Uhapšen Atif Dudaković

Post Reply
triconja

#326 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by triconja »

dragma wrote:
triconja wrote: Bog te jadan ja seljadije u vojski, dobro je pa je ista i ostalo u federaciji :D :D :D

Edit: Da se zna da nemam nista protiv nekog mjesta, nego mislim uopceno, koji god snimak da gledam sve seljadija. :lol:
Što "seljadija", jel' na nekom vidiš opanke? Ili su "seljadija" što nemaju čaršijski naglasak?
Ne kontam, de pojasni ako ti nije šta zahmetli, bio bih ti zahvalan. :thumbup:
Mislim da ne govore pravi knjizevni jezik, nego ono narodski kako se pricalo e na to mislim. Gdje su obrazovani ljudi (gradska raja koja prica knjizevno, eee), e to me interesuje :thumbup:
SmokingMan

#327 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by SmokingMan »

Connaisseur Karlin wrote:
SmokingMan wrote:Sutra jedva čeka da na poslu vidim naslovne strane pojedinih srpskih huškačkih medija... :thumbup:

a zasto je uhapsen Atif ? nisam nikad cula da je napravio ili sudjelovao u nekom zlocinu tokom rata!?
Na osnovu "ja smatram"...
triconja

#328 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by triconja »

triconja wrote:
nKrkan wrote:
Bog te jadan ja seljadije u vojski, dobro je pa je ista i ostalo u federaciji :D :D :D

Edit: Da se zna da nemam nista protiv nekog mjesta, nego mislim uopceno, koji god snimak da gledam sve seljadija. :lol:
ti si ovakom izjavom jedni seljadija na temi :evil:

pises ziasta gluposti :roll:
Ja se seljackih korijena ne stidim :thumbup:
Juliuscezar

#329 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by Juliuscezar »

Seljak kao karakterna osobina, nesto kao picka covjek, ne kao seljak stanovnik sela
dragma
Vozim: Pješe

#330 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by dragma »

triconja wrote:
dragma wrote:
triconja wrote: Bog te jadan ja seljadije u vojski, dobro je pa je ista i ostalo u federaciji :D :D :D

Što "seljadija", jel' na nekom vidiš opanke? Ili su "seljadija" što nemaju čaršijski naglasak?
Ne kontam, de pojasni ako ti nije šta zahmetli, bio bih ti zahvalan. :thumbup:
Mislim da ne govore pravi knjizevni jezik, nego ono narodski kako se pricalo e na to mislim. Gdje su obrazovani ljudi (gradska raja koja prica knjizevno, eee), e to me interesuje :thumbup:
Ma jbg, ruku na srce ni mi u gradovima ne govorimo čistim književnim jezikom. Obadvoje, dole, zijan, raja, itd....sve su to riječi koje koristimo a nisu ispravne.
Mani se toga, vidiš da smo te svi pogrešno razumjeli šta si htio da kažeš :thumbup:
triconja

#331 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by triconja »

dragma wrote:
triconja wrote: Mislim da ne govore pravi knjizevni jezik, nego ono narodski kako se pricalo e na to mislim. Gdje su obrazovani ljudi (gradska raja koja prica knjizevno, eee), e to me interesuje :thumbup:
Ma jbg, ruku na srce ni mi u gradovima ne govorima čistm književnim jezikom. Obadvoje, dole, zijan, raja, itd....sve su to riječi koje koristimo a nisu ispravne.
Mani se toga, vidiš da smo te svi pogrešno razumjeli šta si htio da kažeš :thumbup:
Glavna inspiracija za post mi je bila vjesalica koja za sve zivo okrivljuje seljadiju :lol: .

