Kralj Mudrosti-Alija TRT1
- insomnia78
#326 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Zanimljiv odnos “smrtnih neprijatelja” koji je kasnije eskaliri u Iraku u vidu Kasima i Martina. Dje onaj Kiki
- manijak1
#327 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Nemam šta dodati.Osim da nemamo i nećemo nikad imati tradiciju poštovanja.Fudo387 wrote:Oni su moji zemljaci u smislu koliko si i ti moj zemljak, i ostali sto se ovdje javljaju.PM72 wrote:Fudara,
Sasvim mi je jasno što su tvoji zemljaci govorili drugu Titu kad dođe u lov -" ne brinite se druže Tito,dok je nas biće i međeda"..
Ali,nebitni smo nad dvojca i lični animoziteti.Mene fascinira zasljepljenost tebe i još par likova sa sabranim Alijinim (ne)djelima ...
Malo su poteski, tersovi, al' kud su oni prosli danas je tu Bosna.
Respekt za to.
Nema tu zasljepljenosti sa likom i djelom, niko nije svetac, ali sigurno nije zasluzio ove bljuvotine koje ti i slicni tebi ovdje
pokusavate progurati.
Alija je vrhovni komandant Armije BiH koja je ratovala protiv zlocinackih organizacija i vojski susjednih drzava koje su izvrsile agresiju
na medjunarodno priznatu drzavu Bosnu i Hercegovinu pri tome praveci UZP i genocid.
Sve sto ti nije jasno obrati se Hagu.
To sto si ti izvisio kod svih drkotina stranka od kojih si se s vremena na vrijeme ogrebao, sta da ti kazem sem, zaboli me qrac.
Građanin Kejn
S tobom vazda problem građanine Kejn - arapska naftaKoji je njihov interes da pomognu...sigurno nisu suze kćerkice Billa Čelzi Klinton nakon Markala. Odgovor je saudijska nafta...
- XXS
#328 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
A ja kontao da je nemoguce biti veci kreten od prosjecnog Srbina koji vjeruje u srpsku mitomaniju i majku Rusiju.sunceKOtepsija wrote:Upravo u ovom odgovoru koji je Alija izetbegovic uputio rafidijskim memisarima krije se odgovor zasto nas je Alija (Izetbegovic) ostavio u Amanet Turskoj (tj. Erdoganu), a ne Iranu i rafidijama iz Qoma. Tim cinom, i odgovorom Alija (Izetbegovic) je opravdao nadimke po kojima je poznat- Bedem Islama -jer nije popustio pod pritiscima kako vanjskih (rafidije, zapad) tako i unutrasnjih neprijatelja (komunisti, cetnici, ustase). A da je kralj Mudrosti pokazao je time sto nas je ostavio u amanet Predsjedniku Turske Erdoganu kojeg ovih dana sirom Afrike docekuju kao Halifu- Osmanlije ponovo nakon 200 godina dolaze na obale crvenog mora
Koliko znam nigdje niko ne docekuje nijednog rafidijskog vodu na isti nacin. Uostalom sumnjam da rafidije imaju ikakav drugi cilj osim da se bore protiv muslimana.Zapitajte se, da li je ikad u povijesti Halifa bio rafidija i zasto nije? da ne bi previse dumali odgovoricu-nije jer nemusliman ne moze biti Halifa.
- pirpa
#329 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
ne bi da ispadne da sam neciji advokat ali treba biti realan...
ogroman je doprinos i Turska davala u naoruzavanju armije BiH..samo sto se oruzje i pare "gubilo u putu" ...

druga je stvar sto su Irnaci angazovali svoje ljude i mrezu ljudi od tacke A do tacke B
ogroman je doprinos i Turska davala u naoruzavanju armije BiH..samo sto se oruzje i pare "gubilo u putu" ...

druga je stvar sto su Irnaci angazovali svoje ljude i mrezu ljudi od tacke A do tacke B
- Kejn
#330 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Inače Iranski avioni puni naoružanja mogu tek tako sletiti na Zagrebački areodrom onako usred Evrope kako bi nauružali bosanske muslimane... De ne budite naivni...
