Grčka - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
jeza u ledja

#326 Re: Grčka - BiH

Post by jeza u ledja »

palermo wrote:
jeza u ledja wrote:
No nekim ljudima, a palermo se u tom istice, je jedino bitno sta se desava pred njim u tom trenutku, koji je rezultat i da li pobjedjujemo. Sta ce se desiti sutra, e tome cemo sutra. I tako godinama, sa nikakvim rezultatima.
U pravu si, drago mi je što si me apostrofirao....da, palermu je jedino bitno koji je rezultat i da li pobjeđujemo....jer fudbalska utakmica se igra danas a ne sutra...........sutra niko nije pobijedio.....

A usput i smisao fudbala i sporta kao ljudske djelatnosti je pobjeda......igraš utakmicu da bi pobijedio....
A sta ako, ono slucajno, nam ne treba ta pobjeda danas, ali cemo kad nam bude trebala sutra - fasovati jer nismo planirali za nju? Sta ako pravis mnogo veci rizik za buducnost, nego sto bi napravio danas? Evo da ne filozoramo previse konkretno - u cemu bi bila razlika da je umjesto Senada Lulica protiv Estonije startao recimo Duljevic? U cemu bi bila razlika da je umjesto Ibisevica usao Bajic ili Hodzic, a ne Djuric? Da li bi to izmjenilo konacan ishod utakmice? Ne bi - sigurno. Da li bi to dalo priliku selektoru da isproba novog igraca, da vidi kako se snalazi, da mozda otvori prostor za nekog buduceg standarnog igraca? Vjerovatno ne bi saznali nista specijalno novo. Medjutim "vjerovatno" nije isto sto i "sigurno", ili eto 99% da ne bi apsolutno nista izgubili na rezultatu. Znaci riskiras malo danas, da bi sutra vjerovatnije dobio nesto vise.
O prijateljskim da ne govorim.

S druge strane, ne vidim sta dobijamo jos jednim nastupom Lulica, Medunjanina, Ibisevica, Spahica, pa i Djurica?

Ako vodimo 4-0 jebote 10 minuta prije kraja, ubaci 3 najslabija igraca, izvadi one najjace. Nece ti glava otpast ako primis koji gol. Na njima nikakav pritisak, najbolja prilika da se dokazu.

I otkricu ti tajnu - ne igras svaku utakmicu da bi pobijedio.

Ja sam evo neki dan igrao tenis skoro sat i po, nismo igrali u bodove.
Fudbal igram redovno i cesto igramo iz zajebancije, ne racunamo ni golove. Prije mjesec dana sam bio na jednom jezeru, vrtio se u krug ko budala pokusavajuci po prvi put skontati kako se vesla camas sa dva vesla (poprilicno komicno, onako okrenut unazat, jos pocela neka kisa, a ja se vrtim ukrug u mjestu :skoljka: ). Jel to sport? Mislim ono...
Edin H.

#327 Re: Grčka - BiH

Post by Edin H. »

Halo Pierre de Coubertin, sta ima, inace? :D
palermo

#328 Re: Grčka - BiH

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:
A sta ako, ono slucajno, nam ne treba ta pobjeda danas, ali cemo kad nam bude trebala sutra - fasovati jer nismo planirali za nju? Sta ako pravis mnogo veci rizik za buducnost, nego sto bi napravio danas? Evo da ne filozoramo previse konkretno - u cemu bi bila razlika da je umjesto Senada Lulica protiv Estonije startao recimo Duljevic? U cemu bi bila razlika da je umjesto Ibisevica usao Bajic ili Hodzic, a ne Djuric? Da li bi to izmjenilo konacan ishod utakmice? Ne bi - sigurno. Da li bi to dalo priliku selektoru da isproba novog igraca, da vidi kako se snalazi, da mozda otvori prostor za nekog buduceg standarnog igraca? Vjerovatno ne bi saznali nista specijalno novo. Medjutim "vjerovatno" nije isto sto i "sigurno", ili eto 99% da ne bi apsolutno nista izgubili na rezultatu. Znaci riskiras malo danas, da bi sutra vjerovatnije dobio nesto vise.
O prijateljskim da ne govorim.

