Bas tako.512MB wrote:Nista, jebo Komsica, bolje nek bude neki HDZ uhljup clan predsjednistva pa da i dalje zajedno sa srbima otvoreno negiraju genocid, zastupa interese Srbije i Hrvatske, sprjeci tuzbu BiH protiv Srbije za genocid, govori "nemaju sta muslimani trazit u Stocu i Neumu, odobrava referendum u RS, podrzava zajedno sa Dodikom "bosnjacki" a ne Bosanski jezik u skolama, odvaja "krscansku" djecu od muslimanske u skolama, javno podrzava zlocinacku sestorku, radi na revitalizaciji zlocinacke herceg bosne...
Ma Komsic je uhljup i alkos, jebo njega
Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
- Altsa
#326 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
-
homar
#327 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Šta ste se uhvatili za Željka Komšića, kao da je on jedini Hrvat ljevičar.
Mislim da bi većina lijevo orijentisanih birača glasala za AKADEMIKA SLAVU KUKIĆA, ukoliko bi se on kandidovao ili kao neovini kandidat ili ako ga neka od stranaka kandiduje.
Mislim da bi većina lijevo orijentisanih birača glasala za AKADEMIKA SLAVU KUKIĆA, ukoliko bi se on kandidovao ili kao neovini kandidat ili ako ga neka od stranaka kandiduje.
- Alfons Kauders
#328 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Narod je o tome trebao misliti prije no sto je 25 godina glasao za SDA i HDZ.512MB wrote:Kontam tvoju strategiju, al ja bi im se nekako sto prije nahebo famElije, ne ceka mi se jos 5-6 godina.. a narod ko narod ce izdurat ovako jos sro godina minimum..Alfons Kauders wrote:
Da, bolje je.
Iliti - njihov problem, zaboli me.
- Alfons Kauders
#329 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
+1seln wrote:Tako je! Zato cu ja glasati za SDA.tandmand wrote:SDP+DF, party komunisti koji mogu dobro pojesti i popiti. Za vrijeme vladavine su pod pritiskom Dodika potpisali niz antigrađanskih zakona. Prodavali su državu za večeru. Poslije njih sam izgubio svaku vjeru u mogućnost građanskog društva zasnovanog na socijaldemokratiji.
SDP i DF su najbolji garant dugotrajne vlasti SDA
-
zenit dozic
#330 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Ne zivi doticni u berlinu ili sarajevu, pa da se smije kandidovati, nego u prijestolici katolibanizmahomar wrote:Šta ste se uhvatili za Željka Komšića, kao da je on jedini Hrvat ljevičar.
http://www.tacno.net/novosti/napad-na-s ... ravo-lice/
- drug_profi
#331 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Loša ideja. Zašto?
Zato što ćeš HDZ učiniti opozicijom i imaćeš vlast koja ne može da funkcioniše.
Gora je trgovina sa lijanovićima i pravašima nego da ispoštuješ HDZ i pokušaš da nešto napraviš u mandatu što bi ljudima pokazalo da ima bolje od SDA i na kraju i relaksiraš odnose sa HDZ i Hrvatima.
DF i SDP jesu građanske stranke ali sa malom podrškom među Hrvatima i Srbima. Najveći dio glasačkog tijela čine oni koji se ne izjašnajvaju nacionalno i Bošnjaci.
Dakle oni bi morali ili izaći bez kandidata za predsjedništvo ili dati kandidate i za H i B mjesto upravo da bi pokazali i dokazali da su građanski blok, bez obzira što to znači da neće niko biti izabran.
Željkova kandidatura bi u suštini bio destabilizirajući potez, a u ovakvom stanju države i antidržavni i antinarodni, jer bi produžilo 12 godina stagnacije i devastacije za još 4.
I edit: zašto se ne može upisati glas NE u anketu? Je li namjerno blokirana nakon početnih rezultata?
Gora je trgovina sa lijanovićima i pravašima nego da ispoštuješ HDZ i pokušaš da nešto napraviš u mandatu što bi ljudima pokazalo da ima bolje od SDA i na kraju i relaksiraš odnose sa HDZ i Hrvatima.
DF i SDP jesu građanske stranke ali sa malom podrškom među Hrvatima i Srbima. Najveći dio glasačkog tijela čine oni koji se ne izjašnajvaju nacionalno i Bošnjaci.
Dakle oni bi morali ili izaći bez kandidata za predsjedništvo ili dati kandidate i za H i B mjesto upravo da bi pokazali i dokazali da su građanski blok, bez obzira što to znači da neće niko biti izabran.
Željkova kandidatura bi u suštini bio destabilizirajući potez, a u ovakvom stanju države i antidržavni i antinarodni, jer bi produžilo 12 godina stagnacije i devastacije za još 4.
I edit: zašto se ne može upisati glas NE u anketu? Je li namjerno blokirana nakon početnih rezultata?
