Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post Reply
Duka Dizel

#326 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post by Duka Dizel »

hAZNADAR wrote: Nema potrebe za tim u Americi jer tamo nema Srba u znacajnom broju.
Svajcarski model je moguc jer tu nema Srba.
Britanski model takodjer moguc jer nema Srba.
Srbi nisu sposobni za multietnicnost i suzivot gdje su ravnopravni sa ostalima. Namecu samo opciju svoje dominacije ili etnicku cistocu tamo gdje mogu.
Srbi nisu sposobni za multietničnost?
Pa nama je u Srbiji muftija Zukorlić ministar nauke. :D

Ja živim u multietničnoj sredini, kakvu ti nikad nisi osetio. Kad bi ti krenuo nabrajati kakvi sve etniciteti žive duž mog Podunavlja, ti bi rekao "Aj bolan, gdje to ima?".
Srbi (starosedeoci i dodjoši iz svih mogućih krajeva), Hrvati-Šokci, Madjari, Slovaci, Nemci, Rusini, Romi, a moji su baš iz sela gde žive Bošnjaci u većem broju.Ja imam i rodjaka muslimana, jer se tamo stanovništvo još uvek meša.

Buduci da su Bosnjaci bili u najgorem polozaju u ratu a nisu rusili crkve, a ostali u daleko boljem a jesu rusili i tudje crkve i dzamije, buduci da Bosnjaci nisu nikada tezili etnickoj cistoci, preimenovanju gradova, cenzurisanoj historiji, kulturocidu, buduci da jedini priznaju drugim narodima i ime nacije i jezika,... na ovom prostoru su jedini sposobni imati multietnicnost i multietnicnost je jedino moguca pod bosnjackom kapom.

Multietnicnost BiH, suzivot nisu moguci vise zajednickim snagama i zajednickom voljom. TO je moguce samo nametanjem jedne strane. A to nametanje i nije toliko strasno buduci da pod bosnjackom kapom mozes i dalje biti Srbin, pricati srpski, imati srpsku kulturu, obicaje, krsnu slavu,.. itd. Ali ne mozes vise slusati Beograd, jedan metar kvadratni proglasiti samo srpskim makar bila privatna avlija, slaviti Drazu, slaviti zlocine proslog rata,...
Buduci da i jedni i drugi polazemo pravo na entitet koji se zove RS, na mnogo opcina i sela - u dalekoj buducnosti to ne moze biti vise zajednicko. Moze biti samo srpsko ili bosnjacko. A bosnjacka vlast je pravednija i tolerantnija. Ergo - suzivot i multietnicnost je jedino moguca pod bosnjackom kapom.
Čuj, multietničnost da se nameće sa jedne strane. :D
Pa multietničnosti ili ima...ili nema.
Šta se ima nametati?
Možda jednostavno ne može je biti.

Ma velim ti opet, nek Bošnjaci dokažu tu sposobnost i volju za multietničošću u Federaciji gde su većina.
Pa tamo ima gradova gde ljudi ne mogu ostvariti neka elementarna ljudska prava, poput prava glasa na izborima...a ti pričaš o multietničnosti.
Sledeće godine, možda niko u Federaciji neće moći glasati.

A zašto?
Pa zato što je koncept multietničnosti krahirao.
Ne razumete se vi i Hrvati.
Nemoguće je multietničnost sprovesti u društvima u kojima je etnos toliko izražen i bitan.

Nisu multietničnost samo crkve i džamije na 50 metara jedna od druge.
Nije multietničnost "Evo mene Bakira Bošnjaka, evo Komšića Hrvata, evo Mire Lazovića Srbina...ih multietnićnosti!"
Duka Dizel

#327 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post by Duka Dizel »

hAZNADAR wrote:
Vidio sam na primjeru srpske granicne sluzbe, srpske vojske, srpskog dinara u RS, srpskog Brckog, srpskih nadleznosti, ... koliko Srbi mogu da zastite svoje nacionalne interese.
To su bili udari medjunarodnog predstavnika, ali hvala bogu i to vreme je prošlo.
Sve je i dalje pod kontrolom.
ljevoruki

#328 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post by ljevoruki »

