Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Podforum za motocikliste...
Post Reply
DzordzHodzic

#326 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by DzordzHodzic »

TheGodfather001 wrote:

Hvala na iskrenom komentaru. I ja sam psotavio pitanje nasumično. Uglavnom, volio bih sada kupiti motor (poslije 8 godina bez istog), ali ništa jako, ništa "sjajno", najviše za gradsku vožnju, možda poneka tura sa prijateljima do Jadrana. Ovaj sam Monster vidio u Tuzli - Libra sport, milsim da su oni servis i prodaja za Ducati, Guzzi i dr. Naked mi leži, nešto poput Fazera FZ1. Nisam tip za Chopper-e. Enduro su mi manje-više skupi i za makadam bih prije išao na neki ATV.
Budžet je do 11-13.000KM. Vidim da ima finih Bandit-a, Yamaha XJ6... Uglavnom, hvala na korisnom savjetu.
A Yamaha MT07? Cini se kao motor po tvojim kriterijima.
klixoris

#327 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by klixoris »

DzordzHodzic wrote:
TheGodfather001 wrote: Hvala na iskrenom komentaru. I ja sam psotavio pitanje nasumično. Uglavnom, volio bih sada kupiti motor (poslije 8 godina bez istog), ali ništa jako, ništa "sjajno", najviše za gradsku vožnju, možda poneka tura sa prijateljima do Jadrana. Ovaj sam Monster vidio u Tuzli - Libra sport, milsim da su oni servis i prodaja za Ducati, Guzzi i dr. Naked mi leži, nešto poput Fazera FZ1. Nisam tip za Chopper-e. Enduro su mi manje-više skupi i za makadam bih prije išao na neki ATV.
Budžet je do 11-13.000KM. Vidim da ima finih Bandit-a, Yamaha XJ6... Uglavnom, hvala na korisnom savjetu.
A Yamaha MT07? Cini se kao motor po tvojim kriterijima.
I to je fin motor ! Pokazao se i jako pouzdan ! :thumbup:
Po meni je mana sto je ko biciklo, jako mali i skucen. Vise je motor za pocetnike, vozanje po gradu i krace rute na otvorenom, nije mi za sta ozbiljnije... Za to ti treba MT09 (moze i Tracer) ili MT10 ako hoces da divljas :mrgreen:

Ako ce novog, Kawasaki Z900 je fina opcija. Gledam na http://www.dks.si (imaju cjenici i za BiH), proslogodisnji model se moze hajrovati za 16.500 KM Puno motora se dobije za te pare :thumbup:
TheGodfather001

#328 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by TheGodfather001 »

Sada sam u agoniji, jedino što znam da mi definitivno odgovara naked tip motora. Nisam znao da je Ducati tako skup za održavanje, a povrh svega nepouzdan. Mislio sam da je to dosta pristupačnije, doduše mene je Nexus slušao super, ništa osim redovnih servisa, a mog prijatelja super sluša FZ1 kojeg imam priliku često provozati i baš mi godi taj neki stil držanja, iako sam 190cm, nije mi položaj sjedenja ukočen i težište mi nije na zglobovima.
@DzordzHodzic i @klixoris i @ramzes -kakav je sa pouzdanošću ovaj MT-07? Kakav je ovaj sarajevski servis? Ovaj motor mi se uklapa u budžet, a ima prostora i za servis, gume...
klixoris

#329 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by klixoris »

TheGodfather001 wrote:Sada sam u agoniji, jedino što znam da mi definitivno odgovara naked tip motora. Nisam znao da je Ducati tako skup za održavanje, a povrh svega nepouzdan. Mislio sam da je to dosta pristupačnije, doduše mene je Nexus slušao super, ništa osim redovnih servisa, a mog prijatelja super sluša FZ1 kojeg imam priliku često provozati i baš mi godi taj neki stil držanja, iako sam 190cm, nije mi položaj sjedenja ukočen i težište mi nije na zglobovima.
@DzordzHodzic i @klixoris i @ramzes -kakav je sa pouzdanošću ovaj MT-07? Kakav je ovaj sarajevski servis? Ovaj motor mi se uklapa u budžet, a ima prostora i za servis, gume...
Pa nije sad da je Ducati nepouzdan ko Yugo :), ali ima svojih gremlina. Ako se pojave, nemas ovdje normalnog servisa koji bi ih rjesavao...

