Dacia duster 2018

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#326 Re: Dacia duster 2018

Post by bitanga_sa_otesa »

commendatore wrote:
a eto meni se seljadija zforuma rugala da sam fukara sto vozam thesisov derivat ferarijevog motora (1/2 V12) na benzin sto platim veliki servis 1100KM + kod tebe jos 450KM ... :mrgreen:

sad mi je lakše kad vidim kakva fukara koja je stedila na podloskama dizni mi je to govorila i kakva fukara voza slinjove a pametuje o premijumima dok za filtera nemaju......
pa zato smo tu da im kazemo istinu i da im se smijemo :lol: :lol: :lol:
commendatore

#327 Re: Dacia duster 2018

Post by commendatore »

condy wrote: Cuj kako bi uocio. Pa kako se provjerava kako je auto odrzavano? Racuni od servisa, servisna knjizica, servisna evidencija preko sasije...ono sa filterom je bila sala sta si ozbiljan :-D
kad se izvrneš onda je bila šala.... haj se još malo šali baš si šaljiv :lol:
commendatore

#328 Re: Dacia duster 2018

Post by commendatore »

bitanga_sa_otesa wrote:
commendatore wrote:
a eto meni se seljadija zforuma rugala da sam fukara sto vozam thesisov derivat ferarijevog motora (1/2 V12) na benzin sto platim veliki servis 1100KM + kod tebe jos 450KM ... :mrgreen:

sad mi je lakše kad vidim kakva fukara koja je stedila na podloskama dizni mi je to govorila i kakva fukara voza slinjove a pametuje o premijumima dok za filtera nemaju......
pa zato smo tu da im kazemo istinu i da im se smijemo :lol: :lol: :lol:
matere mi sam se poceo preispitivat kad su mi seljosi sa foruma poceli popovat o odrzavanju auta - al znas i sam da nisam pito sta kosta nego da se ucini kad se keša imalo da sam u 2 auta dolazio na servis jedno ostavljo s drugim se vracao da bude sve kako treba.....

sad mi je dusa na mjestu kad vidim kakva stokadija vozA ove poderane premijume sa filterima koji propadoše drito u fergazere :lol:

nemrem jos uvijek vjerovat da je filter zraka uletio u usis koliko je zacepljen bio..... za zivota mijenjan 1,5 puta - jednom nov i jednom otrešen - pola puta :lol:
condy

#329 Re: Dacia duster 2018

Post by condy »

supercali wrote:
condy wrote:
supercali wrote:Condy ovaj nikad nece kupiti Daciju jer bi mu bilo ponizenje a onaj sto voza Daciju ne bi ovoga jer je svjestan da ga ne moze odrzavati u tome je poenta a ne da li generalno ljudi odrzavaju auta
Pa sta ja znam sta bi onaj kupio, iskreno ne mogu ja u njihovu glavu se teleportirati. Al, opet kazem onaj ko je naucio odrzavat svako ce odrzavat. Onaj ko kupuje Daciju ne moze ni kupit pristojan Audi u S line paketu opreme. Da li moze ili ne odrzavati, moze ali mu je najvjerovatnije poskupo.
Evo ajmo uzeti da je s line nekih 30 hiljada
Onaj ko imalo razumno razmislja ce kupiti npr Daciju novu umjeato tog audija
Zasto?
Ima novo auto garancija 2-3-5 godina sto znaci da nece mjenjati podizace spustace lafetu koljeno I sl
Komplet guma za Daciju mozda 500-600 maraka za s line koliko?
Zamjena ulja filtera I sl koliko kod jednog koliko kod drugog? S tim da odmah kod sline moras mjenjati jer ne znas kad je mjenjano
To je eto ukratko koja je prednoast dacije
Znaci financijski cisto profitiras na novom
Sad udobnost je sigurno na strani audija al ako ne patis od marke I ako ti mali terenac odgovara za tvoje potrebe uzet ces Daciju
I ako vec racunate parama jer se vama sve svodi na to je li ta udobnost vrijedi skupljih guma skupljeg servisa I sl?
Mislim, iskreno niđe veze mi je poredit Dačiju i Audija, i pravit neku usporedbu. Kome je skup i finansijski nedostizan Audi treba ici na jeftinije, a kome nije nek uziva u premium vozilu i svemu sto to donosi.
Rockefeller

#330 Re: Dacia duster 2018

Post by Rockefeller »

A vela havle :lol:
bitanga_sa_otesa

#331 Re: Dacia duster 2018

commendatore wrote:
matere mi sam se poceo preispitivat kad su mi seljosi sa foruma poceli popovat o odrzavanju auta - al znas i sam da nisam pito sta kosta nego da se ucini kad se keša imalo da sam u 2 auta dolazio na servis jedno ostavljo s drugim se vracao da bude sve kako treba.....

