Pa neka stranke SDP, DF i Nasa Stranka podže njega kao kandidata, pa će imati dobre šanse...Novak20 wrote:Čovjek godinama u Americi bez namjere da mu BiH bude stalna adresa, bez političke mašinerije na terenu, bez pravog uvida u naš život, bez šanse da ima više od 10.000 glasova. O pobjedi da ne pričam.Smrcak15 wrote:Imas li barem samo jedini dokaz za to da je on Sda???Novak20 wrote:Iskreno žalim one koji će zbog idealizma ili bilo kakvog drugog poštenog rezona proćerdati svoj glas na ovog SDA političkog padobranca.
Ide na ruku samo kandidatu SDA i nikome drugom. Po već oprobanoj šemi.
Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
-
hujdur007
#326 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
- sinuhe
#327 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Nece. Vidis i na temi da se ne javljaju vojnici partije. Oni traze zajednickog kandidata i ujedinjenje ljevice. 
-
putokaz1
#328 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Što se neko ne kandiduje takav uz Hercegovine za Hrvatskog člana Predsjedništva
U mom Biračkom Mjestu Mirsad može dobiti 5 glasova maksimum,i to ukradenih od Bećirovića
Kod nas se priča samo o
-Zvizdiću ili Softiću
-Bećiroviću
-Komšića(kao prijetnji Čoviću)
-Šepiću
Neko zaluta i za Sefera
Prošle izbore uvodim ja čovjeka da glasam za njega kaže on
REIS,ja i zaokružim Reisa ispunim volju tom Gospodinu,ali taj glasač je preminuo u međuvremenu
U mom Biračkom Mjestu Mirsad može dobiti 5 glasova maksimum,i to ukradenih od Bećirovića
Kod nas se priča samo o
-Zvizdiću ili Softiću
-Bećiroviću
-Komšića(kao prijetnji Čoviću)
-Šepiću
Neko zaluta i za Sefera
Prošle izbore uvodim ja čovjeka da glasam za njega kaže on
REIS,ja i zaokružim Reisa ispunim volju tom Gospodinu,ali taj glasač je preminuo u međuvremenu
- Ja_Ja
#329 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Kako se stranacki poltroni na forumu odmah javljaju sa mantrom pomoci ce SDA. A sto opozicija nema kandidata da moze meda o tome niko ne prica. Ovog tipa pratim i kako bude formulisao svoja stajalista po odredjenim pitanjima tako cu i ja o njemu kao kandidatu. Do sada je odlicno pozicioniran na osnovu svog obrazovanja, finansijske stabilnosti, pameti, i cinjenice da je novi i do sada neuprljani kandidat.
- Smrcak15
#330 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
avaz. ba
Sesija Kruga 99

Hadžikadić: Informacione tehnologije su ključ razvoja
Informacione tehnologije su ključ razvoja, to je izuzetno povoljna prilika za BiH da se razvije, da razvije mogućnosti da stvara nove poslove i da mladi ostaju ovdje.
Ovo je, kao uvodničar na sesiji Kruga 99 o temi „Tehnologija i društvene promjene - modeliranje u BiH„ kazao prof.dr. Mirsad Hadžikadić, s Univerziteta Sjeverna Karolina u Šarloti-SAD, koji će na predstojećim izborima u BiH biti kandidat za člana Predsjedništva BiH.
Hadžikadić navodi kako je danas očigledno da informacione tehnologije mijenjaju svijet potpuno, ne samo u društvenom i ekonomskom smislu, nego i političkom, zabavnom, u načinu na koji živimo, radimo...
Smatra da informacione tehnologije u pozitivnom smislu mogu promijeniti društvo u BiH, time što će osigurati pozitivni doprinos ekonomiji.
