Ma hajde bilo i proslo, bice tog jos kolko hoš, ali hotio sam da kaem da svak ima neke kriterije (iltiga komplekse) i tako to.lmo wrote:ah triconja...pa ne nameće tebi da to bude tvoj kriterij..ona bira za sebe i po svojim mjerilima...nisi zadovoljio i ćaos....ovo treba biti tvoja reakcija...
Moral i seks prije braka
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- triconja
#326 Re: Moral i seks prije braka
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#327 Re: Moral i seks prije braka
ma ja, nešta se ko nismo razumjeli.

- Nastasia
#328 Re: Moral i seks prije braka
Pretežno oni koji se čuvaju za braka i traže takvog partnera, mladi se i uzmu.breuer wrote:ja iskreno, ali zaista iskreno sažaljevam osobe koje su se čuvale za braka i jedno drugom su jedini ljubavnici...sve poštujem i sve ok, ali to mi je nekako ne znam...djetinjasto...ono imaš 25 godina i prvi put u krevetu se valjate ko djeca proučavajući šta znači seks, meni je seks do 25. godine već bio dosadio
Imaju u glavi neku viziju svog života, svojih vrijednosti, upoznaju osobu istih razmišljanja i oni nemaju šta čekati.
Otkriju i oni svo to valjanje mladalačko po krevetu i istraživanje, jedno sa drugim.
Ja sam imala kolegicu na fakultetu, čuvala se za brak, upoznala momka koji osim tih vrijednosti, djeli sa njom i neke druge i malo prošlo, uzmu se. Baš mladi, ali ludi jedno za drugim. I tako komentarišemo sa njom na kafi, i govori druga kolegica: garant si se zbog seksa tako brzo udala, i ja kao planem, ko se još udaje zbog seksa, ljudi se vole, tamo - vamo, kad će ova mrtva hladna: "Pa nije ništa pogrešno rekla, možemo se voljeti i bez braka, ovo drugo bogme .. samo u braku."
I ja ono sjedem i kontam, e baš sam luda, ko da je ružno što su se zavoljeli i vjenčali da mirne duše mogu svoju ljubav ispoljavat.
- triconja
#329 Re: Moral i seks prije braka
Pa kaeNastasia wrote:Pretežno oni koji se čuvaju za braka i traže takvog partnera, mladi se i uzmu.breuer wrote:ja iskreno, ali zaista iskreno sažaljevam osobe koje su se čuvale za braka i jedno drugom su jedini ljubavnici...sve poštujem i sve ok, ali to mi je nekako ne znam...djetinjasto...ono imaš 25 godina i prvi put u krevetu se valjate ko djeca proučavajući šta znači seks, meni je seks do 25. godine već bio dosadio
Imaju u glavi neku viziju svog života, svojih vrijednosti, upoznaju osobu istih razmišljanja i oni nemaju šta čekati.
Otkriju i oni svo to valjanje mladalačko po krevetu i istraživanje, jedno sa drugim.
Ja sam imala kolegicu na fakultetu, čuvala se za brak, upoznala momka koji osim tih vrijednosti, djeli sa njom i neke druge i malo prošlo, uzmu se. Baš mladi, ali ludi jedno za drugim. I tako komentarišemo sa njom na kafi, i govori druga kolegica: garant si se zbog seksa tako brzo udala, i ja kao planem, ko se još udaje zbog seksa, ljudi se vole, tamo - vamo, kad će ova mrtva hladna: "Pa nije ništa pogrešno rekla, možemo se voljeti i bez braka, ovo drugo bogme .. samo u braku."
I ja ono sjedem i kontam, e baš sam luda, ko da je ružno što su se zavoljeli i vjenčali da mirne duše mogu svoju ljubav ispoljavat.

- Ramzess Veliki
#330 Re: Moral i seks prije braka
Oni koji su se cuvali za brak najcesce su na kraju i najsretniji. Uvijek se sjetim pjesme od Jure Stublica koja kaze - Imao sam stotinu djevojaka, I one su imale mene, dao sam im svoju ljubav i zato je sada nemam, sve je dobro jer nemam problema - ne osjecam nista, samo se sjecam.Nastasia wrote:Pretežno oni koji se čuvaju za braka i traže takvog partnera, mladi se i uzmu.breuer wrote:ja iskreno, ali zaista iskreno sažaljevam osobe koje su se čuvale za braka i jedno drugom su jedini ljubavnici...sve poštujem i sve ok, ali to mi je nekako ne znam...djetinjasto...ono imaš 25 godina i prvi put u krevetu se valjate ko djeca proučavajući šta znači seks, meni je seks do 25. godine već bio dosadio
To mijenjanje partnera na kraju ne vodi nicemu kad shvatis da si zaboravio kako je voljeti nekoga i biti voljen.
-
ovo_mi_je_nick
#331 Re: Moral i seks prije braka
Ne tambura se zbog ljubavi nego zbog nagona a nagon hoće prizvati rode i alimentaciju.
-
kiligonzales
#332 Re: Moral i seks prije braka
imam jednog u familiji ima strasnu manu kad god zabije ima novu alimentaciju. 
-
breuer
#333 Re: Moral i seks prije braka
nisam čuo za Juru Stublića, meni je bolji Burhan Šaban 
-
kiligonzales
#334 Re: Moral i seks prije braka
napusen ko kanta.lebdim.
- Ramzess Veliki
#335 Re: Moral i seks prije braka
Miroslav Ilic - nije zivot jedna zena.breuer wrote:nisam čuo za Juru Stublića, meni je bolji Burhan Šaban
- Xavier1
#336 Re: Moral i seks prije braka
Pa imas jako veliki broj vjernika ovdje. Ja poznajem puno i momaka i djevojaka koji su u tom fazonu. Ne znam zasto tebi to smeta. Ti nadji sebi neku koja je bila sa kompletnom fudbalskom ekipom ako zelis.