- Altsa
#332 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Inace sada jezdimo ka EU i sva drzava je u napretku. Ponovnim izborom Covica cemo po automatizmu izaci iz 12 godisnje stagnacije gdje je on btw. konstantno na vlasti i medu glavnim kocnicarima napretka.drugi profil wrote:Loša ideja. Zašto?
- drug_profi
#333 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Dobro i? Željko upada i sve postaje još gore. Ispoštuj hrvate, izbij im majorizaciju iz argumenata, pa da vidimo šta će biti. Nešto će se moći bar u federaciji mijenjati. Ili misliš da je dalja totalna blokada dobra perspektiva.Altsa wrote:Inace sada jezdimo ka EU i sva drzava je u napretku. Ponovnim izborom Covica cemo po automatizmu izaci iz 12 godisnje stagnacije gdje je on btw. konstantno na vlasti i medu glavnim kocnicarima napretka.drugi profil wrote:Loša ideja. Zašto?
Mi se hvatamo EU, a do EU moraš postati normalna zemlja. A to ne da je daleko, nego je predaleko. Ta EU nas može samo preko štele primiti, a nikako regularno.
- badalpur
#334 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Ko treba glasati za njega?BAK-eV wrote:Pa baš zato i treba glasati za njega.badalpur wrote:Komsic nije dobar ni za vlastite kuće a kamoli za BiH. Lik ogrezao u alkoholu, nit' zna sta priča, nit' ima dostojanstva, jer da ima ne bi se kandidovao za hrvatskog člana Predsjedništva s obzirom da ga taj narod, u većini, ne doživljava kao vlastitog. Čemu inat?! Ovo nije građanska država i s tim se moramo pomiriti.Altsa wrote:Samo vi serite po Komsicu pa nek vam cirilicar Covic inace dobar jaran Dodikov sjedi u predsjednistvu jos 4 godine. Ko mi kaze da je on bolji za BiH od Komsica onda je obicni kreten.
Hrvati hoće monstrum od države i onda nek im bude.
Kad neće normalnu državu, dobiće Komsica u Predsjedništvo.
Koga predstavlja Komšić?
Ko će ga kandidovati?
Kako ne razumijete da nas je inat (da, i ja sa glasala za Komsica) doveo do toga da već imamo monstrum od države, doveo nas je do toga da su Hrvati na priču o ugroženosti (znog Komšića u Predsjedništvu) dobili sve drugo što su tražili. Apsolutno sve. Oni su već vladari ove zemlje, jer kod koga su novci taj i naredjuje. Dobili smo to da Hrvati, kojih je 15 posto prema popisu, imaju više rukovodećih mjesta i od Bošnjaka i od Srba, dobili smo to da su kantoni uvršteni i sistem odlučivanja i nema, brale moj, potpisati ijedan sporazum ili bilo šta drugo, ako se kantoni s H većinom ne slažu...i tako dalje, i tako bliže. Nemojte pričati budalaštine, građanska BiH ne postoji. Pustimo Hrvate da sami izaberu svog predstavnika ili mijenjajmo sistem, al to se ne radi iza tastature, jel' tako.
- arzuhal
#335 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Opet oni o Komšiću... 
-
Bazinga1234
#336 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Znaci sad ce hrvati izabrat Bošnjacima člana predsjedništvaBlack swan wrote:ne znam i ne zanima me
ja glasujem za fahrudina
-
DonieBrasco
#337 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Ovoj ljevici je bolje da kandiduje covjeka za bošnjackog clana predsjednistva BiH, a neka prepuste udruzenoj opoziciji hrvatskih stranaka da njihov zajednicki kandidat tj. Slavko Kukic bude za hrvatskog clana predsjednistba.
- seln
#338 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Da se Dragan nece slucajno udruziti sa Dodikom?drugi profil wrote:
Dobro i? Željko upada i sve postaje još gore.
Je li dovoljno da im popusimo ili moramo i progutati?Ispoštuj hrvate
A od 2014 do 2017 je smetao clan predsjednistva Zeljko Komsic?Nešto će se moći bar u federaciji mijenjati.
Da si ti ziv i zdrav, blokada postoji od kada se Mile uhvatio fursata.Ili misliš da je dalja totalna blokada dobra perspektiva.
BiH nikad nece postati normalna zemlja dok u njoj postoji ozakonjen ratni plijen zvani RS. I to sto ti nazivas normalizacijom je pokusaj stvaranja HRHB.Mi se hvatamo EU, a do EU moraš postati normalna zemlja.
-
Bazinga1234
#339 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Odkud ti ideja da će Slav(k)o Kukić biti kandidatDonieBrasco wrote:Ovoj ljevici je bolje da kandiduje covjeka za bošnjackog clana predsjednistva BiH, a neka prepuste udruzenoj opoziciji hrvatskih stranaka da njihov zajednicki kandidat tj. Slavko Kukic bude za hrvatskog clana predsjednistba.
hrvatske opozicije?
