Mislim da ne govore pravi knjizevni jezik, nego ono narodski kako se pricalo e na to mislim. Gdje su obrazovani ljudi (gradska raja koja prica knjizevno, eee), e to me interesujedragma wrote:Što "seljadija", jel' na nekom vidiš opanke? Ili su "seljadija" što nemaju čaršijski naglasak?triconja wrote: Bog te jadan ja seljadije u vojski, dobro je pa je ista i ostalo u federaciji![]()
![]()
Edit: Da se zna da nemam nista protiv nekog mjesta, nego mislim uopceno, koji god snimak da gledam sve seljadija.
Ne kontam, de pojasni ako ti nije šta zahmetli, bio bih ti zahvalan.
Uhapšen Atif Dudaković
- triconja
#326 Re: Uhapšen Atif Dudaković
- SmokingMan
#327 Re: Uhapšen Atif Dudaković
Na osnovu "ja smatram"...Connaisseur Karlin wrote:SmokingMan wrote:Sutra jedva čeka da na poslu vidim naslovne strane pojedinih srpskih huškačkih medija...
a zasto je uhapsen Atif ? nisam nikad cula da je napravio ili sudjelovao u nekom zlocinu tokom rata!?
- triconja
#328 Re: Uhapšen Atif Dudaković
Ja se seljackih korijena ne stidimConnaisseur Karlin wrote:ti si ovakom izjavom jedni seljadija na temitriconja wrote:Bog te jadan ja seljadije u vojski, dobro je pa je ista i ostalo u federacijinKrkan wrote:![]()
![]()
Edit: Da se zna da nemam nista protiv nekog mjesta, nego mislim uopceno, koji god snimak da gledam sve seljadija.![]()
pises ziasta gluposti
-
Juliuscezar
#329 Re: Uhapšen Atif Dudaković
Seljak kao karakterna osobina, nesto kao picka covjek, ne kao seljak stanovnik sela
- dragma
- Vozim: Pješe
#330 Re: Uhapšen Atif Dudaković
Ma jbg, ruku na srce ni mi u gradovima ne govorimo čistim književnim jezikom. Obadvoje, dole, zijan, raja, itd....sve su to riječi koje koristimo a nisu ispravne.triconja wrote:Mislim da ne govore pravi knjizevni jezik, nego ono narodski kako se pricalo e na to mislim. Gdje su obrazovani ljudi (gradska raja koja prica knjizevno, eee), e to me interesujedragma wrote:Što "seljadija", jel' na nekom vidiš opanke? Ili su "seljadija" što nemaju čaršijski naglasak?triconja wrote: Bog te jadan ja seljadije u vojski, dobro je pa je ista i ostalo u federaciji![]()
![]()
Edit: Da se zna da nemam nista protiv nekog mjesta, nego mislim uopceno, koji god snimak da gledam sve seljadija.
Ne kontam, de pojasni ako ti nije šta zahmetli, bio bih ti zahvalan.
Mani se toga, vidiš da smo te svi pogrešno razumjeli šta si htio da kažeš
- triconja
#331 Re: Uhapšen Atif Dudaković
Glavna inspiracija za post mi je bila vjesalica koja za sve zivo okrivljuje seljadijudragma wrote:Ma jbg, ruku na srce ni mi u gradovima ne govorima čistm književnim jezikom. Obadvoje, dole, zijan, raja, itd....sve su to riječi koje koristimo a nisu ispravne.triconja wrote: Mislim da ne govore pravi knjizevni jezik, nego ono narodski kako se pricalo e na to mislim. Gdje su obrazovani ljudi (gradska raja koja prica knjizevno, eee), e to me interesuje
Mani se toga, vidiš da smo te svi pogrešno razumjeli šta si htio da kažeš
Ja seljak koristim za nekog ko je sa sela, sto u biti i znaci to.
- dragma
- Vozim: Pješe
#332 Re: Uhapšen Atif Dudaković
Razumijemo se 
- Connaisseur Karlin
#333 Re: Uhapšen Atif Dudaković
bezeveze maltreitraju covjekaSmokingMan wrote:Na osnovu "ja smatram"...Connaisseur Karlin wrote:SmokingMan wrote:Sutra jedva čeka da na poslu vidim naslovne strane pojedinih srpskih huškačkih medija...
a zasto je uhapsen Atif ? nisam nikad cula da je napravio ili sudjelovao u nekom zlocinu tokom rata!?
