neće neboj se.Ubjediće oni svoje ovce da su se slomili skupljajući dokaze i imali nijet da ih opet tuže ali su ih recimo amerikanci omeli ,baš kao što su ih oni zajebali za oslobode banjaluku oktobra 1995.Naći će oni razlog šta da slažu i sakriju svoj nerad i lopovluk.Banksy wrote:Pokaže li se da naši ništa nisu uradili za ovih 10 godina, Bakir i SDA idu na vrlo tanak led.
REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
-
PM72
#326 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
- bh.tornjak
#327 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
BRAVO....!!!!Banksy wrote:Pokaže li se da naši ništa nisu uradili za ovih 10 godina, Bakir i SDA idu na vrlo tanak led.
konacno da neko skonta....Bosnjaci i BiH sa ili bez revizije mogu biti samo na dobitku....
mac revizije najvise visi Bakiru i SDA iznad vrata.....a srbija moze biti (moze ne biti) kolateralna steta
- Banksy
#328 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Bude li tako, ne zna se šta je gore: Što ništa nisu uradili jer su glupi, lijeni, nesposobni i bezobzirni, ili što su se povukli u korist srbijanskog političkog vrha.bh.tornjak wrote:BRAVO....!!!!Banksy wrote:Pokaže li se da naši ništa nisu uradili za ovih 10 godina, Bakir i SDA idu na vrlo tanak led.
![]()
![]()
![]()
konacno da neko skonta....Bosnjaci i BiH sa ili bez revizije mogu biti samo na dobitku....
mac revizije najvise visi Bakiru i SDA iznad vrata.....a srbija moze biti (moze ne biti) kolateralna steta
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#329 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Banksy wrote:Pokaže li se da naši ništa nisu uradili za ovih 10 godina, Bakir i SDA idu na vrlo tanak led.
ma dajte molim vas!
i daleko brutalnijih je gang-bang jebačina bilo pa su ih vazda (ne)sretni primači s iskrenom radošću, nanovo dočekivali
scenarij je standardan kad Rocco penetrira...znaći, od tužbe ništa, a Saketa če koji dan blatiti po medijima i za jeno mjesec-dva, potiho nedže dobro ušuškati na masnu sisu
- bh.tornjak
#330 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Banksy wrote:Bude li tako, ne zna se šta je gore: Što ništa nisu uradili jer su glupi, lijeni, nesposobni i bezobzirni, ili što su se povukli u korist srbijanskog političkog vrha.bh.tornjak wrote:BRAVO....!!!!Banksy wrote:Pokaže li se da naši ništa nisu uradili za ovih 10 godina, Bakir i SDA idu na vrlo tanak led.
![]()
![]()
![]()
u prevodu....THE END....(ako Bog da)
- JoseMujica
#331 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
evo Tornjak zna pa lopticu uredno prebacuje Don Neonku- Kao pravni ekspert koji je učestvovao u procesima koji su se ticali Ejupa Ganića i Ilijaza Pilava, vrlo dobro znam da je prevashodna odgovornost za procese ovog tipa, gdje su u pitanju strateški interesi, na bošnjačkom članu Predsjedništva BiH koji jedini ima sve i relevantne informacije i sve relevantne mehanizme na svom raspolaganju i interes da ih vodi. Stoga, SBB podržava Bakira Izebegovića u svim odlukama koje donese po ovom pitanju - rekao je Arnaut.
- 512MB
#332 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Nista od ovoga rodjaci...
- gospodja profiterka
#333 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Novih dokaza nema. Da je istekao rok, a nije obnovljena tužba skvičali biste do neba. Prema tome, straćimo malo para na urbane komplekse i deluzije, bolje i ne zaslužujete.
- draganbl
#334 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Ne znam je li tebi krivo to što nema novih dokaza, to što je Softić izjavio da nema novih dokaza, ili to što sam ja prenio njegovu izjavu.bh.tornjak wrote:draganbl wrote:Pa nije ovo prvi put da Softić kaže da od revizije tužbe nema ništa.BHCluster wrote:Ja stvarno ne kontam ovaj istup Softića, ili stvarno nisu radili na obnovi tuzbe ili su ga namjerno drzali izvan kruga radi prijasnjeg uspjeha.
