de ne jebiVizionar 1985 wrote:Ma volio bi ali svjestan sam kakav sam. Prihvatio sam to. Nadam se samo da ce drugi bit sretniji od mene. Barem ove nove generacije, i ako Bog da, da budu. I drugi ljudi svi.muha_sa wrote: trzni seimaš li nekog vani
ako imaš nek ti nadje šta na crno da rintaš pa ceš vidjet jesil sporaš il jok
Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
- muha_sa
#326 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
- stakasa
#327 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
Dobri Bosnjo. Da je vise ljudi... A na kraju se dobro dobrim vrati pa da jebe materVizionar 1985 wrote:Ma volio bi ali svjestan sam kakav sam. Prihvatio sam to. Nadam se samo da ce drugi bit sretniji od mene. Barem ove nove generacije, i ako Bog da, da budu. I drugi ljudi svi.muha_sa wrote: trzni seimaš li nekog vani
- stakasa
#328 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
muha_sa wrote:de ne jebiVizionar 1985 wrote:Ma volio bi ali svjestan sam kakav sam. Prihvatio sam to. Nadam se samo da ce drugi bit sretniji od mene. Barem ove nove generacije, i ako Bog da, da budu. I drugi ljudi svi.muha_sa wrote: trzni seimaš li nekog vani
![]()
malo samopoštovanja i samopouzdanje ce doci
Sto ti je pedagog
- Sanjarko
#329 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
muha_sa wrote:de ne jebiVizionar 1985 wrote:Ma volio bi ali svjestan sam kakav sam. Prihvatio sam to. Nadam se samo da ce drugi bit sretniji od mene. Barem ove nove generacije, i ako Bog da, da budu. I drugi ljudi svi.muha_sa wrote: trzni seimaš li nekog vani
![]()
Ma ne zajebajem. Imam i jednog i drugog, ali svjestan sam kakav sam. Sta cu. Jbg kob.
- muha_sa
#330 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
stakasa wrote:muha_sa wrote:de ne jebiVizionar 1985 wrote:
Ma volio bi ali svjestan sam kakav sam. Prihvatio sam to. Nadam se samo da ce drugi bit sretniji od mene. Barem ove nove generacije, i ako Bog da, da budu. I drugi ljudi svi.![]()
![]()
Sto ti je pedagog
jašta vec pedagog
hajd vozdra
- stakasa
#331 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
Kazivajte sta imate rec, sad je oko ovih doba onoj Karlin vrijeme 
- stakasa
#332 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
Najgore je ne oprobat, to ti on govori. A i sam kazes da nemas puno izgubit. Idealna situacijaVizionar 1985 wrote:muha_sa wrote:de ne jebiVizionar 1985 wrote: Ma volio bi ali svjestan sam kakav sam. Prihvatio sam to. Nadam se samo da ce drugi bit sretniji od mene. Barem ove nove generacije, i ako Bog da, da budu. I drugi ljudi svi.![]()
![]()
Ma ne zajebajem. Imam i jednog i drugog, ali svjestan sam kakav sam. Sta cu. Jbg kob.
- Sanjarko
#333 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
To jest, slazem se ali kazem znam sta mogu, kakav sam itd. Ja ko Hese ili Hegel ne sjecam se koji od njih po 12 sati dnevno spavam. Jednostavno takav spor itd. Nisam dure, i znam da nisam. Hvala svima, ne bi vise o ovome, ni da vas opterecujem, zahmetim sa svojim zivotom, problemima itd. Znam da imate i vi svoj zivot, probleme itd.stakasa wrote: Najgore je ne oprobat, to ti on govori. A i sam kazes da nemas puno izgubit. Idealna situacija
- stakasa
#334 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
Nema problema, idemo daljeVizionar 1985 wrote:To jest, slazem se ali kazem znam sta mogu, kakav sam itd. Ja ko Hese ili Hegel ne sjecam se koji od njih po 12 sati dnevno spavam. Jednostavno takav spor itd. Nisam dure, i znam da nisam. Hvala svima, ne bi vise o ovome, ni da vas opterecujem, zahmetim sa svojim zivotom, problemima itd. Znam da imate i vi svoj zivot, probleme itd.stakasa wrote: Najgore je ne oprobat, to ti on govori. A i sam kazes da nemas puno izgubit. Idealna situacija
- Gojeni H
#335 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
Ima, ima ... oni se primaknu, ja se odmaknem.stakasa wrote: E neces taj film gledat. Dosla roba iz Kine, ima svak mogucnost, ne moze mu onaj kolut na motoflexu do popodne. Kida pa vari, i zastitu za usi kupio, zena i djeca imaju osjecaj da zna sta radi a depresiji ne da u avliju
Nasao mi jaran jos bolju ... za 5 milja maraka dobio pola duluma livade a druga polovina suma ... a potok tece kroz njegovo hise. On zagradio dio i samo neke gajbe hladi.
