Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Locked
Point.

#326 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by Point. »

U kojem filmu moras biti da Fudi, od svih forumasa, aludiras da je potencionalni terorista.
General War

#327 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by General War »

Point. wrote:U kojem filmu moras biti da Fudi, od svih forumasa, aludiras da je potencionalni terorista.
U istom onom kojima prisiva sa jaranima razne epitete drugim forumasima.
Ja placa tito dragi :lol:
decembar2017

#328 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by decembar2017 »

General War wrote:Pa stidi se, sta cu ti ja.
Da ja gulsam o narodu " izmisljenom 93", bosnjackom jeziku, Aliji i ID kao uzroku rata, relativiziram i opravdavam srpsku agresiju "dovodenjem pred svrsen cin" demokratskim Referendumom i da cijelom narodu pripisujem spremnost na samoubilacke napade i sve to po maskom " bosanac " ja bi se i stidio ali vidim da je stid kod vucicevih "bosanaca " pojam koji za razliku od mitomanije ne poznaju :D
BHCluster

#329 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by BHCluster »

Point. wrote:U kojem filmu moras biti da Fudi, od svih forumasa, aludiras da je potencionalni terorista.
Zar si stvarno ocekivao nesto drugacije od tog lika?
Point.

#330 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by Point. »

General War wrote:
Ti si jedna jako zbunjena osoba. U neku ruku mi te i žao. Žudiš da budeš Bosanac, al jebe te taj skriveni, velikosrpski gen, koji sve više i više dolazi do izražaja.
General War

#331 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by General War »

Point. wrote:
General War wrote:
Ti si jedna jako zbunjena osoba. U neku ruku mi te i žao. Žudiš da budeš Bosanac, al jebe te taj skriveni, velikosrpski gen, koji sve više i više dolazi do izražaja.
A ti si jedna licemjerna osoba, i nije mi te zao...ja sam ono sto jesam sebi a ne tebi i pajdama, a ti sto voljis siljit racku sa ovim tvojim Gandijem na svakome ko vam se ne uklapa u matricu, nije moj problem...budi normalan i sve ok...inace suplji ste ko djevdjir da se ikom rugate i prozivate ti i forumska bratija.
Alfons Kauders

#332 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by Alfons Kauders »

Jeko Gandi?
General War

#333 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by General War »

decembar2017 wrote:
General War wrote:Pa stidi se, sta cu ti ja.
Da ja gulsam o narodu " izmisljenom 93", bosnjackom jeziku, Aliji i ID kao uzroku rata, relativiziram i opravdavam srpsku agresiju "dovodenjem pred svrsen cin" demokratskim Referendumom i da cijelom narodu pripisujem spremnost na samoubilacke napade i sve to po maskom " bosanac " ja bi se i stidio ali vidim da je stid kod vucicevih "bosanaca " pojam koji za razliku od mitomanije ne poznaju :D
Dobro je ba, valja mi te jos placat kao licnog forumskog istoricara :mrgreen:
General War

#334 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by General War »

Alfons Kauders wrote:Jeko Gandi?
Ovaj sto ga je point opisao kao mucenika preko sedam gora i sedam mora...
decembar2017

#335 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by decembar2017 »

General War wrote:
decembar2017 wrote:
Dobro je ba, valja mi te jos placat kao licnog forumskog istoricara :mrgreen:
naravno da je dobro , ja sam rahat a ti vidim se stidis ko si i sta si pa ti drugi krivi kada stvari i tebe nazivaju pravim imenom :D
General War

#336 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by General War »

decembar2017 wrote:
naravno da je dobro , ja sam rahat a ti vidim se stidis ko si i sta si pa ti drugi krivi kada stvari i tebe nazivaju pravim imenom :D
Jasta si :lol:
I ja tebe i njih stavim gdje vam je mjesto i eto egal smo :mrgreen:
decembar2017

#337 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by decembar2017 »

General War wrote:
decembar2017 wrote:
Koliko vidim ovi sto su te prokuzili a i ja ne kriju ko su i sta su i otvoreno pisu o tome, i isto tako koliko vidim a nisam jedini ti imas problem sa time ko si i sta si i za sta se prodajes. Zato sam ja rahat a ti guslaj koliko hoces.
Point.

