ernestalic wrote:Sve se ibretim čitajući komentare bošnjačke omladine. Mi, Bošnjaci, uskoro bi se mogli naći u ozbiljnim problemima. Mudzahedini u ratu i selefije u miru, iako relativno malobrojni, jesu pravi danajski dar (trojanski konj) Bošnjacima. O tome je sinoć ponovo govorio prof. Duraković. Selefije i arapska naselja su odličan argument i Hrvatima u nastojanju da opravdaju ponovno proglašenje HRHB. Oni koji misle da to ne može jesu u grdnoj zabludi. Mi nemamo mehanizme sile da to spriječimo. Dovoljan će biti jedan incident koji može biti i insceniran, a da vas poslije toga dočeka rampa na Kobiljači. I šta onda činiti? Prihvatiti bačenu rukavicu i zapucati? Kako će se taj rat završiti? Ponavljam, mi nemamo vojsku, ni logistiku, pogotovo za duži rat. Kako će reagovati RS? Na čijoj strani će biti RS?
Ne slušajte ove borbene dijasporce, a još manje ove mlade novopečene muslimane. Sve su to čisti šuplji teretičari! Najbolje bi bilo izvršiti pritisak na Bakira, Dzaferovića, Osmanovića, Bećirevića i ostale priglupe Bošnjačke političare, da trenutno zaustave dalji teror ovih novopečenih islamista, uplitanje vjere u politiku i obratno, prodaju bosanske zemlje Arapima i sl. Jedino tako možemo oduzeti glavni argument iz ruku hercegovanskih škutora koji svakodnevno, 24 sata, ponavljaju da je BiH svjetski centar islamskog terorizma. Ako se ovako nastavi, za koju godinu ćemo se naći u stvarnom trokutistanu.
Ne vjerujem da će biti rampi na Kobiljači. Nema potrebe jer neimplementacijom izbora 2018 na vlasti ostaje ova ekipa koju imamo sada i koja drži BiH u vještačkoj komi. Ne usvajaju se novi zakoni, sve odluke zapinju, etnije se drže u stalnoj tenziji. Sve to uzrokuje dalje zaostajanje za svijetom i okruženjem i egzodus stanovništva.
Pa ova vlast nije u stanju izgraditi par kilometara autoceste ni hidroelektranu, što znaći da su pare u opticaju samo u svrhu održavanja životnih funkcija pacijenta na minimumu.
Bošnjačka politika se nada da će izdejstvovati podršku MZ u sukobu sa HNS i HDZ ali šta ako ta podrška izostane ?