REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
PM72

#326 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by PM72 »

Banksy wrote:Pokaže li se da naši ništa nisu uradili za ovih 10 godina, Bakir i SDA idu na vrlo tanak led.
neće neboj se.Ubjediće oni svoje ovce da su se slomili skupljajući dokaze i imali nijet da ih opet tuže ali su ih recimo amerikanci omeli ,baš kao što su ih oni zajebali za oslobode banjaluku oktobra 1995.Naći će oni razlog šta da slažu i sakriju svoj nerad i lopovluk.
bh.tornjak

#327 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

Banksy wrote:Pokaže li se da naši ništa nisu uradili za ovih 10 godina, Bakir i SDA idu na vrlo tanak led.
BRAVO....!!!!
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

konacno da neko skonta....Bosnjaci i BiH sa ili bez revizije mogu biti samo na dobitku....
mac revizije najvise visi Bakiru i SDA iznad vrata.....a srbija moze biti (moze ne biti) kolateralna steta
Banksy

#328 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Banksy »

bh.tornjak wrote:
BRAVO....!!!!

konacno da neko skonta....Bosnjaci i BiH sa ili bez revizije mogu biti samo na dobitku....
mac revizije najvise visi Bakiru i SDA iznad vrata.....a srbija moze biti (moze ne biti) kolateralna steta
Bude li tako, ne zna se šta je gore: Što ništa nisu uradili jer su glupi, lijeni, nesposobni i bezobzirni, ili što su se povukli u korist srbijanskog političkog vrha.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#329 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by JoseMujica »

ma dajte molim vas!

i daleko brutalnijih je gang-bang jebačina bilo pa su ih vazda (ne)sretni primači s iskrenom radošću, nanovo dočekivali

scenarij je standardan kad Rocco penetrira...znaći, od tužbe ništa, a Saketa če koji dan blatiti po medijima i za jeno mjesec-dva, potiho nedže dobro ušuškati na masnu sisu
bh.tornjak

#330 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

Banksy wrote:
bh.tornjak wrote:
BRAVO....!!!!

Bude li tako, ne zna se šta je gore: Što ništa nisu uradili jer su glupi, lijeni, nesposobni i bezobzirni, ili što su se povukli u korist srbijanskog političkog vrha.

u prevodu....THE END....(ako Bog da)
JoseMujica

#331 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by JoseMujica »

- Kao pravni ekspert koji je učestvovao u procesima koji su se ticali Ejupa Ganića i Ilijaza Pilava, vrlo dobro znam da je prevashodna odgovornost za procese ovog tipa, gdje su u pitanju strateški interesi, na bošnjačkom članu Predsjedništva BiH koji jedini ima sve i relevantne informacije i sve relevantne mehanizme na svom raspolaganju i interes da ih vodi. Stoga, SBB podržava Bakira Izebegovića u svim odlukama koje donese po ovom pitanju - rekao je Arnaut.
evo Tornjak zna pa lopticu uredno prebacuje Don Neonku
512MB

#332 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by 512MB »

Nista od ovoga rodjaci...
gospodja profiterka

#333 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by gospodja profiterka »

Novih dokaza nema. Da je istekao rok, a nije obnovljena tužba skvičali biste do neba. Prema tome, straćimo malo para na urbane komplekse i deluzije, bolje i ne zaslužujete.
draganbl

#334 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by draganbl »

bh.tornjak wrote:
draganbl wrote:
BHCluster wrote:Ja stvarno ne kontam ovaj istup Softića, ili stvarno nisu radili na obnovi tuzbe ili su ga namjerno drzali izvan kruga radi prijasnjeg uspjeha :D .
Pa nije ovo prvi put da Softić kaže da od revizije tužbe nema ništa.

3.10. 2011. godine
„Na bošnjačkoj strani nema iskrene političke volje za pokretanje revizije”, kaže Softić i naglašava da je to sasvim irelevantno pred daleko važnijom činjenicom da „nema” ni novih „dokaza” za eventualno „preformulisanje” već izrečene pravne kvalifikacije.

On napominje da ima razumevanja za ponašanje bošnjačkih „kreatora” političke volje, kao i njihove povremene najave da će „biti” revizije, jer ukoliko bi rekli da „to ne žele” izazvali bi revolt svojih sunarodnika
29.3. 2016. nakon presude Karadžiću
- Do sada me niko nije kontaktirao povodom moguće revizije, ali ako se to desi i neko odluči da me angažira, ja sam na raspolaganju.
Čovjek već 6-7 godina govori kako ga niko od nadležnih nije kontaktirao u vezi sa tužbom.

Nema volje bošnjačkih struktura, a nema ni dokaza. Lijepo čovjek kazao.

ubit ce te sikiracija za Softicem....
opusti se malo....uzmi sta smirenje....cemu sekiracija....
ako ko "popusi" to ce biti Bosnjaci....tebe se to ne dotice...zar ne.
Ne znam je li tebi krivo to što nema novih dokaza, to što je Softić izjavio da nema novih dokaza, ili to što sam ja prenio njegovu izjavu.
Sam si napisao da ne kontaš Softićev istup, pa sam ti ja prenio nekoliko njegovih rečenica koje je izjavljivao prethodnih godina. Čisto da skontaš.