3.10. 2011. godine29.3. 2016. nakon presude Karadžiću„Na bošnjačkoj strani nema iskrene političke volje za pokretanje revizije”, kaže Softić i naglašava da je to sasvim irelevantno pred daleko važnijom činjenicom da „nema” ni novih „dokaza” za eventualno „preformulisanje” već izrečene pravne kvalifikacije.
On napominje da ima razumevanja za ponašanje bošnjačkih „kreatora” političke volje, kao i njihove povremene najave da će „biti” revizije, jer ukoliko bi rekli da „to ne žele” izazvali bi revolt svojih sunarodnikaČovjek već 6-7 godina govori kako ga niko od nadležnih nije kontaktirao u vezi sa tužbom.- Do sada me niko nije kontaktirao povodom moguće revizije, ali ako se to desi i neko odluči da me angažira, ja sam na raspolaganju.
Nema volje bošnjačkih struktura, a nema ni dokaza. Lijepo čovjek kazao.
ubit ce te sikiracija za Softicem....
opusti se malo....uzmi sta smirenje....cemu sekiracija....
ako ko "popusi" to ce biti Bosnjaci....tebe se to ne dotice...zar ne.
Sam si napisao da ne kontaš Softićev istup, pa sam ti ja prenio nekoliko njegovih rečenica koje je izjavljivao prethodnih godina. Čisto da skontaš.
Za razliku od tebe, mene izuzetno dotiču problemi svih mojih sugrađana u Bosni, pa tako i Bošnjaka. Jedan od problema je taj što značajan procenat istih još uvijek pokušava da progura patetičnu priču o krivici Srbije za genocid, iako je sudski dokazano u kojoj je mjeri je Srbija kriva (tj. kriva je što nije preduzela mjere da spriječi genocid koji su počinile snage bosanskih Srba).
Za naredne generacije, ispostavilo se da je izvrsno to što Bosna ipak ima pravo da pokrene reviziju. Godinama su se Bošnjaci "vadili" na laž da je za reviziju potrebna saglasnost predsjedništva i drugih BH institucija, da Srbi imaju pravo veta i tako uskrate pravo Bošnjacima da zadaju udarac Srbiji, osude je za genocid i pokupe milijarde dolara ratne odštete.
Sada, kada se ispostavilo da ništa od toga nije istina, sva bošnjačka politika se ogolila do kraja, tj. ispostavlja se da dokaza ipak nema, da su hiljade i hiljade dolara skupljenih u dijaspori za reviziju tužbe završile u privatnim džepovima, da fantomsko pravno tijelo koje radi na obnovi tužbe zapravo ne postoji, a da osobu koja je jedina ovlaštena za pokretanje revizije niko nikada nije kontaktirao.
Bosno moja, nemaš ti većih neprijatelja od onih koji te brane.
-
daddy-kool
#335 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Tako je.Banksy wrote:Pokaže li se da naši ništa nisu uradili za ovih 10 godina, Bakir i SDA idu na vrlo tanak led.
- Banksy
#336 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Glasači i uhljebljenici će možda zatvoriti oči, no porodice žrtava im to sigurno neće zaboraviti. Šta god da se desi, dužni su pojašnjenje. Ako već nisu imali novih dokaza, onda je s tim trebalo upoznati javnost na vrijeme i o tome javno i otvoreno razgovarati.daddy-kool wrote:Tako je.Banksy wrote:Pokaže li se da naši ništa nisu uradili za ovih 10 godina, Bakir i SDA idu na vrlo tanak led.
A sinoć čujem Izetbegovića koji kaže da će za 15 dana upoznati Softića s onim ''što imaju'', pa neka on odluči!?!
Dakle, 7 dana pred istek DESETOGODIŠNJEG roka, oni stavljaju na sto ''ono što imaju'' i donose odluku!?!
Nije čudo što ih je nabio nogom...
Mala je ovo zemlja, koliki su to izdajnici.