- ho oponopono
#337 Re: Moral i seks prije braka
...što, šta fali fudbalskom timu, drim tim...ovo je viši nivo...
...ko još broji/mari...jah, sve smetnem kako predeverati činjenicu da ju je neko pročepio prije tebe, aman mnogo golemo jebemu...samo si ti moj svijet, nemam te sa kime/čime uporediti...jedino si ti moja, kao posjed, kakve međe i trice...moral do vrhunca doveden komadom pičetine...e moj Gospode...
- muha_sa
#338 Re: Moral i seks prije braka
ho oponopono wrote:...što, šta fali fudbalskom timu, drim tim...ovo je viši nivo......ko još broji/mari...jah, sve smetnem kako predeverati činjenicu da ju je neko pročepio prije tebe, aman mnogo golemo jebemu...samo si ti moj svijet, nemam te sa kime/čime uporediti...jedino si ti moja, kao posjed, kakve međe i trice...moral do vrhunca doveden komadom pičetine...e moj Gospode...
- ho oponopono
#339 Re: Moral i seks prije braka
...ooo Muhacmuha_sa wrote:ho oponopono wrote:...što, šta fali fudbalskom timu, drim tim...ovo je viši nivo......ko još broji/mari...jah, sve smetnem kako predeverati činjenicu da ju je neko pročepio prije tebe, aman mnogo golemo jebemu...samo si ti moj svijet, nemam te sa kime/čime uporediti...jedino si ti moja, kao posjed, kakve međe i trice...moral do vrhunca doveden komadom pičetine...e moj Gospode...
![]()
![]()
- Xavier1
#340 Re: Moral i seks prije braka
-
Last edited by Xavier1 on 12/07/2018 19:41, edited 1 time in total.
- славянин
#342 Re: Moral i seks prije braka
moonca wrote:![]()
izbrisi to
- triconja
#343 Re: Moral i seks prije braka
Šae bilo?moonca wrote:![]()
izbrisi to
Edit: more i u pp ako more.
-
sekerbay
#344 Re: Moral i seks prije braka
Šta sam to propustio?moonca wrote:![]()
izbrisi to
- Nastasia
#346 Re: Moral i seks prije braka
ho oponopono wrote:...što, šta fali fudbalskom timu, drim tim...ovo je viši nivo......ko još broji/mari...jah, sve smetnem kako predeverati činjenicu da ju je neko pročepio prije tebe, aman mnogo golemo jebemu...samo si ti moj svijet, nemam te sa kime/čime uporediti...jedino si ti moja, kao posjed, kakve međe i trice...moral do vrhunca doveden komadom pičetine...e moj Gospode...
-
kiligonzales
#347 Re: Moral i seks prije braka
uso maloprije u kucumoonca wrote:![]()
Gdje se smucate.
gdje se ti smucas
-
moonca
#348 Re: Moral i seks prije braka
kiligonzales wrote:uso maloprije u kucumoonca wrote:![]()
Gdje se smucate.
gdje se ti smucas
Ja, nigdje-poso' kuca.
- MarlboroGold
#349 Re: Moral i seks prije braka
- Ommadawn
#350 Re: Moral i seks prije braka
Kad se sjetim nekih svojih jarana koji su u “danima lavova” tražili curu da je nevina - bude mi muka.
Imao sam jednu djevojku, sve je bilo super ali kad bi došlo da se poseksamo, ona “Jok! Ništa prije braka”. U početku sam mislio da se zajebava, nisam navaljivao kao hajvan, dao sam tome malo vremena, popustit će nekad, popusti i betonska brana. Ali muda mi nabrekla kao lubenice, ruka me zaboljela drkajući. Nisam htio da je prevarim jer sam je pravo volio ali cura ne da i ne da.
Meni naravno nije tada bilo stalo da se ženim, tek sam bio u ranim dvadesetim, još mi je strujalo kroz glavu. I na kraju mi raskinemo, upravo zbog toga. Nije mi bilo baš svejedno ali šta je, tu je, život ide dalje.
Prolazile su godine, ona se u međuvremenu udala, rodila dvoje djece, sve super i drago mi je bilo to čuti. Nisam tip koji se raspituje o svojim bivšima niti ostajem s njima u nekom kontaktu ali jednom naletimo jedno na drugo i zovnem je da popijemo kafu, tek onako. Ona pristane, što baš i nisam očekivao i tad mi reče “Koja sam ja budala bila pa sam se čuvala za brak...”. I šta na to reći?
Imao sam jednu djevojku, sve je bilo super ali kad bi došlo da se poseksamo, ona “Jok! Ništa prije braka”. U početku sam mislio da se zajebava, nisam navaljivao kao hajvan, dao sam tome malo vremena, popustit će nekad, popusti i betonska brana. Ali muda mi nabrekla kao lubenice, ruka me zaboljela drkajući. Nisam htio da je prevarim jer sam je pravo volio ali cura ne da i ne da.
Meni naravno nije tada bilo stalo da se ženim, tek sam bio u ranim dvadesetim, još mi je strujalo kroz glavu. I na kraju mi raskinemo, upravo zbog toga. Nije mi bilo baš svejedno ali šta je, tu je, život ide dalje.
Prolazile su godine, ona se u međuvremenu udala, rodila dvoje djece, sve super i drago mi je bilo to čuti. Nisam tip koji se raspituje o svojim bivšima niti ostajem s njima u nekom kontaktu ali jednom naletimo jedno na drugo i zovnem je da popijemo kafu, tek onako. Ona pristane, što baš i nisam očekivao i tad mi reče “Koja sam ja budala bila pa sam se čuvala za brak...”. I šta na to reći?