Za razliku od tebe, mene izuzetno dotiču problemi svih mojih sugrađana u Bosni, pa tako i Bošnjaka. Jedan od problema je taj što značajan procenat istih još uvijek pokušava da progura patetičnu priču o krivici Srbije za genocid, iako je sudski dokazano u kojoj je mjeri je Srbija kriva (tj. kriva je što nije preduzela mjere da spriječi genocid koji su počinile snage bosanskih Srba).

Za naredne generacije, ispostavilo se da je izvrsno to što Bosna ipak ima pravo da pokrene reviziju. Godinama su se Bošnjaci "vadili" na laž da je za reviziju potrebna saglasnost predsjedništva i drugih BH institucija, da Srbi imaju pravo veta i tako uskrate pravo Bošnjacima da zadaju udarac Srbiji, osude je za genocid i pokupe milijarde dolara ratne odštete.
Sada, kada se ispostavilo da ništa od toga nije istina, sva bošnjačka politika se ogolila do kraja, tj. ispostavlja se da dokaza ipak nema, da su hiljade i hiljade dolara skupljenih u dijaspori za reviziju tužbe završile u privatnim džepovima, da fantomsko pravno tijelo koje radi na obnovi tužbe zapravo ne postoji, a da osobu koja je jedina ovlaštena za pokretanje revizije niko nikada nije kontaktirao.

Bosno moja, nemaš ti većih neprijatelja od onih koji te brane.
daddy-kool

#335 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by daddy-kool »

Tako je.
Banksy

#336 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Banksy »

daddy-kool wrote:
Tako je.
Glasači i uhljebljenici će možda zatvoriti oči, no porodice žrtava im to sigurno neće zaboraviti. Šta god da se desi, dužni su pojašnjenje. Ako već nisu imali novih dokaza, onda je s tim trebalo upoznati javnost na vrijeme i o tome javno i otvoreno razgovarati.

A sinoć čujem Izetbegovića koji kaže da će za 15 dana upoznati Softića s onim ''što imaju'', pa neka on odluči!?!
Dakle, 7 dana pred istek DESETOGODIŠNJEG roka, oni stavljaju na sto ''ono što imaju'' i donose odluku!?!
Nije čudo što ih je nabio nogom...

Mala je ovo zemlja, koliki su to izdajnici.
JoseMujica

#337 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by JoseMujica »

koje ba "porodice žrtava" :shock:

sve je to uredno pokriveno dobro podmazanim "udruženjima" za ovo i za ono i gotovo profesionalnim narikačama koje rade na dugme kad Gospodaru zatreba :(

vjeruj mi...znam to sve kroz boračko-invalidska "udruženja"...nema niti jedno koje za te ljude radi...sve je to stranački privatizovano i instrumentalizirano....nemamo slućajno največa davanja iz buđeta na stavci boraćko-invalidsko-šehidska populacija
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#338 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by prljavi Hare »

Banksy wrote:
daddy-kool wrote:
Tako je.
Glasači i uhljebljenici će možda zatvoriti oči, no porodice žrtava im to sigurno neće zaboraviti. Šta god da se desi, dužni su pojašnjenje. Ako već nisu imali novih dokaza, onda je s tim trebalo upoznati javnost na vrijeme i o tome javno i otvoreno razgovarati.

A sinoć čujem Izetbegovića koji kaže da će za 15 dana upoznati Softića s onim ''što imaju'', pa neka on odluči!?!
Dakle, 7 dana pred istek DESETOGODIŠNJEG roka, oni stavljaju na sto ''ono što imaju'' i donose odluku!?!
Nije čudo što ih je nabio nogom...

Mala je ovo zemlja, koliki su to izdajnici.
Da je suđenje za među dužine 10 metara,trebalo bi se ozbiljnije pripremiti od ovoga.Tako da.... :roll:
stavljaju na sto ''ono što imaju'' i donose odluku
:lol: :lol: :lol:
Image
Banksy

#339 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Banksy »

:lol: :lol:

Sve si rekao tom slikom. Ona zaista savršeno odražava koncept i praksu, ali i političku misao i ideju dvadesetogodišnje vladavine SDA. Sve je u toj kutiji.
JoseMujica

#340 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by JoseMujica »

Banksy wrote::lol: :lol:

Sve si rekao tom slikom. Ona zaista savršeno odražava koncept i praksu, ali i političku misao i ideju dvadesetogodišnje vladavine SDA. Sve je u toj kutiji.
:thumbup: i sve što ima da se kaže o kvaliteti ljuckih resursa.
muzicar_iz_parka

#341 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by muzicar_iz_parka »