S druge strane, ne vidim sta dobijamo jos jednim nastupom Lulica, Medunjanina, Ibisevica, Spahica, pa i Djurica?

Ako vodimo 4-0 jebote 10 minuta prije kraja, ubaci 3 najslabija igraca, izvadi one najjace. Nece ti glava otpast ako primis koji gol. Na njima nikakav pritisak, najbolja prilika da se dokazu.

I otkricu ti tajnu - ne igras svaku utakmicu da bi pobijedio.

Ja sam evo neki dan igrao tenis skoro sat i po, nismo igrali u bodove.
Fudbal igram redovno i cesto igramo iz zajebancije, ne racunamo ni golove. Prije mjesec dana sam bio na jednom jezeru, vrtio se u krug ko budala pokusavajuci po prvi put skontati kako se vesla camas sa dva vesla (poprilicno komicno, onako okrenut unazat, jos pocela neka kisa, a ja se vrtim ukrug u mjestu :skoljka: ). Jel to sport? Mislim ono...
A zašto bi startovao Duljević a ne Lulić ? ...A zašto bi ušao Bajić a ne Đurić....to je Đurić već postao etablirani igrač pa ne mora dobijati šansu.....

Ja vas stvarno ne razumijem.....pričamo o igračima koji se nigdje nisu dokazali a vi bi da oni dobiju šansu......zašto pobogu. Evo, Meša je pozvao Krunića, igra dečko u Empolija, ima pravo na šansu, pozvao je Cimirota igra momak u Paoku ima pravo na šansu, pozvao bi i Prcića, igra momak u Renu, ima pravo na šansu.....koje biste to vi podmlađivanje.....

Ovaj drugi dio, ovaj filozofski, nisam baš razumio što si mi hotipo reći.......da igraš tenis ?...da se redovno rekreiraš ?.....mislim naravno da ima utakmica koje ne igraš na pobjedu, evo recimo neku veče rukomet, mi igrali sa Španijom...a znali da nećemo pobijediti....ma imaš more takvih primjera u BH sportu....zato mi nije jasno zašto ste toliko navrli da u fudbalu što prije dođemo na te grane.......imaš zlatnu generaciju, vrlo je upitno u maloj zemlji kao što je ova kada će se takva koncetracija kvalitete opet skupit i mi bi opet da pravimo ekipu za sutra....

Zar ti bolan kao navijaču Sarajeva nije dosadilo praviti ekipu za sutra.......odem ja ponekad da pročitam šta se piše na vašoj temi, vazda pravite tim za sutra....daj šansu Radovcu, daj šansu Kadušiću, daj šansu ovom, onom......
jeza u ledja

#329 Re: Grčka - BiH

Post by jeza u ledja »

Edin H. wrote:Halo Pierre de Coubertin, sta ima, inace? :D
Ma nista jarane evo pomalo. Kod tebe?
Romanista 101%

#330 Re: Grčka - BiH

Post by Romanista 101% »

pa ovo da imamo najjacu U21 u Evropi je previse za ovakvu pricu, a svi znamo da smo jedni od najgorih mladih reprezentacija u Evropi, ovu generaciju ispratiti akoBogda u Rusiju i nakon nje polahko ubacivati mlade (ako se do tad nesto na bolje promjeni)
Edin H.

#331 Re: Grčka - BiH

Post by Edin H. »

jeza u ledja wrote:
Edin H. wrote:Halo Pierre de Coubertin, sta ima, inace? :D
Ma nista jarane evo pomalo. Kod tebe?
Ima tu istine sto ti govoris o davanju sanse igracima da se iskusaju na vecem nivou.