Da nije bilo Sauda i njihovog uticaja na Američku vanjsku politiku Iranci nam ne bi mogli poslati ni kilo datula
Da nije bilo Sauda i njihovog uticaja na Američku vanjsku politiku Iranci nam ne bi mogli poslati ni kilo datula
- insomnia78
#331 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Pa ka su mogli mudzaediniKejn wrote:Inače Iranski avioni puni naoružanja mogu tek tako sletiti na Zagrebački areodrom onako usred Evrope kako bi nauružali bosanske muslimane... De ne budite naivni...
Da nije bilo Sauda i njihovog uticaja na Američku vanjsku politiku Iranci nam ne bi mogli ni kilo datula poslati
- Kejn
#332 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Pa kažem pustili ih Ameriinsomnia78 wrote:Pa ka su mogli mudzaediniKejn wrote:Inače Iranski avioni puni naoružanja mogu tek tako sletiti na Zagrebački areodrom onako usred Evrope kako bi nauružali bosanske muslimane... De ne budite naivni...
Da nije bilo Sauda i njihovog uticaja na Američku vanjsku politiku Iranci nam ne bi mogli ni kilo datula poslati
- insomnia78
#333 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Slazem se. Samo zasto im pomazu sad u Iraku. Nece biti da je i to zbog saudijske nafteKejn wrote:Pa kažem pustili ih Ameriinsomnia78 wrote:Pa ka su mogli mudzaediniKejn wrote:Inače Iranski avioni puni naoružanja mogu tek tako sletiti na Zagrebački areodrom onako usred Evrope kako bi nauružali bosanske muslimane... De ne budite naivni...
- pirpa
#334 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
zasto ne bi mogao da sleti avion. nije se znalo kome je vise drago sto je sletio, hrvatima ili nama. uzimali dolare, uzimali pola transporta.Kejn wrote:Inače Iranski avioni puni naoružanja mogu tek tako sletiti na Zagrebački areodrom onako usred Evrope kako bi nauružali bosanske muslimane... De ne budite naivni...
- salik79
#335 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Eh, hajmo malo logike...Ako je tako, cemu onda Iran, zasto Saudija - zajedno s Amerima - nije slala i dostavljala naoruzanje. Mislim, i jedni i drugi, kao saveznici, su neprijatelji Irana - zasto su uopce dozvolili Iranu da dostavlja naoruzanje? Zar to nisu mogli odraditi Saudija, Katar, Kuvajt, UAE i Bahrein, pod patronatom USA?Kejn wrote:Inače Iranski avioni puni naoružanja mogu tek tako sletiti na Zagrebački areodrom onako usred Evrope kako bi nauružali bosanske muslimane... De ne budite naivni...
-
PM72
#336 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Svi mudžahedini su ušli preko Hrvatske.Ili je išao direktnim UN letom kao "humanitarac".Nijedan nije ušao preko Srbije ili Crne Gore.I svi su imali hrvatske papire,lične karte,prijavljeno mjesto boravka u Hrvatskoj što su masno naplaćivali od kojekakvih humanitarnih organizacija.
- salik79
#337 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Kejn wrote:Inače Iranski avioni puni naoružanja mogu tek tako sletiti na Zagrebački areodrom onako usred Evrope kako bi nauružali bosanske muslimane... De ne budite naivni...
Procita li ti ista od onoga sto sam postavio?! Evo, mozda ti je bilo puno odjednom, pa cu samo prvi citat ponoviti:
In September of 1991, the United Nations imposed an arms embargo on the former Yugoslavia. The embargo, predictably, favored the Bosnian Serbs, for they had ready access to the arms stockpiles and factories amassed by the Tito regime. President Bush, determined to avoid an election-year involvement in a messy Balkan war, firmly supported the embargo; and in September of 1992, when a plane loaded with Iranian arms landed in Zagreb, his Administration strongly protested.
Ako ne razumijes engleski, reci, nece mi biti tesko prevesti....