#338 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by Point. »

General War wrote: A ti si jedna licemjerna osoba, i nije mi te zao...ja sam ono sto jesam sebi a ne tebi i pajdama, a ti sto voljis siljit racku sa ovim tvojim Gandijem na svakome ko vam se ne uklapa u matricu, nije moj problem...budi normalan i sve ok...inace suplji ste ko djevdjir da se ikom rugate i prozivate ti i forumska bratija.
Kad ti 10+ forumaša, ljudi nebitno, kaže da si hinja i bezobrazan, onda bi se zapitao ko je normalan. Eto, svi nenormalni samo ti normalan. To je ta priča jelde.

Stvarno mi te žao, jer moraš izaći sam sa sobom na kraj i živjeti u mjestu sa pola miliona mrskih Bošnjaka, tj potencionalnih terorista i samoubica, na tvom tečnom srpskom jeziku.
cyprus

#339 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by cyprus »

pemanapemani wrote:Nađi post u kojem sam napisao da sam Bošnjak. Odnosno nađi post u kojem sam napisao da sam bilo šta osim Bosanac /Bosanac i Hercegovac imaš 100 eura od mene. To obuhvata i one standardne floskule - jugosloven, kozmopolit, građanin svijeta, južni slaven i sl.

Naravno, sve poštovanje mojim sugrađanima Bošnjacima koje izuzetno cijenim.
Zašto su to floskule? :-)
pemanapemani

#340 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by pemanapemani »

cyprus wrote:
pemanapemani wrote:Nađi post u kojem sam napisao da sam Bošnjak. Odnosno nađi post u kojem sam napisao da sam bilo šta osim Bosanac /Bosanac i Hercegovac imaš 100 eura od mene. To obuhvata i one standardne floskule - jugosloven, kozmopolit, građanin svijeta, južni slaven i sl.

Naravno, sve poštovanje mojim sugrađanima Bošnjacima koje izuzetno cijenim.
Zašto su to floskule? :-)
Floskule u smislu kada neko kaže da je Bosanac, pojedinci mu obavezno zalijepe navedene identitetske etikete. Posebno je to izraženo sa jugoslavenstvom, jer je određen broj ljudi prihvatio velikosrpsku nebulozu da je BiH Jugoslavija u malom koju su slučajno sklepala bespuća povjesne zbiljnosti, ali koja opet nema nikakvo uporište u povijesti. :-)

Poštujem konstitutivne narode, poštujem ostale, poštujem i tebe kao Jugoslavena, poštujem i ljude koji se izjasne kao džedaji, pastafarijanci, jetiji, Mostarci...
Onda malo naivno i glupo očekujem da neko drugi poštuje i mene. Da mi ne inputira da ne postojim ili da sam Jugoslaven ili ubačeni element...

Da smo načisto, imao si i ti momenata u kojim si pametovao Bosancima da su u stvari Bošnjaci i da zauzimaju poziciju stvarnim Ostalim.
Kada je prošao popis stanovništva valjda je svima laknulo zbog malog broja Bosanaca, pa su neki malo i popustili.
General War

#341 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by General War »

Point. wrote:
General War wrote: A ti si jedna licemjerna osoba, i nije mi te zao...ja sam ono sto jesam sebi a ne tebi i pajdama, a ti sto voljis siljit racku sa ovim tvojim Gandijem na svakome ko vam se ne uklapa u matricu, nije moj problem...budi normalan i sve ok...inace suplji ste ko djevdjir da se ikom rugate i prozivate ti i forumska bratija.
Kad ti 10+ forumaša, ljudi nebitno, kaže da si hinja i bezobrazan, onda bi se zapitao ko je normalan. Eto, svi nenormalni samo ti normalan. To je ta priča jelde.