Duka Dizel wrote: Srbi danas u BiH mogu da zaštite svoje nacionalne interese.
I ne samo svoje, već i interese Srbije.
Pitao sam i onog novinara iz Zvornika, da sad pitam i tebe (iako nisam bas siguran da vas dvojica niste ista licnost)
Sta je srpski nacionalni interes Srba u BiH i Srbije opcenito?
Pa eto, ako ti nije kakav zahmet da objasnis.
hAZNADAR

#329 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post by hAZNADAR »

Duka Dizel wrote:
hAZNADAR wrote: Nema potrebe za tim u Americi jer tamo nema Srba u znacajnom broju.
Srbi nisu sposobni za multietnicnost i suzivot gdje su ravnopravni sa ostalima. Namecu samo opciju svoje dominacije ili etnicku cistocu tamo gdje mogu.

Ja živim u multietničnoj sredini, kakvu ti nikad nisi osetio. Kad bi ti krenuo nabrajati kakvi sve etniciteti žive duž mog Podunavlja, ti bi rekao "Aj bolan, gdje to ima?".
Srbi (starosedeoci i dodjoši iz svih mogućih krajeva), Hrvati-Šokci, Madjari, Slovaci, Nemci, Rusini, Romi, a moji su baš iz sela gde žive Bošnjaci u većem broju.Ja imam i rodjaka muslimana, jer se tamo stanovništvo još uvek meša.
Interesantno. I koja je zastava, drzavni grb, himna i sluzbeni jezik svim tim sto ih nabroja?
I ko u toj drzavi odlucuje koji jezik postoji a koji ne? Imaju li tamo gradovi krsnu slavu?

Bosnjaci ni tamo gdje jesu vecina ne namecu svoju simboliku i svoj prefiks. Ne zato sto su finiji i bolji vec zato sto im nije stalo do toga. Ima vaznijih stvari.
BISCANIN2

#330 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post by BISCANIN2 »

Duka Dizel wrote:

Buduci da su Bosnjaci bili u najgorem polozaju u ratu a nisu rusili crkve, a ostali u daleko boljem a jesu rusili i tudje crkve i dzamije, buduci da Bosnjaci nisu nikada tezili etnickoj cistoci, preimenovanju gradova, cenzurisanoj historiji, kulturocidu, buduci da jedini priznaju drugim narodima i ime nacije i jezika,... na ovom prostoru su jedini sposobni imati multietnicnost i multietnicnost je jedino moguca pod bosnjackom kapom.

Multietnicnost BiH, suzivot nisu moguci vise zajednickim snagama i zajednickom voljom. TO je moguce samo nametanjem jedne strane. A to nametanje i nije toliko strasno buduci da pod bosnjackom kapom mozes i dalje biti Srbin, pricati srpski, imati srpsku kulturu, obicaje, krsnu slavu,.. itd. Ali ne mozes vise slusati Beograd, jedan metar kvadratni proglasiti samo srpskim makar bila privatna avlija, slaviti Drazu, slaviti zlocine proslog rata,...
Buduci da i jedni i drugi polazemo pravo na entitet koji se zove RS, na mnogo opcina i sela - u dalekoj buducnosti to ne moze biti vise zajednicko. Moze biti samo srpsko ili bosnjacko. A bosnjacka vlast je pravednija i tolerantnija. Ergo - suzivot i multietnicnost je jedino moguca pod bosnjackom kapom.
Šta se ima nametati?

Ma velim ti opet, nek Bošnjaci dokažu tu sposobnost i volju za multietničošću u Federaciji gde su većina.
Pa tamo ima gradova gde ljudi ne mogu ostvariti neka elementarna ljudska prava, poput prava glasa na izborima...a ti pričaš o multietničnosti.

A zašto?
Nemoguće je multietničnost sprovesti u društvima u kojima je etnos toliko izražen i bitan.

Nije multietničnost "Evo mene Bakira Bošnjaka, evo Komšića Hrvata, evo Mire Lazovića Srbina...ih multietnićnosti!"