- JoseMujica
#337 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
koje ba "porodice žrtava"
sve je to uredno pokriveno dobro podmazanim "udruženjima" za ovo i za ono i gotovo profesionalnim narikačama koje rade na dugme kad Gospodaru zatreba
vjeruj mi...znam to sve kroz boračko-invalidska "udruženja"...nema niti jedno koje za te ljude radi...sve je to stranački privatizovano i instrumentalizirano....nemamo slućajno največa davanja iz buđeta na stavci boraćko-invalidsko-šehidska populacija
sve je to uredno pokriveno dobro podmazanim "udruženjima" za ovo i za ono i gotovo profesionalnim narikačama koje rade na dugme kad Gospodaru zatreba
vjeruj mi...znam to sve kroz boračko-invalidska "udruženja"...nema niti jedno koje za te ljude radi...sve je to stranački privatizovano i instrumentalizirano....nemamo slućajno največa davanja iz buđeta na stavci boraćko-invalidsko-šehidska populacija
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#338 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Da je suđenje za među dužine 10 metara,trebalo bi se ozbiljnije pripremiti od ovoga.Tako da....Banksy wrote:Glasači i uhljebljenici će možda zatvoriti oči, no porodice žrtava im to sigurno neće zaboraviti. Šta god da se desi, dužni su pojašnjenje. Ako već nisu imali novih dokaza, onda je s tim trebalo upoznati javnost na vrijeme i o tome javno i otvoreno razgovarati.daddy-kool wrote:Tako je.Banksy wrote:Pokaže li se da naši ništa nisu uradili za ovih 10 godina, Bakir i SDA idu na vrlo tanak led.
A sinoć čujem Izetbegovića koji kaže da će za 15 dana upoznati Softića s onim ''što imaju'', pa neka on odluči!?!
Dakle, 7 dana pred istek DESETOGODIŠNJEG roka, oni stavljaju na sto ''ono što imaju'' i donose odluku!?!
Nije čudo što ih je nabio nogom...
Mala je ovo zemlja, koliki su to izdajnici.
stavljaju na sto ''ono što imaju'' i donose odluku

- Banksy
#339 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Sve si rekao tom slikom. Ona zaista savršeno odražava koncept i praksu, ali i političku misao i ideju dvadesetogodišnje vladavine SDA. Sve je u toj kutiji.
- JoseMujica
#340 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Banksy wrote:![]()
![]()
Sve si rekao tom slikom. Ona zaista savršeno odražava koncept i praksu, ali i političku misao i ideju dvadesetogodišnje vladavine SDA. Sve je u toj kutiji.
-
muzicar_iz_parka
#341 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Vidi se profesionalnost SDA, nema kod njih jaro kao kod susjeda Hrvata da se u paketiću desi srpska čokoladica nego sve domaći proizvodi.

-
Lug
-
Innovation
#343 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
"Tužbu pokušavaju pripremiti Bošnjaci, a ne Bosna i Hercegovina. Dva člana Predsjedništva su jasno rekla da su protiv, a jedan pokazuje da je za. Jasno je da ta tužba nema legitimitet BiH i mislim da ona nema nikakvih šansi da prođe
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ivanic- ... /170131090
- CSKA
#344 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Meni sve ovo vise lici na neku prijetnju,a Beograd vaga da li Sarajevo blefira ili ne.Kao partija pokera.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
-
Org
-
megaman4
#347 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Početak političkog kraja Bakira Izetbegovića. Ionako je haos u SDA, plus još ovo, bolje mu je da se povuče, da ga ljudi ne bi silom izbacili kao što su Osmanovića izbacili, jer se Bakir odavno ništa ne pita.hrasno38 wrote:http://ba.n1info.com/a135424/Vijesti/Vi ... tuzbe.html
Sta od govnara drugo ocekivati!!
Ili je on stvarno slijep ili živi u nekom svom imaginarnom svijetu, gdje ne vidi da se država raspada i da je veliko pitanje šta nas čeka 2018 godine kada su najavljeni opšti izbori?
