Finale: Francuska - Hrvatska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko osvaja?

Poll ended at 16/07/2018 00:27

Francuska
131
53%
Hrvatska
114
47%

Total votes: 245

MOSALJOZE

#326 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by MOSALJOZE »

Riddle wrote:Nigdje ja nisam rekao da Hrvatska ne valja i da ne znaju. To je meni lako top10 ekipa na svijetu. Modrica smatram najboljim ikad sa ovih prostora. Ti ocito ne citas sta ti se pise. Ja govorim o ovom turniru i nacinu na koji su dosli do finala. Takav put nikad niko nije imao sa toliko momenata koji su van svake pameti.
Kazes da su na srecu.. pa jbga nije to samo sreca
MOSALJOZE

#327 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by MOSALJOZE »

Jos jedna zanimljivost, kazu sa seizmoloskog zavoda sa prirodoslovno matematickog fakulteta da su u izmjerena vidna podrhtvanja tla u odredjeno doba u Hrvatskoj. Kada su usporedili sat i minute utvrdjeno je da je prvo podrhtavanje bilo kad je Manđo zabio englezima, a drugo kad je sudac svirao kraj :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#328 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Tomahawk11 »

MOSALJOZE wrote:
Tomahawk11 wrote:Ja ne vidim tako. Zaslužili su, grupnu fazu su odigrali odlično, dobili sve utakmice, knock out se svaki put vratili, ok, možemo za penale reći da je lutrija i da su imali više sreće, ali i golmana koji je izuzetan na penalima, i sve to igraju tri zaredom po 120 minuta :-)
Naravno, onaj ko nema sreće, ispašće zbog jedne situacije u 90 minuta, ostalo može sve satrati.
Sorry Toma al ni penali nosu bili na srecu, nas Suba je obranio 3 penala.. pa jel to sve sreca?
Ako se ne varam mozda su jos 1 il 2 golmana u povijesti svjetskih obranili 3 penala u raspucavanju
A sta je tek obranio protiv Rusa i Engleza.. pa cijela kafana se zatese kad on obrani.. pa znam kolimo je dobrih imao
Pa i napisao sam, dosta toga je do golmana, jasno.
MOSALJOZE

#329 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by MOSALJOZE »

Tomahawk11 wrote:
MOSALJOZE wrote:
Tomahawk11 wrote:Ja ne vidim tako. Zaslužili su, grupnu fazu su odigrali odlično, dobili sve utakmice, knock out se svaki put vratili, ok, možemo za penale reći da je lutrija i da su imali više sreće, ali i golmana koji je izuzetan na penalima, i sve to igraju tri zaredom po 120 minuta :-)
Naravno, onaj ko nema sreće, ispašće zbog jedne situacije u 90 minuta, ostalo može sve satrati.
Sorry Toma al ni penali nosu bili na srecu, nas Suba je obranio 3 penala.. pa jel to sve sreca?
Ako se ne varam mozda su jos 1 il 2 golmana u povijesti svjetskih obranili 3 penala u raspucavanju
A sta je tek obranio protiv Rusa i Engleza.. pa cijela kafana se zatese kad on obrani.. pa znam kolimo je dobrih imao
Pa i napisao sam, dosta toga je do golmana, jasno.
Suba je nas ministar obrane :lol: (s)
radostan dan

#330 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by radostan dan »

pici wrote:
ODLUKA FIFA-E
Hrvatska u finalu protiv Francuske neće igrati u sretnim crnim dresovima
nista od crnih dresova :(
završeno je ovo...motaj kablove.
Zejnep

#331 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Zejnep »

Šta je sad ovo (s)? (B) :mrgreen:
radostan dan

#332 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by radostan dan »

Bosanski_kralj wrote:Po meni Hrvati nisu zaslužili finale. Ne radi se uopšte o tome što ih ne volim i što ne navijam za njih, nego fudbal kakav su igrali, način na koji su prošli mi se nikad nije sviđao. Ne volim to ni u klupskom fudbalu, ne volim ni u reprezentativnom.
tri produžetka, dvije serije penala. dva puta se vraćali iz minusa...nisu zaslužili???
radostan dan

#333 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by radostan dan »

MOSALJOZE wrote:
pici wrote:
ODLUKA FIFA-E
Dresovi uopce nisu crni nego su u 2 nijanse tamno plave.. odakle vam da su crni??
malo -umjetničke slobode-, šta fali....
Tomahawk11
Globalni moderator

#334 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Tomahawk11 »

....tek neće zaslužiti, ako i finale uzmu na penale.
Bolan, pitao bih te da BiH prođe grupu sa tri neriješene i svaku do finala ovako....ono, bile bi pune bolnice, ali sumnjam da bi iko pričao o tome je li (ne)zasluženo.
MOSALJOZE

#335 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by MOSALJOZE »

radostan dan wrote:
Jel umjetnost provociranja? :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#336 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by _BataZiv_0809 »