Za MT07 sam cuo samo rijeci hvale, da je jako pouzdan i jednostavan za odrzavanje ! U Evropi je najprodavaniji Yamahin model. Motorrad (casopis) ga je provukao kroz maraton test i svrstao na 1. mjesto na listi svih motora koje su maratonski testirali. I to znaci nesto. Ali ja mislim da je MT07 previse mali i slab za tebe, to je vise pocetnicki motor... Nesto u klasi npr Kawasaki ER6 serije. Mislim da bi MT09 bio prikladniji za tebe i ono sto trazis od motora - ide slicno kao FZ1, dobar zvuk, takodjer pouzdan, sjedi se jako uspravno i bez tereta na rukama/ledjima. ;)
Za lokalni Yamaha servis ti ne mogu pomoci. Ja motor sam sebi odrzavam, ne vjerujem nasim majstorima...
TheGodfather001

#330 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

klixoris wrote:
TheGodfather001 wrote:Sada sam u agoniji, jedino što znam da mi definitivno odgovara naked tip motora. Nisam znao da je Ducati tako skup za održavanje, a povrh svega nepouzdan. Mislio sam da je to dosta pristupačnije, doduše mene je Nexus slušao super, ništa osim redovnih servisa, a mog prijatelja super sluša FZ1 kojeg imam priliku često provozati i baš mi godi taj neki stil držanja, iako sam 190cm, nije mi položaj sjedenja ukočen i težište mi nije na zglobovima.
Pa nije sad da je Ducati nepouzdan ko Yugo :), ali ima svojih gremlina. Ako se pojave, nemas ovdje normalnog servisa koji bi ih rjesavao...

Za MT07 sam cuo samo rijeci hvale, da je jako pouzdan i jednostavan za odrzavanje ! U Evropi je najprodavaniji Yamahin model. Motorrad (casopis) ga je provukao kroz maraton test i svrstao na 1. mjesto na listi svih motora koje su maratonski testirali. I to znaci nesto. Ali ja mislim da je MT07 previse mali i slab za tebe, to je vise pocetnicki motor... Nesto u klasi npr Kawasaki ER6 serije. Mislim da bi MT09 bio prikladniji za tebe i ono sto trazis od motora - solidno brz, dobar zvuk, takodjer pouzdan, jako uspravno i opusteno sjedenje ;)
Za lokalni Yamaha servis ti ne mogu pomoci. Ja motor sam sebi odrzavam, ne vjerujem nasim majstorima...
Mene ovo boldirano i brine, post'o sam muhanat, da me počne zezati, zapalio bih ga namah.
A MT-09 skup, barem u BiH na OLX-u, a i ovo što se prodaje, izgleda mi da nije baš u najboljem stanju. Ne bih neki jak motor, do 120KS maksimalno i do 13000KM najviše, pod uslovom da nema ulaganja u isti. Ako ima ulaganja, onda do 11000KM plus servis, registracija, gume, pločice i sl.Slatke muke.
Bravo za održavanje :thumbup: Ipak ja bih mogao nešto osnovno održavati, a za sve ostalo sam ovisan ili o dobrom majstoru ili o dobrom servisu.
klixoris

#331 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by klixoris »

Pa ako ti je 75 konja dovoljno, onda sa MT07 sigurno neces pogrijesiti.