sad mi je dusa na mjestu kad vidim kakva stokadija vozA ove poderane premijume sa filterima koji propadoše drito u fergazere :lol:

nemrem jos uvijek vjerovat da je filter zraka uletio u usis koliko je zacepljen bio..... za zivota mijenjan 1,5 puta - jednom nov i jednom otrešen - pola puta :lol:
nagledao sam se ja ovoga kolko hoces....
pa kad mi je dosao jedan golf dostavnjak,trosi 2l ulja dnevno :lol: :lol: :lol:
zracni filter ko da si ga katranom namazo,jadnik nije imao odakle vuci zrak pa vukao iz kartera sve ...ja stavio nov zracni i prestade iznenada trosit ulje :run:
a ovi s premijumima su posebna prica imali 15 milja ,kupili auto od 17,pa nemaju za filtera i ulja...produzeni interval 30.000 . al zato bolji auto od komsija imaju...statusni simbol...sreca pa komsije ne vide prazan frizider...
amar1994

#332 Re: Dacia duster 2018

Post by amar1994 »

condy wrote: Mislim, iskreno niđe veze mi je poredit Dačiju i Audija, i pravit neku usporedbu. Kome je skup i finansijski nedostizan Audi treba ici na jeftinije, a kome nije nek uziva u premium vozilu i svemu sto to donosi.
Sto se ne moze poredit u vezi kvaliteta , isto kao sto se poredi honda/toyota sa mercedesom , jedino ih odvaja luksuz koji nema nikakve veze sa kvalitetom :-)

odrzavaju se svi isto , nisu na audiju space shuttle filteri niti im je cijena takva, niti mu treba neko super skup ulje a vala ne ide ni na jonski pogon .
Last edited by amar1994 on 06/02/2018 23:14, edited 1 time in total.
condy

#333 Re: Dacia duster 2018

Post by condy »

bitanga_sa_otesa wrote:
condy wrote: Cuj kako bi uocio. Pa kako se provjerava kako je auto odrzavano? Racuni od servisa, servisna knjizica, servisna evidencija preko sasije...ono sa filterom je bila sala sta si ozbiljan :-D
hahaha zajebavas se?? pa danas svi laziraju racune,knizice i sl...
previse je lesheva na cestama ,samo vi to necete da priznate sebi....2000-2010 su najveci ,a to je ciljana grupa vecine vas :lol:
Sad da te pitam kad ti pricas o premiJum lesevima. Da li ti u svoje auto ugradujes OE dijelove ili aftermarket ? Ne sumnjam da ga odrzavas redovno i dobro ali eto.
commendatore

#334 Re: Dacia duster 2018

Post by commendatore »

bitanga_sa_otesa wrote:
commendatore wrote:

nagledao sam se ja ovoga kolko hoces....
pa kad mi je dosao jedan golf dostavnjak,trosi 2l ulja dnevno :lol: :lol: :lol:
zracni filter ko da si ga katranom namazo,jadnik nije imao odakle vuci zrak pa vukao iz kartera sve ...ja stavio nov zracni i prestade iznenada trosit ulje :run:
a ovi s premijumima su posebna prica imali 15 milja ,kupili auto od 17,pa nemaju za filtera i ulja...produzeni interval 30.000 . al zato bolji auto od komsija imaju...statusni simbol...sreca pa komsije ne vide prazan frizider...
prazan rezervoar, Optima Modricu u 3xSlinjo biturbo motoru :lol: , protektima itd itd..... prazan frizider - naci ce i tome izgovor - da su na dijeti :lol:
condy

#335 Re: Dacia duster 2018

Post by condy »

commendatore wrote:
A tebi je ovo sto pises sala :lol:

E jbg nisi ni ti neki saljivdjija :D
commendatore

#336 Re: Dacia duster 2018

Post by commendatore »

condy wrote: Sad da te pitam kad ti pricas o premiJum lesevima. Da li ti u svoje auto ugradujes OE dijelove ili aftermarket ? Ne sumnjam da ga odrzavas redovno i dobro ali eto.
odgovoricu ti ja - nisam dugo u bolji brod sjeo eto kakvi su mu dijelovi - ono je picajzla nad picajzlama po svim pitanjima a ne autima a vozi covjek nadfaking premijum americki V8
amar1994

#337 Re: Dacia duster 2018

Post by amar1994 »