Jaran mi se ukljucio u nekakve planinare, kontam i ja da se primaknem. Obidje frajer Bosnu uzduz i poprijeko, a sve po nekim brdima i planinama ...
Ha, kako meni godi.
- Gojeni H
#336 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
stakasa wrote:Kazivajte sta imate rec, sad je oko ovih doba onoj Karlin vrijeme
- wewa
#337 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
Gojeni H wrote:stakasa wrote:Kazivajte sta imate rec, sad je oko ovih doba onoj Karlin vrijeme![]()
![]()
- Gojeni H
#338 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
muha_sa wrote:![]()
jašta vec pedagognema sjest i saosjecat
samo u kost
mlad je, život pred njim--mora se trznut
![]()
hajd vozdraunuk zove da mu loptu bacam a mene ledja ušcakla
![]()
Tooo, oko seniorsko.
Gledam dokumentarac o ovima sto zive k'o kornjace (ta mjesta zovu Plave zone).
Intervjuisu onog nakog Japanca s Okinave i pitaju ga sta je tajna njegovog dugog i zdravog zivota. Kaze djedo:
- "Kad mi je smrt dosla u 80-oj, ja joj kazem nemoj sad dodji kasnije."
- "Kad je dosla u 90-oj, ja joj kazem sacekaj, nisao djecu pitao."
- Kad je dosla u 100-oj, ..."
Samo u kosti.
-
meteorit135531
#339 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
Sve je to lijepo sto pises... ali realnost je svakako drugacija.. od nacionalizma i patriotizma se ne zivi, nit se time mogu platiti rezije. Ne znam koje indikatore ti vidis, ali ja vidim kako ljudi za posao slaganja polica u Bingu, traze stelu. I gdje u Bingu svako dovodi svoje, i gdje ljudi za platu od 550 KM zele biti citav zivot moderni robovi. To nam se servira kao modus po kojem treba krojiti drustvo. ako zelis doktoru, spremi kovertu. pa i ako ne trazi, red je. ako zelis posao, daj kovertu, trazi stelu.huxley wrote:Daleko od toga da zivimo u savrsenom drustvu, ali daleko je ovo od psihijatrije. A sad, Dodik, Bakir, Covic, cetnici, ustase, ne nedostaje ni toga, ali i to je do nas da promijenimo. Ima more indikatora koji ukazuju na to da se situacija popravlja svake godine. Ima i onih koji pokazuju da nije tako. Ako nam se non-stop servira da je situacija losa, onda vremenom pocinjemo da vjerujemo u to. A opet,
'I only believe in statistics that I doctored myself (The only statistics you can trust are those you falsified yourself)'
Vjerujem jedino u statistiku koju sam sam lazirao.
W. Churchill
Grad ili zemlja koja ima ove prirodne ljepote, odlicnu hranu i jeftine troskove zivota ostavlja malo prostora za mrak i strah, i do nas je da promijenimo ono sto ne valja - a ako iko nema cega da se boji jer je vec prosao pakao, onda su to Sarajlije i Bosanci.
I bez obzira koliko zivot u Bosni bio jeftin, bez obzira na sve prirodne ljepote kojih ne manjka, ali dzaba sve.. imali smo zimovalista, imali smo Olimpijadu, jaku namjensku industriju, sad nemamo nista. I sa tim se covjek jednostavno pomiri i shvati da ne vrijedi ni pokusavati.
Gori je mirnodopski pakao, jer ti svaki dan trebas da zivis, a zivis na feninge i pokusavas da zamislis sretnu buducnost, ali kad su mogucnosti i vise nego ogranicene, tu nastaje problem.
ne vidim redove pred BH ambasadom u Berlinu nit Svabe pretjerano dolaze zivjeti u Bosnu jer nam je jeftina piva, a ni cevapi nisu pretjerano skupi.
Fol je u zdravom odnosu prema zivotu. Fali to nama, jbg.
- Gojeni H
#340 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
Jarane, mi upravo to pokusavamo da ovdje popravimo. Ti bas i ne pomazes.meteorit135531 wrote: ....
Fol je u zdravom odnosu prema zivotu. Fali to nama, jbg.
