Jedete li svinjetinu?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- Matzan
#327 Re: Jedete li svinjetinu?
Connaisseur Karlin wrote:od A do Z isto kao kod menepustopoljina wrote:do 13-14.te godine, do rata sam jela...jer se jelo sve sto je na stolu.
poslije rata nisam sjedila za istim stolom i jela sam ono sto ja zelim jesti.
meni sunke, slanine, cvarci i prsut nisu delicije, grozni su mi...u cemu prednjaci miris przene slanine...gusi.
miris svinjetine ne podnosim, ali ne podnosim ni miris jagnjetine, a ni jaretine. ovcetina je nesto najgore. i to su razliciti miris, svaki je nepodnosljiv na svoj nacin.
pastrmu od ovcetine ili jaretine ne podnosim, a najgadnija stvar uz slaninu i cvarke je nesto sto se zove stelja.
kazu, ne valja reci fuj za hranu...ali ne daj boze da me kakva muka natjera da to moram jesti.
mozak i drob (tripice) nemaju neki poseban miris, ali imaju groznu strukturu, svako na svoj nacin i ne jedem to.
tradicionalno jelo bumbar- disem na skrge, ako sjedim negdje gdje se to pravi i definitivno to ne jedem.
ne jedem glavusu, niti krompire oko glavuse (ma probaj k'o mozak su!)
ne volim ribu iz jezera, kao da jedem mulj.
ostalo sam jela povremeno, ali nekih pet godina ne jedem meso nikako, a salame i hrenovke i pastete ima i duze koja godina.
razumijem frustraciju ljudi koji se susretnu sa nekim kome se gadi njihova hrana, a nisu ni probali...ali ne razumijem odusevljenje tom hranom, bas zato sto jesam probala.
kad se meso ostavi po strani, uopste nisam izbirljiva i sve jedem.doslovno ista prica
![]()
Znamo za tebe sa drugih tema da nisi okusila meso godinama.
- karanana
#328 Re: Jedete li svinjetinu?
Ne zna sta propusta
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#329 Re: Jedete li svinjetinu?
Nemas ti pojma, realno.zdruzdjo wrote:
A ako cemo pravo krava je jedna od prljavijih zivotinja. jeste da je biljojed ali u stanju je da se naguli vode iz najprljavije rijeke ili bare u kojoj plivaju zabe.
Krava se nece napiti prljave vode.
Tamo gdje se krava napije vode, slobodno se i ti napij.
-
zdruzdjo
#330 Re: Jedete li svinjetinu?
Ali isto tako iz postovanja prema suprugi,zdruzdjo wrote:.....................
Uz ramazan necu unjeti svinjetinu u kucu,
Necu nuditi niti sipati nekome uz ramazan alkohol
Napravicu(da bas ja) iftar za porodicu koja posti.
- Connaisseur Karlin
#331 Re: Jedete li svinjetinu?
pustopoljina wrote:+ grilano povrce, pa u marinadi...patlidzan, tikvice, paprike
+ gljive
+ razne vrste namaza/brusketa sa domacim kruhom ili kiflicama
+ guacamole s vise ovog ili onog
+ hummus na vise nacina
najgore sto kad negdje ides i nosis u goste, koliko god da napravis bezmesnog, prvo ti to sve smazu...pa onda jedu meso, a ti gledas...
prosle godine,za Novu, narucivala belegte brötchen od 8 ljudi, dvoje vegetarijanaca, narucim pola-pola...sta je ostalo? meso. od mesa, prvo losos ode, pa onda drugo se jede...
@irac300 zato sto ispadose svi kojima svinjetina smrdi da- ne znaju o cemu pricaju, da su vjernici ili kvazi-vjernici...eto zasto. naravno da se vjernik ne mora uopste objasnjavati, ali to ne znaci da svi ljudi izmisljaju da im nesto smrdi i da to tvrde iz neznanja.
prodji pored wurstelstanda pa reci da ne smrdi...jedna mi je cimerica radila na jednom...covjece...osjetio si je na stubistu kad je kuci dolazila.
- Connaisseur Karlin
#332 Re: Jedete li svinjetinu?
ne konzumiram obrezano mesoMatzan wrote:Connaisseur Karlin wrote:
od A do Z isto kao kod menedoslovno ista prica
![]()
-
zdruzdjo
#333 Re: Jedete li svinjetinu?
super, dobro. ne bih nesto jer sve sto sam napisao napisao sam iz iskustva. znaci vidio.Tomahawk11 wrote:Nemas ti pojma, realno.zdruzdjo wrote:
A ako cemo pravo krava je jedna od prljavijih zivotinja. jeste da je biljojed ali u stanju je da se naguli vode iz najprljavije rijeke ili bare u kojoj plivaju zabe.
- HAVANA
#334 Re: Jedete li svinjetinu?
Ne znam ni kad se lovi,ni kako se lovi,ni gdje se lovi...iskreno,jebe mi se.Connaisseur Karlin wrote:aha, hobotnica van sezone lovaHAVANA wrote:Ih hobotnica ispod saca na peljescu,a bastica,vino...Sjoooo
- triconja
#335 Re: Jedete li svinjetinu?
