Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
PM72 wrote:Pravo da ti rečem,jebe mi se ko će im biti predsjednik.Ja bih volio da je Čedo Jovanović ili Zdravko Čolić ali ne pitam se ni ja ni Bošnjaci u BiH.Ja sam svojim očima gledao maljutku koja je 1995 promašila Nikolića i Vučića (imaš taj snimak) i volio bih da ga je protrefila a hiljadu puta sam rekao - dabogda ruku slomio onaj što je nišanio.To je bilo prije 22 godina i trebamo se više odmaknut od toga.
Mi moramo popravljati odnose sa Srbima.Živimo i zajedno i jedni pored drugih.Nemam ni ja niti oni što leže ispod bijelih nišana ništa od toga da Nikolić kleči godinama i da se izvinjava.Odnosi među običnim narodom su odlični - u to sam se uvjerio na stotinu puta a to šta mi neko iza leđa misli i obratno...mnogo smo krvi jedni drugima prolili i opet moramo zajedno.
Stavimo se na trenutak u kožu povratnika,lako se kurčit iz USA ili sred Sarajeva.Lako je biti "patriota" iz Minhena ili Štokholma,da vidim koji od njih smije zanoćit uz svijeću negdje oko Bratunca ili selima oko Zvornika,Prijedora,Sokoca...nesmije niti jedan.
Eto, popravljeni odnosi. Trebaju ti muda da zanocis u Bratuncu.
Jebo mater, sta bi bilo da su naruseni?
PM72 wrote:Pravo da ti rečem,jebe mi se ko će im biti predsjednik.Ja bih volio da je Čedo Jovanović ili Zdravko Čolić ali ne pitam se ni ja ni Bošnjaci u BiH.Ja sam svojim očima gledao maljutku koja je 1995 promašila Nikolića i Vučića (imaš taj snimak) i volio bih da ga je protrefila a hiljadu puta sam rekao - dabogda ruku slomio onaj što je nišanio.To je bilo prije 22 godina i trebamo se više odmaknut od toga.
Mi moramo popravljati odnose sa Srbima.Živimo i zajedno i jedni pored drugih.Nemam ni ja niti oni što leže ispod bijelih nišana ništa od toga da Nikolić kleči godinama i da se izvinjava.Odnosi među običnim narodom su odlični - u to sam se uvjerio na stotinu puta a to šta mi neko iza leđa misli i obratno...mnogo smo krvi jedni drugima prolili i opet moramo zajedno.
Stavimo se na trenutak u kožu povratnika,lako se kurčit iz USA ili sred Sarajeva.Lako je biti "patriota" iz Minhena ili Štokholma,da vidim koji od njih smije zanoćit uz svijeću negdje oko Bratunca ili selima oko Zvornika,Prijedora,Sokoca...nesmije niti jedan.
Treba ih popravljati a lako je zaprđivati kad si 10 000 km daleko.Normalno da ti trebaju muda za zanoćiti u selu u kojem struja nije došla a vukovi zavijaju.Puške nemaš pa pišaš u flašu od kisele jer ne smiješ nosa pomoliti.Budimo realni.
Treba ih popravljati a lako je zaprđivati kad si 10 000 km daleko.Normalno da ti trebaju muda za zanoćiti u selu u kojem struja nije došla a vukovi zavijaju.Puške nemaš pa pišaš u flašu od kisele jer ne smiješ nosa pomoliti.Budimo realni.
I sta ti konkretno uradis da popravis odnose kad ti vrhovni crkveni poglavar ljudi sa kojima popravljas odnose poruci da je tvoje stradanje Bozji dar?
Eto, sta je sljedeci korak?
Kazes, jeste, tako je. De i mene ukrhaj posto je to zelja nebesa? Ili, nemoj mene ciko, meni je za zivot dosta svijeca i prazna flasa kisele da imam dje pisat?
Obični narod nema kad pratiti sranja kojima nas obasipaju vjerski poglavari.Vrlo rijetko sam čuo neku njihovu pametnu,većinom je to šuplja kojom okupljaju svoje stado.Hoću li ja petkom na hudbi slušati savjete kao i šta dalje ili po svom nahođenju?
Zvizdić je jedan od rijetkih pismenih i školovanih kadrova SDA koji se nije nahapao niti ima aferima.I zato podržavam svaki njegov stav kojim se ide naprijed.
draganbl wrote:Ja sam na ovom forumu skoro 8 godina i mogao bih na prste jedne ruke nabrojati forumaše koji su za pomirenje Srba i Bošnjaka. Pod bilo kojim uslovima.
Bez pomirenja Bošnjaka i Srba nema stabilnosti i mira u BiH pa i šire. Ovoga su na sreću svjesni određeni krugovi u Srbiji i o tome otvoreno govore. Smatram samo da uslov pomirenja treba da bude odlazak Dodika i njegove politike kao i njegovog kompletnog establišmenta.
draganbl wrote:Ja sam na ovom forumu skoro 8 godina i mogao bih na prste jedne ruke nabrojati forumaše koji su za pomirenje Srba i Bošnjaka. Pod bilo kojim uslovima.
Bez pomirenja Bošnjaka i Srba nema stabilnosti i mira u BiH pa i šire. Ovoga su na sreću svjesni određeni krugovi u Srbiji i o tome otvoreno govore. Smatram samo da uslov pomirenja treba da bude odlazak Dodika i njegove politike kao i njegovog kompletnog establišmenta.
Jarane niste se ni poceli zvalit a ti vec uslove postavljas.
Koji krugovi u Srbiji?