Stvarno mi te žao, jer moraš izaći sam sa sobom na kraj i živjeti u mjestu sa pola miliona mrskih Bošnjaka, tj potencionalnih terorista i samoubica, na tvom tečnom srpskom jeziku.
Jos kmeka... :-)
Kaze se, nije vazno STA prica, vec Ko prica...tih desetak je upravo ta bratija koja mi je najdraza da prcam, a ja se druzim sa finom rajom, i zaboli me kita ( da se izrazim gandijevim zargonom) sta vi neizivljeni forumski pacenici mislite...meni je vec dan uspio sto se tice foruma kad vidim sta tih deset pisu zajedno sa tobom :thumbup:
Hajvan

#342 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by Hajvan »

djeneral (s)War(ko)

:lol:
Bayone

#343 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by Bayone »

Tema je konceptualno pogrešna, rješenje hrvatskog pitanja u BiH ne može ponuditi ljevica, koja je propustila sve šanse i vozove za to, već desnica i to na jednostavan i praktičan način. Osnovati stranku sa hrvatskim predznakom u Sarajevu koja bi zastupala interese potomaka ss Handžar divizije, Ustaša, Domobrana te Hos-a iz posljednjeg rata. Nepravedno je da jedino ta populacija, koja je dosta brojna, nema svoju političku opciju koja bi se borila za svoju istinu o dobrim stranama njihovih slavnih predaka koji su satanizovani u prošlom sistemu. Postoji Sda, ali to nije to, ne čine dovoljno i tu ima dosta protivnika te ideje koji su većinom zamaskirani komunisti i saradnici udbe.Programski bi se zalagali za Hrvatsku i preko drine, obilježavanju godišnjica i mjesta stradanja pripadnika navedenih jedinica i slavnih bitaka te zalaganjem da se što više škola, trgova, ulica nazove po istaknutim pojedincima iz tog vremena.
Na čelu stranke bi mogao biti Abdulah Skaka ili sin ili neki drugi potomak Mustafe Busuladžića ili neko treće ime sa tradicijom.Što se tiče izbora, po sadašnjem izbornom zakonu u 7 Kantona u FBiH bi veoma lako sa 50 000 glasova mogli izabrati više od trećine hrvatskih delegata u Dom naroda Parlamenta FBiH, čime bi spriječili Hdz i njihove priljepke da blokiraju procese i poslali bi ih u opoziciju. Vladu bi sastavili zajedno sa bošnjačkim desnim strankama okupljenima oko Sda gdje bi preuzeli sva mjesta koja sada drži Hdz uključujući i preduzeća poput Eroneta,Hp Elektroprivreda,Pošte i mnoga druga.
Hrvatska, s obzirom na program ne bi mogla da se poziva na ugrozbu i majotizaciju Hrvata u BiH kao što to čini sa lijevim opcijama.Eventualno, u stranku bi se mogao uključiti čak i koji Hrvat katoličke vjeroispovjesti, ali to nije nužno niti preko potrebno.
General War

#344 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by General War »

decembar2017 wrote:
General War wrote:
decembar2017 wrote:
Koliko vidim ovi sto su te prokuzili a i ja ne kriju ko su i sta su i otvoreno pisu o tome, i isto tako koliko vidim a nisam jedini ti imas problem sa time ko si i sta si i za sta se prodajes. Zato sam ja rahat a ti guslaj koliko hoces.
Moji problemi nisu ni deseti dio od tvojih kako vidim , djaba gubis vrijeme zajedno sa forumskom vjerskom policijom trazeci nevjernike po temama, mene samo nasmijavas. :D
General War

#345 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by General War »

Hajvan wrote:djeneral (s)War(ko)

:lol:
Hajvan...i dosta :lol:
General War

#346 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by General War »

