrote:
danas wrote:

nije bitno gdje idemo, vec da smo "nasi".....
a to sto idemo u ponor, koga briga.....
Ovu parolu "prospi" u Banja Luci, ako smijes.
neverforget

Post by neverforget »

mIRCerka wrote:
HamzaC wrote:

sta ti tu nije jasno?
Cuj tito uspostavio granice, jasta tito je izmislio Bosnu.

Bosna 1883
Image

Bosna 1200
Image

Sta je Tito uradio za Bosnu? Nije priznao Bosnjake kao narod vec samo kao muslimane.
Srpskohrvatski jezik gdje je Bosanski?

Jasta bilo nam bolje pod titom.

Idi mala uci historiju.
hrasno38

Post by hrasno38 »

neverforget wrote:
mIRCerka wrote:
HamzaC wrote: Jel to Bosna postala od tita?
sta ti tu nije jasno?

Bosna 1883
Image

Bosna 1200
Image

Sta je Tito uradio za Bosnu? Nije priznao Bosnjake kao narod vec samo kao muslimane.

Idi mala uci historiju.
E sad uzmi ovu veliku kartu koja je bila u Titovo vrijeme pa je prepolovi na dvoje i dobit ces ono sto je rezultat Alijne politike. Koliko ja znam racunati cijelo je uvijek bilo vise od polovine. A sto se tice istorije ovdje se ne govori o njoj nego o vremenu u kojem su se dogadjali Tito i Alija i o njima pricamo.
danas

Post by danas »

pa dobro hamza, cini mi se da si neko dijete... jer sve ispada da mjeris kvalitet politickog sistema po tome kakva su se auta vozila?!? to nekako ispade najvaznije?

ja sam ti vec rekla da nikada nisam vidjela trabant, a moj otac je vozio reno, a posalije je presao na VW. vecina naroda je vozila ficu, stojadina, jugu... nisu neka auta, ali nisu ni taljige. u cemu je problem? alija je super jer sad imamo A8 na ulicama, blago se nama!

kritike za neke titove greske stoje i znam na sta mislis kada govoris o konspirativnim imenima muslimana partizana (uzgred -- mislis li da bi muslimanskom narodu bilo bolje da su pobijedile ustase ili cetnici u II svjetskom ratu?). elem, bilo je titovih gresaka ali ja smatram i mislim da mogu da argumentujem da one nisu bile ni izbliza devastirajuce po bosnu i bosanski narod koliko su to bile alijine odluke. kao sto neko rece, on nije bio covjek za politike nikako. sta je on uradio za obnovu ove drzave (osim sto je omogucio sinovima i ahbabima da "privatizuju" sve ono sto je narod -- dobrovoljno ili ne -- stvorio od 1945-e)? daj mi nesto konkretno sta je uradio na politickom i drzavnom planu, a ne politicke slogane i prazne floskule kako nas je alija sacuvao i kako smo opstali kao narod...

ako je tebi drago sto se danas mozes zvati bosnjakom to je u redu, ali to je politicki nebitno dostignuce. jer to je prasina koja ti se baca u oci da ne vidis da sada kao bosnjak nemas SVOJE CJELOVITE drzave koju si imao pod titom, pa ma kako da si se tada zvao ili ne zvao. ili ma koje auto vozio ili ne vozio.

@neverforget:
pa sta da radimo sada, najveci problem je bio kako ce se narod zvati? tito je dao legalni nacionalni identitet muslimanima, pa mislim da ime i nije toliko bitno. bilo bi bolje da su pobijedili cetnici ili neka druga opcija u II svjetskom ratu? mislis li da bi se raspravljalo o imenima ili o zivoj glavi i osnovnom opstanku?
a pod alijom muslimani ne samo da postadose bosnjaci (koje dostignuce covjece!) vec postadose i sta nikad nisu bili: amerikanci, svedjani, kanadjani, norvezani, holandjani... i zaboravise da su bosnjaci i to im je toliko sveto da se sve jagme za neciji tudji pasos...
Last edited by danas on 12/07/2005 15:12, edited 1 time in total.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Mala je davno naucila historiju.... a ti se oslobodi kompleksa kojih imas...
Htio ti to priznati ili ne, Tito je uspostavio danasnje granice....
ZAVNOBiH....AVNOJ....dogadjaji na kojima je uspostavljeno ono sto smo htjeli odbraniti....suverenitet....
sto se jezika tice, sta je bosanski jezik kojim sada pricamo nego onaj bivsi SH-HS???
to sto je Hrvatska skroz izmijenila svoj jezik, sto se hardware zamalo proglasio OČVRSJEM a Software Omekšjem, to nije nas problem...