Vrijedi razmisliti i o Kawasaki Z800. Mada se oni polovni prodaju za pare za koje mozes kupiti novu MT07

Ja sam zagovornik novog, pogotovo motora. Nasi ljudi ne odrzavaju auta, a kamoli motore (cast izuzecima kojih mozda ima 5% u citavoj BiH moto populaciji) i uvijek kod polovnih motora bude nekih iznenadjenja...
TheGodfather001

#332 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

klixoris wrote:Pa ako ti je 75 konja dovoljno, onda sa MT07 sigurno neces pogrijesiti.

Vrijedi razmisliti i o Kawasaki Z800. Mada se oni polovni prodaju za pare za koje mozes kupiti novu MT07

Ja sam zagovornik novog, pogotovo motora. Nasi ljudi ne odrzavaju auta, a kamoli motore (cast izuzecima kojih mozda ima 5% u citavoj BiH moto populaciji) i uvijek kod polovnih motora bude nekih iznenadjenja...
Po mojoj procjeni, 75 KS će mi biti dovoljno za gradsku vožnju (90%) i kratke ture do 300-400km (10%). Pokušaću dogovoriti test vožnju za MT 07, pa javim kako prođe.

Hvala još jednom na konstruktivnim savjetima.
Ramzess Veliki

#333 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by Ramzess Veliki »

klixoris wrote:E jesi se i ti svezao sibera i vjetra na nakedima. Ispade da na nakedu ne mozes otici ni do mahalske kafane - ubit ce te vjetar :mrgreen:
Ja na nakedu pola Evrope proputovao, za 3 sezone nakucao preko 40k kilometara, sve duze ture isao sa suvozacicom i evo me jos uvijek ziv, nije me vjetar otpuhao :mrgreen:
Ne strasi ljude bezveze. Zastita od vjetra je pozeljna na duzim putovanjima, slazem se, ali nije vala ni eliminatorna. Meni je na duzim turama npr vazniji polozaj sjedenja. Dzaba ti vizir od metar ako ti lezis na zglobovima ruku, savijenih ledja i koljena podvijenih ko skakavac. ;-)
Pa kad se vuces cestom i smetas taksistima, nekad ubrzaj pa ce ti trebat siber. :lol:
Joj jednom sam na 200 (kad smo otvarali novu dionicu autoputa) pustio guvernalu i tako vozio, merak nikakvog vjetra samo tisina i brzina, ruke na koljenima a stroj fura ... I od meraka dignem ruke ... :pisnuo:
Da se nisam dobro drzao nogama jer mi se pripisalo ostao bih u zraku, onaj kovitlac van sibera, oborilo me na zadnji sic, jedva se vratih nazad. :pisnuo:

A sto je siber isto dobar, pa radi baja i kise. Uletis pred mrak u jato baja, ako nemas gdje sakrit kacigu nadrljo si.
Kisa isto. Prednja strana prilicno suha.

To za polozaj na motoru, meni vise odgovara sportskiji polozaj, malo na rukama i povijenih koljena ko skakavac.
Malo bencaj I nema problema, ja I motor vozim ko da sam u teretani. :pisnuo:

Ostalo nemam sta dodati, odlican post. :thumbup:
klixoris

#334 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by klixoris »

Ramzess Veliki wrote: Pa kad se vuces cestom i smetas taksistima, nekad ubrzaj pa ce ti trebat siber. :lol:
Joj jednom sam na 200 (kad smo otvarali novu dionicu autoputa) pustio guvernalu i tako vozio, merak nikakvog vjetra samo tisina i brzina, ruke na koljenima a stroj fura ... I od meraka dignem ruke ... :pisnuo:
Da se nisam dobro drzao nogama jer mi se pripisalo ostao bih u zraku, onaj kovitlac van sibera, oborilo me na zadnji sic, jedva se vratih nazad. :pisnuo:

A sto je siber isto dobar, pa radi baja i kise. Uletis pred mrak u jato baja, ako nemas gdje sakrit kacigu nadrljo si.
Kisa isto. Prednja strana prilicno suha.