Problem je sto ce malo koji trener imati hrabrosti da riskira, prepadne se novi igrac u timu, pogrijesi - sjeti se Vuleta, ili evo sada Jajala, a ipak se igra za rezultat.
Edin H.

#332 Re: Grčka - BiH

Post by Edin H. »

Romanista 101% wrote:pa ovo da imamo najjacu U21 u Evropi je previse za ovakvu pricu, a svi znamo da smo jedni od najgorih mladih reprezentacija u Evropi, ovu generaciju ispratiti akoBogda u Rusiju i nakon nje polahko ubacivati mlade (ako se do tad nesto na bolje promjeni)
Gledao sam U 21 tekmu sa Enleskom u Walsallu - tragikomicni, igra macke i misa. :(
Logovan

#333 Re: Grčka - BiH

Post by Logovan »

SkyLimit wrote: Pa i kad Vedo nije više od godinu dana dao gol za klub a Hodžić bio u sjajnoj formi u Dinamu opet je ovaj prvi igrao a ovaj drugi ne, znači da taj argument(nek igraju trenutno najbolji bez obzira na godine) ne stoji.
Ovo ja ponavljam i ponavljam i ponavljam, ali džaba.....

I Boga vam ne govorite da nemamo nikako mlađih igrača koji su koliko toliko zaslužili po neki nastup u reprezentaciji. Pogledajte bolje, pratite.

Treba početi stvarati novu reprezentaciju.
palermo

#334 Re: Grčka - BiH

Post by palermo »

Logovan wrote:
SkyLimit wrote: Pa i kad Vedo nije više od godinu dana dao gol za klub a Hodžić bio u sjajnoj formi u Dinamu opet je ovaj prvi igrao a ovaj drugi ne, znači da taj argument(nek igraju trenutno najbolji bez obzira na godine) ne stoji.

I Boga vam ne govorite da nemamo nikako mlađih igrača koji su koliko toliko zaslužili po neki nastup u reprezentaciji. Pogledajte bolje, pratite.

I tebi dosadili ovi igrači....pa de jarane, nama koji slabo prate fudbal spomeni pokojeg igrača koji je zaslužio nastup
jeza u ledja

#335 Re: Grčka - BiH

Post by jeza u ledja »

palermo wrote:
A zašto bi startovao Duljević a ne Lulić ? ...A zašto bi ušao Bajić a ne Đurić....to je Đurić već postao etablirani igrač pa ne mora dobijati šansu.....

Ja vas stvarno ne razumijem.....pričamo o igračima koji se nigdje nisu dokazali a vi bi da oni dobiju šansu......zašto pobogu. Evo, Meša je pozvao Krunića, igra dečko u Empolija, ima pravo na šansu, pozvao je Cimirota igra momak u Paoku ima pravo na šansu, pozvao bi i Prcića, igra momak u Renu, ima pravo na šansu.....koje biste to vi podmlađivanje.....
Normalno da pricamo o igracima koji se nisu dokazali jer je upravo rijec o onima koji se trebaju dokazivati. Dokazali su se na nekom mikro nivou. Imaju potencijal, hajmo vidjeti da li ce se dokazati na velikom?
A zasto bi startao Duljevic, a ne Lulic? Zato sto Duljevic ima 22, a Lulic 30 godina. Lulic sutra vise nece igrati, a Duljevic moze igrati jos 10 godina. To sto Duljevic ne igra u Besiktasu ne znaci da nije kvalitet za Besiktas, recimo (nije bitan Duljevic ni Besiktas samo dajem radi primjera).
Ti igracu koji ima 21-22 godine sa nastupom u reprezentaciji prvo dajes sansu da stice iskustvo na tom nivou, drugo dajes sebi priliku da vidis da li se moze na njega racunati, trece dajes njemu ogroman plus u rezimeu i time mu povecavas kompetitivnost (dokazano nebrojeno puta), sto mu onda dalje, cetvrto, otvara vrata koja nisu juce bila otvorena.
Vi ne kontate ljudi da klub nije mjerilo kvaliteta igraca, pogotovo mladog igraca. Jajalo do juce igrao za Sarajevo, je li bio tad kvalitet? Sad odjednom starter i to protiv Belgije. Pogotovo kazem za mladog igraca. Nije klub mjerilo kvalitete, pogotovo ako dolazis iz kurceve BHP lige.

