Ima, izgooglaj malo. Jos 1948.Kareem Abdul wrote:Kad smo već kod toga, postoji li podatak koliko je uopće Bošnjaka-muslimana izvršilo svoju vjersku dužnost i šehidilo na Allahovom putu braneći Quds od kjafira?jeza u ledja wrote:Zanima me ima li ijedan od ovih silnih prijatelja Palestine da nam kaze ta predlaze da se uradi? Mozda kakvo konacno rjesenje?
Kad čitam o ovoj temi na forumu, rekao bih da su Bošnjaci-muslimani veliki prijatelji palestinskih Arapa. Kad u praksi - šipak!
Ima li ijedan da podatak da se neki Bošnjak-musliman borio na strani Arapa protiv Izraela?
Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
- salik79
#326 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
- salik79
#327 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Ali ima jedna zanimljiva stavka...Naime, jos niko od "uleme", koja je pozivala na "dzihad" u Siriji, se nije oglasio, a kamoli pozvao na dzihad za Kuds, odnosno Palestinu. Indikativno, zar ne? 
- Challenger__
#328 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Konačno rješenje je beskompromisno uništavanje diskriminatornih ideologija i diskriminatornih pravnih sistema kroz njihovu međusobnu antagonizaciju. Sirija je uvertira a Jerusalim-saga preludij tog duboko nadahnutog djela.jeza u ledja wrote:Zanima me ima li ijedan od ovih silnih prijatelja Palestine da nam kaze ta predlaze da se uradi? Mozda kakvo konacno rjesenje?
- Challenger__
#329 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
salik79 wrote:Ali ima jedna zanimljiva stavka...Naime, jos niko od "uleme", koja je pozivala na "dzihad" u Siriji, se nije oglasio...
Iako, pravo da ti kažem nekima koji su se, kao, oglasili, ja nikako ne mogu da vjerujem. Ne vjerujem, pa me ubij.
- Maraschino
#330 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Sila ni Bogu nije mila.
Ako prihvate, nestace a ako se odupru, ubrzat ce svoj nestanak sa tih prostora.
Ostaje da se pomolimo Bogu da siledziji vrati istom mjerom.
Ako prihvate, nestace a ako se odupru, ubrzat ce svoj nestanak sa tih prostora.
Ostaje da se pomolimo Bogu da siledziji vrati istom mjerom.
-
babanovac
#331 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Borba do zadnje kapi palestinske krvi, a nakon toga... Bice vec neka tema na klixu.jeza u ledja wrote:Zanima me ima li ijedan od ovih silnih prijatelja Palestine da nam kaze ta predlaze da se uradi? Mozda kakvo konacno rjesenje?
-
Juliuscezar
#332 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
česi su jedan od najvjernijih cionistickih saveznika, jos 1948. su im medju prvim pruzali vojnu pomochipija wrote:A šta bi Česima da se zalete oko Jerusalema, kontra stavu Nijemaca, Francuza, Italijana?
- Krokodajl
#333 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Proglašenje države Palestine u granicama Britanskog mandata u Palestini sa glavnim gradom u Jerusalemu i preuzimanje mjesta u UN-u i svim komisijama koje je do sada imala država Izrael, oduzimanje državljanstva svim ilegalnim imigrantima koji su to dobili samo na osnovu religije, oni koji su tu rođeni a djeca su ilegalnih imigranata na osnovu jus soli imaju pravo na državljanstvo, vraćanje zemlje Arapima koju je Minhal Mekarkai protuzakonito uzela, rušenje ilegalnih naselja koja su izgrađena bez ikakve urbanističke dozvole i novčana naknada vlasnicima zemlje koju zbog opstrukcija od strane ilegalnih imigranata nisu mogli koristiti.jeza u ledja wrote:Zanima me ima li ijedan od ovih silnih prijatelja Palestine da nam kaze ta predlaze da se uradi? Mozda kakvo konacno rjesenje?
To bi bilo to valjda.
- seln
#334 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Na primjer, eradikacija svih Palestinaca, zena, djece... inkorporiranje palestinskih teritorija i Golanske visoravni u buduci Erez Israel.jeza u ledja wrote:Zanima me ima li ijedan od ovih silnih prijatelja Palestine da nam kaze ta predlaze da se uradi? Mozda kakvo konacno rjesenje?
