Pernar i ludi Mladen Marić

mousstapha

#326 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by mousstapha »

Da hoće Pernar ope doći da ga neko išamara. :D
cyprus

#327 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by cyprus »

Muhamed Đakmić wrote:Da li je Izrael prijetnja svijetu i po kojim to kriterijima nije ako posmatramo historijski razvoj njegovih granica? :D
Izrael je sad znatno manji nego prije 40-tak godina, ne znam o čemu pričaš :mrgreen:

Dobro, jeste prijetnja je... Nije jedina... Svaka iole moćnija država je prijetnja...
Muhamed Đakmić

#328 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by Muhamed Đakmić »

Dobro, malo sam se loše izrazio. Uglavnom, činjenica je da se Izrael postepeno širi na palestinske teritorije i ignoriše apsolutno sva upozorenja kvazizabrinutih svjetskih lidera. Da li će njihove ambicije stati ako jednog dana naprave hegemoniju i riješe se Palestinaca, odnosno pretvore ih u totalno irelevantan faktor? Možda hoće jer dovoljno Jevreja da pokušaju proširiti svoj uticaj na zemlje iz okruženja jednostavno nema. Ali nisu im u bile strane vojne intervencije u susjednim zemljama radi tobožnje zaštite vlastite sigurnosti.

Dakle, moja poenta je da shvatam ogorčenost spram Pernara i Mladena Marića, jer se radi o dva nepismena idiota. Neću reći da su poremećeni jer nisu, više su bezobrazni jer svoje nedostatke u obrazovanju nadoknađuju youtube klipovima. Ko se kod njih informiše o bilo čemu, žao mi ga je.

Međutim s druge strane (a u ovom kontekstu pričam isključivo o ovoj temi da ne budem shvaćen pogrešno), iste argumente koje smo koristili za ova dva tupana ne koristimo za mainstream svjetske politike, ili u konkretnom slučaju, za američki intervencionizam po svijetu. Ja im ne vjerujem po defaultu, a ni na koji način se pritom ne želim svrstati na stranu Rusije, Asada ili bilo šta što će neko (ne ti, to znam) pokušati da implicira.

Odnosno, na ovo pitanje me potakla rasprava između cvrčka i tranquila, gdje cvrčak ispada idiot jer govori da svijet nije sastavljen samo od crne i bijele boje. Ako su Irak, Afganistan i Libija zaslužili vojne intervencije, zaslužio ih je i Izrael, tako da ja u to poštenje ne vjerujem.

Znam da je ovo gotovo dječije objašnjenje stvari, jer u suštini svi razmišljaju o vlastitim interesima, ali ne volim prodaju ubleha radi tobožnje svjetske sigurnosti.

Ne odnosi se replika isključivo na tebe, više je komentar cjelokupne teme :D
cyprus

#329 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by cyprus »

Kad smo kod tog širenja Izraela na palestinske teritorije, treba imati u vidu da Palestina kao politički subjekt u teritorijalnom smislu nije postojala sve do 1994. godine... Tako da one popularne mape koje kruže netom na tu temu i ne govore baš istinu, više neku poluistinu...

To na šta ti aludiraš je vjerovatno širenje izraelskih naselja na Zapadnoj Obali... To svakako jeste zabrinjavajući trend i nešto zbog čega izraelska politika dobiva najveće kritike danas, kako spolja, tako i iznutra... Veliki broj Izraelaca također smatra da je takva politika moralno neodbranjiva... I ne samo to - tretman Gaze, podignuti zidovi i punktovi, pitanje palestinskih izbjeglica, kršenje nebrojenih ljudskih prava itd. itd. Sve te kritike stoje, a činjenica da se političko vodstvo Izraela baš i ne obazire na iste, mislim da dugoročno nije nimalo povoljna za ovu zemlju (mislim na Izrael)... Ipak, mislim da su Izraelci svjesni (osim možda fanatika) da se ne mogu riješiti Palestinaca, odnosno kako ti kažeš, pretvoriti ih u irelevantan faktor... Opasnost koju ja vidim u Izraelu se ne ogleda u tako drastičnom kontekstu neke nove teritorijalne ekspanzije, nego jednostavno u ovim aktivnostima koje je i do sada prakticirala... Neće im to moći vječno prolaziti, to je sigurno...