To za polozaj na motoru, meni vise odgovara sportskiji polozaj, malo na rukama i povijenih koljena ko skakavac.
Malo bencaj I nema problema, ja I motor vozim ko da sam u teretani. :pisnuo:

Ostalo nemam sta dodati, odlican post. :thumbup:
Ma ja sam penzioner, upalim tempomat na motoru (na 40 km/h) i onda citam novine, pijem kafu, cupkam obrve dok se tako lagano vozim :mrgreen:

Siber jeste dobra zastita od raznih elemenata, ali opet kazem - nije mandatoran. Moze se motor sasvim fino voziti i putovati bez sibera. Sve zavisi koliko si razmazen i jesi li placipicka :mrgreen: ako te pogodi koja baja (izdvajam bumbare i one zlatice - boli u PM kad te pogodi :mrgreen: ), kapljica kise ili razdrma vjetar. Ja svake godine sa zenom opalim turu po 4000-5000 km i nedostatak zastite od vjetra nikad nije bio problem. Ako cemo izvlaciti nedostatke, onda mogu reci da je pegla jedino ako provodis puno sati na autoputu - umori te sibanje vjetra i turbulencije. Vozanja po magistralama nikakvi problemi.
Za polozaj sjedenja, svako ima svoj ukus, ali ja ga jos nisam upoznao ko vozi motor u sportskom polozaju i da nije kukao poslije 600-700 km u danu (koliko prelazi svako ko ozbiljnije putuje), bez obzira u kakvoj kondiciji bio :thumbup: Sve opet zavisi u kojim se rezmima motor vozi. Ako su krace voznje, sportski nastrojene, onda je bolji lezeci i sportski polozaj. Ako putujes, onda sto uspravnije i sa sto manje tereta na ledjima, rukama i koljenima :thumbup:
Ramzess Veliki

#335 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by Ramzess Veliki »

klixoris wrote: Ma ja sam penzioner, upalim tempomat na motoru (na 40 km/h) i onda citam novine, pijem kafu, cupkam obrve dok se tako lagano vozim :mrgreen:

Siber jeste dobra zastita od raznih elemenata, ali opet kazem - nije mandatoran. Moze se motor sasvim fino voziti i putovati bez sibera. Sve zavisi koliko si razmazen i jesi li placipicka :mrgreen: ako te pogodi koja baja (izdvajam bumbare i one zlatice - boli u PM kad te pogodi :mrgreen: ), kapljica kise ili razdrma vjetar. Ja svake godine sa zenom opalim turu po 4000-5000 km i nedostatak zastite od vjetra nikad nije bio problem. Ako cemo izvlaciti nedostatke, onda mogu reci da je pegla jedino ako provodis puno sati na autoputu - umori te sibanje vjetra i turbulencije. Vozanja po magistralama nikakvi problemi.
Za polozaj sjedenja, svako ima svoj ukus, ali ja ga jos nisam upoznao ko vozi motor u sportskom polozaju i da nije kukao poslije 600-700 km u danu (koliko prelazi svako ko ozbiljnije putuje), bez obzira u kakvoj kondiciji bio :thumbup: Sve opet zavisi u kojim se rezmima motor vozi. Ako su krace voznje, sportski nastrojene, onda je bolji lezeci i sportski polozaj. Ako putujes, onda sto uspravnije i sa sto manje tereta na ledjima, rukama i koljenima :thumbup:
Ja sam bez sibera vozio ko momak, i te varijante sa vertikalnim sjedenjem, naked, coper, ima to svojih drazi, ali kako sam stariji valjda zbog godina vise me vuce na te sport motore i brzine. :lol:
To zaista najvise zavisi od kondicije, eno Zene dok se nije sjebo mrcina iz Makarske dodje u Srebrenicu na R6, I onda produzi nazad. Jebiga plecat momcina. :thumbup:
Meni radi sjebanog diskusa vise odgovara taj sportski polozaj. Coper bi mi dohakao. A I bencam dok vozim. :lol: Razvije mi se rameni i prsni pojas tokom voznje. :thumbup:
Vjerujes da mi je poslije zime to najbolja terapija za ledja, spustim se niz Ivan sedlo i nazad i ledja ko nova. :thumbup:
DzordzHodzic

#336 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by DzordzHodzic »

TheGodfather001 wrote:
klixoris wrote:Pa ako ti je 75 konja dovoljno, onda sa MT07 sigurno neces pogrijesiti.

