Novi selektor reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- irac300
#326 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ma ko će doći za platu 5-10 hiljada maraka, samo ojebine. Evo čitam za Prosinečkog u Azerbejdžanu ima godišnju platu 600 000 dolara i neko ga povezuje s nama, jašta.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#327 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Neće doći niko ko ima angažman.irac300 wrote:Ma ko će doći za platu 5-10 hiljada maraka, samo ojebine. Evo čitam za Prosinečkog u Azerbejdžanu ima godišnju platu 600 000 dolara i neko ga povezuje s nama, jašta.
- Reuf-Refko
#328 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Prosinečki ima do 05 12 ugovor. Nama ni ne treba prije...al tih 600k, mozemo se samo naget da nas opali sazada!!! jedino ako bi Bake odrijesio kesu, mada Sebija neda, kaze to je bacanje para... 
-
markomilanov
#329 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Amar Osim bi bio pod stalnim pritiskom zbog baba,Meho Kodro zbog sina,Faruk i Pape bili su tu,Bake uvek u kombinacijama,mislim da je Antić skup,Bajević se već dugo ne bavi trenerskim poslom,Katanec je zanimljiv ali on nije konstitutivan
,da li je u kombinaciji neki stranac.
- USAblues
#330 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
spree wrote:Haj promjeni taj avatar zivota ti ili ne pisi vise
- animals
#331 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Jako dobar prijedlog..USAblues wrote:predlazem Cacica
vidi se da mislite
- Idemedosumom
#332 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Od ovih izlizanih, ja bih ponajprije Ćiru volio ponovo slušati, kako igračima pičkara kada se vuku po terenu ili počnu pametovati.
Naravno, ako savez ima pare za stranca, niko normalan ne bi gledao ove domaće majstore.
Naravno, ako savez ima pare za stranca, niko normalan ne bi gledao ove domaće majstore.
-
Bazinga1234
#333 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
E cuj Barbarez da bude umjesto Marinovića selektornekoeko wrote:Barbareza bi trebalo postaviti kao selektora za mladu (U-21) Reprezentaciju. On je uzor svim mladim naraštajima u dijaspori i mogao bi pridobiti dosta novih mladih igrača iz dijaspore. Stekao bi potrebno iskustvo i tako bismo dobili dugoročno dobrog trenera. Od ponuđenih mi se Kodro čini interesantnim. Mozda nebi bilo lose ukljuciti i Bolica kao i prosli put. Uz prave saradnike, mogao bi dugorocno voditi ekipu i postati naš Löw
-
incognito071
#334 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
šta je smiješno?Melbourne_Australia wrote:incognito071 wrote:Ima li Miske trenersku licencu?![]()
![]()
-
dimitrov
#335 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Izbor ovog selektora je po meni od krucijalne važnosti za budućnost našeg fudbala u naredenih 10-15 godina.Uvjeren sam da je poslije Safeta došao ozbiljan selektor da bi imali kontinuitet odlazaka na prvenstva i u budućnosti samo napredovali.Ovo nam je zadnji voz da iz ove generacije izvučemo nešto i da polako uvodimo nove igrače.Od ovih ponuđenih jedino vjerujem da je Prosinečki sposoban za tako nešto,ostalo prosjek,a prosjek nas ubija.
Sumnjam da bi Kodro i(li) Osim bili neki napredak u odnosu na Mešu.
- Muhamed Đakmić
#336 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
A znaš li ti kakav fudbal npr preferira Kodro? Pitam samo.dimitrov wrote:Izbor ovog selektora je po meni od krucijalne važnosti za budućnost našeg fudbala u naredenih 10-15 godina.Uvjeren sam da je poslije Safeta došao ozbiljan selektor da bi imali kontinuitet odlazaka na prvenstva i u budućnosti samo napredovali.Ovo nam je zadnji voz da iz ove generacije izvučemo nešto i da polako uvodimo nove igrače.Od ovih ponuđenih jedino vjerujem da je Prosinečki sposoban za tako nešto,ostalo prosjek,a prosjek nas ubija.