Bayone wrote:Tema je konceptualno pogrešna, rješenje hrvatskog pitanja u BiH ne može ponuditi ljevica, koja je propustila sve šanse i vozove za to, već desnica i to na jednostavan i praktičan način. Osnovati stranku sa hrvatskim predznakom u Sarajevu koja bi zastupala interese potomaka ss Handžar divizije, Ustaša, Domobrana te Hos-a iz posljednjeg rata. Nepravedno je da jedino ta populacija, koja je dosta brojna, nema svoju političku opciju koja bi se borila za svoju istinu o dobrim stranama njihovih slavnih predaka koji su satanizovani u prošlom sistemu. Postoji Sda, ali to nije to, ne čine dovoljno i tu ima dosta protivnika te ideje koji su većinom zamaskirani komunisti i saradnici udbe.Programski bi se zalagali za Hrvatsku i preko drine, obilježavanju godišnjica i mjesta stradanja pripadnika navedenih jedinica i slavnih bitaka te zalaganjem da se što više škola, trgova, ulica nazove po istaknutim pojedincima iz tog vremena.
Na čelu stranke bi mogao biti Abdulah Skaka ili sin ili neki drugi potomak Mustafe Busuladžića ili neko treće ime sa tradicijom.Što se tiče izbora, po sadašnjem izbornom zakonu u 7 Kantona u FBiH bi veoma lako sa 50 000 glasova mogli izabrati više od trećine hrvatskih delegata u Dom naroda Parlamenta FBiH, čime bi spriječili Hdz i njihove priljepke da blokiraju procese i poslali bi ih u opoziciju. Vladu bi sastavili zajedno sa bošnjačkim desnim strankama okupljenima oko Sda gdje bi preuzeli sva mjesta koja sada drži Hdz uključujući i preduzeća poput Eroneta,Hp Elektroprivreda,Pošte i mnoga druga.
Hrvatska, s obzirom na program ne bi mogla da se poziva na ugrozbu i majotizaciju Hrvata u BiH kao što to čini sa lijevim opcijama.Eventualno, u stranku bi se mogao uključiti čak i koji Hrvat katoličke vjeroispovjesti, ali to nije nužno niti preko potrebno.
Cuj jednostavan i praktican nacin
:jbt: :lol:
Mirza007

#347 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by Mirza007 »

Bayone wrote:Tema je konceptualno pogrešna, rješenje hrvatskog pitanja u BiH ne može ponuditi ljevica, koja je propustila sve šanse i vozove za to, već desnica i to na jednostavan i praktičan način. Osnovati stranku sa hrvatskim predznakom u Sarajevu koja bi zastupala interese potomaka ss Handžar divizije, Ustaša, Domobrana te Hos-a iz posljednjeg rata. Nepravedno je da jedino ta populacija, koja je dosta brojna, nema svoju političku opciju koja bi se borila za svoju istinu o dobrim stranama njihovih slavnih predaka koji su satanizovani u prošlom sistemu. Postoji Sda, ali to nije to, ne čine dovoljno i tu ima dosta protivnika te ideje koji su većinom zamaskirani komunisti i saradnici udbe.Programski bi se zalagali za Hrvatsku i preko drine, obilježavanju godišnjica i mjesta stradanja pripadnika navedenih jedinica i slavnih bitaka te zalaganjem da se što više škola, trgova, ulica nazove po istaknutim pojedincima iz tog vremena.
Nema potrebe osnivati novu stranku, pogotovo ne takve provenijencije. Treba ljevica kandidirati Slavu Kukica, Slavena Kovacevica, Damira Marjanovica, Zorana Mikulica + Skopljakovic i jos dva tri kandidata i eto ti trecine u hrvatskom klubu Doma naroda FBiH. Pa da vidimo kako ce HDZ blokirati.
cyprus

#348 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by cyprus »

pemanapemani wrote:Floskule u smislu kada neko kaže da je Bosanac, pojedinci mu obavezno zalijepe navedene identitetske etikete. Posebno je to izraženo sa jugoslavenstvom, jer je određen broj ljudi prihvatio velikosrpsku nebulozu da je BiH Jugoslavija u malom koju su slučajno sklepala bespuća povjesne zbiljnosti, ali koja opet nema nikakvo uporište u povijesti. :-)

Poštujem konstitutivne narode, poštujem ostale, poštujem i tebe kao Jugoslavena, poštujem i ljude koji se izjasne kao džedaji, pastafarijanci, jetiji, Mostarci...
Onda malo naivno i glupo očekujem da neko drugi poštuje i mene. Da mi ne inputira da ne postojim ili da sam Jugoslaven ili ubačeni element...

Da smo načisto, imao si i ti momenata u kojim si pametovao Bosancima da su u stvari Bošnjaci i da zauzimaju poziciju stvarnim Ostalim.
Kada je prošao popis stanovništva valjda je svima laknulo zbog malog broja Bosanaca, pa su neki malo i popustili.
Prva stvar, mene nerviraju te priče o povjesnim/historijskim utemeljenima, pogotovo kad neko lupi floskulu "vještačka tvorevina"... Sve države su vještačke tvorevine, i sve su nastale određenim slijedom historijskih dešavanja i uslijed različitih interesa... Tako i Bosna i Hercegovina, i Jugoslavija i sve druge... Jugoslavija se nije raspala zato što nije imala historijsko utemeljenje, nego zato što se više nisu mogli izmiriti interesi njenih sastavnih dijelova...