Po mojoj procjeni, 75 KS će mi biti dovoljno za gradsku vožnju (90%) i kratke ture do 300-400km (10%). Pokušaću dogovoriti test vožnju za MT 07, pa javim kako prođe.

Evo jos jedna opcija, Suzuki SV 650, jako slicno MT07, cijena takodjer ista.
Image
klixoris

#337 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by klixoris »

DzordzHodzic wrote:
TheGodfather001 wrote:

Evo jos jedna opcija, Suzuki SV 650, jako slicno MT07, cijena takodjer ista.
Image
Dobro si :thumbup: Odlican motor ! Mislim da je i bolja opcija od MT07.
Ne znam samo ko trenutno prodaje Suzuki motore u BiH ?
TheGodfather001

#338 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Tražio sam na OLX-u SV 650, ali nema ništa mlađe, sve je prije 2010.g. dok u DE ih ima polovnih za 4500-5000EUR... Lično, više mi se izgledom sviđa Yamaha MT-07.
mali Ninja

#339 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by mali Ninja »

E ovako rajčugo, jutros sam bio u cfmoto salonu, pogledao nk650 i taj me motor debelo bacio u vagu da odustanem od ktma i kupim cfmoto nk650.
Naime prvo vizuelno mi se nije dojmio, plastike izgledaju jeftino, ali sve ostalo mi se svidjelo, tacnije ovjes, visina, tezina motora je ok, velicina motora mi sasvim odgovara, sat i far su moderni i dobri, 6 brzina getriba i zadnja guma sirine 160 je pristojno. Nisam gledao potrosnju na motor od skoro 200kg i tom kubikazom pretpostavka je da ce biti oko 5-6 litara, mogao bi se uklopiti u to.

Radim dosta poredjenja sa ktmom ali najvise me lomi dostupnost servisa, djelova i opreme, za ktm to je daleko slozenije nego za cfmoto. 2 godine garancije ne znaci mnogo ali eto jedan plusic i tu...
mali Ninja

#340 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by mali Ninja »

Volio bih da mi pomognete prilikom odabira, svakako nekim objektivnim i realnim stvarima a onda i onako ljudskim, navijackim savjetima :)
Ramzess Veliki

#341 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by Ramzess Veliki »

mali Ninja wrote:Volio bih da mi pomognete prilikom odabira, svakako nekim objektivnim i realnim stvarima a onda i onako ljudskim, navijackim savjetima :)
Pa uzmi sta ti se svidja, ti ces ga voziti. :thumbup:
Ukusi a I dupe se razlikuju kod svakoga. Kazem dupe jer je vrlo bitno kako se ti osjecas na njemu, sjedenje na istom motoru ne pase svakome. Meni je Fazer recimo uzasno tvrd mada se nekoliko jarana kune u njega.
Kao sto kazes, nedavno sam odmjeravao Triumpha Thunderbirda (slika ispod), kao sto se vidi na slici je fenomenalan, izdaleka je fenomenalan, kad sam se stao zavlacit i gledat detalje pobjegao sam ne osvrcuci se - gomila jeftinih nekvalitetnih finalno lose obradjenih I lose spojenih komada, dovoljno da ti se brend ogadi a ne samo taj motor. Ocito da kad nekome zaskripi sa lovom spas traze sa jeftinijim dijelovima na vec poznatim modelima. :shock:
Image
mali Ninja

#342 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by mali Ninja »