- Kejn
#338 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Zato što saudija tada nije imala razvijenu industriju naoružanja (ne vjerujem da ni sad nije nešto bolje), a Amerika bi izazvala skandal ako bi nam doturala svoja oružja (ni u Ukraini se nisu usudili sve do nedavno dostaviti letalna oružja slali su samo oficire za obuku).salik79 wrote:Eh, hajmo malo logike...Ako je tako, cemu onda Iran, zasto Saudija - zajedno s Amerima - nije slala i dostavljala naoruzanje. Mislim, i jedni i drugi, kao saveznici, su neprijatelji Irana - zasto su uopce dozvolili Iranu da dostavlja naoruzanje? Zar to nisu mogli odraditi Saudija, Katar, Kuvajt, UAE i Bahrein, pod patronatom USA?Kejn wrote:Inače Iranski avioni puni naoružanja mogu tek tako sletiti na Zagrebački areodrom onako usred Evrope kako bi nauružali bosanske muslimane... De ne budite naivni...
-
megaman4
#339 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Vise su se Srbi bojali Durakovica nego Izetbegovica, koji je medju prvima razotkrio planove Milosevica i Beograda.Fudo387 wrote:Naredbom Generalstaba JNA od 14. Maja 1990 oruzje TO se stavlja pod kontrolu JNA.PM72 wrote:Još će ispasti da su napili Nijaza Durakovića na Skadarliji i da je ovaj pod gasom naredio da se oružje i oruđe TOBiH preda na čuvanje u skladišta pod kontrolom JNA.
Jedini Slovenci svoje nisu predali.
Prvi visestranacki izbori u BiH odrzani su 18. Avgusta 1990.
I sta cemo sad?
Prije njega Tunjo Filipovic je jos davne 1979, dok je jos Tito bio ziv javno pred jugoslavenskim intelektualcima rekao da ce se SFRJ ubrzo raspasti i zbog cega je bio zestoko napadan i od Beograda i od Zagreba.
Najveca mana Aliji je bila sto je oko sebe bio okupio ljude gladne moci i vlasti koje narod i drzava nisu puno ni zanimali.
Zato sada ispastamo svi zajedno.
-
Škobo Habu
#340 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Jedini koji je naivan po tom pitanju si ti.Kejn wrote:Inače Iranski avioni puni naoružanja mogu tek tako sletiti na Zagrebački areodrom onako usred Evrope kako bi nauružali bosanske muslimane... De ne budite naivni...
Na Plesu je već sredinom 1992. godine osvanuo iranski avion sa naoružanjem za A BiH. Tuđman je propmptno, nakon konsultacija sa Amerima, zabranio istovar tog aviona i vratio ga nazad.
To je opšte poznata stvar, za taj slučaj znaju sve obavještajne službe u Hrvatskoj.
Na kraju, postoji činjenica koje vas domaće Arape i Turke, odnosno kvazi - Bošnjake, dobrano hebe u zdrav mozak, a to je da je Alija robijao, ne samo zbog njegove "Islamske deklaracije", već i činjenice da je napisao inspiran Homeinijevom revolucijom u Iranu.
Mnogi od osuđenih u procesu "Mladim muslimanima" su išli u Iran i održavali veze sa tamošnjim akterima "revolucije".
Behmen i Hasan Čengić su se smatrali "iranskom vezom" tokom rata, a Čengić je, netom nakon Daytona, morao da odstupi sa ministarskog mjesta upravo zbog veza sa Iranom, Vivakom, itd. na insistiranje Amerikanaca.
No, sudeći po tvojim upisima, mlad si ti i još uvijek te drži ona propaganda kojekakvih misionara po Srednjoj Bosni, što su je prosipali neobrazovanom puku.
- Kejn
#341 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Ne trebaš prevoditi razumio sam citat, samo ne razumijem šta ovaj citat treba da kaže... da su se Ameri od početka rata pa sve do 1995 skupa sa ostatkom Evrope protivili Iranskoj pomoći bosanskim muslimanima ali su ih hrabre i pametne Šije ko fol zajebale i Evropljanima i Amerima pred nosom rasturali mts kako bi pomogle jadnim Bošnjama??salik79 wrote:Kejn wrote:Inače Iranski avioni puni naoružanja mogu tek tako sletiti na Zagrebački areodrom onako usred Evrope kako bi nauružali bosanske muslimane... De ne budite naivni...