Vjerovatno je Tora fanaticima guzica zinula i na mnogo vise, ali realno bi se zadovoljili time. Uostalom, njihov saveznik preko okeana im je pokazao kako se to radi: unistis domicilno stanovnistvo, preotmes zemlju, pa 150 godina kasnije lijes krokodilske suze.
Ne znam, pelcuju li vas novopridosle u USA nekom vakcinom protiv savjesti i karaktera? U svakom slucaju, tvoj jadni sarkazam i jos jadniji humor @pasha000 je bas dno dna.
Ali, eto, mi smo spremni cuti dobre ideje... hajde nam ti ovdje podastri neko pravedno rjesenje.
- seln
#335 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Za to ce se tvoja strana vec pobrinuti... a nakon toga ces ti vec otovriti temu u kojoj ih opravdavas.babanovac wrote: Borba do zadnje kapi palestinske krvi, a nakon toga...
- Sanjarko
#336 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Kisindzer jer rekao Izrael ende do 2025. Po demografiji ne kontam kako misle u Izraelu da rade ovo kada ce biti isti broj i jevreja i Palestinaca, a svi skupa okruzeni sa skoro milijardu Arapa i semitskih naroda.
- Sanjarko
#337 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Vecina muslimani 99% plus stranaca u milionima, milioni i nemuslimana medzu strancima kao i sad.Vizionar 1985 wrote:Kisindzer jer rekao Izrael ende do 2025. Po demografiji ne kontam kako misle u Izraelu da rade ovo kada ce biti isti broj i jevreja i Palestinaca, a svi skupa okruzeni sa skoro milijardu Arapa i semitskih naroda.
- SmokingMan
-
babanovac
#339 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Ma neee, Izrael je megasila koja ce pokoriti citav arapski svijet, do Jemena.Vizionar 1985 wrote:Kisindzer jer rekao Izrael ende do 2025. Po demografiji ne kontam kako misle u Izraelu da rade ovo kada ce biti isti broj i jevreja i Palestinaca, a svi skupa okruzeni sa skoro milijardu Arapa i semitskih naroda.
- Challenger__
#340 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Niko kao zvanična Ankara, od priznanja Izraela (1949) do danas. USA su za njih čisti antisemiti.bhnapoleon1 wrote:česi su jedan od najvjernijih cionistickih saveznika, jos 1948. su im medju prvim pruzali vojnu pomochipija wrote:A šta bi Česima da se zalete oko Jerusalema, kontra stavu Nijemaca, Francuza, Italijana?
-
Juliuscezar
#341 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Jedna stvar oko Ankare za vrijeme rata kod nas, imali su ogroman strah da ce ako daju podrsku to biti povezano sa time što su vecina bosnjaka muslimani, tek nakon sto je neko rekao da bosnjacima kada ih ubijaju govore da su turci doslo je do malo drugacijeg razmisljanja.Challenger__ wrote:Niko kao zvanična Ankara, od priznanja Izraela (1949) do danas. USA su za njih čisti antisemiti.bhnapoleon1 wrote: česi su jedan od najvjernijih cionistickih saveznika, jos 1948. su im medju prvim pruzali vojnu pomoc
- Sanjarko
#342 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Ne znam to. Ako zeli to mora milijardu muslimana u regiji poubijati. A u svijetu ce biti oko 3 milijarde ljudi muslimanskog porijekla ili muslimana svejedno. Jevreja u Izraelu ce samo 12 miliona biti. Oko 1/3 ljudi na planeti muslimani ili muslimanskog porijekla do 2100. Mozda premase i 3 milijarde.babanovac wrote:Ma neee, Izrael je megasila koja ce pokoriti citav arapski svijet, do Jemena.Vizionar 1985 wrote:Kisindzer jer rekao Izrael ende do 2025. Po demografiji ne kontam kako misle u Izraelu da rade ovo kada ce biti isti broj i jevreja i Palestinaca, a svi skupa okruzeni sa skoro milijardu Arapa i semitskih naroda.