Ima i još jedna stvar - kažeš tobožnja zaštita sigurnosti... Bez obzira za sve neopravdane i zločinačke poteze izraelske politike, mislim da se ipak pitanje sigurnosti te države i njenog naroda ne može nazvati tobožnjim... Antiizraelsko i antijevrejsko raspoloženje su vrlo realne opasnosti... Možeš ti reći da su ovi to i zaslužili, ali to je neka druga dimenzija ove priče...

A kada govorimo o američkom intervencionizmu, mene tu nervira jedna stvar kod nas :-D Često imamo običaj reći kako se Amerikanci svugdje petljaju, kako to ne trebaju radit, zašto bi oni bili svjetski policajac i slično... A kada je u pitanju ovaj naš protekli rat - e, onda proklinjemo što svijet (tu prvenstveno mislimo na Ameriku, ili u širem kontekstu Zapad) nije reagovao (intervenisao) brže i efikasnije... Smatramo da CNN laže o svemu u svijetu, jer iza njega stoji američki ekspanzionizam i cionistički lobi, a jedino je govorio istinu kada su izvještavali iz Bosne... Kako jebemu?

Kad govorimo o svijetu crno-bijele boje, mislim da sam ja najviše od svih posvećen dokazivanju da on nije takav :mrgreen: Međutim, vrlo često se susrećem sa mišljenjima kojima se šta ja znam Sadam nastoji maksimalno obijeliti, a Amerika maksimalno ocrniti... Ili eto Jevreji vs Palestinci - kud ćeš dalje... Kad smo kod Sadama i intervencije u Iraku - jasno je da je to bilo veliko sranje od strane Amerike... I nije jedino sranje... Ali nekako mi se čini da smo mi samo fokusirani na sranja koja Amerika napravi... I nekako ispada da nije Amerike svi bi na svijetu živjeli u sreći i ljubavi... I valjda je ljudskoj vrsti rat bio nepoznat pojam dok se nije pojavila Amerika... I ljudi uzimaju puške u ruke tek onda kada ih Amerikanci, masoni i cionisti nahuškaju... Inače, ne bi to njima nikad samima palo na um :roll:

Ja sam mišljenja da je Amerika uz sve mane, greške i svjesno napravljena sranja ipak modernoj civilizaciji donijela više pozitivnog, nego negativnog... Mislim da bismo vsvi puno više najebali da je svjetski policajac neko poput Rusije ili Kine (z dužno poštovanje prema tim zemljama) ili kada policajca ne bi ni bilo... Jasno mi je da se neki s time ne slažu, ali ako ćemo diskutovati o tome, hajmo onda nekim realnim argumentima i hajmo probat nać neki izbalansiran pristup...

PS Još nešto... Ne znam zašto se često trpa Afganistan u ovu listu sa Irakom i Libijom... Nije baš da su Ameri tu upali 2001. godine i najednom razjebali taj pravi mali raj...
zunazu

#330 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by zunazu »

Pernar je razotkrio pravo - nacističko lice hrvatske politike.
haos1

#331 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by haos1 »

tranquil wrote:Ne mogu da vjerujem, susret velikana!

U lijevom uglu, nenovinar kojem je karijera lansirana jer se jednog važnog utorka 2001. godine slučajno našao u studiju, toga i idućih dana bljesnuo u medijskoj žabokrečini BiH, i onda idućih 15 godina na mučan način pokušavao da povrati dijelove slave govoreći kako je "borac za istinu koji se ne boji svjetskih moćnika" a zapravo je glumio novinara tako što je iz državne hladovine sakupljao građu sa anonimnih YouTube izvora, čitavo vrijeme se nadajući da će ponovo izbiti neka pizdarija kao što je 9/11 kako bi se "vratio na konja"; danas ima publiku uglavnom kod intelektalno lijenih Bosanaca koji već imaju izgrađeno mišljenje i samo još traže dodatni "dokaz" da to mišljenje i potvrdi. Prestao sam se i truditi da gledam smeće koje "pravi" za moje pare prije koju godinu kada je nakon zemljotresa u Turskoj mrtav hladan bez i jedne trunke dokaza emitovao prilog kako su krivi, naravno, Amerikanci, sa nekom njihom ultra mega tehnologijom pomjeranja tektonskih ploča. Svaki gledalac koji ima barem trunku kritičnosti, prema Mariću ima poštovanja tačno onoliko koliko Marić ima relevantnih dokaza za svoje tvrdnje, a to je - nula.

