Bošnjake Srbi konstantno potiskuju sa istoka. Nekad smo bili i sa one strane Drine, danas su i sa ove uglavnom Srbi. Utjeha je da je u Bošnjacima sada ipak probuđen nacionalni identitet, to je neki preduslov za opstanak. Novost u zadnjoj agresiji je da su i Srbi platili veliku cijenu. Obično su navikli da pokolju i protjeraju bez ikakvog značajnijeg otpora.
Srbi zasigurno neće pokrenuti novu agresiju na BiH ako je cijena uspjeha 20 000 + poginulih vojnika. Ako im se pruži prilika za nova entička čišćenja bez velikih gubitaka to već ne bi propustili.
Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?
-
Us and them
-
PM72
#327 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?
Ja goleme utjehe...Utjeha je da je u Bošnjacima sada ipak probuđen nacionalni identitet, to je neki preduslov za opstanak.
-
Us and them
#328 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?
Vojniče, defetizam se ne može tolerisati!PM72 wrote:Ja goleme utjehe...Utjeha je da je u Bošnjacima sada ipak probuđen nacionalni identitet, to je neki preduslov za opstanak.S obzirom ko nam je vlast i šta radi...nestanak nam je zagarantovan a ne opstanak.
-
PM72
#329 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?
Što,h'oš me to kaznit'? Ti ako sanjaš (i priželjkuješ ) rat i "oslobađanje" Šekovića (a u Šekovićima žive sve Srbi) imaš golem problem.Samo jednu noć da provedeš u blatnjavom rovu,gladan i prepadnut promjenio bi mišljenje i došao bi "tobe".
- Kejn
#330 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?
Dosta ih je provelo, prošlo i gore od tebe pa ne seru tolikoPM72 wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
Što,h'oš me to kaznit'? Ti ako sanjaš (i priželjkuješ ) rat i "oslobađanje" Šekovića (a u Šekovićima žive sve Srbi) imaš golem problem.Samo jednu noć da provedeš u blatnjavom rovu,gladan i prepadnut promjenio bi mišljenje i došao bi "tobe".
-
PM72
#331 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?
Sere ti guzica bilmeze jedan.Ja vas pokušavam dozvati pameti.Ne znate ni papovku rastaviti a šatro bi ratovali.Jebo vas rat i ovakva država.
-
Us and them
#332 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?
Što nije bio problem Šekovljanima da "oslobađaju" od Srebrenice do KalesijePM72 wrote:![]()
![]()
![]()
![]()