Tako da ovo 99% muslimani ne odnosi se na religiju nego na porijeklo. A ako sruse 14 stoljeca stare dzamije sta misli ko sta ce biti. Pa jb-te ratovi su zestoki i zbog manjih stvari zapocinjali.
- jeza u ledja
#343 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Nista nisi konkretno rekao.Challenger__ wrote:Konačno rješenje je beskompromisno uništavanje diskriminatornih ideologija i diskriminatornih pravnih sistema kroz njihovu međusobnu antagonizaciju. Sirija je uvertira a Jerusalim-saga preludij tog duboko nadahnutog djela.jeza u ledja wrote:Zanima me ima li ijedan od ovih silnih prijatelja Palestine da nam kaze ta predlaze da se uradi? Mozda kakvo konacno rjesenje?
-
babanovac
#344 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Ma kakvo rusenje dzamija... Kolika kolicina propagande... Al Aksu su napustili 2h nakon zauzimanja starog Jerusalema. Dan danas Jordan upravlja ovim podrucjem, bio ili ne Jerusalem glavni grad. Zabranili su ulazak svima sa nemuslimanakim obiljezjima. Kada Sharon udje, najavljeno, na turisticki ulaz, u terminu kada su vrata za turiste otvorena, bez ikakvih jevrejskih obiljezja, zapocne intifada u kojoj strada hiljade ljudi.Vizionar 1985 wrote:Ne znam to. Ako zeli to mora milijardu muslimana u regiji poubijati. A u svijetu ce biti oko 3 milijarde ljudi muslimanskog porijekla ili muslimana svejedno. Jevreja u Izraelu ce samo 12 miliona biti. Oko 1/3 ljudi na planeti muslimani ili muslimanskog porijekla do 2100. Mozda premase i 3 milijarde.babanovac wrote:Ma neee, Izrael je megasila koja ce pokoriti citav arapski svijet, do Jemena.Vizionar 1985 wrote:Kisindzer jer rekao Izrael ende do 2025. Po demografiji ne kontam kako misle u Izraelu da rade ovo kada ce biti isti broj i jevreja i Palestinaca, a svi skupa okruzeni sa skoro milijardu Arapa i semitskih naroda.
Tako da ovo 99% muslimani ne odnosi se na religiju nego na porijeklo. A ako sruse 14 stoljeca stare dzamije sta misli ko sta ce biti. Pa jb-te ratovi su zestoki i zbog manjih stvari zapocinjali.
- seln
#345 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Jadni Izraelci... evo placem ko godina, suza suzu stize.babanovac wrote:Ma kakvo rusenje dzamija... Kolika kolicina propagande... Al Aksu su napustili 2h nakon zauzimanja starog Jerusalema. Dan danas Jordan upravlja ovim podrucjem, bio ili ne Jerusalem glavni grad. Zabranili su ulazak svima sa nemuslimanakim obiljezjima. Kada Sharon udje, najavljeno, na turisticki ulaz, u terminu kada su vrata za turiste otvorena, bez ikakvih jevrejskih obiljezja, zapocne intifada u kojoj strada hiljade ljudi.Vizionar 1985 wrote:Ne znam to. Ako zeli to mora milijardu muslimana u regiji poubijati. A u svijetu ce biti oko 3 milijarde ljudi muslimanskog porijekla ili muslimana svejedno. Jevreja u Izraelu ce samo 12 miliona biti. Oko 1/3 ljudi na planeti muslimani ili muslimanskog porijekla do 2100. Mozda premase i 3 milijarde.babanovac wrote:
Ma neee, Izrael je megasila koja ce pokoriti citav arapski svijet, do Jemena.
Sta im to rade zli Palestinci,moj Nedime?
- jeza u ledja
#346 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
seln wrote:Na primjer, eradikacija svih Palestinaca, zena, djece... inkorporiranje palestinskih teritorija i Golanske visoravni u buduci Erez Israel.
Skaces sam sebi u usta u istom postu.seln wrote:U svakom slucaju, tvoj jadni sarkazam i jos jadniji humor @pasha000 je bas dno dna.