Ja seljak koristim za nekog ko je sa sela, sto u biti i znaci to. :thumbup:
dragma
Vozim: Pješe

#332 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by dragma »

Razumijemo se :thumbup:
Connaisseur Karlin

#333 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by Connaisseur Karlin »

SmokingMan wrote:
SmokingMan wrote:Sutra jedva čeka da na poslu vidim naslovne strane pojedinih srpskih huškačkih medija... :thumbup:

a zasto je uhapsen Atif ? nisam nikad cula da je napravio ili sudjelovao u nekom zlocinu tokom rata!?
Na osnovu "ja smatram"...
bezeveze maltreitraju covjeka :roll:
PM72

#334 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by PM72 »

svaka čast momci...zadnje dvije stranice svojski se trudite da userete temu
Connaisseur Karlin

#335 Re: Uhapšen Atif Dudaković

triconja wrote:
triconja wrote:
Bog te jadan ja seljadije u vojski, dobro je pa je ista i ostalo u federaciji :D :D :D

ti si ovakom izjavom jedni seljadija na temi :evil:

pises ziasta gluposti :roll:
Ja se seljackih korijena ne stidim :thumbup:
to me ne interesira, ali tvoja izjava je i dalje besmislena :roll:
swanfilter

#336 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by swanfilter »

Mogu se nakaciti samo na komandnu odgovornost, a i to je labavo. Sve ostalo je plod obicne mrznje i pokusaj jednjacenja onog sto se desavalo tokom agresije. Mogu ga glabati kao i u slucajevima Jurisica, Divjaka, Orica, Ganica, a abd i Vikica i Dudaka ...
cyprus

#337 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by cyprus »

Vezano za to, najveći i najpoznatiji ratnici i vojskovođe uvijek i svugdje su bili ljudi sa sela i iz malih mjesta... U preko 90% slučajeva... Eto guglajte ove poznate generale, pukovnike, komandante i slično, u bilo kojoj od vojski, kako na Balkanu, tako i u svijetu... Zaista ćete rijetko kojeg Sarajliju, Zagrepčana, Beograđana, Njujorčana, Londonera, Parižana i slično naći...

Ništa ovim ne želim loše reći o bilo kome, samo eto iznosim zapažanje :oops: :-D
triconja

#338 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by triconja »

swanfilter wrote:

Mogu se nakaciti samo na komandnu odgovornost, a i to je labavo. Sve ostalo je plod obicne mrznje i pokusaj jednjacenja onog sto se desavalo tokom agresije. Mogu ga glabati kao i u slucajevima Jurisica, Divjaka, Orica, Ganica, a abd i Vikica i Dudaka ...
Komandna odgovornost, kako moze nadredjeni da nadgleda one ispod njega citavo vrijeme? Ovo je vise provokacija kao sto je na svakoj stranici i receno.

Al sad hipoteticki, kako da general nadgleda sta svaki pojedinacni vojnik radi u svaki tren rata?
Connaisseur Karlin

#339 Re: Uhapšen Atif Dudaković

swanfilter wrote:

hvala :) nadam se da ce brzo izaci na slobodu :thumbup:
PM72

#340 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by PM72 »

cyprus wrote:Vezano za to, najveći i najpoznatiji ratnici i vojskovođe uvijek i svugdje su bili ljudi sa sela i iz malih mjesta... U preko 90% slučajeva... Eto guglajte ove poznate generale, pukovnike, komandante i slično, u bilo kojoj od vojski, kako na Balkanu, tako i u svijetu... Zaista ćete rijetko kojeg Sarajliju, Zagrepčana, Beograđana, Njujorčana, Londonera, Parižana i slično naći...