-
PM72
#334 Re: Uhapšen Atif Dudaković
svaka čast momci...zadnje dvije stranice svojski se trudite da userete temu
- Connaisseur Karlin
#335 Re: Uhapšen Atif Dudaković
to me ne interesira, ali tvoja izjava je i dalje besmislenatriconja wrote:Ja se seljackih korijena ne stidimConnaisseur Karlin wrote:ti si ovakom izjavom jedni seljadija na temitriconja wrote:
Bog te jadan ja seljadije u vojski, dobro je pa je ista i ostalo u federaciji![]()
![]()
Edit: Da se zna da nemam nista protiv nekog mjesta, nego mislim uopceno, koji god snimak da gledam sve seljadija.![]()
pises ziasta gluposti
-
swanfilter
#336 Re: Uhapšen Atif Dudaković
Mogu se nakaciti samo na komandnu odgovornost, a i to je labavo. Sve ostalo je plod obicne mrznje i pokusaj jednjacenja onog sto se desavalo tokom agresije. Mogu ga glabati kao i u slucajevima Jurisica, Divjaka, Orica, Ganica, a abd i Vikica i Dudaka ...Connaisseur Karlin wrote:SmokingMan wrote:Sutra jedva čeka da na poslu vidim naslovne strane pojedinih srpskih huškačkih medija...
- cyprus
#337 Re: Uhapšen Atif Dudaković
Vezano za to, najveći i najpoznatiji ratnici i vojskovođe uvijek i svugdje su bili ljudi sa sela i iz malih mjesta... U preko 90% slučajeva... Eto guglajte ove poznate generale, pukovnike, komandante i slično, u bilo kojoj od vojski, kako na Balkanu, tako i u svijetu... Zaista ćete rijetko kojeg Sarajliju, Zagrepčana, Beograđana, Njujorčana, Londonera, Parižana i slično naći...
Ništa ovim ne želim loše reći o bilo kome, samo eto iznosim zapažanje

Ništa ovim ne želim loše reći o bilo kome, samo eto iznosim zapažanje
- triconja
#338 Re: Uhapšen Atif Dudaković
Komandna odgovornost, kako moze nadredjeni da nadgleda one ispod njega citavo vrijeme? Ovo je vise provokacija kao sto je na svakoj stranici i receno.swanfilter wrote:Mogu se nakaciti samo na komandnu odgovornost, a i to je labavo. Sve ostalo je plod obicne mrznje i pokusaj jednjacenja onog sto se desavalo tokom agresije. Mogu ga glabati kao i u slucajevima Jurisica, Divjaka, Orica, Ganica, a abd i Vikica i Dudaka ...Connaisseur Karlin wrote:SmokingMan wrote:Sutra jedva čeka da na poslu vidim naslovne strane pojedinih srpskih huškačkih medija...
Al sad hipoteticki, kako da general nadgleda sta svaki pojedinacni vojnik radi u svaki tren rata?
- Connaisseur Karlin
#339 Re: Uhapšen Atif Dudaković
hvalaswanfilter wrote:Mogu se nakaciti samo na komandnu odgovornost, a i to je labavo. Sve ostalo je plod obicne mrznje i pokusaj jednjacenja onog sto se desavalo tokom agresije. Mogu ga glabati kao i u slucajevima Jurisica, Divjaka, Orica, Ganica, a abd i Vikica i Dudaka ...Connaisseur Karlin wrote:SmokingMan wrote:Sutra jedva čeka da na poslu vidim naslovne strane pojedinih srpskih huškačkih medija...
-
PM72
#340 Re: Uhapšen Atif Dudaković
ratove niti počinju niti završavaju generali.a djeca iz gradova nisu voljela uniforme dok je za seosku djecu čak i šumar bio veličina...cyprus wrote:Vezano za to, najveći i najpoznatiji ratnici i vojskovođe uvijek i svugdje su bili ljudi sa sela i iz malih mjesta... U preko 90% slučajeva... Eto guglajte ove poznate generale, pukovnike, komandante i slično, u bilo kojoj od vojski, kako na Balkanu, tako i u svijetu... Zaista ćete rijetko kojeg Sarajliju, Zagrepčana, Beograđana, Njujorčana, Londonera, Parižana i slično naći...
Ništa ovim ne želim loše reći o bilo kome, samo eto iznosim zapažanje![]()
- insomnia78
#341 Re: Uhapšen Atif Dudaković
Postoji zapovjedni lanac. Pa tako kaplar obavjesti, narednika, ovaj porucnika, porucnik raportira kapetanu...