Ja ne znam za tebe, ali ja nikada necu moci reci cetvErica....
a to je NOVI bosanski pravopis...
umjesto da idemo naprijed, mi se vracamo u proslost....
i onda zelimo u EU...
pa nismo ni za Afrike....
hrasno38

Post by hrasno38 »

I kao ce bolan priznati Bosnjake kao narod kad su se Bosnjacima zvali nekada svi ljudi koji su bili u Bosni a Alija uzeo exluzivno pravo da su Bosnjaci samo Muslimani. Sto se tice jezika o tome bi se dalo diskutovati i moje je misljenje da je to jedino sto je falilo u BiH. Ali u svakom slucaju ne u obliku u kojem je sada jer ubaciti nekoliko "h" rjecima i unakaziti rijeci sa cetverica, peterica itd itd u nikakvom slucaju se ne moze nazvati stvaranjem Bosanskog jezika mada ga moje dijete uci (to sam rekao jer ja nisam Bosnjak) samo iz jednog razloga: Sto se zove Bosanski.
neverforget

Post by neverforget »

hrasno38 wrote:
neverforget wrote:
mIRCerka wrote: Tito je uspostavio granice koje je Alija smanjio...
sta ti tu nije jasno?

Bosna 1883
Image

Bosna 1200
Image

Idi mala uci historiju.
E sad uzmi ovu veliku kartu koja je bila u Titovo vrijeme pa je prepolovi na dvoje i dobit ces ono sto je rezultat Alijne politike.
Cuj prepolovljena:

Image

Vidis li ti na ovoj karti CNN'a da je Bosna prepolovljena?
Jel postoje dva bosanska pasosa il samo jedan?

Dal imaju ambasade Rep. Srpske igdje u svijetu?
Nemaju samo bosanske postoje.

RS je samo pokrajina unutar Bosne, i ako Bog da i to ce se ukinut, jer je na zlocinu Srebrenice i Bosnjaka stvorena.
Il mislis da bi iko u svijetu takvu zlocinacku drzavu priznao?
hrasno38

Post by hrasno38 »

Tvoj problem je sto ti govoris srcem tj. govoris onako kako bi zelio da bude. Vjeruj mi da bih i ja to tako zelio ali fakticko stanje je drugacije a da li ce se promjeniti e to ne znam ali zelim svim srcem da ta tvoja karta bude ono sto se zove BiH. Sada je stanje drukcije. I nije samo stvorena na zlocinu u Srebrenici ne zaboravi da ima jos mjesta gdje je pobijeno puno ljudi i nece je Bog ukinuti nego savjesni gradjani tj. oni gradjani koji budu mislili na buducnost svoje djece i ne budu vise zaokruzivali stranke i politicare sa nacionalnim predznakom.
danas

Post by danas »

neverforget wrote:
Vidis li ti na ovoj karti CNN'a da je Bosna prepolovljena?
Jel postoje dva bosanska pasosa il samo jedan?

Dal imaju ambasade Rep. Srpske igdje u svijetu?
Nemaju samo bosanske postoje.

RS je samo pokrajina unutar Bosne, i ako Bog da i to ce se ukinut, jer je na zlocinu Srebrenice i Bosnjaka stvorena.
Il mislis da bi iko u svijetu takvu zlocinacku drzavu priznao?
da neverforget, mnoge drzave su nastale na genocidu i priznate su medjunarodno. zivim u takvoj drzavi (USA), a mozes uzeti i primjer recimo izraela koji zasigurno nece nestati u skoroj buducnosti a uveliko je napravljen na etnickom ciscenju i zlocinu. i RS to moze lako postati (mislim, medjunarodno priznata) -- pa evo je danas, deseta godina, a nikada je nije bilo. cime ces je to unistiti? mozda svojim kricima kako je to genocidna tvorevina i da zato sama od sebe mora nestati?!?

mislis da je ovo neko dostignuce alijine politike -- umjesto cjelovite drzave imati ove rezervate?
HamzaC

