Gost Kluba skakača na današnjim Skokovima sa Starog mosta u Mostaru bio je kandidat za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić.
Letove hrabrih skakača pratio je u društvu predsjednika Kluba skakača Mostari Semira Drljevića – Lovca i čelnika DF-a u Hercegovini profesora Ahmeda Džubura, Branimira Jukića i Mahmuta Trčala.
Pristao je rado stati pred novinare i tom prilikom, ali je prethodno zamolio – “bez politike“...
- Odlično se osjećam u lijepo ambijentu pod Starim mostom. Pustite politiku, ovo je nešto sasvim drugo... Kad god sam u prilici dolazim u Mostar. Još da se završe ovi radovi ovdje, da narodu bude ljepše, eto i nas češće u Mostar, rekao nam je.
Na pitanje o podršci koju je dobio od Mostaraca, tačnije od PMP-a, rekao je da mu ona imponuje jer dolazi od ljudi koji su u najtežem vremenu za ovu zemlju dijelili s njim i dobro i zlo.
- Nadam se da naša djeca neće dočekati ono kroz što smo mi prošli. To su ljudi koji su se borili za život, porodicu, državu, a kazali su da sam ja taj. To je za mene pohvala, ali i velika obaveza. Znamo kako sve funkcioniše među nama. To je princip: “Sve je uredu, samo nemoj izdat“.
Semir Drljević – Lovac je napomenuo da ovo nije prvi put da Komšić gostuje na Skokovima. Prvi put gost je bio još 2008. godine.
- Tad smo zajedno gledali Skokove sa Čardaka. Dogodine će ako Bog da Željko Komšić biti generalni pokrovitelj Skokova, kazao je.
Zadovoljan je još jednom uspješnom manifestacijom.
- Važno je da je sve proteklo u najboljem redu... Da nije bilo povreda. Imamo stalno problem s plažom, s rupama iz kojih se ne može geldati, ali je to teško promijeniti, dodao je Lovac.