NATO...DA ili NE

Locked

Jeste li za ulazak BiH u NATO?

Da
285
81%
Ne
55
16%
Samo četvrtkom (Ne želim odgovoriti, ne znam ili treba ostati amoniman)
10
3%

Total votes: 350

Point.

#326 Re: NATO...DA ili NE

Post by Point. »

KENJAC wrote:Da su Federacija i RS muz i zena , davno bi se rastali ! Nit djece nit imovine stece e u braku! Cak sta vise , sa pravnog gledista brak bi proglasen nistavnim. Bez ikakvih pravnih posljedica. Obadvoje supruznika su stupili bez svoje volje i ni jedan od navedenih nije ispunjavao svoje duznosti. Vjerovatno bi i komsiluk ovo primio sa olaksanjem jer od stalnih svadja se nije moglo zivjet!
A sad o NATO-u ! NE !
Dzaba kenjas. BiH ce uci u NATO, jer tako vecina zeli. A sad jedi svoja muda, to ti jedino preostaje.
ljevoruki

#327 Re: NATO...DA ili NE

Post by ljevoruki »

GeeTnT wrote: ..a, sto ne postavis situaciju da je majka Srbija nekad maloljetne, a danas dvoje odrasle djece ostavila...napustila... Jedno od te djece je zbog svoje arogancije i ponasanja iz Hrvatske nogirano, dok drugo takodje svakim danom sve vise zatvara u sobu i kuka kako bi lijepo bilo da se vrati majci....Majka ko majka, rado bi svoje dijete nazad ali posto je kuja, ona bi da dijete dodje sa nekim nasljedstvom i bez dugova... Ne bi to nasljedstvo bio problem ali je mali sve rasprodao i jos se zaduzio tako da majci ne pada na pamet da mu otplacuje rate, a i nema kad jer se kocka sa starom damom i s vremena na vrijeme je posjecuje zagondzija...onaj sto smrdi na votku.
:thumbup:
breuer

#328 Re: NATO...DA ili NE

Post by breuer »

KENJAC wrote:
breuer wrote:problem je što je ovdje u pitanju već punoljetna osoba
Sto ce rec : Moze se karat do iznemoglosti a da pri tom ne polaze racune nikom ?
ti sve vrijeme zanemaruješ postojanje veneričnih bolesti :P
KENJAC

#329 Re: NATO...DA ili NE

Post by KENJAC »

Point. wrote:
KENJAC wrote:Da su Federacija i RS muz i zena , davno bi se rastali ! Nit djece nit imovine stece e u braku! Cak sta vise , sa pravnog gledista brak bi proglasen nistavnim. Bez ikakvih pravnih posljedica. Obadvoje supruznika su stupili bez svoje volje i ni jedan od navedenih nije ispunjavao svoje duznosti. Vjerovatno bi i komsiluk ovo primio sa olaksanjem jer od stalnih svadja se nije moglo zivjet!
A sad o NATO-u ! NE !
Dzaba kenjas. BiH ce uci u NATO, jer tako vecina zeli. A sad jedi svoja muda, to ti jedino preostaje.
Vecina ! Nisu li to oni isti sa uvazanim zastavama? Ili i ijedni i drugi preispituju prijateljski stav? Ili u stvari ni jedni ni drugi nemaju stava nego im se stavlja u Briselu !
Jarane. Jednom je bilo to " mi mozemo to jer smo vecina a vi jedite svoja muda" ! Na stranu sto ti formulacija nije bas medju najvaspitno-kulturnim, samo stavljas do znanja da te historija nije dovoljno naucila.
Ja Vladimira nebih zajebavao. A ti kako hoces !
Point.