Modern top class low-friction engine oil for all-sea-
son use in gasoline and diesel engines with or without
diesel particulate filters (DPF) and exhaust-gas tur-
bochargers. The combination of unconventional basic
oils using synthetic technology, together with the
latest additive technology, guarantee a motor oil that
provides exceptional protection against wear and re-
duces oil and fuel consumption, while ensuring that
the engine is immediately supplied with oil. This
product allows for oil change intervals of up to 40,000
km, depending on the manufacturer's specifications
.
eto za njih ulja :lol:
bitanga_sa_otesa

#338 Re: Dacia duster 2018

condy wrote: Sad da te pitam kad ti pricas o premiJum lesevima. Da li ti u svoje auto ugradujes OE dijelove ili aftermarket ? Ne sumnjam da ga odrzavas redovno i dobro ali eto.
moje auto nije lesina,preslo je 50.000,ne ugradjujem nikakve dijelove jer mi je sve ispravno.
commendatore

#339 Re: Dacia duster 2018

Post by commendatore »

condy wrote:
commendatore wrote:
A tebi je ovo sto pises sala :lol:

E jbg nisi ni ti neki saljivdjija :D
ne salim se ja plaho seljackim fazonima suptilnog vrijedjanja :roll: štaČu..... :roll:
basicm

#340 Re: Dacia duster 2018

Post by basicm »

Da li je neodrzavanje rezervisano za premijum samo?
Imal francuza ili japanaca, iki ne d'o bog dacije sa filterima poput ovoga?
condy

#341 Re: Dacia duster 2018

Post by condy »

amar1994 wrote:
condy wrote: Mislim, iskreno niđe veze mi je poredit Dačiju i Audija, i pravit neku usporedbu. Kome je skup i finansijski nedostizan Audi treba ici na jeftinije, a kome nije nek uziva u premium vozilu i svemu sto to donosi.
Sto se ne moze poredit u vezi kvaliteta , isto kao sto se poredi honda/toyota sa mercedesom , jedino ih odvaja luksuz koji nema nikakve veze sa kvalitetom :-)

odrzavaju se svi isto , nisu na audiju space shuttle filteri niti im je cijena takva, niti mu treba neko super skup ulje a vala ne ide ni na jonski pogon .
Za Audija bi se slozio.

Za ovo sa Meckom vec ne bih :-D
bitanga_sa_otesa

#342 Re: Dacia duster 2018

basicm wrote:Da li je neodrzavanje rezervisano za premijum samo?
ma vise je hint na ove sto bi da se kurce ,al nemaju ni za filtera ...to je poenta cijele moje price,za ostalo ne znam...
commendatore

#343 Re: Dacia duster 2018

Post by commendatore »

basicm wrote:Da li je neodrzavanje rezervisano za premijum samo?
Imal francuza ili japanaca, iki ne d'o bog dacije sa filterima poput ovoga?
kakvo ti je to pitanje pa oni sto voze francuze i japance imaju male kitice, slabo guze gotovo nikako, komsije ih mrze, ko da njih boli kurac za odrzavanje.....
bitanga_sa_otesa

#344 Re: Dacia duster 2018

:lol: :lol: :lol:
vozackii

#345 Re: Dacia duster 2018

Post by vozackii »

https://www.olx.ba/artikal/28295702/toyota-rav-4/ bajo moj

https://www.olx.ba/artikal/28414923/mer ... k-220-cdi/

joj ljepotana, ima onu zajebaNu znacku pa mu niko ne smije nista reci :lol:
condy

#346 Re: Dacia duster 2018

Post by condy »

commendatore wrote:
ne salim se ja plaho seljackim fazonima suptilnog vrijedjanja :roll: štaČu..... :roll:
Ja bitangu ne vrijedjam jer ga postujem.

Pa sali se kako znas, al nisi mufljuze smijesan kako god se salio :mrgreen:
commendatore

#347 Re: Dacia duster 2018

Post by commendatore »

bitanga_sa_otesa wrote::lol: :lol: :lol:
sta se smijes i ti vozis italijana V8
basicm

#348 Re: Dacia duster 2018

Post by basicm »

Svako ko kupi auto mimo svojih mogucnosti i podje stediti na njemu, radi ove stvari, mozda samo vise bodu u oci na skupljim autima, pogotovo ako se tome doda kurcevitost i glumatanje nivoa vlasnika istih.
basicm

#349 Re: Dacia duster 2018

Post by basicm »

Dupli
Last edited by basicm on 06/02/2018 23:27, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#350 Re: Dacia duster 2018

Post by _BataZiv_0809 »

Majke mi vi isto na ljubav i seks...je li ti se neka zenska ne svidja, odmah te copor forumasa pita "a dobro sta to ti guzis" :-)

Ljudi boziji, mogu se imati estetski i svaki drugi kriteriji, cak i ako se nema novca. Manite se snobovske price.
Post Reply