Što se tiče Bosanaca - da, više puta sam rekao da bi možda svrsishodnije bilo da oni koji ne dolaze iz mješanih brakova - da se izjašnjavaju kao Bošnjaci, Srbi i Hrvati, možda ponajviše i zbog toga što ih okolina i posmatra kao takve, kao i zbog činjenice da Bosanci baš i nisu izgradili svoje etničke elemente koji bi ih razlikovali od drugih etničkih grupa, prvenstveno Bošnjaka... Zaista nisam siguran da li postižu išta time što se izjašnjavaju drugačije... Međutim, još više puta sam rekao da se svačija odluka u tom kontekstu mora poštovati, ne smije osporavati i pogotovo da niko ne smije biti žrtva bilo kakve hajke zbog toga kako se izjašnjava, što je npr. bio slučaj u predpopisnoj kampanji :-)
decembar2017

#349 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by decembar2017 »

General War wrote:
decembar2017 wrote:
General War wrote:
Moji problemi nisu ni deseti dio od tvojih kako vidim , djaba gubis vrijeme zajedno sa forumskom vjerskom policijom trazeci nevjernike po temama, mene samo nasmijavas. :D
sta me briga da li se molis vucicu ili dodiku vec je ofirno da guslas pod maskom "bosanca" ali sta ces, dobro je da svi nismo isti, treba neko i obraz imati pa stati iza onoga STO pise jer to je na forumu ono sto se gleda a ne KO.

Jer na forumu mozes da tvrdis da si bilo KO , zato postoje nickovi i zato je svima zagarantovana anonimnost i zato se ne trazi registracija sa licnom kartom i navedenom adresom , zato je vazno STA se pise ali vidim da nisi sposoban ni to da shvatis. Jer da jesi sposoban ne bi se stidio KO si vec onoga STO pises , a ti radis upravo obratno.
Last edited by decembar2017 on 10/04/2018 14:45, edited 1 time in total.
decembar2017

#350 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by decembar2017 »

cyprus wrote:
pemanapemani wrote:Floskule u smislu kada neko kaže da je Bosanac, pojedinci mu obavezno zalijepe navedene identitetske etikete. Posebno je to izraženo sa jugoslavenstvom, jer je određen broj ljudi prihvatio velikosrpsku nebulozu da je BiH Jugoslavija u malom koju su slučajno sklepala bespuća povjesne zbiljnosti, ali koja opet nema nikakvo uporište u povijesti. :-)

Prva stvar, mene nerviraju te priče o povjesnim/historijskim utemeljenima, pogotovo kad neko lupi floskulu "vještačka tvorevina"... Sve države su vještačke tvorevine, i sve su nastale određenim slijedom historijskih dešavanja i uslijed različitih interesa... Tako i Bosna i Hercegovina, i Jugoslavija i sve druge... Jugoslavija se nije raspala zato što nije imala historijsko utemeljenje, nego zato što se više nisu mogli izmiriti interesi njenih sastavnih dijelova...

Što se tiče Bosanaca - da, više puta sam rekao da bi možda svrsishodnije bilo da oni koji ne dolaze iz mješanih brakova - da se izjašnjavaju kao Bošnjaci, Srbi i Hrvati, možda ponajviše i zbog toga što ih okolina i posmatra kao takve, kao i zbog činjenice da Bosanci baš i nisu izgradili svoje etničke elemente koji bi ih razlikovali od drugih etničkih grupa, prvenstveno Bošnjaka... Zaista nisam siguran da li postižu išta time što se izjašnjavaju drugačije... Međutim, još više puta sam rekao da se svačija odluka u tom kontekstu mora poštovati, ne smije osporavati i pogotovo da niko ne smije biti žrtva bilo kakve hajke zbog toga kako se izjašnjava, što je npr. bio slučaj u predpopisnoj kampanji :-)
Ni na forumu a ni u pravom zivotu nisu problemi Bosanci vec su problem salonci koji pod maskom " bosanca " prodaju tipicnu salonsku mitomaniju.
Locked