#330 Re: NATO...DA ili NE

Post by Point. »

KENJAC wrote:
Point. wrote:
A sad o NATO-u ! NE !
Vecina ! Nisu li to oni isti sa uvazanim zastavama? Ili i ijedni i drugi preispituju prijateljski stav? Ili u stvari ni jedni ni drugi nemaju stava nego im se stavlja u Briselu !
Jarane. Jednom je bilo to " mi mozemo to jer smo vecina a vi jedite svoja muda" ! Na stranu sto ti formulacija nije bas medju najvaspitno-kulturnim, samo stavljas do znanja da te historija nije dovoljno naucila.
Ja Vladimira nebih zajebavao. A ti kako hoces !
Ne trebaju Bosnjacima ovo saka Hrvata sto je ostalo po kamenjaru i da vezu zastave sa istima da budu vecina u drzavi a sve demokratski, referendum pa ko ima vise glasova dobija. Posteno brate.
Ulazak u NATO je sansa za Bosnjake da jednom za sva vremena ubiju ideju Velike Srbije i ponavljanja genocida iz 90-tih godina.
Vladimir se moze dobro sageti i potegnuti osunecenu karinu.
155_mm

#331 Re: NATO...DA ili NE

Post by 155_mm »

KENJAC wrote:Srbi u NATO nece ! Pa vi vidite ! A moze onaj Ljotic potpisat sta got hoce !
Bez zajebancije. Nije Nato rjesenje. Bar jos za dvajes godina!
pa i ne moraju. ali srbi ne smiju sprijecavati NATO u borbi protiv islamskog terorizma na ovim prostorima. sve sto NATO-u bude potrebno u toj borbi mora im presjednistvo odobriti. znavi vojne baze, aerodrome i ostalu infrastrukturu na neograniceno vrijeme.

i ako treba potpisati ugovor sa NATO da se trupe na drini rasporede da se sprijeci povratak jos onih iz sirije kojih vec ima 250. pa zar treba da ih se vrati jos 50 pa da ih ima 300.

ovo su ozbiljne stvari. sa ovim nema zajebancije. a i siguran sam da ni rusija sigurno ne bi imala nista protiv. pa ako se iko bori protiv tog terorizma, to su oni.
KENJAC

#332 Re: NATO...DA ili NE

Post by KENJAC »

155_mm wrote:
KENJAC wrote:Srbi u NATO nece ! Pa vi vidite ! A moze onaj Ljotic potpisat sta got hoce !
Bez zajebancije. Nije Nato rjesenje. Bar jos za dvajes godina!
pa i ne moraju. ali srbi ne smiju sprijecavati NATO u borbi protiv islamskog terorizma na ovim prostorima. sve sto NATO-u bude potrebno u toj borbi mora im presjednistvo odobriti. znavi vojne baze, aerodrome i ostalu infrastrukturu na neograniceno vrijeme.

i ako treba potpisati ugovor sa NATO da se trupe na drini rasporede da se sprijeci povratak jos onih iz sirije kojih vec ima 250. pa zar treba da ih se vrati jos 50 pa da ih ima 300.

ovo su ozbiljne stvari. sa ovim nema zajebancije. a i siguran sam da ni rusija sigurno ne bi imala nista protiv. pa ako se iko bori protiv tog terorizma, to su oni.
Hajmo ozbiljno , koliko smo u stanju, da pricamo. NATO , kazes, se treba borit protiv Islamskog terorizma. Ja mislim da da je taj terorizam produkt bas tog NATO-a ! Drugo , kazes, i tu se slazemo , da se Rusi bore protiv istog tog terorizma. Dakle po deflautu Srbi zovu Ruse i daju im iste ovlasti u RS ! Imati u komsiluku Ruse i Amerikance koji treba da se bore protiv necega ( uzgred budi receno jako povrsno definisanog) je po meni cista glupost ! Previse smo subjektivni da pricamo kako bi Jugoslovenski ratovi izgledali da ni Rusi ni NATO nikad nisu postojali. Haj ti meni reci , po tebi, kako bi danas Sirija izgledala bez pomenutih faktora ? NATO da ide po svijetu i da se bori protiv zla , zvao bi se Crveni Krst ! Pa daj da se ne lazemo, koliko se u Bosni produzio rat samo sto su neki gledali u nebesa ocekujuci pomoc (nikad obecanu) upravo tog NATO-a! Ovo sto danas u bosni imamo , mogli smo imat u pocetku 92' uz sacuvanih bar 50.000 zivota. Al , jok ! Vjerovalo se NATO-u !
Pricamo o NATO. Da kojim slucajem pricamo o Rusima , moj bi ti odgovor bio isti. Tek toliko da znas da nisam bas stovatelj Varsavskog Pakta. Daleko im kuca od moje.
155_mm

#333 Re: NATO...DA ili NE

Post by 155_mm »