- Banksy
#348 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Boyle: Izetbegović odbio savjet u vezi sa revizijom tužbe
http://ba.n1info.com/a135424/Vijesti/Vi ... tuzbe.html
Ovo je nastavljanje sabotiranja tužbe od kada sam je podnio 1993. godine. I znate, kada se to desilo, odmao sam dobio 3 sudska naloga u sljedećih 6 mjeseci, a onda sam otpušten. Ako to nije sabotaža, onda ne znam šta jeste", kazao je Boyle
Izetbegović je priznao da nisu uradili ništa na reviziji tužbe i to zbog pritiska na bosansku vladu od strane SAD-a, Britanije i Francuske, koje su htjele integrirati Srbiju u NATO i Evropsku uniju",
"Možete navesti da je Bakir Izetbegović upravo odbio mene i moj savjet. Ne postoji ništa više što mogu uraditi u vezi sa ovim slučajem", kazao je Boyle za N1.
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#349 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
To ga je Seka savjetovala,treba paziti da se uštedi gdje god se može.Ionako će Sakib izdominirati na toj reviziji!Banksy wrote:
Boyle: Izetbegović odbio savjet u vezi sa revizijom tužbe
http://ba.n1info.com/a135424/Vijesti/Vi ... tuzbe.html
Ovo je nastavljanje sabotiranja tužbe od kada sam je podnio 1993. godine. I znate, kada se to desilo, odmao sam dobio 3 sudska naloga u sljedećih 6 mjeseci, a onda sam otpušten. Ako to nije sabotaža, onda ne znam šta jeste", kazao je Boyle
Izetbegović je priznao da nisu uradili ništa na reviziji tužbe i to zbog pritiska na bosansku vladu od strane SAD-a, Britanije i Francuske, koje su htjele integrirati Srbiju u NATO i Evropsku uniju",
"Možete navesti da je Bakir Izetbegović upravo odbio mene i moj savjet. Ne postoji ništa više što mogu uraditi u vezi sa ovim slučajem", kazao je Boyle za N1.
- arzuhal
#350 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Nastranu sad naša politička realnost i odnosi (institucionalni, partijski ili pojedinačni odnosi) spram revizije, al' velim: Kakav Bakir, kakav Boyle, kakvi dokazi, niđe veze...Sud je i onda mogao proglasiti Srbiju krivom da je htio...Ali nisu, sačuvali su Srbiji guzicu jer im takva treba, a BiH su pružili nekakvu satisfakciju u vidu presude za genocid u Srebrenici te kako Srbija NIJE NEVINA po pitanju genocida, samo što ga nije izvršila nego nije sve uradila kako bi ga spriječila, kako bi se on izbjegao.
I to je - još tada je bilo odmah svima sasvim jasno - sudska odluka koja je bila po mjeri svjeckih sila. Kao što je i, s jedne strane, priznavanje BiH i, s druge, vezanje ruku da se ne može braniti (embargo) od onih koji su protiv te nezavisnosti, također odluka svjeckih sila, tako im odgovaralo.
kao što im je i Dejtonska luđačka košulja bez pobjednika i sa svima kao poraženim, odgovarala...
I tako dalje...
Kada bi lično Bog dao očite materijalne dokaze, dosad nepoznate i veoma važne koji bi, nesumnjivo, dokazali krivicu Srbije za genocid i agresiju na BiH, Sud bi to odbacio...
I to je - još tada je bilo odmah svima sasvim jasno - sudska odluka koja je bila po mjeri svjeckih sila. Kao što je i, s jedne strane, priznavanje BiH i, s druge, vezanje ruku da se ne može braniti (embargo) od onih koji su protiv te nezavisnosti, također odluka svjeckih sila, tako im odgovaralo.
kao što im je i Dejtonska luđačka košulja bez pobjednika i sa svima kao poraženim, odgovarala...
I tako dalje...
Kada bi lično Bog dao očite materijalne dokaze, dosad nepoznate i veoma važne koji bi, nesumnjivo, dokazali krivicu Srbije za genocid i agresiju na BiH, Sud bi to odbacio...