Vidi se profesionalnost SDA, nema kod njih jaro kao kod susjeda Hrvata da se u paketiću desi srpska čokoladica nego sve domaći proizvodi.
:thumbup:
Innovation

#343 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Innovation »

"Tužbu pokušavaju pripremiti Bošnjaci, a ne Bosna i Hercegovina. Dva člana Predsjedništva su jasno rekla da su protiv, a jedan pokazuje da je za. Jasno je da ta tužba nema legitimitet BiH i mislim da ona nema nikakvih šansi da prođe
:mrgreen:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ivanic- ... /170131090
CSKA

#344 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by CSKA »

Meni sve ovo vise lici na neku prijetnju,a Beograd vaga da li Sarajevo blefira ili ne.Kao partija pokera.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#345 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by hrasno38 »

megaman4

#347 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by megaman4 »

hrasno38 wrote:http://ba.n1info.com/a135424/Vijesti/Vi ... tuzbe.html

Sta od govnara drugo ocekivati!!
Početak političkog kraja Bakira Izetbegovića. Ionako je haos u SDA, plus još ovo, bolje mu je da se povuče, da ga ljudi ne bi silom izbacili kao što su Osmanovića izbacili, jer se Bakir odavno ništa ne pita.

Ili je on stvarno slijep ili živi u nekom svom imaginarnom svijetu, gdje ne vidi da se država raspada i da je veliko pitanje šta nas čeka 2018 godine kada su najavljeni opšti izbori?
Banksy

#348 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Banksy »

Boyle: Izetbegović odbio savjet u vezi sa revizijom tužbe

http://ba.n1info.com/a135424/Vijesti/Vi ... tuzbe.html

Ovo je nastavljanje sabotiranja tužbe od kada sam je podnio 1993. godine. I znate, kada se to desilo, odmao sam dobio 3 sudska naloga u sljedećih 6 mjeseci, a onda sam otpušten. Ako to nije sabotaža, onda ne znam šta jeste", kazao je Boyle

Izetbegović je priznao da nisu uradili ništa na reviziji tužbe i to zbog pritiska na bosansku vladu od strane SAD-a, Britanije i Francuske, koje su htjele integrirati Srbiju u NATO i Evropsku uniju",

"Možete navesti da je Bakir Izetbegović upravo odbio mene i moj savjet. Ne postoji ništa više što mogu uraditi u vezi sa ovim slučajem", kazao je Boyle za N1.

prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#349 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by prljavi Hare »

Banksy wrote:

Boyle: Izetbegović odbio savjet u vezi sa revizijom tužbe

http://ba.n1info.com/a135424/Vijesti/Vi ... tuzbe.html

Ovo je nastavljanje sabotiranja tužbe od kada sam je podnio 1993. godine. I znate, kada se to desilo, odmao sam dobio 3 sudska naloga u sljedećih 6 mjeseci, a onda sam otpušten. Ako to nije sabotaža, onda ne znam šta jeste", kazao je Boyle

Izetbegović je priznao da nisu uradili ništa na reviziji tužbe i to zbog pritiska na bosansku vladu od strane SAD-a, Britanije i Francuske, koje su htjele integrirati Srbiju u NATO i Evropsku uniju",

"Možete navesti da je Bakir Izetbegović upravo odbio mene i moj savjet. Ne postoji ništa više što mogu uraditi u vezi sa ovim slučajem", kazao je Boyle za N1.

To ga je Seka savjetovala,treba paziti da se uštedi gdje god se može.Ionako će Sakib izdominirati na toj reviziji! :mrgreen:
arzuhal

#350 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

Nastranu sad naša politička realnost i odnosi (institucionalni, partijski ili pojedinačni odnosi) spram revizije, al' velim: Kakav Bakir, kakav Boyle, kakvi dokazi, niđe veze...Sud je i onda mogao proglasiti Srbiju krivom da je htio...Ali nisu, sačuvali su Srbiji guzicu jer im takva treba, a BiH su pružili nekakvu satisfakciju u vidu presude za genocid u Srebrenici te kako Srbija NIJE NEVINA po pitanju genocida, samo što ga nije izvršila nego nije sve uradila kako bi ga spriječila, kako bi se on izbjegao.

I to je - još tada je bilo odmah svima sasvim jasno - sudska odluka koja je bila po mjeri svjeckih sila. Kao što je i, s jedne strane, priznavanje BiH i, s druge, vezanje ruku da se ne može braniti (embargo) od onih koji su protiv te nezavisnosti, također odluka svjeckih sila, tako im odgovaralo.
kao što im je i Dejtonska luđačka košulja bez pobjednika i sa svima kao poraženim, odgovarala...

I tako dalje...

Kada bi lično Bog dao očite materijalne dokaze, dosad nepoznate i veoma važne koji bi, nesumnjivo, dokazali krivicu Srbije za genocid i agresiju na BiH, Sud bi to odbacio...
Post Reply