Dakle po deflautu Srbi zovu Ruse i daju im iste ovlasti u RS !
kolega kenjac. nemaju sta srbi koga da zovu i daju ovvkasti.
da podsjetim, samo jedna suverena drzava, clanica UN ima pravo da nekog zove. znaci presjednistvo BiH je to koje zove.

a ako presjednistvo odluci da treba i pomoc rusije, nije problem.

situacij je ozbiljna i nema se sta cekati sa odobrenjem ulaska NATO u BiH. onih 250 lahko narastu na 300.
KENJAC

#334 Re: NATO...DA ili NE

Post by KENJAC »

155_mm wrote:
da podsjetim, samo jedna suverena drzava, clanica UN ima pravo da nekog zove. znaci presjednistvo BiH je to koje zove.

situacij je ozbiljna i nema se sta cekati sa odobrenjem ulaska NATO u BiH. onih 250 lahko narastu na 300.
Nista ! Izvini ! Mislio sam da si ozbiljniji sagovornik. Ne znam sta mi je smjesnije. Il ovo "suverena" il ovo " zove" ?
155_mm

#335 Re: NATO...DA ili NE

Post by 155_mm »

KENJAC wrote:
155_mm wrote:

Nista ! Izvini ! Mislio sam da si ozbiljniji sagovornik. Ne znam sta mi je smjesnije. Il ovo "suverena" il ovo " zove" ?
sata je tu smijesno. da imalo poznajes uredjenje BiH znao bi da je presjednistvo odgovorno za vanjsku politiku.
GeeTnT

#336 Re: NATO...DA ili NE

Post by GeeTnT »

Umislili misevi da tutnje kad hodaju...
KENJAC

#337 Re: NATO...DA ili NE

Post by KENJAC »

155_mm wrote:
sata je tu smijesno. da imalo poznajes uredjenje BiH znao bi da je presjednistvo odgovorno za vanjsku politiku.
Kazem ti , previse smo subjektivni da pricamo o SFRJ pa bih ti postavio par analognih pitanja u svezi sa nekim drugim pravnim subjektima. Dakle , ne bijahu li Libija , Avganistan, Iraq a evo i nesretna Sirija , suverene zemlje ? Zovnuse li njihova predsjednistva NATO ? Haj , sad zanemarimo to tko bi taj ko zovnu NATO, pozabavimo se posljedicama. Sta je rezultat tog NATO prisustva ?
Jarane, ako ces mene ( a znam da neces) pitat , zajebi NATO i sve sto ide uz pomenuto. A kad u svu tu pricu jos dodamo cinjenicu da je mjesto radnje Bosna, jedna od najnedefinisanijih drzava, onda je komedija potpuna.
Da se razumijemo , niko sretniji od mene da sad dodje neka velika sila i kaze sve ovo je sad moje. Kazem jedna sila. Ma ko god ona bila. I ista ta Amerika. Niko sretniji od mene. Boli mene jarane za neke konstitutivnosti i neke fol nezavisnosti ! Ali ova prica sa NATO nije to.
Acid25

#338 Re: NATO...DA ili NE

Post by Acid25 »

GeeTnT wrote:Umislili misevi da tutnje kad hodaju...
Podsjeti me na ovaj vic. :mrgreen: Idu miš i slon, pa će miš slonu: "Ala tutnjimo."
Image
Ko je u ovoj priči slon? Ali mislim da već znam odgovor.
GeeTnT

#339 Re: NATO...DA ili NE

Post by GeeTnT »

Acid25 wrote:
GeeTnT wrote:Umislili misevi da tutnje kad hodaju...
Podsjeti me na ovaj vic. :mrgreen: Idu miš i slon, pa će miš slonu: "Ala tutnjimo."
Image
Ko je u ovoj priči slon? Ali mislim da već znam odgovor.
...tooo kolumbo...
LBVIEW

#340 Re: NATO...DA ili NE

Post by LBVIEW »

A sad o NATO-u ! NE !
Da niste pocinilii genocid te okupurali bosnjacki nacionalni prostor mozda bi i moglo,ovako tesko.
Ili mozete probati,samo ovaj put niti bi bilo neonaoruzanih a ni tolerancije kao u proslom ratu,pa vi vidite.
LBVIEW