Last edited by Bazinga1234 on 11/09/2017 12:08, edited 1 time in total.
- seln
#340 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Jesam li ja nesto propustio? HDZ 1990, Lijanovic & co. kandidirali Kukica?DonieBrasco wrote:a neka prepuste udruzenoj opoziciji hrvatskih stranaka da njihov zajednicki kandidat tj. Slavko Kukic bude za hrvatskog clana predsjednistba.
- Altsa
#341 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Glasanjem za Komšica se ne gradi gradanska drzava vec se hebe mater Covicu, a ja bi mu je se nahebo posteno taman sve stalo. Ali ocito ti ne kontas vec se drzis visoke politike i tamo nekog filozofiranja. Nije Komsic doveo do toga da imamo monstrum drzavu. ONa je to od prvih visestranackih izbora.Ko treba glasati za njega?
Koga predstavlja Komšić?
Ko će ga kandidovati?
Kako ne razumijete da nas je inat (da, i ja sa glasala za Komsica) doveo do toga da već imamo monstrum od države, doveo nas je do toga da su Hrvati na priču o ugroženosti (znog Komšića u Predsjedništvu) dobili sve drugo što su tražili. Apsolutno sve. Oni su već vladari ove zemlje, jer kod koga su novci taj i naredjuje. Dobili smo to da Hrvati, kojih je 15 posto prema popisu, imaju više rukovodećih mjesta i od Bošnjaka i od Srba, dobili smo to da su kantoni uvršteni i sistem odlučivanja i nema, brale moj, potpisati ijedan sporazum ili bilo šta drugo, ako se kantoni s H većinom ne slažu...i tako dalje, i tako bliže. Nemojte pričati budalaštine, građanska BiH ne postoji. Pustimo Hrvate da sami izaberu svog predstavnika ili mijenjajmo sistem, al to se ne radi iza tastature, jel' tako.
Last edited by Altsa on 11/09/2017 12:12, edited 1 time in total.
- studiorum_tuzlaensis
#342 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Zar vi stvarno mislite da Komšić u 2018. godini može pobijediti hrvatskog kandidata 
- Altsa
#343 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Ne mislimo. Sigurni smo.studiorum_tuzlaensis wrote:Zar vi stvarno mislite da Komšić u 2018. godini može pobijediti hrvatskog kandidata
- Roccohljup
#344 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Ja čisto sumnjam.......mislim da ga niko više ne uzima za ozbiljno kad su politička obećanja u pitanju.
- 512MB
#345 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Dakle Komsic nije Hrvat? Sta je sa onim Hrvatima sto su birali i sto ce opet birat Komsica?drugi profil wrote:Dobro i? Željko upada i sve postaje još gore. Ispoštuj hrvate, izbij im majorizaciju iz argumenata, pa da vidimo šta će biti. Nešto će se moći bar u federaciji mijenjati. Ili misliš da je dalja totalna blokada dobra perspektiva.Altsa wrote:Inace sada jezdimo ka EU i sva drzava je u napretku. Ponovnim izborom Covica cemo po automatizmu izaci iz 12 godisnje stagnacije gdje je on btw. konstantno na vlasti i medu glavnim kocnicarima napretka.drugi profil wrote:Loša ideja. Zašto?
Mi se hvatamo EU, a do EU moraš postati normalna zemlja. A to ne da je daleko, nego je predaleko. Ta EU nas može samo preko štele primiti, a nikako regularno.
-
Hafis
#346 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Samo da dokažem da smo ovladali tajnama suvremenog političkog marketinga:
''Bošnjačkim glasovima izabrati hrvatskog člana predsjedništva - klasični fašizam.''
Valja li ova
''Bošnjačkim glasovima izabrati hrvatskog člana predsjedništva - klasični fašizam.''
Valja li ova
Last edited by Hafis on 11/09/2017 12:22, edited 2 times in total.
- Alfons Kauders
#347 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Ovaj put i ne mora.Roccohljup wrote:Ja čisto sumnjam.......mislim da ga niko više ne uzima za ozbiljno kad su politička obećanja u pitanju.
2006 raja je glasala za njeg jer je bio SDP-ovac, ne misleci na HDZ
2018 ce glasati za njeg samo da zajebu HDZ
-
Hafis
#348 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Po mojoj skromnoj procjeni, vezano za naviku konzumiranja alkoholnih pića, Želja je već slučaj za komune.
- seln
#349 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Odlicno, jos vise ce vas nervirati. Sto gore, to bolje.Hafis wrote:Po mojoj skromnoj procjeni, vezano za naviku konzumiranja alkoholnih pića, Želja je već slučaj za komune.
- Altsa
#350 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Posalji mu flasu Vekije kada ga izaberu u predsjednistvo.Hafis wrote:Po mojoj skromnoj procjeni, vezano za naviku konzumiranja alkoholnih pića, Želja je već slučaj za komune.