U ultra desno-lijevom, sibirsko istočnom uglu, ekonomski nestručnjak, medicinski brat koji u CV-u ima samo posao u ordinaciji svoje mame, ali mu to ne smeta da izvali gluposti kao što je "osoba koja otplaćuje kredit to može uraditi samo ako drugi ne vrati", što pretpostavlja ultra zatvoreni model u kojem ne postoje transakcije mimo relacije banka - dužnik, i u kom ne nastaje novi novac, zapravo ni ne postoji bilo kakav novac osim onog koji se koristi za kredite, dakle model koji ne može opisati niti 1% realnosti ekonomskog sistema, ali kao i njegov sugovornik Marić, i njegove ideje ciljaju na ljude koji ne poznaju sistem, a tragaju za lakim objašnjenjem koje bi zadovoljilo njihova postojeća ideološka stajališta. Kritičar (opravdano) SAD-a, koji rješenje vidi u još gorem Putinovom zločinačkom režimu. Nehljeb koji ponekad kritikuje stvari koje se trebaju kritikovati, ali zahvaljujući svojoj raskošnoj nestručnosti nije sposoban producirati niti jedno rješenje koje ne bi odnijelo ekonomiju čitave države u pičku mile materine.

Nema šta, sjajna ekipa. Uživao sam propuštajući ovu emisiju.
Genije, genijalac moraš biti da to skontaš i napišeš ovo što si ti napisao. :-D
Fudo Bosna wrote:Nijedan od ovih nekoliko pametnjakovica me nije , jer pisem o faktima , demantovao,tj. dokazao , da nisam u pravu, kazu, nisi banovan , nisi otisao na "Goli otok" , bas "demokratski hvala Vam", i to ti govore kao "cista obraza", a na hiljade ljudi samo u Sarajevu i Zagrebu podrzavaju istinu, ne kvalitet price Pernara ilu Mladena, nego ISTINU, koju oni prezentuju i nasla se sakica Vas koji ste opozicija i vi ste kao "u pravu".

Postovana gospodo "pametnjakovici" , nisam napisao da su ta dva "eksperti" ali da govore cinjenice, to NIKO, od Vas ne moze i nije do sada demantirao, osim papagajskom ismijavanja i sprdanja sa njihovim javnim istupima, a niste dokazali: da USA /Nato/Sateliti Usa/Francuska/UK itd, politika; rusi /ruse vlade , ubijaju nevine civile i cini/cine, (ponajvise od svih sila) , vise zla od Kine, Rusije, Japana i slicno, cine zlo i zlocine u Svijetu, dokazite da su : Irak, Libija, Afganistan... i agresije tamo...ista drugo do zlocini prema narodima i ekonomijama tih drzava, da je EU, samo kao "uspjesna" ako imamo: slucaj Irska, referendum Italija, ... Britanija istupila iz EU, Grcka otisla na dno dna u toj istoj EU, pa zar i tu "nisu" u pravu , ali ne, vi nemate argumente da dokazete suprotno, samo njih dvojicu moralno i na svaki drugi nacin diskreditujete a nigdje dokaza da EU i NATO npr nemaju "sto rupa" i da su daleko od eto "plemenitih/uspjesnih /prosperitetnih/vojno/ekonomskih organizacija...

Predsjednici Latinoamerickih drzava cesto umiru samo "spontano" opet USA, ma nevinasce od drzave, vojni udari u Africi "spontani", ebole i pticije gripe kao nisu produkti farmaceutske mafije, ma sve je "spontano", zapadni svijet je "nevin" kao i njihov bankarski sistem, "nevin" poput malene djevojcice...

Mozete ih ,njih dvojicu, blatiti i segaciti se sa njima ali NIKADA I DOKAZATI , da nisu u pravu, jer su ovo fakti koje godinama vec, gledamo sopstvenim ocima.