Dodaje da informacione tehnologije ne zahtijevaju mnogo investicija, resursa, „jer svako od nas ima laptop, pametni telefon, računar, a imamo i pametnih ljudi, pametne omladine koja može napraviti aplikacije.“
Hadžikadić navodi da se najveći broj poslova stvara u novim firmama informacionih tehnologija, tako da misli da je to jedna od industrija „koje možemo i trebamo razvijati u ovom području“.
- Mislim da su informacione tehnologije ključ razvoja, jedna od tri-četiri industrije koje možemo i trebamo razviti za stvaranje novih poslova, a to je nešto što mlade interesuje. Mislim da je to izuzetno povoljna prilika za BiH da se razvije, da razvije mogućnosti stvaranja novih poslova i da mladi ostaju ovdje – istaknuo je Hadžikadić u izjavi novinarima prije početka sesije.
Prema njegovim riječima, politička klima može biti i jeste prepreka za razvoj industije, uglavnom zato „što mi ne radimo ništa da omogućimo toj industriji da se razvije“.
- Poreska politika nije takva da promovira stvaranje novih poslova. Isto tako, političke stranke najčešće se, kad se radi o državnim preduzećima, pojavljuju u ulozi koja koči dalji razvoj tih preduzeća samim tim što se za njihove upravitelje postavljaju ne eksperti nego oni koji su podobni - kazao je Hadžikadić.
U tom smislu, on misli da politika ne dozvoljava da se ta industrija razvija u mnogim sferama.
Istaknuo je se moraju razviti investicije, dodajući da „moramo iznaći načina da razgovaramo s onima koji imaju sredstva“.
- Ali, isto tako, da bismo ih nagovorili da ulažu u BiH, moramo imati pravnu državu, koja će omogućiti ljudima da investiraju slobodno i da znaju da su njihove investicije sigurne, da se taj novac koji se zaradi ovdje može koristiti za dalji razvoj tih preduzeća – naveo je Hadžikadić.
Sesija Kruga 99
Hadžikadić: Informacione tehnologije su ključ razvoja
Informacione tehnologije su ključ razvoja, to je izuzetno povoljna prilika za BiH da se razvije, da razvije mogućnosti da stvara nove poslove i da mladi ostaju ovdje.
Ovo je, kao uvodničar na sesiji Kruga 99 o temi „Tehnologija i društvene promjene - modeliranje u BiH„ kazao prof.dr. Mirsad Hadžikadić, s Univerziteta Sjeverna Karolina u Šarloti-SAD, koji će na predstojećim izborima u BiH biti kandidat za člana Predsjedništva BiH.
Hadžikadić navodi kako je danas očigledno da informacione tehnologije mijenjaju svijet potpuno, ne samo u društvenom i ekonomskom smislu, nego i političkom, zabavnom, u načinu na koji živimo, radimo...
Smatra da informacione tehnologije u pozitivnom smislu mogu promijeniti društvo u BiH, time što će osigurati pozitivni doprinos ekonomiji.
Dodaje da informacione tehnologije ne zahtijevaju mnogo investicija, resursa, „jer svako od nas ima laptop, pametni telefon, računar, a imamo i pametnih ljudi, pametne omladine koja može napraviti aplikacije.“
Hadžikadić navodi da se najveći broj poslova stvara u novim firmama informacionih tehnologija, tako da misli da je to jedna od industrija „koje možemo i trebamo razvijati u ovom području“.
- Mislim da su informacione tehnologije ključ razvoja, jedna od tri-četiri industrije koje možemo i trebamo razviti za stvaranje novih poslova, a to je nešto što mlade interesuje. Mislim da je to izuzetno povoljna prilika za BiH da se razvije, da razvije mogućnosti stvaranja novih poslova i da mladi ostaju ovdje – istaknuo je Hadžikadić u izjavi novinarima prije početka sesije.
Prema njegovim riječima, politička klima može biti i jeste prepreka za razvoj industije, uglavnom zato „što mi ne radimo ništa da omogućimo toj industriji da se razvije“.