:lol: :lol: :lol: :lol:
BISCANIN2

#331 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post by BISCANIN2 »

Poslije zločina u Štrpcima, pričat o kojekavoj multietičnosti, gdje se žene u crnom demonoziraju, gdje su ratni zločinci heroji, gdje se rehabilitiraju zločinci (Nedić, Ljotić, Draža), u prvom jugen fraj gradu u evropi, hajmo pitati Sandže i Cro vojvođane o multietičnosti U Srbiji. Stavite marionetu a pri tom Bošnjački jezik ne priznate i kažete mi smo multi etni, nikad jarane od Srbije je to daleko ko Panonsko more na žalost, svaka čast velikoj manjini koja nema skoro nikakav utjecaj, tipa Kondić, Jovanović, itd. Klajuža moralna, izvor sveg zla u zadnjih 50 godina, prije će Panonsko more u Srbiju nego što će svjetlo pravde i slobode doći u Srbiju.
Ali neka, niste bolje ni zaslužili.

OOOOO
Ricken

#332 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post by Ricken »

Duka Dizel wrote:

Šta se ima nametati?

A zašto?

I tako dođosmo do etničkog čiščenja, i teorijskih postavki dr. Dabića, osnovni model, patentiran 1992.
Last edited by Ricken on 21/03/2017 23:29, edited 1 time in total.
Duka Dizel

#333 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post by Duka Dizel »

hAZNADAR wrote:
Bosnjaci ni tamo gdje jesu vecina ne namecu svoju simboliku i svoj prefiks. Ne zato sto su finiji i bolji vec zato sto im nije stalo do toga. Ima vaznijih stvari.
Kao na primer da se vodi precizna statistika o broju rodjenih i umrlih Srba i Hrvata i uporedjuje se sa brojem umrlih i rodjenih Bošnjaka.
Nigde nisam sreo pedantnije statističare kao na ovom forumu.

Ti zaista misliš da to što su Bošnjaci prihvatili Varta zastavu i himnu bez teksta, ovim drugim treba dokazati kako su Bošnjaci operisani od nacionalizma i etnocentrizma.
Pa mogli ste onda zadržati neutralnu jugoslovensku trobojku i "Hej Sloveni".
Bilo bi uverljivije.

Bošnjaci imaju svoje nacionalne interese. A to je da budu glavni u BiH.
To se vidi i iz tvojih postova.
I to je ok.

Ali ovde ima poštenih ljudi koji kažu, mi Bošnjaci to zaslužujemo jer jedini nemamo nacionalnu državu u kojoj smo glavni mamojebci.

I ti treba tako da kažeš.
A ne...nja,nja...mi Bošnjaci jedini imamo multi-kulti instikt.
I foliraš Srbe?
Ej Srbe...kojima je laž državni interes.
Srbe koji su izmislili majorizaciju na ovim prostorima.
Ricken

#334 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post by Ricken »

Duka Dizel wrote:
hAZNADAR wrote:
Kao na primer da se vodi precizna statistika o broju rodjenih i umrlih Srba i Hrvata i uporedjuje se sa brojem umrlih i rodjenih Bošnjaka.

Ti zaista misliš da to što su Bošnjaci prihvatili Varta zastavu i himnu bez teksta, ovim drugim treba dokazati kako su Bošnjaci operisani od nacionalizma i etnocentrizma.
Bilo bi uverljivije.

I to je ok.

Ali ovde ima poštenih ljudi koji kažu, mi Bošnjaci to zaslužujemo jer jedini nemamo nacionalnu državu u kojoj smo glavni mamojebci.

I foliraš Srbe?
Boga ti mi reci, šta to znači biti glavni u BiH?

Ti jednostavno neshvataš da nepostoji ta primitivna hegomonija unutar tzv bošnjačkog korpusa, na koju si navikao u svojoj svakodnevnici, već kao i svako normalno društvo imaš intelektualne elite koje zagovaraju fokus jedinke umjesto kolektiviteta. Ako već pitaš šta je interes,onda je to normalno društvo u kojem će se valorizirati0 rad i vrijednost osobe kao pojedinca, a ne pripadnost određenom korpusu.
Connaisseur Karlin

#335 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post by Connaisseur Karlin »

hAZNADAR wrote:
Cherry-Cherry wrote:
Connaisseur Karlin wrote: :D
:skoljka: +1 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:bih:
I nesto sam slagao mozda, u necemu pretjerao?
Da cujem vas - ali ono realno - gdje je multietnicnost u BiH jedino moguca i ko da je ostvari.
naravno da si pretjerao