Post by HamzaC »

danas wrote:pa dobro hamza, cini mi se da si neko dijete... jer sve ispada da mjeris kvalitet politickog sistema po tome kakva su se auta vozila?!? to nekako ispade najvaznije?
Vise ti meni izgledas kao dijete, kad od sve price samo bukvalno 'skonta' auta.
danas wrote:ja sam ti vec rekla da nikada nisam vidjela trabant, a moj otac je vozio reno, a posalije je presao na VW. vecina naroda je vozila ficu, stojadina, jugu... nisu neka auta, ali nisu ni taljige. u cemu je problem? alija je super jer sad imamo A8 na ulicama, blago se nama!
Opet nisi shvatila. Nije bitno ko je sta vozio. Time sam htio pokazati da se uvozilo Istocno "smece" naspram kvalitetnijih proizvoda sa zapada. Zasto?
danas wrote:kritike za neke titove greske stoje i znam na sta mislis kada govoris o konspirativnim imenima muslimana partizana (uzgred -- mislis li da bi muslimanskom narodu bilo bolje da su pobijedile ustase ili cetnici u II svjetskom ratu?).
Jest ti komentar, nemam rijeci. Sto se nije obracunao sa bandama koje su bile u njegovim redovima (aluzija na teme o caci i juki)? Al ne, to je titova manja greska, a Aliji treba oci iskopati.
danas wrote:elem, bilo je titovih gresaka ali ja smatram i mislim da mogu da argumentujem da one nisu bile ni izbliza devastirajuce po bosnu i bosanski narod koliko su to bile alijine odluke.
Ako imas vremena, iznesi ove argumente.
danas wrote:kao sto neko rece, on nije bio covjek za politike nikako. sta je on uradio za obnovu ove drzave (osim sto je omogucio sinovima i ahbabima da "privatizuju" sve ono sto je narod -- dobrovoljno ili ne -- stvorio od 1945-e)?.
Argumrnte? Poslije toga slijede protuargumenti.
danas wrote:daj mi nesto konkretno sta je uradio na politickom i drzavnom planu, a ne politicke slogane i prazne floskule kako nas je alija sacuvao i kako smo opstali kao narod...
Izdejstvovo priznanje BiH kao nezavisne i samostalne drzave. Nadam se da si cula da su se mnoge zemlje koje su glasale za ovu odluku, kasnije izjasnile da je to bilo preuranjeno. Sta je to, ako ne politicka pobjeda?
danas wrote:ako je tebi drago sto se danas mozes zvati bosnjakom to je u redu, ali to je politicki nebitno dostignuce. jer to je prasina koja ti se baca u oci da ne vidis da sada kao bosnjak nemas SVOJE CJELOVITE drzave koju si imao pod titom, pa ma kako da si se tada zvao ili ne zvao. ili ma koje auto vozio ili ne vozio.
Politicki nebitno dostignuce to sto je jedan narod nakon '45 godina dobio ime? :-)
Koliko ja znam BiH je uprkos nastojanjima dva agresora da je rastrgaju i podijele uspjela opstati kao drzava. Ona je i danas u svojim granicama iz 1945. Jeste podjeljena na dva dijela, ali samo iz razloga sto je medjunarodnoj zajednici odgovaralo da nema pobjednika. E, ako je uspjeh da se teritorije sacuvaju od ocjepljenja, da se odbrani drzava od dva agresora, da se prizna od strane medjunarodne zajednice, da se prvi put jedan narod organizovano brani od genocida,... politicki nebitno dostignuce onda,... :-)
neverforget

Post by neverforget »

Slike juce iz Srebrenice (tj. RS).

Image

Image

Image

Slika govori vise nego 1000 rijeci.
Prenj

Post by Prenj »

HamzaC wrote: Evo jedan primjer, 1955 se hrana jos uvijek dijelila na "crtice". Druga je stvar sto je zapad zaustavio slamanje cetnika u oktobru 1995., pa sad imamo genocidnu tvorevinu PC.
Opet neistine pricas.
HamzaC

Post by HamzaC »

hrasno38 wrote:I kao ce bolan priznati Bosnjake kao narod kad su se Bosnjacima zvali nekada svi ljudi koji su bili u Bosni a Alija uzeo exluzivno pravo da su Bosnjaci samo Muslimani.
Ovo je notorna laz! Oprostices mi, ali sa osobom tvog kalibra tesko je realno diskutovati. Ko brani pravoslavcu ili katoliku da se izjasni kao Bosnjak? Pa zar si na ovo spao...
vryzas

Post by vryzas »

.
Last edited by vryzas on 13/07/2015 11:42, edited 1 time in total.
Post Reply