Ako nemamo manje lose opcije od EU i NATO, a vjerovatno nazalost nemamo i nazalost ne mozemo zivjeti osim da posudjujemo od mafije iz tzv MMF-a, barem ova dva gospodina ne ismijavajte jer oni govore istinu, svidila se ona Vama i meni , ili ne...
Isto je u komentarima klixa, imaš sto njih koji simpatišu Pernara, i onda se pojavi njih nekoliko sa istom ovom pričom kao iz teme, lud je, teoretičar zavjere itd, potpuno isti šablon.. A pošto su otvorili temu ljudi koji vole da pljuju i vrijeđaju prvi, i odjednom su sjatili na temu, imaš dojam da je to takvo i opće mišljenje. Lukava-debilna metoda moram priznati kojom su inače ostvarili veliki napredak i ova naša država, dostojna ovih naših smutljivaca i bosanskih stručnjaka.
KB9

#332 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by KB9 »

zunazu wrote:Pernar je razotkrio pravo - nacističko lice hrvatske politike.
pernar je ujedno ko medicinski brat naso za shodno da napise knjigu o ekonomiji :lol:
broj dva

#333 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by broj dva »

Da nam bog da vise Pernara i Marica..
Mozda su u krivu u nekim stvarima ( u stvari sigurno) ALI nisu optereceni sovinizmom i nacionalizmom i daju utisal da im je vise stalo do obicnih gradjana nego do licnog bogacenja i ubacivanja rodbine na drzavne poslove za rasliku od 99 % sadasnji politicara.
KB9

#334 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by KB9 »

simpaticno i jest da se bas od boga traze razni pernari i marici, pricaj mi pricu
broj dva

#335 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by broj dva »

KB9 wrote:simpaticno i jest da se bas od boga traze razni pernari i marici, pricaj mi pricu
---
Ko ce ako nece Allah dragi, da sacuva ovaj narod od zla.
KB9

#336 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by KB9 »

broj dva wrote:
KB9 wrote:simpaticno i jest da se bas od boga traze razni pernari i marici, pricaj mi pricu
---
ako se vec treba molit onda de nek bude za nesto korisno a ne da ublehase poput pernara i marica koji nagadjaju do beskonacnosti (i kako onaj kaze pogode pola, to je kao zadovoljavajuce), zbog takvih stvari nam i jest ovako
broj dva

#337 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by broj dva »

KB9 wrote:
broj dva wrote:
---
ako se vec treba molit onda de nek bude za nesto korisno a ne da ublehase poput pernara i marica koji nagadjaju do beskonacnosti (i kako onaj kaze pogode pola, to je kao zadovoljavajuce), zbog takvih stvari nam i jest ovako
---
Haj bola zajebajem se malo, ja sam kafir po ubjedjenju sto me mjenja na stvari - pored ocigledni nedostataka Pernar i Maric su svjez vjetar na politickoj sceni i manje su losi od ogromne vecine korumporani gadova koje tradicionalno biramo.
KB9

#338 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by KB9 »

ako ce oni bit svjeze nesto i pozeljno onda nek neko dobro atomskim bombama granatira balkan
broj dva

#339 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by broj dva »

KB9 wrote:ako ce oni bit svjeze nesto i pozeljno onda nek neko dobro atomskim bombama granatira balkan
---
Ridjobradi ? Dodik ? Covic ? Radoncic ? Kolinda ? Vujcic ? Je li vidis igdje normalnog i postenog insana na poziciji ?
SDA ? HDZ ? SNSD ? Ko ce pokrenuti proces vadjenja regije iz govana, iz bjede, iz mrznje ? Niko od trenutne garniture politicara to ti garantujem.
KB9

#340 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by KB9 »

broj dva wrote:
KB9 wrote:ako ce oni bit svjeze nesto i pozeljno onda nek neko dobro atomskim bombama granatira balkan
---
Ridjobradi ? Dodik ? Covic ? Radoncic ? Kolinda ? Vujcic ? Je li vidis igdje normalnog i postenog insana na poziciji ?
SDA ? HDZ ? SNSD ? Ko ce pokrenuti proces vadjenja regije iz govana, iz bjede, iz mrznje ? Niko od trenutne garniture politicara to ti garantujem.
nece garant ni medicinar koji pametuje o ekonomiji i novinar koji udara po teorijama zavjera te surfajuci netom ponekad ubode neku valjanu i normalnu informaciju
broj dva