Joj ovaj triumf je mrcina :shock:
Ramzess Veliki

#343 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by Ramzess Veliki »

mali Ninja wrote:Joj ovaj triumf je mrcina :shock:
Samo na slikama vjeruj mi ... :sad:
exliberal-ex

#344 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by exliberal-ex »

Ramzess Veliki wrote:
mali Ninja wrote:Joj ovaj triumf je mrcina :shock:
Samo na slikama vjeruj mi ... :sad:
Ma izgleda dobro ali mi nekako ovi veliki triumph motori ne leze...ja kad sam uzeo svog bonevilla mogao sam kupit america tl cruzera, donekle slican ovom ali mi nije legao, nekako strovaljen a masina slaba (ista kao kod bonevilla) .
Bolje mi izgledaju kao caffe racer modeli...dosta jake masine (900 cc) ...mogu se preradit ugradnjom drugacijih zupcanika u mjenjacu i time podic snagu za nekih 30-40 % ali nepotrebno za grada...
Ja svog imam evo 3 godinu i zadovoljan sam ...al sve je do ukusa.
A sto se tice kvalitete...ma sve je to u pet deka kod ovih modela..ja zajebavam jednog komsiju , ima harley-a...vise ulja na parkingu negu u motoru. :D
Ramzess Veliki

#345 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by Ramzess Veliki »

I ovaj je brate tezak i nezgrapan, kad sam ga vidio uzivo sav nekako kabast. :roll:

Ali mislim da su im Café raceri I endure jako dobri. :thumbup:

Image
mali Ninja

#346 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by mali Ninja »

Danas naucih nesto, ko bi rekao da se mator covjek moze sta nauciti...
Naime garant je vecina cula za kawasaki balius 250, ali evo malo info za one koji nisu.
To je motoric nalik na bandita, nejked od 250ccm sa 4 redna cilindra koji se vrti na 20k obrtaja...
Ima 6 brzina i ubrzava do stoje za 6sec, zvuk kao formula..
Eto :)
Ramzess Veliki

#347 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by Ramzess Veliki »

mali Ninja wrote:Danas naucih nesto, ko bi rekao da se mator covjek moze sta nauciti...
Naime garant je vecina cula za kawasaki balius 250, ali evo malo info za one koji nisu.
To je motoric nalik na bandita, nejked od 250ccm sa 4 redna cilindra koji se vrti na 20k obrtaja...
Vid sto je praktican ... :thumbup:
Image

A gledaj preradu:
Image
klixoris

#349 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by klixoris »

mali Ninja wrote:Danas naucih nesto, ko bi rekao da se mator covjek moze sta nauciti...
Ima tih blentavih malokubikaznih motora sa 4 cilindra. Davno sam imao Hondu CB-1, to je motor za Japansko i USA trziste, 400 kubika, 4 cilindra i 16 ventila, razvod za ventile sve zupcanici (lanca nigdje na mapi :mrgreen: ), vrtila se na 15.000. Sto ti kazes, zvuk ko formula, a posto je manja kubikaza, uvijek je moras vrtiti tako da si vazda formula :mrgreen:
dadoka84

#350 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by dadoka84 »

Negdje pročitah da je neko imao problema sa neudobnim sjedištem. Kod mene je bilo strašno neudobno, tako da nakon 10-15 minuta sjedenja otrne sve. Na kraju sam kupio gel navlaku za bicikl, gel je oko 10-15mm debljine. Skinuo sam navlaku sjedista urezao spužvu za debljinu gela i sve fino zalijepio, mora se tačno pozicionirati da se širi dio gela poklopi sa karličnim kostima. Da se na kraju nebi vidjelo zategao sam preko tanju tkaninu koja je podobro elastična. Nakon finog zatezanja navlake ne vidi se da je išta rađeno. Rezultat, guza se počinje žaliti tek nakon nekih sat vremena. :D Cijena zahvata 15KM...

Ovako nekako to izgleda
Image
Post Reply