Postavio sam pitanje ljudima koji traze moralnu pravdu. Logicno bi bilo da ta pravda ukljucuje neko rjesenje. Drugi si koji odgovara bez icega konkretnog. Znaci kada dizes verbalnu pesnicu za Palestinu u stvari supljiras.
Ja se za razliku od tebe i slicnih ne dolazim ovdje predstavljajuci kao moralna vertikala, mada mi je sasvim jasno sta se dole desava i koji su uzroci, za koje sigurno ne krivim samo Izrael i njihovu politiku eskpanzionizma, vec i Palestince, Arape i ostale bliskoistocne zemlje, kao i naravno SAD i Evropu. Valjda bi bilo logicno da se ti kao neko ko zeli ispraviti nepravdu ovdje javis sa predlogom nekog rjesenja. Kao sto si zorno predocio svojim postom, kao i ovaj sto sam mu odgovorio iznad tebe, mnogo je lakse moralisati od davanja prijedloga konkretnih rjesenja, a bez da u njima ne pozivas na daljnja etnicka ciscenja i genocid, kao ovaj sto cu mu odgovoriti sljedecem.
-
babanovac
#347 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Jadni Izraelci... evo placem ko godina, suza suzu stize.seln wrote:
Ma kakvo rusenje dzamija... Kolika kolicina propagande... Al Aksu su napustili 2h nakon zauzimanja starog Jerusalema. Dan danas Jordan upravlja ovim podrucjem, bio ili ne Jerusalem glavni grad. Zabranili su ulazak svima sa nemuslimanakim obiljezjima. Kada Sharon udje, najavljeno, na turisticki ulaz, u terminu kada su vrata za turiste otvorena, bez ikakvih jevrejskih obiljezja, zapocne intifada u kojoj strada hiljade ljudi.
Sta im to rade zli Palestinci,moj Nedime?[/quote]
Nemas empatije prema ljudskim zivotima, ok, nisi rijetka ptica.
- jeza u ledja
#348 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Ti si se odvazio napisati post u kom govoris sta stvarno zeli vecina tvojih istomisljenika. Ako nista, barem si iskreniji.Krokodajl wrote:Proglašenje države Palestine u granicama Britanskog mandata u Palestini sa glavnim gradom u Jerusalemu i preuzimanje mjesta u UN-u i svim komisijama koje je do sada imala država Izrael, oduzimanje državljanstva svim ilegalnim imigrantima koji su to dobili samo na osnovu religije, oni koji su tu rođeni a djeca su ilegalnih imigranata na osnovu jus soli imaju pravo na državljanstvo, vraćanje zemlje Arapima koju je Minhal Mekarkai protuzakonito uzela, rušenje ilegalnih naselja koja su izgrađena bez ikakve urbanističke dozvole i novčana naknada vlasnicima zemlje koju zbog opstrukcija od strane ilegalnih imigranata nisu mogli koristiti.jeza u ledja wrote:Zanima me ima li ijedan od ovih silnih prijatelja Palestine da nam kaze ta predlaze da se uradi? Mozda kakvo konacno rjesenje?
To bi bilo to valjda.
Koliko vidim ti predlazes ukidanje Izraela i formiranje drzave Palestine u na cijelom teritoriju, Izraela, Palestinskih Teritorija, kao i izmjene granica Jordana, u kojem bi dalje "oduzimanjem drzavljanstva ilegalnim imigrantima" (ilegalnim po kojem zakonu?) drzave koju bi svakako ukinuo (
Sta bi ti radio sa tim "ilegalnim imigrantima" i sta mislis da bi se desilo u zajednickoj drzavi u kojoj bi Arapi bili vecina?
Ovo je retoricko pitanje, da se ne zbunis, jer mi je jasno da je tebi jasno sta bi se tu desilo, isto kao sto mi je jasno da ti sa tim ne bi imao nikakav problem.
Ovo sto predlazes bi rezultiralo genocidom i etnickim ciscenjem.
- sunceKOtepsija
#349 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
"Jerusalim je nasa crvena ćiza"

- Kareem Abdul
#350 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Nije li to rekao i za Eufrat?sunceKOtepsija wrote:"Jerusalim je nasa crvena ćiza"![]()