Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Locked
bingov buraz

#326 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by bingov buraz »

kakavdanakneiskustvu wrote:
bingov buraz wrote:Govor Riatovskog bi se mogao ocijeniti kao diplomatski skandal (doduse bez diplomata koji uglavnom postuju sudske odluke) i gospodinu bi trebala biti zatvorena sva vrata tamo gdje mu se vrata zatvoriti mogu jasno.Strani huskaci bi morali biti izopceni jasno i glasno.
Takodje i Irineju koji aplaudira na rijeci da ce Srbi sa obe strane Drine zivjeti u istoj drzavi.

dovoljno bi bilo da ga se ne zove da glumi ovde,bar u federaciji
Da,na to i mislim kad pisem tamo gdje se vrata zatvoriti mogu.
kakavdanakneiskustvu

#327 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by kakavdanakneiskustvu »

ali,nista me ne bi iznenadilo
¤ jelena ¤

#328 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by ¤ jelena ¤ »

A zašto jedan odličan glumac ne bi glumio u BiH - ako dobije njemu prihvatljivu ponudu?
bingov buraz

#329 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by bingov buraz »

Od takvog pizda karaktera me ne bi cudilo ni da prihvati samo sto bih ja krivio onog ko mu ponudi.
Maraschino

#330 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by Maraschino »

kada budemo nesto pravili o drazi, nebojsa ce biti prvi pozvan. ''original cetnik'' tako da ne trazimo druge.
¤ jelena ¤

#331 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by ¤ jelena ¤ »

Autentičnih domaćih četnika, koji bi iz odanosti prema pomenutom vojvodi bez sumnje i volontirali ako treba...imamo u izobilju.

Šteta trošiti novac na proizvod koji smo već izvezli i koji je postao brend.
kiligonzales

#332 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by kiligonzales »

Sta je Emiru Hadzihafizbegovicu, Maci Marinkovicu, Miraju Grbicu i Nebojsi Glogovcu? Svi su barem jednom u karijeri glumili cetnika, doduse Nebojsa malo vise puta.

Pare su jedino bitne, ko sisa principe. Tako na kraju ispadne, kada se stvari ugrubo tumace. Medjutim Emir redovno komentarise srpsku politiku djeleci joj fasisticke etikete s razlogom, Maca se kao Sarajevsko dijete za pohvalu ispišavao po Bojanicu na farmi, zbog takvih Srba ko ti ja sam u Sarajevu 3 godine gledao kako da sacuvam zivu glavu (Maca Bojanicu), dok Miraj je bio ljudina i profesionalac, ne opterecen politikom, pa danas bere plodove svoga rada u Americi.

Jos vala kako su cete uvjerljivo odglumili Emir i Miraj u Remakeu... Jedna od najboljih scena iz bh. kinematografije nakon rata.

Mozda bi Nebojsi uloga Draze prosla nezapazena u BiH, da se kojim slucajem nije uhvatio interpretacije politike i historije i komentarisanja rada haskog tribunala, zaboravilo bi mu se i trebinjska adresa, ali valjda to tako mora biti kada licni stav o koljacu Ratku nastojis da odbranis pred medijima.

Bas me zanima sto bas on Emiru od toliko dobrih srpskih glumaca, mozda je ovim potezom htio da izazove bas ovu reakciju, kako bi se skrenula paznja na pomenuti festival... Ako mu je to bila namjera, vala uspio je u tome...
kakavdanakneiskustvu

#333 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

¤ jelena ¤ wrote:A zašto jedan odličan glumac ne bi glumio u BiH - ako dobije njemu prihvatljivu ponudu?
zasto npr. jedan pjevac ne moze nastupiti u sarajevu,npr. thompson?
pa iz banjaluke ce vjerovatno dobijati sve vise i vise ponuda poslije jucerasnjeg dana,mislim na ristovskog
Banksy

#334 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by Banksy »

¤ jelena ¤ wrote:A zašto jedan odličan glumac ne bi glumio u BiH - ako dobije njemu prihvatljivu ponudu?
Grubo, ali precizno: Zato što je nemoralno da onaj koji glorificira koljače, igra pred onima koje su ti isti klali. Samo nemoralno i jadno jer zakona koji bi omogućio zabranu, nema.