Danasnji Bosnjaci moraju teziti ka bosanstvu, a ne iskljucivo bosnjastvu ; ako to pokrenu, ja cu ih prva podrzati u tome, jer srbe jeste tesko udaljiti od cetnicke idoelogije,kao i hrvata od ustaske ideologije; no treab uzeti u obzir, da drzava treba biti formirana na bosanstvu , treba legalizirati zakone o kazanvanju radikalnog nacionaizma; treba promjenniti zakone o obrazovanju djece u cijeloj BiH; drzava treba poceti voditi brigu o svojim gradjanima, od zaposljaanja do penzionera; treba se skocentirati na ekonomiju; danas u BiH ne postoje kazne bazirane na religjskoj etnickoj diskiminaciji, danas djeca ne idu na skoske izlete da uce o kulturi tradiciji svih naroda, to ne psotoji

ne volim rijec multi-eticnost, jer automatski se zaboravljaju manjine drugih naroda: Jeverji, Romi, Ukrajinci, Albanci i sl. treba uvesti adekvatniju rijec mulitkutura naroda i njihovih nacija ; kao sto bi trebala biti bosanska nacija na prvom mjestu,ali nije

zadravo drusstvo se gradi na zajednickim intersima, a prvi korak je razoj uslova za zdrav zivot gradjana

trebalo bi uvesti storzije kazne vezane za sirenaj govora mrznje, narod je postao zasicen , emocionalno nestabilan

lakoje meni i tebi pisati ,jer mi ne osjecamo glupsoti izrecene svaki dan u BiH svakodnevnici, saki dan te podsjete da si isprdak nekome u doticnom drutvu , nije to normlana atmosfea za zivot , nije ni cudo sto ljudi odlaze , a odlaze iz svih etnickih grupa iz oba entieta
BHCluster

#336 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post by BHCluster »

Sta tebe briga za Bosnjake?
Connaisseur Karlin

#337 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

BHCluster wrote:Sta tebe briga za Bosnjake?
mene je briga sa Bosance , a ne bosnjake, hrvate i srbe :D
BHCluster

#338 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post by BHCluster »

Connaisseur Karlin wrote:
Da li si ti ovo napisala "Danasnji Bosnjaci moraju teziti ka bosanstvu"?
Connaisseur Karlin

#339 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

BHCluster wrote:
da

Bosanci vecinom odlaze , a Bosanci koji su jos u BiH , nisu postali kriticna masa , nema ih mnogo.
BHCluster

#340 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post by BHCluster »

BHCluster wrote:
da

Bosanci vecinom odlaze , a Bosanci koji su jos u BiH , nisu postali kriticna masa , nema ih mnogo.
Da ti ponovim sta je tebe briga cemu Bosnjaci moraju teziti ako "Bosanci" poput tebe odlaze? Trebam li ti nacrtati?
Connaisseur Karlin

#341 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

BHCluster wrote:
BHCluster wrote:
da

Da ti ponovim sta je tebe briga cemu Bosnjaci moraju teziti ako "Bosanci" poput tebe odlaze? Trebam li ti nacrtati?
Ima Bosanaca u BiH koji ne zele otici, pisem jer me briga za njima :-D

Danas, u BiH politici, rijec Bosanac je postala strana rijec !!! Niko je vise ne korsiti, i niko ne zna njeno znacenje!!!

ali,jos uvijek ima vise Bosnjaka u dijaspori od Bosanaca ;-)
BHCluster

#342 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post by BHCluster »

BHCluster wrote:

Danas, u BiH politici, rijec Bosanac je postala strana rijec !!! Niko je vise ne korsiti, i niko ne zna njeno znacenje!!!