Istina tomahawk. Zdruzdjo ja cu da podignem uloge i da ti predstavim hipoteticki slucaj gdje si sa poznanikom i negdje se srusite gdje ima vode u izobilju a nema hrane i on umre prvi od gladi. Sta mislis da li bi ti njega pojeo?Tomahawk11 wrote:Nemas ti pojma, realno.zdruzdjo wrote:
Slicno se moze reci i za vodu, pili bi mi najvecu kanalizaciju kad bi morali
- triconja
#336 Re: Jedete li svinjetinu?
Nismo mi birali hoce li nas obrezati ili neConnaisseur Karlin wrote:ne konzumiram obrezano mesoMatzan wrote:Connaisseur Karlin wrote:
od A do Z isto kao kod menedoslovno ista prica
![]()
- Connaisseur Karlin
#337 Re: Jedete li svinjetinu?
ma samo mi je malo smijesno zvucalo jer si napisao da si na moru i jees hobotnicu ispod saca , tj. hobonitcu na moru van sezoneHAVANA wrote:Ne znam ni kad se lovi,ni kako se lovi,ni gdje se lovi...iskreno,jebe mi se.Connaisseur Karlin wrote:aha, hobotnica van sezone lovaHAVANA wrote:Ih hobotnica ispod saca na peljescu,a bastica,vino...SjooooZnam pojest,popit i zasvirat.
-
zdruzdjo
#338 Re: Jedete li svinjetinu?
da da opaska na mjestu.triconja wrote: Istina tomahawk. Zdruzdjo ja cu da podignem uloge i da ti predstavim hipoteticki slucaj gdje si sa poznanikom i negdje se srusite gdje ima vode u izobilju a nema hrane i on umre prvi od gladi. Sta mislis da li bi ti njega pojeo?![]()
Slicno se moze reci i za vodu, pili bi mi najvecu kanalizaciju kad bi morali
Samo znas kakvu sad pandorinu kutiju otvaras. Opet sa religiozne strane o jesi ili ne jesti svinjetinu i u kojim uslovima.
Bolje nemoj.
- HAVANA
#339 Re: Jedete li svinjetinu?
Meni je sezona cim sam na moru.Coek napravio,ja pojeo.Jebe mi se odakle je.Connaisseur Karlin wrote:ma samo mi je malo smijesno zvucalo jer si napisao da si na moru i jees hobotnicu ispod saca , tj. hobonitcu na moru van sezoneHAVANA wrote:Ne znam ni kad se lovi,ni kako se lovi,ni gdje se lovi...iskreno,jebe mi se.Connaisseur Karlin wrote:
aha, hobotnica van sezone lovaZnam pojest,popit i zasvirat.
![]()
- karanana
#340 Re: Jedete li svinjetinu?
Ne znam ni kad im je sezona. A ne znam ni kad je havana na moru. Ne mora da prica o ljetu.
- Connaisseur Karlin
#341 Re: Jedete li svinjetinu?
znam da niste, zato treba zabraniti obrzivanje djecetriconja wrote:Nismo mi birali hoce li nas obrezati ili neConnaisseur Karlin wrote:ne konzumiram obrezano mesoMatzan wrote:
- dječak sa šibicama
#342 Re: Jedete li svinjetinu?

ovo govori 14 stranih jezika
- Connaisseur Karlin
#343 Re: Jedete li svinjetinu?
ama nije to poenta, dzaba posnavljas istu pricuHAVANA wrote:Connaisseur Karlin wrote:Meni je sezona cim sam na moru.Coek napravio,ja pojeo.Jebe mi se odakle je.HAVANA wrote:
ma samo mi je malo smijesno zvucalo jer si napisao da si na moru i jees hobotnicu ispod saca , tj. hobonitcu na moru van sezone![]()
istu hobotnicu si mogao pojesti ispod saca u SA
- drndalo
#344 Re: Jedete li svinjetinu?
dječak sa šibicama wrote:
Bjez' u guzicu, ogladnih...
Last edited by drndalo on 07/06/2017 23:26, edited 2 times in total.
- Spear
#345 Re: Jedete li svinjetinu?
Ateista, iz muslimanske porodice, ne jedem svinjetinu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#346 Re: Jedete li svinjetinu?
Htio sam reci da je ta voda ispravna (iako tebi mozda nije izgledala tako).zdruzdjo wrote:super, dobro. ne bih nesto jer sve sto sam napisao napisao sam iz iskustva. znaci vidio.Tomahawk11 wrote:Nemas ti pojma, realno.zdruzdjo wrote:
- uglavnomja
#347 Re: Jedete li svinjetinu?
dječak sa šibicama wrote:
uh
- supercali
#348 Re: Jedete li svinjetinu?
Ja ovu izreku znam za konja a za kravu nikad nisam cuoTomahawk11 wrote:Nemas ti pojma, realno.zdruzdjo wrote:
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#349 Re: Jedete li svinjetinu?
tacno tako,konj i macka gdje se napiju slobodno pij...supercali wrote: Ja ovu izreku znam za konja a za kravu nikad nisam cuo
- Cossack
#350 Re: Jedete li svinjetinu?
Jao teme i belaja, uhvatilo se par ćafira u kolo i guraju do iznemoglosti!