Procita li ti ista od onoga sto sam postavio?! Evo, mozda ti je bilo puno odjednom, pa cu samo prvi citat ponoviti:
In September of 1991, the United Nations imposed an arms embargo on the former Yugoslavia. The embargo, predictably, favored the Bosnian Serbs, for they had ready access to the arms stockpiles and factories amassed by the Tito regime. President Bush, determined to avoid an election-year involvement in a messy Balkan war, firmly supported the embargo; and in September of 1992, when a plane loaded with Iranian arms landed in Zagreb, his Administration strongly protested.
Ne znam jesi li Bošnjak ali samo ću ti reći da naš narod nije ni glup ni naivan da povjeruje ovakvim bajkama.
- sunceKOtepsija
#342 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

toliko.
iz koje tekije ti pises?PM72 wrote:ja tursku ni bombu ni pušku ni metak ne vidjeh a jesam iransku.Ispaljivali smo RPG sa natpisom DERVISH made in Iran.Od turaka sem šlepera tespiha nismo hajra imali.Hvala Iranu i iranskom narodu kao i Pakistanu i Maleziji.Ostali nam nisu oružano pomagali,hranom i parama jesu a turci i Turska niđe veze.Izbjeglice koje su tamo bile (tu ne računam Izetbegoviće,Čengiće,Silajdžiće i Švrakiće) trpali su po kampovima isto kao što sad trpaju nesretnike po Europskim kampovima,iza žice,dva obroka i vozdra.
Samo ne treba ni pregoniti u hvalospjevima kako je Iran odbranio Bosnu jer smo se sami odbranili a oni su došli tek 1994 i poslije.
nema na cemuXXS wrote: A ja kontao da je nemoguce biti veci kreten od prosjecnog Srbina koji vjeruje u srpsku mitomaniju i majku Rusiju.![]()
![]()
- Kejn
#343 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Pročitaj moje upise pogotovo zbog ovog kvazi Bošnjak....Škobo Habu wrote:Jedini koji je naivan po tom pitanju si ti.Kejn wrote:Inače Iranski avioni puni naoružanja mogu tek tako sletiti na Zagrebački areodrom onako usred Evrope kako bi nauružali bosanske muslimane... De ne budite naivni...
Da nije bilo Sauda i njihovog uticaja na Američku vanjsku politiku Iranci nam ne bi mogli poslati ni kilo datula![]()
Na Plesu je već sredinom 1992. godine osvanuo iranski avion sa naoružanjem za A BiH. Tuđman je propmptno, nakon konsultacija sa Amerima, zabranio istovar tog aviona i vratio ga nazad.
To je opšte poznata stvar, za taj slučaj znaju sve obavještajne službe u Hrvatskoj.
Na kraju, postoji činjenica koje vas domaće Arape i Turke, odnosno kvazi - Bošnjake, dobrano hebe u zdrav mozak, a to je da je Alija robijao, ne samo zbog njegove "Islamske deklaracije", već i činjenice da je napisao inspiran Homeinijevom revolucijom u Iranu.
Mnogi od osuđenih u procesu "Mladim muslimanima" su išli u Iran i održavali veze sa tamošnjim akterima "revolucije".
Behmen i Hasan Čengić su se smatrali "iranskom vezom" tokom rata, a Čengić je, netom nakon Daytona, morao da odstupi sa ministarskog mjesta upravo zbog veza sa Iranom, Vivakom, itd. na insistiranje Amerikanaca.
No, sudeći po tvojim upisima, mlad si ti i još uvijek te drži ona propaganda kojekakvih misionara po Srednjoj Bosni, što su je prosipali neobrazovanom puku.
Last edited by Kejn on 27/12/2017 20:34, edited 1 time in total.