#341 Re: NATO...DA ili NE

Post by LBVIEW »

KENJAC wrote:Dok nije bilo Vladimira , bilo je il Bosna u Nato il Nato u Bosnu ! Nekako slicno su razmisljali i oni sto im se sad skupovi podrske prave ! S obzirom da jos uvijek imam nekih nekretnina u ZAVNOBIH-skim granicama , ja se ne bih zajebavo sa Vladimirom ! Vi koji imate djecu u pomenutim granicama , imate razlog vise da se ne zajebavate ! A vi kako hocete !
Vidim kod vas nista novo-jos virite iz ruskog dupeta i mantrate onu "nas i Rusa 300 :D miliona".
Point.

#342 Re: NATO...DA ili NE

Post by Point. »

LBVIEW wrote:
KENJAC wrote:Dok nije bilo Vladimira , bilo je il Bosna u Nato il Nato u Bosnu ! Nekako slicno su razmisljali i oni sto im se sad skupovi podrske prave ! S obzirom da jos uvijek imam nekih nekretnina u ZAVNOBIH-skim granicama , ja se ne bih zajebavo sa Vladimirom ! Vi koji imate djecu u pomenutim granicama , imate razlog vise da se ne zajebavate ! A vi kako hocete !
Vidim kod vas nista novo-jos virite iz ruskog dupeta i mantrate onu "nas i Rusa 300 :D miliona".
Ma klasicna prica ruljaka. No idemo referendum na teritoriji BiH pa da vidimo koliko gradjana je za ulazak u NATO. Demokratski i fer.
Najjaci mi je ovaj gore sto bi napravio 2 referenduma, jedan u rs a jedan u federaciji. Zaboravlja da se pitanja vanjske politike odlucuju u predsjednistvu a ne po entitetima. Strah, lijepi strah.
PM72

#343 Re: NATO...DA ili NE

Post by PM72 »

Ja unaprijed zaokružujem DA što se tiče člantsva BiH u NATO-u.Isto kao što sam zaokružio PROTIV na onom četničkom plebiscitu u novembru 1991 kad je na latiničnom papiriću pisalo :" jeste li za ujedinjenje SAO Romanije,SAO Hercegovine,SAO Birča,SAO Bosanske krajine sa Srbijom i Crnom Gorom u jedinstvenu državu srpskog naroda".
KENJAC

#344 Re: NATO...DA ili NE

Post by KENJAC »

Preglasavanje se vec jednom pokazalo kao neproduktivno ! Pa vi kako hocete. Ja se sa Vladimirom ne bih zajebavao !
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#345 Re: NATO...DA ili NE

Post by japin_mutapi »

kosovo je srbija
LBVIEW

#346 Re: NATO...DA ili NE

Post by LBVIEW »

KENJAC wrote:Preglasavanje se vec jednom pokazalo kao neproduktivno ! Pa vi kako hocete. Ja se sa Vladimirom ne bih zajebavao !
Koliko se sjecam nikakvog "preglasavanja" nije bilo,gradani su se,na legitiman nacin opredijelili za nezavisnost,a to sto je vas pisopija uspio ubijediti u nesto drugo je drugi par opanaka. :D ?A sve je pocelo puno ranije,srpskom bahatoscu i pravnim nasiljem,Referendum je bio jedini odgovor na isto.
Btw. vidim kako vise ne prijetite direktno vec preko Rusa,ako ako,samo nastavite,napravite i koju bazu u Srbiji,NATO ce to sigurno mirno promatrati. :D
spreca

#347 Re: NATO...DA ili NE

Post by spreca »

japin_mutapi wrote:kosovo je srbija
nije ...kosovo je srce....ali neznam cije ...srbije ili albanije :mrgreen:
KENJAC

#348 Re: NATO...DA ili NE

Post by KENJAC »

spreca wrote:
Oca't jes to napiso "neznam" ?
spreca

#349 Re: NATO...DA ili NE

Post by spreca »

KENJAC wrote:
spreca wrote:
Oca't jes to napiso "neznam" ?
jesamsto
ze kalanga

#350 Re: NATO...DA ili NE

Post by ze kalanga »

Bakir je dakle za borbu protiv terorizma, odnosno vehabija.... hm..

Image
Locked