palermo wrote: Ovaj drugi dio, ovaj filozofski, nisam baš razumio što si mi hotipo reći.......da igraš tenis ?...da se redovno rekreiraš ?.....mislim naravno da ima utakmica koje ne igraš na pobjedu, evo recimo neku veče rukomet, mi igrali sa Španijom...a znali da nećemo pobijediti....ma imaš more takvih primjera u BH sportu....zato mi nije jasno zašto ste toliko navrli da u fudbalu što prije dođemo na te grane.......imaš zlatnu generaciju, vrlo je upitno u maloj zemlji kao što je ova kada će se takva koncetracija kvalitete opet skupit i mi bi opet da pravimo ekipu za sutra....

Zar ti bolan kao navijaču Sarajeva nije dosadilo praviti ekipu za sutra.......odem ja ponekad da pročitam šta se piše na vašoj temi, vazda pravite tim za sutra....daj šansu Radovcu, daj šansu Kadušiću, daj šansu ovom, onom......
Pa eto znaci ipak ima utakmica koje ne igras na pobjedu. Ti si govorio suprotno ranije.

Ovo zadnje. Ti ne kontas nikako. Ne igra se fudbal da bi se pravila ekipa. Jasno, slazem se, to smo ustanovili. Ne moras to ponavljati. No ako, dok igras, dok radis, ne budes razmisljao i o tome - sutra ces najebati. Znaci radis obje stvari istovremeno, u hodu. To je ono sto govorim. Nije valjda da se ne razumijemo?

Ali tebi, i mnogim drugima, je ocigledno nebitno da li se sta radi na tom planu. Samo je bitno ono sto vidis na tv ili na stadionu. Mislim ok, razumijem, ali iza toga stoji milion nekih drugih stvari, ispod haube da tako kazem. Znaci neki rad sa mladjim kategorijama, neka vizija. Razumijem da tebe to ne zanima, ali zanima nas druge. Zato i pisemo ovdje toliko o tome. Samo mi je nejasno zasto to tebi smeta? Ne govori niko jebo rezultat, jebo plasman. Jedno s drugim nije kontradiktorno.
Ja pocinjem da mislim da si ti taj mozda kojem nije samo bitan rezultat, vec bi volio vidjeti odredjene igrace na koje si navikao i koji su ti legende. Zasto bi gledao nekog tamo Aru, daj mi Ibisevica, ipak je on poznata faca. Odes na prijateljsku u Bec (ne sad ti bukvalno) i nek je teferic. Daj da vidim Dzeku, Spahu i ostale. Nisam platio da gledam Novu Papaza. A rezultat, lako cemo za to. Tako se iskreno meni cini tvoja prica.
Logovan

#336 Re: Grčka - BiH

Post by Logovan »

palermo wrote:
Logovan wrote:

I tebi dosadili ovi igrači....pa de jarane, nama koji slabo prate fudbal spomeni pokojeg igrača koji je zaslužio nastup
Ne stvaramo novu reprezentaciju. Ako tebi ovo nije problem, onda ne znam, nejasan si mi.
Memišević, Hodžić - dok je bio u formi, nije mogao dobiti šansu protiv jebene Andore, Cimirot - upisao 3, 4 nastupa, slabo opet., Bajić... Eto tako na prvu.

Danas, sutra kada neki "Memišević", prihvati poziv Švicarske, Austrije ili neke druge države, nemojte momka pljuvati.