- animals
#337 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Sto se tice Prosineckog i zarade u Azerbedjanu..
mislim da bi za manje pare dosao u BIH..
jer sa BIH, ima sanse da se plasira na EP, a sa Azerbedjanom tesko..
ipak BIH, ima veci rejting i ugled..
mislim da bi za manje pare dosao u BIH..
jer sa BIH, ima sanse da se plasira na EP, a sa Azerbedjanom tesko..
ipak BIH, ima veci rejting i ugled..
-
dimitrov
#338 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Tečni,napadački.Kodru cijenim kao fudbalera,ali mislim da kao trener još nije dorastao da nas vodi.Za par deka je bolji od Meše.Muhamed Đakmić wrote:A znaš li ti kakav fudbal npr preferira Kodro? Pitam samo.dimitrov wrote:Izbor ovog selektora je po meni od krucijalne važnosti za budućnost našeg fudbala u naredenih 10-15 godina.Uvjeren sam da je poslije Safeta došao ozbiljan selektor da bi imali kontinuitet odlazaka na prvenstva i u budućnosti samo napredovali.Ovo nam je zadnji voz da iz ove generacije izvučemo nešto i da polako uvodimo nove igrače.Od ovih ponuđenih jedino vjerujem da je Prosinečki sposoban za tako nešto,ostalo prosjek,a prosjek nas ubija.
-
palermo
#339 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ko ono spomenu Antu Čačića ?
Čovječe gledaj Cv-a....šampion sa Dinamom,malo mu falilo da uđe i ligu šampiona, spasio Cibaliu ispadanja, Hrvatsku doveo pred vrata baraža (nisu mu dozvolili da dovrši posao
).....jebi ga reference su tu....
Čovječe gledaj Cv-a....šampion sa Dinamom,malo mu falilo da uđe i ligu šampiona, spasio Cibaliu ispadanja, Hrvatsku doveo pred vrata baraža (nisu mu dozvolili da dovrši posao
-
SSemir
#340 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Da bi azerbejdzan privukao nekog mora ga platiti vise nego mi, mi smo atraktivniji, igraci igraju u velikim evropskim klubovima, sa nama selektor ima sansu da se plasira na neko takmicenje.irac300 wrote:Ma ko će doći za platu 5-10 hiljada maraka, samo ojebine. Evo čitam za Prosinečkog u Azerbejdžanu ima godišnju platu 600 000 dolara i neko ga povezuje s nama, jašta.
I niko kod nas nece raditi za 5-10hiljada. Ali hoce za 50-60 hiljada. I jos nesto. Mi selektoru mozemo ponuditi veliki bonus za plasman na prvenstvo, azerbejdzan ne moze pa ga i zbog toga moraju ga placati vise mjesecno nego sto bi mi.
- cyprus
#341 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ne znam koliko je tu do njega bilo, ali na prošlom EP Hrvatska je imala jebenu igru...palermo wrote:Ko ono spomenu Antu Čačića ?
Čovječe gledaj Cv-a....šampion sa Dinamom,malo mu falilo da uđe i ligu šampiona, spasio Cibaliu ispadanja, Hrvatsku doveo pred vrata baraža (nisu mu dozvolili da dovrši posao).....jebi ga reference su tu....
-
Labirint
#342 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Čak štaviše i ponajbolju. Samo su "susjedi" kao i mi uostalom vječito nezadovoljni ( dobro, njihovo nezadovoljstvo je malo ambicioznije) pa je svako ko dodje za trenera po automatizmu osudjen na pljuvačinu i nipodaštavanje. Imali su ruku na srce i dosta nekih nesretnih rezultata u ovim kvalifikacijama medjutim sve dok je tu "mamića,šukera i ostalih" koga god da postave biće njihov čovjek, što u konačnici vjerovatno i jeste.cyprus wrote:Ne znam koliko je tu do njega bilo, ali na prošlom EP Hrvatska je imala jebenu igru...palermo wrote:Ko ono spomenu Antu Čačića ?
Čovječe gledaj Cv-a....šampion sa Dinamom,malo mu falilo da uđe i ligu šampiona, spasio Cibaliu ispadanja, Hrvatsku doveo pred vrata baraža (nisu mu dozvolili da dovrši posao).....jebi ga reference su tu....