#341 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by broj dva »

Ako je mogao bravar mozda moze i medicinar.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#342 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by pici »

FhorumašH čHelli je Mladen... provjereno :thumbup:

Image
General War

#343 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by General War »

pici wrote:FhorumašH čHelli je Mladen... provjereno :thumbup:

Image
:lol: nema dvojbe
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#344 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by japin_mutapi »

broj dva wrote:Ako je mogao bravar mozda moze i medicinar.
buhahaha ...
posle tita, pernar
Acid25

#345 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by Acid25 »

Zajedno protiv mehsonaca i Emerike i pingvina židova!
Image
Image
USAblues

#346 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by USAblues »

KIseljak12 wrote:
Indigont wrote:Ko je naveo Bošnjake da počnu prezirati Ameriku?
1. Glupi Mladen Marić na nacionalnoj TV sa svojim zavjerama
2. Vehabije i islamisti koji je inače mrze
3. Srbi sa svojom propagandom koji je mrze jer su ih bombardirali dva puta, jednom u Bosni drugi put u Kosovu zbog zlocina prema Albancima

Dal su Bošnjaci uopće svjesni da u Americi živi jako mnogo uspješnih Bošnjaka? Da u St.Louis-u ima 70.000 Bošnjaka? Dal su svjesni da je USAID donirao 1,6 milijardi dolara Bosni u periodu nakon rata za obnovu infrastrukture, škola, sudova i kuća povratnika? Dal su Bošnjaci svjesni da se u svojoj mržnji prema Americi slažu sa najgorima od najgorih, Mladićem, Karadžićem, Šešeljom koji također mrze zapad i Ameriku?
:thumbup: :thumbup:

Pernar je ocigledno ruski agent, ubacen u doba kada se vaga ulazak nekih balkanskih zemalja u NATO. Koristi teoriju zavjere i slicne jeftine price da upeca nepismenu rulju.

Bosna i Hercegovina nema alternativu NATO-u, ko god misli drugacije je lud, slijep ili zlonamjeran. Naravno da osudjujem americki vilsonijanizam/intervencionizam koji je primjenjen i gdje treba i gdje ne treba (citav bliski istok, arapsko proljece,...), ali mi se jos vise gadi ruski intervencionizam.

BiH ne moze nezavisno, mora odabrati stranu. Koju vi birate?
:thumbup: :thumbup: pojava pernara nije slucajna...
insomnia78

#347 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by insomnia78 »

Ma kakav agent, nema on mozga za to. On to radi iz ubedjenje
Indigont

#348 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by Indigont »

Većina naših ljudi uopće ne zna šta je Operacija Namjerna Sila ili kako je NATO bombardiranjem 95' doveo vojsku RS na pregovarački stol

https://hr.wikipedia.org/wiki/Operacija_Namjerna_sila
SmokingMan

#349 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by SmokingMan »

Indigont wrote:Većina naših ljudi uopće ne zna šta je Operacija Namjerna Sila ili kako je NATO bombardiranjem 95' doveo vojsku RS na pregovarački stol

https://hr.wikipedia.org/wiki/Operacija_Namjerna_sila
Ovo nikad neću oprostit MZ,svejsno su gledali šta se dešava u BIH,i ništa nisu htjeli poduzeti do onoga trenutka kada je to njima odgovaralo.Nije BIH njihova jedina kolateralna šteta 90.tih,uporedno sa našom tragedijom,5,000 km dalje desilo se još jedno veliko stradanje u Somaliji,koja je pretrpila veće ljudske žrtve nego mi.I nad patnjom tog nedužnog naroda "lebdjela" je jedna letargična politika zapada,posebice USA,svjesno dozvolivši da u Somaliji više od 500.000 ljudi izgubi život,od toga,300.000 umre od gladi.Kuda ide ta zapadna demokratija!?
ioannes

#350 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by ioannes »

insomnia78 wrote:Ma kakav agent, nema on mozga za to. On to radi iz ubedjenje
a koje je tvojr ubjedjenje pljuvati po njemu?
Post Reply