A sta ako, ono slucajno, nam ne treba ta pobjeda danas, ali cemo kad nam bude trebala sutra - fasovati jer nismo planirali za nju? Sta ako pravis mnogo veci rizik za buducnost, nego sto bi napravio danas? Evo da ne filozoramo previse konkretno - u cemu bi bila razlika da je umjesto Senada Lulica protiv Estonije startao recimo Duljevic? U cemu bi bila razlika da je umjesto Ibisevica usao Bajic ili Hodzic, a ne Djuric? Da li bi to izmjenilo konacan ishod utakmice? Ne bi - sigurno. Da li bi to dalo priliku selektoru da isproba novog igraca, da vidi kako se snalazi, da mozda otvori prostor za nekog buduceg standarnog igraca? Vjerovatno ne bi saznali nista specijalno novo. Medjutim "vjerovatno" nije isto sto i "sigurno", ili eto 99% da ne bi apsolutno nista izgubili na rezultatu. Znaci riskiras malo danas, da bi sutra vjerovatnije dobio nesto vise.palermo wrote:U pravu si, drago mi je što si me apostrofirao....da, palermu je jedino bitno koji je rezultat i da li pobjeđujemo....jer fudbalska utakmica se igra danas a ne sutra...........sutra niko nije pobijedio.....jeza u ledja wrote:
No nekim ljudima, a palermo se u tom istice, je jedino bitno sta se desava pred njim u tom trenutku, koji je rezultat i da li pobjedjujemo. Sta ce se desiti sutra, e tome cemo sutra. I tako godinama, sa nikakvim rezultatima.
A usput i smisao fudbala i sporta kao ljudske djelatnosti je pobjeda......igraš utakmicu da bi pobijedio....
O prijateljskim da ne govorim.
S druge strane, ne vidim sta dobijamo jos jednim nastupom Lulica, Medunjanina, Ibisevica, Spahica, pa i Djurica?
Ako vodimo 4-0 jebote 10 minuta prije kraja, ubaci 3 najslabija igraca, izvadi one najjace. Nece ti glava otpast ako primis koji gol. Na njima nikakav pritisak, najbolja prilika da se dokazu.
I otkricu ti tajnu - ne igras svaku utakmicu da bi pobijedio.
Ja sam evo neki dan igrao tenis skoro sat i po, nismo igrali u bodove.
Fudbal igram redovno i cesto igramo iz zajebancije, ne racunamo ni golove. Prije mjesec dana sam bio na jednom jezeru, vrtio se u krug ko budala pokusavajuci po prvi put skontati kako se vesla camas sa dva vesla (poprilicno komicno, onako okrenut unazat, jos pocela neka kisa, a ja se vrtim ukrug u mjestu