Jarane niste se ni poceli zvalit a ti vec uslove postavljas.
Koji krugovi u Srbiji?
Nema ništa od te ljubavi, ovdje se radi o čistom interesu i zdravoj logici obje strane. Krug ljudi oko Vučića i Draškovića.
Fudo387 wrote:Krug ljudi oko Vucica?
Zemljo, afriko...odoh se ranit.
Šta je po tebi alternativa? Dalja konfrontacija uz Trumpa i Putina? Rat!? Koliko je tebi godina?
Bošnjaci pod hitno trebaju tražiti i naklonost Rusije, urgirati i preko Erdogana da Rusi zauzmu neutralniji stav spram pitanja BiH. Ako bi se ovo uspjelo mislim da bi onda dugoročno mir u BiH bio više-manje siguran. Tada bi mogli okrenuti se u punom kapacitetu ekonomskim pitanjima, rješavanja pitanja odnosa Bošnjaka i Hrvata unutar F.BiH, eventualno ići na pravljenje neke funkcionalnije administracije unutar BiH.
Šta je po tebi alternativa? Rat!?
Bošnjaci pod hitno trebaju tražiti i naklonost Rusije, urgirati i preko Erdogana da Rusi zauzmu neutralniji stav spram pitanja BiH.
Bravo Drvosječa.
Vučić je najjači premijer i političar u regionu,sviđalo se to nama ili ne.Na mene je možda lično i pucao 1992 ali jebaji ga,ako hoćemo bolju budućnost vlastitoj djeci moramo neke stvari progutati,koliko god dlakave ili bodljikave bile.
Bošnjaci pod hitno trebaju tražiti i naklonost Rusije, urgirati i preko Erdogana da Rusi zauzmu neutralniji stav spram pitanja BiH.
Alternativa je prestati se zamajavati glupostima i nasjedati na svaku glupost koju ti Vucic i ekipa svako malo prirede.
Ignorisati, raditi na jacanju svog drustva, ekonomski, vojno, svakako.
Diplomatska ofanziva s jednog kraja svijeta na drugi.
Blesavo lizanje sa jos blesavijim kretenima ne vodi te pomirenju, stabilnosti.
Gubljenje vremena.
Ja sam pragmatičar i realista. Jednostavno ne mogu da shvatim ove koji bi išli u dalju konfrorntaciju sa Srbima pogotovo u trenutku kada Trump preuzima vlast i kada se očekuje mijenjanje geostrateških odnosa u svijetu iz temelja. Na kraju opcija rata nam uvijek ostaje kao posljednja "nada". Dakle zašto ne uložiti sve napore u dogovr prije svega sa Srbijom kao mentorima BH Srba?
De bolan Fudo ne možemo vodu da obezbjedimo u glavnom gradu a ne smeta nam ni Dodik ni Vučić.Nemamo dva ispravna tramvaja a da nas ti isti koji su nas doveli u septičku vode u prosperitet? Mi da jačamo društvo,ekonomski i vojno? Grohotom se smijem.
Alternativa je prestati se zamajavati glupostima i nasjedati na svaku glupost koju ti Vucic i ekipa svako malo prirede.
Gubljenje vremena.
A zašto ne voditi politiku na dva kolosjeka? Jačanje društva, ekonomije, namjenske proizvodnje, diplomatske ofanzive i sa druge strane dogovarati sa Srbijom najbolje moguće odnose. Ako jedna od te dvije opcije omane uvijek imaš backup. Ja u suštini slično razmišljam ali sam za redudantnu politiku koju Bošnjaci moraju u ovim vremenima uvesti. Rat kao opcija ti nikad neće pobjeći, ako ti se već nametne rat kao 1992.
De bolan Fudo ne možemo vodu da obezbjedimo u glavnom gradu a ne smeta nam ni Dodik ni Vučić.Nemamo dva ispravna tramvaja a da nas ti isti koji su nas doveli u septičku vode u prosperitet? Mi da jačamo društvo,ekonomski i vojno? Grohotom se smijem.
Tako nekako, treba se pogledati u ogledalo, srediti osnovne stvari u svom narodu, gradu, okolini jer mnogo se propustilo u zadnjih 20 godina.
Ti si rodjeni defetista. Sve se to moze popraviti, ima i pametnih i bogatih, samo ih sjebete kad vazda samo meljete bezveze i tracate. Suti, gledaj svoja posla i ne petljaj se u svaki qrac i kad treba i kad ne treba.
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
A zašto ne voditi politiku na dva kolosjeka? Jačanje društva, ekonomije, namjenske proizvodnje, diplomatske ofanzive i sa druge strane dogovarati sa Srbijom najbolje moguće odnose. Ako jedna od te dvije opcije omane uvijek imaš backup. Ja u suštini slično razmišljam ali sam za redudantnu politiku koju Bošnjaci moraju u ovim vremenima uvesti. Rat kao opcija ti nikad neće pobjeći, ako ti se već nametne rat kao 1992.
Time and place Dejcicu. Time and place.
Odlaziti Vucicu nakon sto je Grobar ucestvovao na krsenju odluke suda je retardirana odluka. Bespotrebno gubis respekt od prijatelja i neprijatelja.
Kao da djevojci uzmes nevinost i drugu noc prestanes izlaziti sa njom.
Do neke sljedece prilike,kad bude po njih povoljnija politicka situacija u regionu i sire,kako i sami najavljuju.
Inace,pravi trenutak za suradnju sa stranom koji su svi u regionu procitali i odjebali,osim naravno SDA.