- Poreska politika nije takva da promovira stvaranje novih poslova. Isto tako, političke stranke najčešće se, kad se radi o državnim preduzećima, pojavljuju u ulozi koja koči dalji razvoj tih preduzeća samim tim što se za njihove upravitelje postavljaju ne eksperti nego oni koji su podobni - kazao je Hadžikadić.
U tom smislu, on misli da politika ne dozvoljava da se ta industrija razvija u mnogim sferama.
Istaknuo je se moraju razviti investicije, dodajući da „moramo iznaći načina da razgovaramo s onima koji imaju sredstva“.
- Ali, isto tako, da bismo ih nagovorili da ulažu u BiH, moramo imati pravnu državu, koja će omogućiti ljudima da investiraju slobodno i da znaju da su njihove investicije sigurne, da se taj novac koji se zaradi ovdje može koristiti za dalji razvoj tih preduzeća – naveo je Hadžikadić.
- Smrcak15
- Smrcak15
#332 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
https://mirsadhadzikadic.ba/clanak/1520 ... anjoj-luci
Podrška dr. Hadžikadiću i na javnoj tribini u Banjoj Luci
09.03.2018 16:50
Promjene su moguće samo ako zajedno svi damo svoj doprinos

Danas je u Banjoj Luci održana javna tribina čiji gost je bio prof.dr. Mirsad Hadžikadić, kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda. Okupljenim građanima i građankama koji su došli u velikom broju, dr. Hadžikadić je kroz otvoren, neposredan i na momente emotivan dijalog objasnio razloge svog političkog angažmana, te predstavio svoj politički program i kako ga planira realizirati iz pozicije izabranog člana Predsjedništva BiH.
"Promjene su moguće samo ako zajedno svi damo svoj doprinos", istakao je dr. Hadžikadić, te posebno izrazio zadovoljstvo što je u publici osjetio buđenje nade i pozitivog pristupa rješavanju problema bh. političke realnosti. U tom smislu najviše se razgovaralo o prevazilaženju etno-nacionalističkih podjela, te stvaranju pozitivnog ambijenta za investicije u našu zemlju, te razvoj tehnologija koje mladima garantuju izvjesniju budućnost.
Kao rođeni Banjalučanin, dr. Hadžikadić nije mogao sakriti radost zbog susreta sa prijateljima iz mladosti, koji su došli da čuju i podrže njegove nove, svježe i drugačije političke ideje. "Poseban je doživljaj vratiti se u rodni grad na pragu novih životnih prilika i podsjetiti se, kroz tople ljudske susrete da među nama nema toliko razlika koliko nas žele ubijediti i da svi u ovoj zemlji želimo samo život dostojan čovjeka. Raduje me jer sam i u rodnom gradu dobio nedvosmislenu podršku u svojoj kandidaturi za člana Predsjedništva naše zemlje!", zaključio je dr. Hadžikadić.
Nakon Tuzle i Banja Luke, dr. Hadžikadić u nedjelju, 11.3.2018. gost je Kruga 99 u Sarajevu.
Gordana Delic Pecanac Mi smo u Banja Luci sretni i na tribini nas je bilo svih naroda.Podrsku ima iskrenu i svako od nas treba da da sve od sebe .Profesor Mirsad je spreman ,on već radi za dobro svih nas.Mi ga moramo bodriti,glasati za njega.Od mene od
Gordana Delic Pecanac Mislim da se profesor Mirsad osjecao Kao I sto treba u svom gradu .Po njemu ,po svim postupcima,po svim dogadjanjima ,po emotivnim momentima on To I jeste.Na ponos svih nas.Iznjedri ga Bosna nama ,na nama je
Podrška dr. Hadžikadiću i na javnoj tribini u Banjoj Luci
09.03.2018 16:50
Promjene su moguće samo ako zajedno svi damo svoj doprinos
Danas je u Banjoj Luci održana javna tribina čiji gost je bio prof.dr. Mirsad Hadžikadić, kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda. Okupljenim građanima i građankama koji su došli u velikom broju, dr. Hadžikadić je kroz otvoren, neposredan i na momente emotivan dijalog objasnio razloge svog političkog angažmana, te predstavio svoj politički program i kako ga planira realizirati iz pozicije izabranog člana Predsjedništva BiH.