Mada, i Banja Luka je BiH...
kakavdanakneiskustvu

#335 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Banksy wrote:
Grubo, ali precizno: Zato što je nemoralno da onaj koji glorificira koljače, igra pred onima koje su ti isti klali. Samo nemoralno i jadno jer zakona koji bi omogućio zabranu, nema.

Mada, i Banja Luka je BiH...
:thumbup:
LBVIEW

#336 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by LBVIEW »

pa iz banjaluke ce vjerovatno dobijati sve vise i vise ponuda poslije jucerasnjeg dana,mislim na ristovskog
Pa znas, kad je ugrozena nejac u pitanju, vrijede druga pravila i arsini. Zvuci grubo, ali je tako - ovi sto sad muljaju, relativiziraju i opravdavaju bi skocili kao opareni ukoliko bi se uloge zamijenile, vidjeno bezbroj puta, kako na forumu, tako i u "stvarnom" zivotu.
LBVIEW

#337 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by LBVIEW »

¤ jelena ¤ wrote:Autentičnih domaćih četnika, koji bi iz odanosti prema pomenutom vojvodi bez sumnje i volontirali ako treba...imamo u izobilju.

Šteta trošiti novac na proizvod koji smo već izvezli i koji je postao brend.
Boga mi, izvezli nismo svi, vec oni koji ne vide nista lose da cetnik, makar bio i uvozni, glumi na mjestu zlocina ideoloske mu brace.
kakavdanakneiskustvu

#338 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

mislim ako neko se zalaze da RS se spoji sa srbijom,podržava mladica,relativizuje njegove zločine,to je ok,ljudi imaju pravo na mišljenje,ali jbg nisi sa marsa stigao pa da ne znas da se u sarajevu vecini ne svidja to sto neko podrzava mladica,da se vecini u sarajevu ne svidja to sto neko otvoreno govori da se RS treba odvojiti od BiH,ne zato sto im se iz dosade to ne svidja nego zato sto je npr. mladiceva vojska ubila hiljade i hiljade ljudi samo u sarajevu,jer nisu srbi,pa su onda alergicni na osobe koje javno relativizuju zločine koje je mladić naredio,mislim ako imaju imalo pameti,bice alergicni
¤ jelena ¤

#339 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by ¤ jelena ¤ »

LBVIEW wrote:
Pa znas, kad je ugrozena nejac u pitanju, vrijede druga pravila i arsini. Zvuci grubo, ali je tako - ovi sto sad muljaju, relativiziraju i opravdavaju bi skocili kao opareni ukoliko bi se uloge zamijenile, vidjeno bezbroj puta, kako na forumu, tako i u "stvarnom" zivotu.
:-) :sax:

Ljudi, stvarno je van pameti da vi mene pitate zbog čega Thompson ne može svirati u Sarajevu? Besmisleno mi je uopšte odgovarati na takva pitanja, poslije svih ovih ''eseja'' koje sam na temi napisala i iz kojih bi trebalo da je jasan moj stav o bilo čijem nastupu bilo gdje u BiH.

Zalećete se bezveze i donosite nekakve zaključke na pretpostavci da ja imam nešto protiv nastupa Thompsona i da bih ja zabranila njegov nastup...a sasvim jasno sam, ako se dobro sjećam, na temi o tom istom Thompsonu, napisala da ni slučajno ne bih njegov koncert ili bilo čiji, zabranila, pa čak ni rekla da taj i taj ne može svirati i nastupati negdje.

Uzalud tragate za nekim ustašama očekujući od mene istu reakciju na njih kao što je ova vaša na Glogovca i Ristovskog. Ako mi se nečiji rad ili djelo ne sviđa, ja to popljujem, najavljeni nastup zaobiđem i toliko. Ne očekujem nikakve zabrane jer znam u kakvoj državi živim i znam da je svaka zabrana, pa čak i sprdnja s ovim zvijezdama ovdje kontraproduktivna.

Dakle, postavila sam pitanje na temi, dobila odgovore, hvala vam na odgovorima neću ih komentarisati i to je to.

Što se tiče Ristovskog, ista je stvar kao i sa Glogovcem kad je njegova gluma u pitanju, s tom razlikom što je Ristovski daleko bolji glumac
od Glogovca. A ova... besjeda... :roll: poslije one njegove razularene podrške Vučiću u kampanji za predsjednika, ovo me uopšte nije iznenadilo.
Koga jeste, taj ili je naivan ili nedovoljno informisan i pronicljiv.