Mi imamo mali milion izgovora kada treba dati šansu mlađem.
palermo

#337 Re: Grčka - BiH

Post by palermo »

Jajalo do juce igrao za Sarajevo, je li bio tad kvalitet? Sad odjednom starter i to protiv Belgije. Pogotovo kazem za mladog igraca. Nije klub mjerilo kvalitete, pogotovo ako dolazis iz kurceve BHP lige.
čuj je li bio kvalitet, pa jebote odeš na temu premier liga iz onih godina kada je igrao, ja mislio vratio se Rahimić pod drugiom imenom...

Pa eto znaci ipak ima utakmica koje ne igras na pobjedu. Ti si govorio suprotno ranije.
Pa naravno i da ima, igraš zbog toga što ti se pružila prilika da izbliza vidiš veliku raju......više gledaš u njih nego u loptu.....o pobjedi ne razmišljaš ozbiljno.....kao što ozbiljno ne razmišljaš o tome da skontaš recimo malu Angelinu..........rekoh ti primjer od prije neko veče....
Ovo zadnje. Ti ne kontas nikako. Ne igra se fudbal da bi se pravila ekipa. Jasno, slazem se, to smo ustanovili. Ne moras to ponavljati. No ako, dok igras, dok radis, ne budes razmisljao i o tome - sutra ces najebati. Znaci radis obje stvari istovremeno, u hodu. To je ono sto govorim. Nije valjda da se ne razumijemo?
Dina ti, imaš taj običaj govoriti, te ti ne kontaš, te ne moraš to šponavljati...pokušaj izbaciti to iz komunikacije, nije primjereno, ni pristojno.....
.
Pa ko govori o tome da ne razmišljaš o sutra...razmišljaš naravno, ali ne način da odbacuješ danas.....logika koja se ovdje čuje je, izgubimo danas zbog moguće pobjede sutra....ja bih ipak da pobijedimo danas .posebno kada je ta moguća pobjeda sutra vrlo, vrlo upitna
Ali tebi, i mnogim drugima, je ocigledno nebitno da li se sta radi na tom planu. Samo je bitno ono sto vidis na tv ili na stadionu. Mislim ok, razumijem, ali iza toga stoji milion nekih drugih stvari, ispod haube da tako kazem. Znaci neki rad sa mladjim kategorijama, neka vizija. Razumijem da tebe to ne zanima, ali zanima nas druge. Zato i pisemo ovdje toliko o tome. Samo mi je nejasno zasto to tebi smeta? Ne govori niko jebo rezultat, jebo plasman. Jedno s drugim nije kontradiktorno.

Pa zašto tebi smeta moje pisanje ?? I ne vidim zašto ne bi reagovao na nešto sa čim se ne slažem.........A kakve veze života ti rad sa mlađim kategorijama ima sa pozivima u reprezentaciju ???
Kako bolan ne govori jebo rezulta, jebo plasman.....nego šta drugo ti govori par postova koje si ovdje imao pročitati....
Ja pocinjem da mislim da si ti taj mozda kojem nije samo bitan rezultat, vec bi volio vidjeti odredjene igrace na koje si navikao i koji su ti legende. Zasto bi gledao nekog tamo Aru, daj mi Ibisevica, ipak je on poznata faca. Odes na prijateljsku u Bec (ne sad ti bukvalno) i nek je teferic. Daj da vidim Dzeku, Spahu i ostale. Nisam platio da gledam Novu Papaza. A rezultat, lako cemo za to. Tako se iskreno meni cini tvoja prica.
to ti ozbiljno ???

al jeste istina, ovu reprezentaciju i ove igrače ću uvijek braniti, Džeku, Vedu, Spahu, Pjanu, Asmira, Lulića, Hareta......oni su najsvjetlija stranice ove države.....
SSemir

#338 Re: Grčka - BiH

Post by SSemir »

svaki novi kvalitetan igrac koji se pojavi, pozivan je u reprezentaciju.
Edin H.