"Promjene su moguće samo ako zajedno svi damo svoj doprinos", istakao je dr. Hadžikadić, te posebno izrazio zadovoljstvo što je u publici osjetio buđenje nade i pozitivog pristupa rješavanju problema bh. političke realnosti. U tom smislu najviše se razgovaralo o prevazilaženju etno-nacionalističkih podjela, te stvaranju pozitivnog ambijenta za investicije u našu zemlju, te razvoj tehnologija koje mladima garantuju izvjesniju budućnost.
Kao rođeni Banjalučanin, dr. Hadžikadić nije mogao sakriti radost zbog susreta sa prijateljima iz mladosti, koji su došli da čuju i podrže njegove nove, svježe i drugačije političke ideje. "Poseban je doživljaj vratiti se u rodni grad na pragu novih životnih prilika i podsjetiti se, kroz tople ljudske susrete da među nama nema toliko razlika koliko nas žele ubijediti i da svi u ovoj zemlji želimo samo život dostojan čovjeka. Raduje me jer sam i u rodnom gradu dobio nedvosmislenu podršku u svojoj kandidaturi za člana Predsjedništva naše zemlje!", zaključio je dr. Hadžikadić.
Nakon Tuzle i Banja Luke, dr. Hadžikadić u nedjelju, 11.3.2018. gost je Kruga 99 u Sarajevu.
Gordana Delic Pecanac Mi smo u Banja Luci sretni i na tribini nas je bilo svih naroda.Podrsku ima iskrenu i svako od nas treba da da sve od sebe .Profesor Mirsad je spreman ,on već radi za dobro svih nas.Mi ga moramo bodriti,glasati za njega.Od mene od
Gordana Delic Pecanac Mislim da se profesor Mirsad osjecao Kao I sto treba u svom gradu .Po njemu ,po svim postupcima,po svim dogadjanjima ,po emotivnim momentima on To I jeste.Na ponos svih nas.Iznjedri ga Bosna nama ,na nama je
-
Heller
#333 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Šteta sto se nije kandidovao za Parlament.
-
walk_M-A-N
#334 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Kandidat za člana Predsjedništva ponovo priča ono što nema veze sa Predsjedništvom. Već se bavio porezima.Poreska politika nije takva da promovira stvaranje novih poslova.
A porezi u BiH nisu veći nego u Evropi. Posebno su naklonjeni vlasnicima kapitala sa malim porezom na dobitak. Maltene da smo porezna oaza.
E sad, uvijek bi oni voljeli da se to još smanji a da se poveća PDV. Isto to zagovara Vijeće stranih investitora.
-
visocicaguy
#335 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
neka prica. ako pobijedi, vjerovatno odmah iza toga slijedi formiranje stranke i borba za preostale nivoe vlasti - "Macron u BiH"walk_M-A-N wrote:Kandidat za člana Predsjedništva ponovo priča ono što nema veze sa Predsjedništvom. Već se bavio porezima.Poreska politika nije takva da promovira stvaranje novih poslova.
A porezi u BiH nisu veći nego u Evropi. Posebno su naklonjeni vlasnicima kapitala sa malim porezom na dobitak. Maltene da smo porezna oaza.
E sad, uvijek bi oni voljeli da se to još smanji a da se poveća PDV. Isto to zagovara Vijeće stranih investitora.
- Haris.ba
#336 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Iza Makrona je stajala novčarska kasta u Francuskoj koja je prihvatila njegove stavove i znala ga u dušu. I za protukandidata je imao ultradesničarku koja ne može pobjediti tako jednostavno, između ostalog i zbog francuskog izbornog sistema.visocicaguy wrote:neka prica. ako pobijedi, vjerovatno odmah iza toga slijedi formiranje stranke i borba za preostale nivoe vlasti - "Macron u BiH"
Kod nas ultradesničari osvajaju vlast.