- salik79
#344 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Kejn wrote:Zato što saudija tada nije imala razvijenu industriju naoružanja (ne vjerujem da ni sad nije nešto bolje), a Amerika bi izazvala skandal ako bi nam doturala svoja oružja (ni u Ukraini se nisu usudili sve do nedavno dostaviti letalna oružja slali su samo oficire za obuku).salik79 wrote:Eh, hajmo malo logike...Ako je tako, cemu onda Iran, zasto Saudija - zajedno s Amerima - nije slala i dostavljala naoruzanje. Mislim, i jedni i drugi, kao saveznici, su neprijatelji Irana - zasto su uopce dozvolili Iranu da dostavlja naoruzanje? Zar to nisu mogli odraditi Saudija, Katar, Kuvajt, UAE i Bahrein, pod patronatom USA?Kejn wrote:Inače Iranski avioni puni naoružanja mogu tek tako sletiti na Zagrebački areodrom onako usred Evrope kako bi nauružali bosanske muslimane... De ne budite naivni...
Za tvoju informaciju - nemaju ni danas. A oruzje je moguce nabaviti, svuda po svijetu. Mislis da su nam Iranci dostavljali iskljucivo oruzje proizvedeno u Iranu?! Sto se toga tice, mogli su nam Saudi dostaviti svo americko, britansko i njemacko naoruzanje koje su kupovali. Dakle, nidje veze.
- Kejn
#345 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Zato što bi to bio skandal upravo za te Amerikance, Britance i Njemce....salik79 wrote: Sto se toga tice, mogli su nam Saudi dostaviti svo americko, britansko i njemacko naoruzanje koje su kupovali. Dakle, nidje veze.
Što hrabri Iranci ne preveslaju tako Amere i Izraelce te ne pomognu Palestincima ko što su nama pomagali....
Možda zbog toga što nema povoljnih geopolitičkih prilika. Nije to samo natovariti avion i reći vozi Meho za Sarajevo (ko što pojedine naivčine misle)
- salik79
#346 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Postavio sam cijeli clanak, procitaj nekada...Mozda i sta shvatis. Inace, autor clanka je Mark Danner, glup i naivan covjek.Kejn wrote:Ne trebaš prevoditi razumio sam citat, samo ne razumijem šta ovaj citat treba da kaže... da su se Ameri od početka rata pa sve do 1995 skupa sa ostatkom Evrope protivili Iranskoj pomoći bosanskim muslimanima ali su ih hrabre i pametne Šije ko fol zajebale i Evropljanima i Amerima pred nosom rasturali mts kako bi pomogle jadnim Bošnjama??salik79 wrote:Kejn wrote:Inače Iranski avioni puni naoružanja mogu tek tako sletiti na Zagrebački areodrom onako usred Evrope kako bi nauružali bosanske muslimane... De ne budite naivni...
Ne znam jesi li Bošnjak ali samo ću ti reći da naš narod nije ni glup ni naivan da povjeruje ovakvim bajkama.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Mark_Danner
- Matzan
#347 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Koliko je meni poznato, naoružanje je stizalo iz Irana,
a Saudi su dostavljali hurme i Kur'ane s prevodom (u crvenoj i plavoj boji).
- insomnia78
#348 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Bile su i naljepnice. “Nazivajte selam sirite islam”
-
Škobo Habu
#349 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Iransko prisustvo je bilo puno pedantnije. Nisu ostavljali puno tragova.Matzan wrote:Koliko je meni poznato, naoružanje je stizalo iz Irana,
Od saudijskog prisustva nas i danas boli glava. Znamo i zašto.
- insomnia78
#350 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Zasto? Ekipa sa “sirije” kaze da je sasvim u redu u takvim okolnostima otfikariti i/ili skuhati koji glavuŠkobo Habu wrote:Iransko prisustvo je bilo puno pedantnije. Nisu ostavljali puno tragova.Matzan wrote:Koliko je meni poznato, naoružanje je stizalo iz Irana,
Od saudijskog prisustva nas i danas boli glava. Znamo i zašto.