#339 Re: Grčka - BiH

Post by Edin H. »

SSemir wrote:svaki novi kvalitetan igrac koji se pojavi, pozivan je u reprezentaciju.
Ranije ili kanije, ali da.

Jedino ne znam sta radi onaj vozac autobusa , zar nije njegov posao da skautira nove igrace?
SSemir

#340 Re: Grčka - BiH

Post by SSemir »

i sto mrzim kad nadimcima pisete reprezentativce, vedo pjana mire medo... :twisted:
stranac2

#341 Re: Grčka - BiH

Post by stranac2 »

SSemir wrote:svaki novi kvalitetan igrac koji se pojavi, pozivan je u reprezentaciju.
Obicno sa godinu dvije zakasnjenja i kao zadnja slamka spasa. Znaci ne kao rezultata neke smislene koncepcije nego obicno kao pritisak javnosti ili jedino rjesenje. O nekom progresivnom ili maksimalnom iskristavanju raspolozivih resursa ni rijeci. Obicno se ne slazem sa onim @jezom u ledja al je imao par dobrih postova po ovom pitanju gore iznad. Davno su i Memisevic i Cimirot morali dobiti sansu i vecu minutazu. tekma protiv Estonije bila je velika propustena sansa. Duljevic je u Japanu na onim relativno jakim tekmama bukvalno razvalio pokazao da ima zajeban korak i dobra prodor po strani i u najacoj konkurenciji a to nam fali kao suho zlato. Decko od Japana sanse nije dobio.

Zajednicki nazivnik svega su bezmudi treneri koji su tu da se dodvore "zvijezdama" i zadrza posao. Inace zavrse onako kao Konjska glava bez posla ..
Logovan

#342 Re: Grčka - BiH

Post by Logovan »

Nije istina.

A i sve da jeste, šta novi igrači imaju od poziva, ako neće igrati? Isto kao da ih nisi ni pozvao.
Bosanski_kralj

#343 Re: Grčka - BiH

Post by Bosanski_kralj »

Nema logike da kad vodiš 2-3 razlike ti ne ubaciš nekog mlađeg igrača već ubacuješ Ibiševića.
jeza u ledja

#344 Re: Grčka - BiH

Post by jeza u ledja »

@ palermo, svadljiv si, bez potrebe. Ti si taj koji zapocinje takav zargon. Upalis se na svako spominjanje mladjih igraca, igraca iz BHPL, primjetio sam vise puta. Mi komentarisemo selektora, ti pocnes komentarisat nas. Sta vi znate, strucnjaci, vizionari, i to. Nije to samo sad, vec se to ponavlja. Prema tome, ne mozes mi ti pricati o nacinu komunikacije.
Ostalo mi se vise ne da komentarisati.
Last edited by jeza u ledja on 04/11/2016 22:16, edited 1 time in total.
Point.

#345 Re: Grčka - BiH

Post by Point. »

Od ovih nabrojanih mladjana jedino zamjerim Mesi zbog ovog malog iz Groningena. Ovi ostali bi trebali proraditi malo na sebi i na svojoj karijeri prije nego sto budu spremni za A reprezentacije. Hodzic, de frajeru ili idi iz Dinama ili daj znoja. Duljevic, ako si kvalitet bjezi frajeru iz PLBiH negdje gdje ces napredovati. I tako dalje.
Last edited by Point. on 04/11/2016 22:20, edited 1 time in total.
palermo

#346 Re: Grčka - BiH

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:@ palermo, svadljiv si, bez potrebe. Ti si taj koji zapocinje takav zargon. Upalis se na svako spominjanje mladjih igraca, igraca iz BHPL, primjetio sam vise puta. Mi komentarisemo selektora, ti pocnes komentarisat nas. Sta vi znate, strucnjaci, vizionari, i to. Nije to samo sad, vec se to ponavlja. Prema tome, ne mozes mi ti pricati o nacinu komunikacije.
ok, prihvatam.....mada moram primijetiti da ja se ne sjećam da sam nekad prvi započeo komunikaciju sa tobom, ili te spomenuo u nekom svom postu.....
jeza u ledja