A razumijem ja priču da ovi mali kandidati rade za SDA. Mada je u suštini razlog slab SDPov kandidat (ili ljevice) razlog zašto gube. Da imaju dobroga kandidata ni pet Mirsada sa svom svojom pameću i inteligencijom ne bi mogli pobjediti. Ovako ostaje priča da je Bakir novinar izgubio zato što je i "bivši" Reis bio kandidat.
I onda opet ostaje pitanje šta sa članom predsjeništva koji nema stranačku infrastrukturu da odradi neki posao? Jer institucionalna moć je relativno mala. Možeš izabrati nekog ambasadora, možeš zatezati sa izglasavanjem budžeta, i staviti potpis na neki međunarodni ugovor.
-
visocicaguy
#337 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Haris.ba wrote:Iza Makrona je stajala novčarska kasta u Francuskoj koja je prihvatila njegove stavove i znala ga u dušu. I za protukandidata je imao ultradesničarku koja ne može pobjediti tako jednostavno, između ostalog i zbog francuskog izbornog sistema.visocicaguy wrote:neka prica. ako pobijedi, vjerovatno odmah iza toga slijedi formiranje stranke i borba za preostale nivoe vlasti - "Macron u BiH"
Kod nas ultradesničari osvajaju vlast.
A razumijem ja priču da ovi mali kandidati rade za SDA. Mada je u suštini razlog slab SDPov kandidat (ili ljevice) razlog zašto gube. Da imaju dobroga kandidata ni pet Mirsada sa svom svojom pameću i inteligencijom ne bi mogli pobjediti. Ovako ostaje priča da je Bakir novinar izgubio zato što je i "bivši" Reis bio kandidat.
dobro, svaka prica ima nesto svoje specificno, ali se promjene desavaju - trump u USA (ima svoje razloge), macron u FR (ima svoje razloge), promjena u makedoniji (ima svoje razloge), .... ne mora znaciti da se ne moze desiti da i mirsad pobijedi (pa da poslije u ceskoj neko ne bude analizirao te razlog) - tako da... promjene se desavaju - ne uvijek, ali se dese.
- Haris.ba
#338 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Tramp je pobjedio u predsjedničkom sistemu gdje predsjednik institucionalno ima ogromne ovlasti. I opet, tek kad je bio kandidat jedne od dvije stranke koje se smjenjuju na vlasti.visocicaguy wrote:dobro, svaka prica ima nesto svoje specificno, ali se promjene desavaju - trump u USA (ima svoje razloge), macron u FR (ima svoje razloge), promjena u makedoniji (ima svoje razloge), .... ne mora znaciti da se ne moze desiti da i mirsad pobijedi (pa da poslije u ceskoj neko ne bude analizirao te razlog) - tako da... promjene se desavaju - ne uvijek, ali se dese.
Makron je pobjedio tek nakon političkog iskustva u vlasti. Nešta kao Haris Silajdžić. Iz iskustva izvršne vlasti je stvorio stranku, te onda došao do vlasti sa strankom.
Stvar je što čovjek kao individua može biti fantastičan. Ali, politika nije individualna igra. Na kraju opet trebaš "bazu". Je li Mirsad u godinama kada može se upustiti u projekat od najmanje 10 godina da dođe do vlasti?
-
visocicaguy
#339 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
u drzavi u kojoj nista ne fercera i gdje vecina ljudi ima stav da "gore ne moze" - sve su opcije otvorene.Haris.ba wrote:Tramp je pobjedio u predsjedničkom sistemu gdje predsjednik institucionalno ima ogromne ovlasti. I opet, tek kad je bio kandidat jedne od dvije stranke koje se smjenjuju na vlasti.visocicaguy wrote:dobro, svaka prica ima nesto svoje specificno, ali se promjene desavaju - trump u USA (ima svoje razloge), macron u FR (ima svoje razloge), promjena u makedoniji (ima svoje razloge), .... ne mora znaciti da se ne moze desiti da i mirsad pobijedi (pa da poslije u ceskoj neko ne bude analizirao te razlog) - tako da... promjene se desavaju - ne uvijek, ali se dese.