Da je tebe briga za "Bosance" i da sama vjerujes u to sto pises vratila bi se i pomogla svojom ogromnom "inteligencijom" po ovom pitanju. Nego zasto mi ne odgovoris na pitanje sto sam ti postavio?
Connaisseur Karlin

#343 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

BHCluster wrote:
BHCluster wrote:

Da je tebe briga za "Bosance" i da sama vjerujes u to sto pises vratila bi se i pomogla svojom ogromnom "inteligencijom" po ovom pitanju. Nego zasto mi ne odgovoris na pitanje sto sam ti postavio?
Nisam diplomirala politicke nauke,a moj fah je kod vas korumpiran :D :lol:

Drugo, nisam iskljucivo Bosanka , vezana sam za vise nekadansjih repbulika :-D

Pa eto ti si u BiH ,zasto ne koristis priliku da iskorsitis svoju "inteligenciju" ka budjenju Bosanstva :D

Koje pitanje? zar nisam odgovorila :-)
BHCluster

#344 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post by BHCluster »

Nisam diplomirala politicke nauke,a moj fah je kod vas korumpiran :D :lol:

Drugo, nisam iskljucivo Bosanka , vezana sam za vise nekadansjih repbulika :-D

Pa eto ti si u BiH ,zasto ne koristis priliku da iskorsitis svoju "inteligenciju" ka budjenju Bosanstva :D

Koje pitanje? zar nisam odgovorila :-)
Ne nisi odgovorila na pitanje pa da ti ponovim sta je tebe briga cemu Bosnjaci moraju teziti?
dudevitz

#345 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post by dudevitz »

Duka Dizel wrote:
dudevitz wrote:
Bože petra, ovaj je stvarno rođen poslije 1995. i živi na PTPC.
Tako si pisao i kad sam se trudio objasniti ti da je Sakib Softić fake agent.
I mahao si punomoćjem iz 2002 godine.
Nemam potrebe ni želje s tobom da se raspravljam. To možeš s nekim svog kalibra.

Stop mitomaniji!
hAZNADAR

#346 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post by hAZNADAR »

Do te mjere da se sa dizelom udruzeno boris protiv bosnjackog hegemonizma. :lol:
Pa poslije kuknjava poslije izbora i teorije glupog naroda, primitivnog stada,...

Necu te ni pitati gdje je bosanstvo jedino moguce.
hAZNADAR

#347 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post by hAZNADAR »

hAZNADAR wrote:
Cherry-Cherry wrote:
:skoljka: +1 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:bih:
I nesto sam slagao mozda, u necemu pretjerao?
Da cujem vas - ali ono realno - gdje je multietnicnost u BiH jedino moguca i ko da je ostvari.
naravno da si pretjerao

Danasnji Bosnjaci moraju teziti ka bosanstvu, a ne iskljucivo bosnjastvu ; ako to pokrenu, ja cu ih prva podrzati u tome, jer srbe jeste tesko udaljiti od cetnicke idoelogije,kao i hrvata od ustaske ideologije; no treab uzeti u obzir, da drzava treba biti formirana na bosanstvu , treba legalizirati zakone o kazanvanju radikalnog nacionaizma; treba promjenniti zakone o obrazovanju djece u cijeloj BiH; drzava treba poceti voditi brigu o svojim gradjanima, od zaposljaanja do penzionera; treba se skocentirati na ekonomiju; danas u BiH ne postoje kazne bazirane na religjskoj etnickoj diskiminaciji, danas djeca ne idu na skoske izlete da uce o kulturi tradiciji svih naroda, to ne psotoji

ne volim rijec multi-eticnost, jer automatski se zaboravljaju manjine drugih naroda: Jeverji, Romi, Ukrajinci, Albanci i sl. treba uvesti adekvatniju rijec mulitkutura naroda i njihovih nacija ; kao sto bi trebala biti bosanska nacija na prvom mjestu,ali nije

zadravo drusstvo se gradi na zajednickim intersima, a prvi korak je razoj uslova za zdrav zivot gradjana

trebalo bi uvesti storzije kazne vezane za sirenaj govora mrznje, narod je postao zasicen , emocionalno nestabilan

lakoje meni i tebi pisati ,jer mi ne osjecamo glupsoti izrecene svaki dan u BiH svakodnevnici, saki dan te podsjete da si isprdak nekome u doticnom drutvu , nije to normlana atmosfea za zivot , nije ni cudo sto ljudi odlaze , a odlaze iz svih etnickih grupa iz oba entieta
Ovo me podsjeca na izjave uplakanih od srece misica sa krunicom na glavi i buketom cvijeca u ruci kada publici kazu peace on the world.