#347 Re: Grčka - BiH

Post by jeza u ledja »

palermo wrote: ok, prihvatam.....mada moram primijetiti da ja se ne sjećam da sam nekad prvi započeo komunikaciju sa tobom, ili te spomenuo u nekom svom postu.....
A jel? :|

Ovo si napisao nakon sto je nas nekoliko ponovo pocelo o mladim igracima i sl.:
palermo wrote:Moram reći da sam iskreno zadivljen vizijom naši forumskih pisača......oćeraj penzionere ubaci naše mlade zvijezde.......ćeraj, ćeraj, ćeraj.....što prije to bolje
Nisi me spomenuo? Ne, ovosi o nekom drugom pisao. :oops:
Svejedno uostalom na koga si mislio makar i da si direktno citirao nekog drugog. S takvim sarkasticnim komentarom ne mozes stranicu poslije pricati drugima o nacinu komunikacije.
jeza u ledja

#348 Re: Grčka - BiH

Post by jeza u ledja »

A evo nadjoh i od neki dan. Znaci ja pricam s drugim ljudima o karijeri Dzeke i spominjem porijeklo i pasos kao faktor. Znaci nigdje tebe u prici, niti je neka svadja, ali je tema vrlo slicna.

Dodjes ti i ostavis ovaj komentar:
palermo wrote:Priča o tome šta je se Džeko mogao postići da je imao malo više sreće ili da nije bosanac je jedan od onih mitova koji nemaju uporište u realnosti. Džeko je postigao sve što je mogao i kad dođeš na nivo na koji je on došao sva priča o tome šta je mogao da je....je jednostavno deplasirana. On je igrač čiji su se dresovi nosili u Africi, Aziji, on je igrač za kojeg se znalo u najdaljem kutku planete....jednom sam ovdje ispričao priču kako mi je u sred amerike neki crnac na ulici nakon mog odgovora na pitanje odakle sam, onako radosno poskočio i viknuo Džekooo. U fudbalskom smsilu, vodio je do titule mali klub iz Njemačke, u engleskoj dva puta šampion pri čemu je do druge titule upravo on vodio....vidjet ćemo šta će biti u Romi. Reprezentaciju BiH podigao na nivo za koji mi sada naivno mislimo da nam je predodređen, iako , ruku na srce, se negdje potajice u srcu pitamo, a šta će biti sa nama kada on ode. Nije igrao u Realu, pa šta, u Realu igra recimo Kovačić pa ja opet ne vjerujem da se njegov dres nosi u Africi. Bio je prva i dosada jedina planetarna zvijezda (iz svih sfera života) koja dolazi iz Bosne i Hercegovine.

Pričati o tome šta je sve on mogao postići je jednostavno (da oproste mi uvaženi forumaši) glupo.
Obracao si se nekom drugom? :|
"Prica glupa".
"Argument - mit".

I onda ti meni dodjes sa komentarom o nacinu komunikacije i to zato sto govorim da "kako ne kontas?" I onda kazes ne sjecam se? :|

Dovoljno receno.
palermo

#349 Re: Grčka - BiH

Post by palermo »

A jel? :|

Ovo si napisao nakon sto je nas nekoliko ponovo pocelo o mladim igracima i sl.:
palermo wrote:Moram reći da sam iskreno zadivljen vizijom naši forumskih pisača......oćeraj penzionere ubaci naše mlade zvijezde.......ćeraj, ćeraj, ćeraj.....što prije to bolje
pa iskreno mislio sam na....
Jedno generalno pitanje za Meshu.