Makron je pobjedio tek nakon političkog iskustva u vlasti. Nešta kao Haris Silajdžić. Iz iskustva izvršne vlasti je stvorio stranku, te onda došao do vlasti sa strankom.
Stvar je što čovjek kao individua može biti fantastičan. Ali, politika nije individualna igra. Na kraju opet trebaš "bazu". Je li Mirsad u godinama kada može se upustiti u projekat od najmanje 10 godina da dođe do vlasti?
- Haris.ba
#340 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Imaš 2 KM u novčaniku i trebaš izaći navečer u kafanu. Tebi su sve opcije otvorene, sve kod ne dođe do plaćanja računa.visocicaguy wrote:u drzavi u kojoj nista ne fercera i gdje vecina ljudi ima stav da "gore ne moze" - sve su opcije otvorene.
Mirsad je intelektualac, sposoban, rječit. Donosi neku novu paradigmu - svaka čast.
Ali, hajdemo da budemo realni. Iako su stranke postale svrha same sebi, ipak nismo izumili bolji sistem organizovanja političkog, a i društvenog života.
-
visocicaguy
#341 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
zar nama ne treba neka nova paradigma?Haris.ba wrote:Imaš 2 KM u novčaniku i trebaš izaći navečer u kafanu. Tebi su sve opcije otvorene, sve kod ne dođe do plaćanja računa.visocicaguy wrote:u drzavi u kojoj nista ne fercera i gdje vecina ljudi ima stav da "gore ne moze" - sve su opcije otvorene.
Mirsad je intelektualac, sposoban, rječit. Donosi neku novu paradigmu - svaka čast.
Ali, hajdemo da budemo realni. Iako su stranke postale svrha same sebi, ipak nismo izumili bolji sistem organizovanja političkog, a i društvenog života.
odnosno, ako ne valja (nadam se da se mozemo sloziti da ne valja?!) onda je jedino logicno vrsiti izmjenu.
- Haris.ba
#342 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Bez stranke - nema izmjene. Ovako, igra nogomet protiv Barselone, a sam u timu. I da pobjedi, i započne neke pozitivne procese - bez stranke koja će ga pratiti preko svih nivoa - ništa.visocicaguy wrote:zar nama ne treba neka nova paradigma?
odnosno, ako ne valja (nadam se da se mozemo sloziti da ne valja?!) onda je jedino logicno vrsiti izmjenu.
Evo Bakir sa SDA ne može u TK saobraćajni znak promjeniti. A kamoli šta ozbiljnije.
-
visocicaguy
#343 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
ja na ovo ne gledam kao na momentalnu promjenu nego kao na pocetak jednog dugorocnog procesa promjena.Haris.ba wrote:Bez stranke - nema izmjene. Ovako, igra nogomet protiv Barselone, a sam u timu. I da pobjedi, i započne neke pozitivne procese - bez stranke koja će ga pratiti preko svih nivoa - ništa.visocicaguy wrote:zar nama ne treba neka nova paradigma?