Toliko i zaista vas neću više smarati svojim ''esejima'' u slučaju da je i ovo bio jedan....otkud znam. :oops:
kakavdanakneiskustvu

#340 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

jbg,nema nistra lose u zabrani nekim kao umjetnicima da negdje nastupaju,ako je neko pjevac a usput i fasista ili pjeva pjesme koje imaju takve stihove,onda u zdravoj sredini takvi nemaju sta traziti,isto kao i sa glumcima
kakavdanakneiskustvu

#341 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

¤ jelena ¤ wrote:
LBVIEW wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:A zašto jedan odličan glumac ne bi glumio u BiH - ako dobije njemu prihvatljivu ponudu?
:-) :sax:

Ljudi, stvarno je van pameti da vi mene pitate zbog čega Thompson ne može svirati u Sarajevu? Besmisleno mi je uopšte odgovarati na takva pitanja, poslije svih ovih ''eseja'' koje sam na temi napisala i iz kojih bi trebalo da je jasan moj stav o bilo čijem nastupu bilo gdje u BiH.

Zalećete se bezveze i donosite nekakve zaključke na pretpostavci da ja imam nešto protiv nastupa Thompsona i da bih ja zabranila njegov nastup...a sasvim jasno sam, ako se dobro sjećam, na temi o tom istom Thompsonu, napisala da ni slučajno ne bih njegov koncert ili bilo čiji, zabranila, pa čak ni rekla da taj i taj ne može svirati i nastupati negdje.

Uzalud tragate za nekim ustašama očekujući od mene istu reakciju na njih kao što je ova vaša na Glogovca i Ristovskog. Ako mi se nečiji rad ili djelo ne sviđa, ja to popljujem, najavljeni nastup zaobiđem i toliko. Ne očekujem nikakve zabrane jer znam u kakvoj državi živim i znam da je svaka zabrana, pa čak i sprdnja s ovim zvijezdama ovdje kontraproduktivna.

Dakle, postavila sam pitanje na temi, dobila odgovore, hvala vam na odgovorima neću ih komentarisati i to je to.

Što se tiče Ristovskog, ista je stvar kao i sa Glogovcem kad je njegova gluma u pitanju, s tom razlikom što je Ristovski daleko bolji glumac
od Glogovca. A ova... besjeda... :roll: poslije one njegove razularene podrške Vučiću u kampanji za predsjednika, ovo me uopšte nije iznenadilo.
Koga jeste, taj ili je naivan ili nedovoljno informisan i pronicljiv.

Toliko i zaista vas neću više smarati svojim ''esejima'' u slučaju da je i ovo bio jedan....otkud znam. :oops:[/quote]

ja sam te a ne ostali forumasi ovde upitao zasto thompson ne moze nastupati u sarajevu,nema potrebe da ostale forumase time zamaras i umisljas da su te još neki to pitali,ne,za sad koliko znam samo ja, jer si ti pitala A zašto jedan odličan glumac ne bi glumio u BiH - ako dobije njemu prihvatljivu ponudu?,pitanje je da li bi u banjaluci bio dobrodosao u ziri nekog festivala neki glumac iz sarajeva koji se otvoreno,javno zalaže za ukidanje RS,ili glumac iz zagreba koji ima stav da bi hrvatska trebala biti sve do zemuna,ne bi,ni u ludilu
¤ jelena ¤

#342 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by ¤ jelena ¤ »

ja sam te a ne ostali forumasi ovde upitao zasto thompson ne moze nastupati u sarajevu,nema potrebe da ostale forumase time zamaras i umisljas da su te još neki to pitali,ne,za sad koliko znam samo ja, jer si ti pitala A zašto jedan odličan glumac ne bi glumio u BiH - ako dobije njemu prihvatljivu ponudu?,pitanje je da li bi u banjaluci bio dobrodosao u ziri nekog festivala neki glumac iz sarajeva koji se otvoreno,javno zalaže za ukidanje RS,ili glumac iz zagreba koji ima stav da bi hrvatska trebala biti sve do zemuna,ne bi,ni u ludilu
Tim gore ako si za pomenutog samo ti pitao....jer to onda znači da si ga nekoliko puta, u nekoliko postova na ovoj temi, od početka iste, spomenuo... što će me, ako to i ubuduće nastaviš, samo navesti na pomisao da imaš neki problem s tim što Thompson ne može nastupiti u Sarajevu. I ništa više od toga.
A ostali... tj. kolega ti @LBVIEW te je podržao i složio se s tobom. I sve to u namjeri da dokaže i pokaže kako neki drugi kmeče i skaču zbog tog vrlog umjetnika.