Kada će početi jebena smjena generacija u reprezentaciji? Do kada će penzionerčine zauzimati mjesto pravim igračima i bosanskim talentima dugi niz godina? Do kada će Kabadahija zauzimati mjesto glavnog igrača odbrane sa 36 godina!? Mi nismo Kipar, a niti smo Andora da nemamo igrača, pa nam moraju polumrtvi igrači igrati, jer nema ko drugi da se ubaci. Halo, ljudi. Pogledajte šta se radi u Švici, Litvaniji, Islandu i drugim državama. Kurac bi jedan igrač kod njih igrao, a koji ima toliko reprezentativnih aferima k'o kod nas onaj Dubrovčanin.
i na
Hmm, let's start. Samir Memišević, Armin Hodžić, Ibrahim Šehić, Zlatan Alomerović (nije problem srediti državljanstvo), Dženis Burnić, Amer Gojak, Kenan Pirić i tako dalje i tako dalje. Po Njemačkoj u svakom klubu igra minimalno jedan Bosanac, počevši od onih koji trebaju biti prekomandovani iz U-21 ili U-19 u prvi tim, pa do onih koji imaju dvojno državljanstvo. Jedan Donnarumma je skinuo legendu svjetskog fudbala Buffona, zašto Šehić ne može skinuti jednog Begovića zamjenu u Čelsiju?
i na
A da ne govorim da je u klubu poslao jednog Diega Lopeza i Abbiatija na klupu. Prvog koji je radio čuda u Realu, pa poslije u Milanu, a drugog koji je ikona fudbalska. Ali ne, ovdje Džeko, Spaha i Ibišević moraju igrati doživotno. Zato nas i nema na Euru. Pa heej, Spaha gine na terenu, Spaha je borac, Spaha je ovo Spaha je ono - a on nije ništa drugo nego jedna obična bosanska kabadahijica.
al ako si se i ti prepoznao, nije do mene
S takvim sarkasticnim komentarom ne mozes stranicu poslije pricati drugima o nacinu komunikacije
pa mogu ako je netko bezobrazan....a ti jesi....

i da završimop, jedna od najmržih stvari na forumu mi je kada dvoje ljudi uzurpira prostor i pretvori forum u poligon za neke lične ili kakve već obračune.....ja sam što se tiče ove diskusije završio....ti možeš nastaviti....
bersK

#350 Re: Grčka - BiH

Post by bersK »

Laertes wrote:Slažem se za smjenu generacija, druže, ali malo si ga prećero...
Ne može se odjednom i preko noći, pogotovo u vjerovatno najvažnijoj utakmici kvalifikacija. To treba lagano uvoditi protiv Estonije, Gibraltara, pa i Kipra. Ali... Opći konsenzus ovdje je da Meša nema muda za to.
Ovdje ti i na Kenana Pirića pojedini dreku dižu, kao gdje je Burić itd. Davno je trebalo Emiru Spahiću uručiti zlatni sat i pokušati sa, šta ja znam, Memiševićem, Dumićem i sl. Ja sam pomislio da će tako nešto uslijediti nakon onog Kikiriki kupa, ali ništa... Sad definitivno nije trenutak za to. Jbg, sad ni Armina Hodžića nema ni na mapi u Dinamu, kao ni Gojaka, Bajić na klupi u onom sporu. Kad su bili u formi, Meša ih množio s nulom.
Nemoj nas porediti sa Švicarskom, nemamo mi Kosovara koji bi za nas igrali, a i Seferović nas odjebao.
BTW, nije mali Donnaruma skinuo još Gigija, ako je jedno poluvrijeme odigrao. Još je Gigi babo....

Nemamo mi Kosovara, ali imamo dijasporu. Udjes na transfermarkt.co.uk ili .de i potrazis spisak igraca koji dijelom imaju nase drzavljanstvo. Da ti se zamanta u glavi. Mislim da je ta vojska dijasporskih talenata, jaca od albanskih izdajica. Slazes li se?
Locked