- shalla
#343 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Meša je imao 30ak milja, to baš i nije 5-10 hiljada...irac300 wrote:Ma ko će doći za platu 5-10 hiljada maraka, samo ojebine. Evo čitam za Prosinečkog u Azerbejdžanu ima godišnju platu 600 000 dolara i neko ga povezuje s nama, jašta.
Ma realno, samo stranac, nemaš ti domaćih imena koji imaju dovoljno stručnosti i fakinluka da ustroje ove naše zvjezdice, samo stranac...
- cyprus
#344 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Susjedi imaju nesreću u sreći da imaju onu bronzu... Sada svaku generaciju i svaki rezultat porede sa 1998-om, i logično je da nikad neće biti zadovoljni...Labirint wrote:Čak štaviše i ponajbolju. Samo su "susjedi" kao i mi uostalom vječito nezadovoljni ( dobro, njihovo nezadovoljstvo je malo ambicioznije) pa je svako ko dodje za trenera po automatizmu osudjen na pljuvačinu i nipodaštavanje. Imali su ruku na srce i dosta nekih nesretnih rezultata u ovim kvalifikacijama medjutim sve dok je tu "mamića,šukera i ostalih" koga god da postave biće njihov čovjek, što u konačnici vjerovatno i jeste.cyprus wrote:Ne znam koliko je tu do njega bilo, ali na prošlom EP Hrvatska je imala jebenu igru...palermo wrote:Ko ono spomenu Antu Čačića ?
Ovaj radio-monter je po meni korektan trener samo što nema neku karizmu i od samog početka je na tapetu kao beskičmenjak, što opet vjerovatno i jeste
Moj glas za selektora bi išao Vladi Jagodiću.
Ovo naravno ne govorim u kontekstu Čačića... On je totalno pogubio konce u ovom ciklusu i normalno je da će ga najuriti... Samo u dugoročnom pogledu nisam siguran koliko im je pametno bilo angažovati novog selektora onako na brzinu...
- Idemedosumom
#345 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Joj kad neko napiše "čak štaviše", poželim si u koljena pucati 
-
palermo
#346 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ma ja Čačića spomenuh samo zato da pokažem kako sve može drugačije izgledati kada izvučeš iz konteksta, Čačić je mediokritet baš kao i neki što se ovdje spominju kao potencijalni kandidati za selektora, ali ako samo gledaš papir onda su reference tu....cyprus wrote:
Ovo naravno ne govorim u kontekstu Čačića... On je totalno pogubio konce u ovom ciklusu i normalno je da će ga najuriti... Samo u dugoročnom pogledu nisam siguran koliko im je pametno to bilo angažovati novog selektora dva dana prije utakmice...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#347 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Sjo kad ove medonje iz saveza izvuku neko ime za koje se niko živ ne bi nadao 
- cyprus
#348 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
A ja se nadovezah da pokažem kako i mediokriteti mogu napraviti nešto dobro... Isto kao što i etablirana imena za zajebanim CV-em lako mogu omanuti...palermo wrote:Ma ja Čačića spomenuh samo zato da pokažem kako sve može drugačije izgledati kada izvučeš iz konteksta, Čačić je mediokritet baš kao i neki što se ovdje spominju kao potencijalni kandidati za selektora, ali ako samo gledaš papir onda su reference tu....cyprus wrote:
Ovo naravno ne govorim u kontekstu Čačića... On je totalno pogubio konce u ovom ciklusu i normalno je da će ga najuriti... Samo u dugoročnom pogledu nisam siguran koliko im je pametno to bilo angažovati novog selektora dva dana prije utakmice...
U suštini, izbor selektora je vazda mačak u vreći... Možeš možda procijeniti samo veličinu mačka, ali slabo šta osim toga...
Last edited by cyprus on 13/10/2017 14:42, edited 1 time in total.
- bingov buraz
#349 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Robi bi vjerujem bio odlicno rjesenje.
-
condy
#350 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Idemedosumom wrote:Joj kad neko napiše "čak štaviše", poželim si u koljena pucati