Realnost je posve drugacija. Multikulturalizam, suzivot,... je jedino moguc pod bosnjackom kapom. Onima koji su pruzili otpor nacizmu u WWII je jedina mogucnost bila pomoci saveznicke snage bez obzira sta licno mislili o Staljinu, Chercilu, Rouzveltu i njihovim politikama.
Pa poslije pokusati graditi svoje drustvo gdje je neko uspio prije a neko poslije.
Bosnjacka vlast na ovaj ili onaj nacin je jedina moguca sansa za multikulturalizam i suzivot.

Ko se tome opire - ili mu nije stalo bas toliko do multikulturalizma - ili su Bosnjaci sa svim sto uz to ide najgori zalogaj kojeg ne mogu nikako progutati.
hAZNADAR

#348 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post by hAZNADAR »

Duka Dizel wrote:
hAZNADAR wrote:

Bilo bi uverljivije.

I to je ok.

I foliraš Srbe?
Srbi imaju jedan veliki hendikep. Nije urodjen vec jedna glupa drustvena norma i "nepisano pravilo" sa kojim odrastaju.
A to je da posmatraju druge kroz prizmu svojih normi, zelja, pravila, vrijednosti - pa drugima pripisuju iste osobine, iste poglede, iste metode, iste zelje,...

Bosnjacima pripisuju da su opasnost za ovo ili ono, da bi uradili ovo ili ono,.. a kada covjek procita te pretpostavke - pokaze se da je ustvari metod i cilj srpske politike. Srbi ne mogu jednostavno razmisljati drugacije. Ako je njihov pogled mentalno ogranicen samo na primitivnu dominaciju, zabrane jezika, ciscenja,.... - to isto ocekuju i od drugih.

Koliko daleko ide to tumacenje drugih kroz svoje norme pokazuju i teorije da Bosnjaci znaju za neke historijske istine ali to kriju, da znaju da ne postoji bosanski jezik samo to maksuz izmisljaju, znaju mnogo ruznih cinjenica o sebi - samo nece da priznaju,.. i sl.

Jednostavno ne kontate da se Bosnjacima zivo hebe kako cete svoj jezik svati, koju vjeru i naciju imati,.. i da ne svrsavaju na povratnike vjeri pradjedovskoj, da ne zamisljaju dzamahiriju i pendrek nad Srbima, Nismo cvjecke naravno - ali zacudo je od ovoliko mana kojih imamo ne primijetite bas nijednu a prisijete neke koje ne postoje.
HAVANA

#349 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post by HAVANA »

Dok se mi zamaramo glupostima frajer pusi hashish,guzi trebu mladju 30 godina,meditira po indiji... :lol: Kralj te jebo nema vecih debila na planeti od nas.Svi oni svojim guzovima a mi cemo se mirit ,satro,i raspravljat vjecno,oko neceg...Dabogda za hljeba nemali,torabi nas lijecio,u miljacki se kupali i ves prali...Onaj sljivu narucuje na protestu,i daju mu je jos,i zagrle ga da se uslikaju...Sta cemo se mirit,mi smo s mozgom posvadjani...

Image
Obi Wan Bosnian

#350 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post by Obi Wan Bosnian »

Duka Dizel wrote:
Nekima baš treba crtati, a zaista ne volim da vam udaram čežnju.

Srbi danas u BiH mogu da zaštite svoje nacionalne interese.
I ne samo svoje, već i interese Srbije.
To se može videti na delu.
BiH je danas najbolji sused Srbije. Nijednu odluku danas BiH neće doneti kontra Srbije. Ni Kosovo neće da prizna, na svoju štetu.
A Crna Gora, drugo oko u glavi je priznala.
Pa onda nam je BiH zenica oka.
To je država s kojom Srbija ima pozitivan uvozno-izvozni bilans.
Tamo izvozimo sve...od kukuruza i pšenice do turbo-folka.

I sad će nama neko reći da nam ova BiH ne valja.
Jok, bolja je bila ona u kojoj se moglo preglasavati vaskoliko srpstvo u BiH.
Zašto onda Mile pomaže Čoviću da razvali ovakvu BiH? Ako ovakva BiH odgovara Srbima onda je najveći Srbin Mile Dodik ne treba mijenjati po željama Dragana Čovića. Slažeš se?
Post Reply