Zejnep wrote:Šta je sad ovo (s)? (B) :mrgreen:
Zora zivih mrtvaca/banovanih forumasa :lol:
MOSALJOZE

#337 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by MOSALJOZE »

Tomahawk11 wrote:....tek neće zaslužiti, ako i finale uzmu na penale.
Bolan, pitao bih te da BiH prođe grupu sa tri neriješene i svaku do finala ovako....ono, bile bi pune bolnice, ali sumnjam da bi iko pričao o tome je li (ne)zasluženo.
Ma to su kritiriji posebni za hrvatsku.. bit ce da su razlozi objektivni.. sa strucnog stajalista nogometnih znalaca..
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#338 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by pici »

MOSALJOZE wrote:
pici wrote:
ODLUKA FIFA-E
Dresovi uopce nisu crni nego su u 2 nijanse tamno plave.. odakle vam da su crni??

tako pisHe...

https://www.klix.ba/sport/nogomet/hrvat ... /180713034
Riddle

#339 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Riddle »

To da imaju kvalitet i zelju kao vecina drugih na prvenstvu se podrazumijeva valjda, zasto su tu inace? Ja se kunem da su mnogi njihovi navijaci bar 10 puta u toku ovog prvenstva pomislili - ispadamo. Cim dodjes do te tacke, to znaci da nista nije sigurno i da taj kvalitet i zelja nisu dovoljni, vec visa sila dolazi u jednacinu. E ta visa sila je s njima bila daleko vise nego s bilo kojim timom na turniru. Ikad.
palermo

#340 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by palermo »

Tomahawk11 wrote:
palermo wrote: Nisi razumio post i nek ostane na tome
Ako bi mogao pojasniti, bio bih zahvalan.
Ne vjerujem opet da ćeš razumjeti, ali da pokušam. Kad spominješ mog sugrađanina Antu, ja upravo zbog tog Ante (a mnogo ih je) običnih ljudi, sa brigama svakodnevnim kao što ih ima i Mujo, imam neki i osjećaj grižnje svajkesti što ne mogu navijati za Hrvatsku. Jer vidiš da taj Ante sa kojim ponekad popijem kafu, navija sasvim čisto i iskreno za Hrvatsku, nema tu nikakvog radikalizma, nema želje da podjebava, čovjek navija za svoje, raduje se svome, oblači djetetu kockasti dres bez ikakvih zadnjih primisli........i zašto ne bi dijelio radost sa njim. Pa jebemu sa njim popijem pokatkad kafu, popričamo, iste nas brige muče.........ne pijem kafu sa francuzom. Ali džaba, ne možeš navijati, zašto, jer osjećaš svoju nemoć, kroz njihvo uspjeh tako ti se vidljivo pokazuje tvoj jad i bijeda.....neka vrsta samoće. Reći ćeš, to se zove zavist, i bit ćeš u pravu......ove pobjede Hrvatske tako razgolićuju nas same, uvlače defetizam u nas, prave nas radikalnijim nego što uistinu jesmo, osjetljivijim.....

I naravno da ti to iz svoje sarajevske perspektive ne znaš, ne osjećaš,ti zaista iz perspektive čovjeka koji pije kafu svaki dan u nekom kafiću na koševskom, ili machiatu na grbavici, uglavnom sa Bošnjacima, možeš pričati o tome da je za tebe to kao da igraju Urugvaj i Danska........ti ovo ne živiš i ne znaš ništa o tome. Stakasa ti je u svojim postovima vrlo lijepo opisao neke stvari.........recimo slučaj Vedrana koji je posato sarajvski mit, a u nas su to bil svakodnevnice......Dakle, ne vjerujem da ćeš razumjeti zađšto ja ne mogu (ne neću) nego ne mogu navijati za Hrvatsku.

Usput,ove priče o nezasluženosti prolaska Hrvatske u finale su smiješne, u finale se ne dolazi ne zasluženo, jednu utakmicu možeš dobiti nezasluženo,u finaliu kad si.............jebo te, Hrvatska u finalu......
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#341 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by _BataZiv_0809 »

MOSALJOZE wrote:. odakle vam da su crni??
Od povijesnih teznji hrvatskog naroda :mrgreen:
MOSALJOZE

#342 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by MOSALJOZE »

_BataZiv_0809 wrote:
Zejnep wrote:Šta je sad ovo (s)? (B) :mrgreen:
Zora zivih mrtvaca/banovanih forumasa :lol:
Mislila sam da je na tjedan dana sinoc skuzim 2 :skoljka:
Al to je najpametniji ban ikad! Jer sta su sve pisali dobila bi ja i trajni da nisam banirana :mrgreen:
Nadam se da ce mosa promijenit pass u nedjelju :lol:
radostan dan

#343 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by radostan dan »

