NopeLBVIEW wrote:Svakako, samo cinjenica da su se Hrvati, odnosno njihovo vodjstvo, ponasali kao Srbi u Hrvatskoj, ne znaci kako ne treba reci istinu o tome ko je sve zakuhao u istoj.General War wrote:Otprilike hronologija ti je kao razlog uspostave HZHB.LBVIEW wrote: Nista nije odokativno, vec je poredano hronoloski kako se i desavalo, i po istoj matrici: ugrozena nejac-dijeljenje oruzja-izazivanja sukoba-razvadjanje strana u reziji SDB Srbije i JNA.
Cetnikovanja u Hrvatskoj (snimci par postova ranije), propaganda o ugrozenoj nejaci i naoruzavanje srpskih sela su pocela jos za vakta pokojnog Racana, a balvane sam dozivio pri povratku s mora 90-te, kad se zbog istih nije moglo preko Knina.
Dalje, rezerviste u sajkacama koji su krenuli "razvadjati zaracene strane" na putu za Hrvatsku 91-e nisam ja izmislio. Isti su iskoristeni za okupaciju, kako medijsku kad su preuzeti releji, tako i vojno-politicku putem SAO B Krajine, tog dijela BiH u ljeto/jesen iste godine, dakle pola godine prije pocetka otvorene aggresije i rata. Trebam li mozda napomenuti kako je tada otvoren logor Manjaca( za pripadnike MUP-a i ZNG), te pripremljeni Omarska Keraterm, Trnopolje i drugi logori u koje ce 'eroji godinu dana poslije muciti/ubijati nesrpske civile.
-Sta mislis o mjenjanjnju hrvatskog ustava?
-zajednicke patrole JNA i MUPa nisam ja izmislio, ko je spasio one policajce u pakracu?
-Kakve veze sa svime imaju napadi na JNA i ubistva regruta?Nisu sajkace odmah dosle, a bogami na drugoj strani nije falilo ustaskih rekvizita...
-Kada je Hrvatska priznata od UN-a?
-Koliko procenata srpskog zivlja ima/bilo u hrvatskoj do 91?
-Balvane si vidio jer ocito srbi su imali friska sjecanja na veselu vlast u NDH...jbg, ne mozes jednima osporavat a druge gurat u referendume...tj, malo gradjansko malo nacionalno gurat kad ti odgovara...i sta je Francek uradio po tome da srbe primiri? To sto je roknuo npr.Josipa R.Kirra da slucajno se nebi srbi mozda primirili.
Spominjes Manjacu, a gdje je Lora, Osjek i okolina od glavaseve vesele druzine, i ostali zatvori gdje se mnogima gubi trag...
...a evo svaki dan i SIPA apsi eroje isto tako, i to sve 92...malo Konjic i okolina, malo Kakanj i okolina...vamo dvajst, vamo trijest "cetnika"...a jos 6000 slucajeva treba da se istrazi.
Mislim, ne ocekujem neku empatiju, ali jbg ne izgledaju stvari ni blizu kako se predstavljaju...sto se tice krivice za pocetak rata.