Loodilo... :-)

E, hajmo sad i to da raščistimo...

Ko je zabranio Thompsonu da svira u Sarajevu? Jel mu @¤ jelena ¤ zabranila ili negdje napisala da mu treba zabraniti koncert bilo gdje?
Bodkin

#343 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by Bodkin »

¤ jelena ¤ wrote:
Tim gore ako si za pomenutog samo ti pitao....jer to onda znači da si ga nekoliko puta, u nekoliko postova na ovoj temi, od početka iste, spomenuo... što će me, ako to i ubuduće nastaviš, samo navesti na pomisao da imaš neki problem s tim što Thompson ne može nastupiti u Sarajevu. I ništa više od toga.
A ostali... tj. kolega ti @LBVIEW te je podržao i složio se s tobom. I sve to u namjeri da dokaže i pokaže kako neki drugi kmeče i skaču zbog tog vrlog umjetnika.

Ko je zabranio Thompsonu da svira u Sarajevu? Jel mu @¤ jelena ¤ zabranila ili negdje napisala da mu treba zabraniti koncert bilo gdje?
Treba mu zabraniti. Nebojsi treba zabraniti da glumi. Ljudi su licemjeri. Drugu bi pricu pricali da tipa emir izjavi nesto slicno itdp
jao_situacije

#344 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by jao_situacije »

zato što je četnik koji poziva na rušenje ustavno-pravnog poretka što bi u konačnici dovelo do novog rata u kojem se on ne bi sigurno borio
¤ jelena ¤

#345 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by ¤ jelena ¤ »

jao_situacije wrote:
zato što je četnik koji poziva na rušenje ustavno-pravnog poretka što bi u konačnici dovelo do novog rata u kojem se on ne bi sigurno borio
Tako je!

Takvi u ovoj državi ne glume, nego vladaju.
jao_situacije

#346 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by jao_situacije »

¤ jelena ¤ wrote:
jao_situacije wrote:
Tako je!

vladaju zato što su demokratski izabrani od strane četnika kojih ima dovoljno, plus uhljebi
to nikako ne znači da moramo zvati četnike da glume jer je četnik izabran u neku instituciju

nemamo mogućnost da zabranimo četnicima da biraju i budu birani, ali imamo mogućnost da ne zovemo četnike da glume
¤ jelena ¤

#347 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by ¤ jelena ¤ »

Bodkin wrote:
¤ jelena ¤ wrote:

Treba mu zabraniti. Nebojsi treba zabraniti da glumi. Ljudi su licemjeri. Drugu bi pricu pricali da tipa emir izjavi nesto slicno itdp
Jest, jest...zabranit sve to što je štetno za nas u ovoj oazi ljubavi među ljudima, morala i sveopšte tolerancije i kulture. :-)
Bodkin

#348 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by Bodkin »

¤ jelena ¤ wrote:
Bodkin wrote:
¤ jelena ¤ wrote:

Jest, jest...zabranit sve to što je štetno za nas u ovoj oazi ljubavi među ljudima, morala i sveopšte tolerancije i kulture. :-)
Zato sto generise dodatnu mrznju, a ima je dovoljno
¤ jelena ¤

#349 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by ¤ jelena ¤ »

jao_situacije wrote:
¤ jelena ¤ wrote:
jao_situacije wrote: zato što je četnik koji poziva na rušenje ustavno-pravnog poretka što bi u konačnici dovelo do novog rata u kojem se on ne bi sigurno borio
Tako je!

vladaju zato što su demokratski izabrani od strane četnika kojih ima dovoljno, plus uhljebi
to nikako ne znači da moramo zvati četnike da glume jer je četnik izabran u neku instituciju

nemamo mogućnost da zabranimo četnicima da biraju i budu birani, ali imamo mogućnost da ne zovemo četnike da glume
Imati neku mogućnost i tu mogućnost na pametan način iskoristiti - nije isto.

To znamo, je l' da?
¤ jelena ¤

#350 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by ¤ jelena ¤ »

Bodkin wrote:
¤ jelena ¤ wrote:
Bodkin wrote:
Zato sto generise dodatnu mrznju, a ima je dovoljno
Amin! :D
Locked