Evo Bakir sa SDA ne može u TK saobraćajni znak promjeniti. A kamoli šta ozbiljnije.
kao sto rekoh - strategija kandidature na mjesto clana predsjednistva ima smisla zato sto nema puno kandidata i sa aspekta marketinga je najisturenija pozicija (recimo, kandidatura za parlament nije takva)... jeftin i djelotvoran publicity
ako bi to uspio u iducem koraku moze napraviti siri spektar i napasti druge nivoe vlasti i/ili birati saveznike, ali mudro. time bi, indirektno, valjda i napravio pritisak na postojece stranke da se uozbilje (citaj: razbijanje monopola, smanjenje praga tolerancije izbornog tijela na gluposti, konkurencija)
sta je alternativa?
alternativa je napraviti odmah stranku (a nema puno vremena) i - mozda nuzno - pozvati u taj projekat i ljude koji ne nose bas najbolje reference sa sobom i/ili su kompromitovani, kompromitirajuci time kompletan poduhvat (argument: svi su isti). vidi pod: DF
Last edited by visocicaguy on 12/03/2018 10:19, edited 1 time in total.
-
visocicaguy
- Haris.ba
#345 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Ali DF je došao do vlasti. Sa svim svojim manjkavostima pokazanim kasnije (mada ih je bilo i tokom osnivanja), odigrao je i iskoristio političku situaciju.visocicaguy wrote:ja na ovo ne gledam kao na momentalnu promjenu nego kao na pocetak jednog dugorocnog procesa promjena.
kao sto rekoh - strategija kandidature na mjesto clana predsjednistva ima smisla zato sto nema puno kandidata i sa aspekta marketinga je najisturenija pozicija (recimo, kandidatura za parlament nije takva)... jeftin i djelotvoran publicity
ako bi to uspio u iducem koraku moze napraviti siri spektar i napasti druge nivoe vlasti i/ili birati saveznike, ali mudro.
sta je alternativa?
alternativa je napraviti odmah stranku (a nema puno vremena) i - mozda nuzno - pozvati u taj projekat i ljude koji ne nose bas najbolje reference sa sobom i/ili su kompromitovani, kompromitirajuci time kompletan poduhvat (argument: svi su isti). vidi pod: DF
I formirana je stranka veoma brzo. I za relativno male pare odradila kampanju.
Ne znam više šta znače te fraze "kompromitovani ljudi ulaze u stranku". Politika je sama od sebe pogan posao. A bez određene vrste ljudi - nema političkog uspjeha.
Last edited by Haris.ba on 12/03/2018 10:24, edited 1 time in total.
-
visocicaguy
#346 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
to je lijepo i pozeljno za DF i za Zeljka. Ali sta mi i drzava imamo od toga?Haris.ba wrote:Ali DF je došao do vlasti. Sa svim svojim manjkavostima pokazanim kasnije (mada ih je bilo i tokom osnivanja), odigrao je i iskoristio političku situaciju.visocicaguy wrote:ja na ovo ne gledam kao na momentalnu promjenu nego kao na pocetak jednog dugorocnog procesa promjena.
ako bi to uspio u iducem koraku moze napraviti siri spektar i napasti druge nivoe vlasti i/ili birati saveznike, ali mudro.
sta je alternativa?
I formirana je stranka veoma brzo. I za relativno male pare odradila kampanju.
- Haris.ba
#347 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
A šta bi trebao da imaš od Mirsada individue u predsjedništvu?visocicaguy wrote:
to je lijepo i pozeljno za DF i za Zeljka. Ali sta mi i drzava imamo od toga?
-
visocicaguy
#348 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
gore sam opisaoHaris.ba wrote:A šta bi trebao da imaš od Mirsada individue u predsjedništvu?visocicaguy wrote:
to je lijepo i pozeljno za DF i za Zeljka. Ali sta mi i drzava imamo od toga?
- Roccohljup
#349 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Vala od svih dosadašnjih najavljenih kandidata za bošnjačkog člana, te i onih očekivanih (SDA), ja bih naprije glasao za ovog covjeka.
- Banksy
#350 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Vala, ovo je još jedan što razbija masu glasova ljevice, još jedan što igra za SDA. Pametnije je onda glasati direktno za Seku.Roccohljup wrote:
Vala od svih dosadašnjih najavljenih kandidata za bošnjačkog člana, te i onih očekivanih (SDA), ja bih naprije glasao za ovog covjeka.