MOSALJOZE wrote:
radostan dan wrote:
ne...čist, nepatvoreni doživljaj. :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#344 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Tomahawk11 »

palermo wrote:
Ne vjerujem opet da ćeš razumjeti, ali da pokušam. Kad spominješ mog sugrađanina Antu, ja upravo zbog tog Ante (a mnogo ih je) običnih ljudi, sa brigama svakodnevnim kao što ih ima i Mujo, imam neki i osjećaj grižnje svajkesti što ne mogu navijati za Hrvatsku. Jer vidiš da taj Ante sa kojim ponekad popijem kafu, navija sasvim čisto i iskreno za Hrvatsku, nema tu nikakvog radikalizma, nema želje da podjebava, čovjek navija za svoje, raduje se svome, oblači djetetu kockasti dres bez ikakvih zadnjih primisli........i zašto ne bi dijelio radost sa njim. Pa jebemu sa njim popijem pokatkad kafu, popričamo, iste nas brige muče.........ne pijem kafu sa francuzom. Ali džaba, ne možeš navijati, zašto, jer osjećaš svoju nemoć, kroz njihvo uspjeh tako ti se vidljivo pokazuje tvoj jad i bijeda.....neka vrsta samoće. Reći ćeš, to se zove zavist, i bit ćeš u pravu......ove pobjede Hrvatske tako razgolićuju nas same, uvlače defetizam u nas, prave nas radikalnijim nego što uistinu jesmo, osjetljivijim.....

I naravno da ti to iz svoje sarajevske perspektive ne znaš, ne osjećaš,ti zaista iz perspektive čovjeka koji pije kafu svaki dan u nekom kafiću na koševskom, ili machiatu na grbavici, uglavnom sa Bošnjacima, možeš pričati o tome da je za tebe to kao da igraju Urugvaj i Danska........ti ovo ne živiš i ne znaš ništa o tome. Stakasa ti je u svojim postovima vrlo lijepo opisao neke stvari.........recimo slučaj Vedrana koji je posato sarajvski mit, a u nas su to bil svakodnevnice......Dakle, ne vjerujem da ćeš razumjeti zađšto ja ne mogu (ne neću) nego ne mogu navijati za Hrvatsku.

Usput,ove priče o nezasluženosti prolaska Hrvatske u finale su smiješne, u finale se ne dolazi ne zasluženo, jednu utakmicu možeš dobiti nezasluženo,u finaliu kad si.............jebo te, Hrvatska u finalu......
Hvala na pojašnjenju :thumbup:
Naravno, u pravu si da ne mogu u potpunosti razumjeti odnose u, recimo, Mostaru, nisam proživio ništa što vi dole jeste.
Mogu razumjeti i ok, al opet kažem, to su odnosi Bošnjaka i Hrvata u Hercegovini, a ovo je reprezentacija susjedne države.
Nejse, da ne bude da i dalje pametujem ili glumim psihologa, hvala na pojašnjenju još jednom.
radostan dan

#345 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by radostan dan »

moja sklonost ka introspekciji navela me je na najprecizniji zaključak po pitanju odnosa spram cro reprezentacije - kad su na svojoj polovini iskreno navijam za njih... čim pređu centar - čvaram da ga ne daju.

otprilike...mame mi. :D
MOSALJOZE

#346 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by MOSALJOZE »

radostan dan wrote:
MOSALJOZE wrote:
radostan dan wrote:
ne...čist, nepatvoreni doživljaj. :mrgreen:
Krvi cu ti se napit :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#347 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Tomahawk11 »

radostan dan wrote:moja sklonost ka introspekciji navela me je na najprecizniji zaključak po pitanju odnosa spram cro reprezentacije - kad su na svojoj polovini iskreno navijam za njih... čim pređu centar - čvaram da ga ne daju.

otprilike...mame mi. :D
Bar ti je zanimljivo :mrgreen:

A evo i Zagrepčanka najavljuje da će se poslije finala u vampiricu pretvoriti :oops: :evil:
radostan dan

#348 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by radostan dan »

MOSALJOZE wrote: Krvi cu ti se napit :mrgreen:
rado ću se poturiti poda te...
radostan dan

#349 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by radostan dan »

radostan dan wrote:
MOSALJOZE wrote: Krvi cu ti se napit :mrgreen:
rado ću se poturiti poda te...
u zanosu i ekstazi, klicaćemo - slava ukraini....
Mis mekinjas

#350 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Mis mekinjas »

U kurac kad citam ovu temu sad pomislim:”Svi smo mi Ivo Andric.” :lol:

Prenosi od: svi tesko zivimo, do prije par stotina godina su turci nabijali na kolce, prije 30-ak nas zavadise jebali nas oni koji nas zavadise, Srbi su govna, Hrvati su govna koja nezasluzeno ide u finale jednog svjetskog dogadjaja koji nema veze sa politikom, Muslimani su isto govna....

#Bogtejebodatejeboitakoto#

:mrgreen:
Locked