Ništa ovim ne želim loše reći o bilo kome, samo eto iznosim zapažanje :oops: :-D
ratove niti počinju niti završavaju generali.a djeca iz gradova nisu voljela uniforme dok je za seosku djecu čak i šumar bio veličina...
insomnia78

#341 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by insomnia78 »

Postoji zapovjedni lanac. Pa tako kaplar obavjesti, narednika, ovaj porucnika, porucnik raportira kapetanu...
Connaisseur Karlin

#342 Re: Uhapšen Atif Dudaković

cyprus wrote:Vezano za to, najveći i najpoznatiji ratnici i vojskovođe uvijek i svugdje su bili ljudi sa sela i iz malih mjesta... U preko 90% slučajeva... Eto guglajte ove poznate generale, pukovnike, komandante i slično, u bilo kojoj od vojski, kako na Balkanu, tako i u svijetu... Zaista ćete rijetko kojeg Sarajliju, Zagrepčana, Beograđana, Njujorčana, Londonera, Parižana i slično naći...

a sad googlaj iz perida zadnjih 30 godina povijesti, potpuno drugacije,jer danas je populacija mnogobrojnija u gradovima

masa naucnika i akamedksih licnosti je kroz povijest najvise bila iz van-gradskih zona, jer zivot na selima je bio znatno aktivan do kraja durgog svijetskog rata :)
PM72

#343 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by PM72 »

insomnia78 wrote:Postoji zapovjedni lanac. Pa tako kaplar obavjesti, narednika, ovaj porucnika, porucnik raportira kapetanu...
čuj kaplar...koju si ti uniformu nosio?
SmokingMan

#344 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by SmokingMan »

Jedan bizaran primjer;otac moga prijatelja,kojeg sam i bio kum,je ni kriv ni dužan završio na njihovoj listi "ratnih zločinaca",iako je jedva lik sa svojom porodicom 95.te izvukao živu glavu iz Han pjeska....Vjeruješ mi da smo slučajno googlajući 2004.god naišli na taj famozni spisak osumnjičenih osoba za ratne zločine kreiran od strane tužilaštva RS.a.Stari mu se sjebao kada smo ga pozavali da pročita svoje ime....To nikda neću zaboraviti... :D
Connaisseur Karlin

#345 Re: Uhapšen Atif Dudaković

SmokingMan wrote:
Jedan bizaran primjer;otac moga prijatelja,kojeg sam i bio kum,je ni kriv ni dužan završio na njihovoj listi "ratnih zločinaca",iako je jedva lik sa svojom porodicom 95.te izvukao živu glavu iz Han pjeska....Vjeruješ mi da smo slučajno googlajući 2004.god naišli na taj famozni spisak osumnjičenih osoba za ratne zločine kreiran od strane tužilaštva RS.a.Stari mu se sjebao kada smo ga pozavali da pročita svoje ime....To nikda neću zaboraviti... :D
oh :shock: kretni iz RS su spremni na sve :roll:
swanfilter

#346 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by swanfilter »

triconja wrote:Komandna odgovornost, kako moze nadredjeni da nadgleda one ispod njega citavo vrijeme? Ovo je vise provokacija kao sto je na svakoj stranici i receno.

Al sad hipoteticki, kako da general nadgleda sta svaki pojedinacni vojnik radi u svaki tren rata?
Pitaj Gotovinu, jer je bas zbog komandne odg. zavrsio u Hagu ...
insomnia78

#347 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by insomnia78 »

PM72 wrote:
insomnia78 wrote:Postoji zapovjedni lanac. Pa tako kaplar obavjesti, narednika, ovaj porucnika, porucnik raportira kapetanu...
Ta nema vise desetara
BHCluster

#348 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by BHCluster »

insomnia78 wrote:Jbg carsija uglavnom vikala ovo nije moj rat
I iz podruma nisu izasli do 1999.
swanfilter

#349 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by swanfilter »

PM72 wrote:
Ciju? Samo francusku poznaje ...
insomnia78

#350 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by insomnia78 »

swanfilter wrote:
triconja wrote:Komandna odgovornost, kako moze nadredjeni da nadgleda one ispod njega citavo vrijeme? Ovo je vise provokacija kao sto je na svakoj stranici i receno.

Pitaj Gotovinu, jer je bas zbog komandne odg. zavrsio u Hagu ...
Nema sta pitati Gotovinu i Delic je osudjen za isto
Post Reply