- wewa
#341 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
na stranu objektivne poteskoce, koje svak ima u vecoj ili manjoj mjeri, one na koje ne mozemo uticati - ali duboko vjerujem da je licna sreca stvar izbora. ono sto dobijes kad podvuces crtu.
- 512MB
#342 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
Eh jebiga sadO'zone wrote:Nemoj tutnuti samo izgubi kao i ja512MB wrote:Vjerujes li mi da se i ja bolje osjecam kad sam ovo procito?O'zone wrote:Evo ja sam jutros obradovao nekoga cenerom u ovaj visoki datum.![]()
Neko je danas sretan zbog meneIdem za rucak prosetat kroz grad i tutnut ija nekome cenera il dva... izvestaj slijedi
![]()
![]()
![]()
Negdje ispalo usput dok sam se prebacivao iz džepa u džep....Ima se može se
- O'zone
- Globalni moderator
#343 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
512MB wrote: Eh jebiga sadtutno sam nekom pankeru cenera (nije jednostavno u centru Frankfurta naci osobu kojoj fali cener) jos sam mu moro ic usitnit jer kaze automat za cigare uzima samo kovanice
nema veze nek mu je hajrli...
- HAVANA
#344 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
- Maraschino
#345 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
512MB wrote: Eh jebiga sadtutno sam nekom pankeru cenera (nije jednostavno u centru Frankfurta naci osobu kojoj fali cener) jos sam mu moro ic usitnit jer kaze automat za cigare uzima samo kovanice
nema veze nek mu je hajrli...
Mislio si tako jeftino proci u mjesecu Ramazanu. Vitre i zekjat su malo vise i jedva cekam ovih dana da nekoga obradujem ili kako ovdje kazu ''izazovem osmjeh'' na licu.
Zezam se, najbitnije je da je od srca pa koliko-toliko.
- djevojka bez imena
#346 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
Ako se ne smije eto odmah je depresija, ako se smije , ma nabobo se, nema sta drugo biti. Ko je narodu ugodio 
-
DZONPI
#347 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
U Holandiji zemlji lala droge I svega pomalo izvrseno 5000 samoubistava u prosloj godini.Sve nasmijano da te bog sacuva.Samo kod nas je zajebano lose depresivno ma katastrofa,Nigerija je mala maca.Kuku nama.
- stakasa
#348 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
Ima bona i do bolesti, okolnosti, nije bas tako jednostavno.wewa wrote:na stranu objektivne poteskoce, koje svak ima u vecoj ili manjoj mjeri, one na koje ne mozemo uticati - ali duboko vjerujem da je licna sreca stvar izbora. ono sto dobijes kad podvuces crtu.
Kazu da stres sam po sebi i nije toliko problematican, problem je uspije li se covjek nakon stresa povratit, odmorit. Pod stresom ovde mislim i monotoniju/nezadovoljstvo koje na kraju dovedu do depresije
- wewa
#349 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
na bolesti, smrtne slucajeve i takve dogadjaje i mislim kad kazem 'objektivne okolnosti'.stakasa wrote:Ima bona i do bolesti, okolnosti, nije bas tako jednostavno.wewa wrote:na stranu objektivne poteskoce, koje svak ima u vecoj ili manjoj mjeri, one na koje ne mozemo uticati - ali duboko vjerujem da je licna sreca stvar izbora. ono sto dobijes kad podvuces crtu.
Kazu da stres sam po sebi i nije toliko problematican, problem je uspije li se covjek nakon stresa povratit, odmorit. Pod stresom ovde mislim i monotoniju/nezadovoljstvo koje na kraju dovedu do depresije
i opet, znam ljudi s groznim zivotnim pricama koji su daleko optimisticniji, pozitivniji nego neki ciji zivoti idu 'po spagi'.
- stakasa
#350 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa
Znam i ja ljude sto citav zivot puse pa su duplo zdraviji od onih sto treniraju... Nije svak istiwewa wrote:na bolesti, smrtne slucajeve i takve dogadjaje i mislim kad kazem 'objektivne okolnosti'.stakasa wrote:Ima bona i do bolesti, okolnosti, nije bas tako jednostavno.wewa wrote:na stranu objektivne poteskoce, koje svak ima u vecoj ili manjoj mjeri, one na koje ne mozemo uticati - ali duboko vjerujem da je licna sreca stvar izbora. ono sto dobijes kad podvuces crtu.
i opet, znam ljudi s groznim zivotnim pricama koji su daleko optimisticniji, pozitivniji nego neki ciji zivoti idu 'po spagi'.