- Connaisseur Karlin
#342 Re: Uhapšen Atif Dudaković
a sad googlaj iz perida zadnjih 30 godina povijesti, potpuno drugacije,jer danas je populacija mnogobrojnija u gradovimacyprus wrote:Vezano za to, najveći i najpoznatiji ratnici i vojskovođe uvijek i svugdje su bili ljudi sa sela i iz malih mjesta... U preko 90% slučajeva... Eto guglajte ove poznate generale, pukovnike, komandante i slično, u bilo kojoj od vojski, kako na Balkanu, tako i u svijetu... Zaista ćete rijetko kojeg Sarajliju, Zagrepčana, Beograđana, Njujorčana, Londonera, Parižana i slično naći...
Ništa ovim ne želim loše reći o bilo kome, samo eto iznosim zapažanje![]()
masa naucnika i akamedksih licnosti je kroz povijest najvise bila iz van-gradskih zona, jer zivot na selima je bio znatno aktivan do kraja durgog svijetskog rata
-
PM72
#343 Re: Uhapšen Atif Dudaković
čuj kaplar...koju si ti uniformu nosio?insomnia78 wrote:Postoji zapovjedni lanac. Pa tako kaplar obavjesti, narednika, ovaj porucnika, porucnik raportira kapetanu...
- SmokingMan
#344 Re: Uhapšen Atif Dudaković
Connaisseur Karlin wrote:
Jedan bizaran primjer;otac moga prijatelja,kojeg sam i bio kum,je ni kriv ni dužan završio na njihovoj listi "ratnih zločinaca",iako je jedva lik sa svojom porodicom 95.te izvukao živu glavu iz Han pjeska....Vjeruješ mi da smo slučajno googlajući 2004.god naišli na taj famozni spisak osumnjičenih osoba za ratne zločine kreiran od strane tužilaštva RS.a.Stari mu se sjebao kada smo ga pozavali da pročita svoje ime....To nikda neću zaboraviti...
- Connaisseur Karlin
#345 Re: Uhapšen Atif Dudaković
ohSmokingMan wrote:Jedan bizaran primjer;otac moga prijatelja,kojeg sam i bio kum,je ni kriv ni dužan završio na njihovoj listi "ratnih zločinaca",iako je jedva lik sa svojom porodicom 95.te izvukao živu glavu iz Han pjeska....Vjeruješ mi da smo slučajno googlajući 2004.god naišli na taj famozni spisak osumnjičenih osoba za ratne zločine kreiran od strane tužilaštva RS.a.Stari mu se sjebao kada smo ga pozavali da pročita svoje ime....To nikda neću zaboraviti...Connaisseur Karlin wrote:
-
swanfilter
#346 Re: Uhapšen Atif Dudaković
Pitaj Gotovinu, jer je bas zbog komandne odg. zavrsio u Hagu ...triconja wrote:Komandna odgovornost, kako moze nadredjeni da nadgleda one ispod njega citavo vrijeme? Ovo je vise provokacija kao sto je na svakoj stranici i receno.
Al sad hipoteticki, kako da general nadgleda sta svaki pojedinacni vojnik radi u svaki tren rata?
- insomnia78
#347 Re: Uhapšen Atif Dudaković
Ta nema vise desetaraPM72 wrote:čuj kaplar...koju si ti uniformu nosio?insomnia78 wrote:Postoji zapovjedni lanac. Pa tako kaplar obavjesti, narednika, ovaj porucnika, porucnik raportira kapetanu...
- BHCluster
#348 Re: Uhapšen Atif Dudaković
I iz podruma nisu izasli do 1999.insomnia78 wrote:Jbg carsija uglavnom vikala ovo nije moj rat
-
swanfilter
#349 Re: Uhapšen Atif Dudaković
Ciju? Samo francusku poznaje ...PM72 wrote:čuj kaplar...koju si ti uniformu nosio?insomnia78 wrote:Postoji zapovjedni lanac. Pa tako kaplar obavjesti, narednika, ovaj porucnika, porucnik raportira kapetanu...
- insomnia78
#350 Re: Uhapšen Atif Dudaković
Nema sta pitati Gotovinu i Delic je osudjen za istoswanfilter wrote:Pitaj Gotovinu, jer je bas zbog komandne odg. zavrsio u Hagu ...triconja wrote:Komandna odgovornost, kako moze nadredjeni da nadgleda one ispod njega citavo vrijeme? Ovo je vise provokacija kao sto je na svakoj stranici i receno.