Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jedino logicno objasnjenje je da je Donald igrac bracnih drugova Clinton.... Ona mora biti predsjednica, toliko je korumpirana i toliko je toga slagala u karijeri da bi ispusila samo tako od bilo kojeg ozbiljnog kandidata (ona cak nije no dobila demokratsku nominaciju na fer nacin), i tu stupa na snagu njihov dugogodisnji haver Drump. Ne samo da je uspio pricom koju pusi republikanska publika i doci u poziciju da bude kandidat, on sada samo pravi sve gluplje i gluplje greske da pomogne Hilary, ali ni to za sad nije dovoljno.... Ja se cak ne bih ni iznenadio da ako ankete budu u blizu pred same izbore, da Donald nece napraviti neki namjeran gaf ako ono "I am ISIL", pa ako ni to ne upali da se povuce iz utrke na sam dan izbora, da se ubije ili da ga ubiju... jer Hilary mi se cini kao neko sposoban i spreman na sve, dok se Trump cini samo kao obicna budala...
mp3sa wrote:Jedino logicno objasnjenje je da je Donald igrac bracnih drugova Clinton.... Ona mora biti predsjednica, toliko je korumpirana i toliko je toga slagala u karijeri da bi ispusila samo tako od bilo kojeg ozbiljnog kandidata (ona cak nije no dobila demokratsku nominaciju na fer nacin), i tu stupa na snagu njihov dugogodisnji haver Drump. Ne samo da je uspio pricom koju pusi republikanska publika i doci u poziciju da bude kandidat, on sada samo pravi sve gluplje i gluplje greske da pomogne Hilary, ali ni to za sad nije dovoljno.... Ja se cak ne bih ni iznenadio da ako ankete budu u blizu pred same izbore, da Donald nece napraviti neki namjeran gaf ako ono "I am ISIL", pa ako ni to ne upali da se povuce iz utrke na sam dan izbora, da se ubije ili da ga ubiju... jer Hilary mi se cini kao neko sposoban i spreman na sve, dok se Trump cini samo kao obicna budala...
Postoji mogućnost da su imali neki minimalan utjecaj na to da baš Trump uđe u "finale", jer su procijenili da ga mogu najlakše pobijediti. Ali opet, ostali Trumpovi protukandidati su bili također loši. Tako da i to pada u vodu, jer je Donald tad bio neka vrsta senzacije. Zato je lagano pomeo konkurenciju. Ukratko republikanci se zajebali.
Za sve ostale teorije i pitanja obrati se ovom čiki:
mp3sa wrote:Jedino logicno objasnjenje je da je Donald igrac bracnih drugova Clinton.... Ona mora biti predsjednica, toliko je korumpirana i toliko je toga slagala u karijeri da bi ispusila samo tako od bilo kojeg ozbiljnog kandidata (ona cak nije no dobila demokratsku nominaciju na fer nacin), i tu stupa na snagu njihov dugogodisnji haver Drump. Ne samo da je uspio pricom koju pusi republikanska publika i doci u poziciju da bude kandidat, on sada samo pravi sve gluplje i gluplje greske da pomogne Hilary, ali ni to za sad nije dovoljno.... Ja se cak ne bih ni iznenadio da ako ankete budu u blizu pred same izbore, da Donald nece napraviti neki namjeran gaf ako ono "I am ISIL", pa ako ni to ne upali da se povuce iz utrke na sam dan izbora, da se ubije ili da ga ubiju... jer Hilary mi se cini kao neko sposoban i spreman na sve, dok se Trump cini samo kao obicna budala...
U nekoliko trenutaka tokom primaries to se moglo pomisliti, medjutim ne vise. On ocito igra za sebe, nema tu vise nikakvih sumnji. Ono sto on hoce nakon izbora je svoju TV kucu koja ce bombardovati ovim glupostima nekih 10-13 miliona gledalaca i uzet dobre pare na tome. Amerika je zemlja od 340 miliona ljudi sa ilegalnim imigrantima, nace 10 miliona ljudi tipa Challenger da ga jebes.
Onda svaka cast ljudima koji rade za Hilari jer su morali uraditi veliko analizu republikanaca da bi skontali jedini nacin da postanes kandidat partije je da odma kazes da meksikanci samo dolaze u ameriku da bi silovali zene, John McCain je kurac od vojnika, optuziti voditeljicu sa FOX da ga napada jer joj krv curi iz vagine, zabraniti ulaz ljudi cija je vjera Islam, traziti da se muslimani upisu u posebnu knjigu da bi se vodila evindecija o njima, na debati izvaliti da ima velike ruke i drugu stvar je takodjer velika, itd itd itd.
U nekoliko trenutaka tokom primaries to se moglo pomisliti, medjutim ne vise. On ocito igra za sebe, nema tu vise nikakvih sumnji. Ono sto on hoce nakon izbora je svoju TV kucu koja ce bombardovati ovim glupostima nekih 10-13 miliona gledalaca i uzet dobre pare na tome. Amerika je zemlja od 340 miliona ljudi sa ilegalnim imigrantima, nace 10 miliona ljudi tipa Challenger da ga jebes.
Kontroverzni republikanski kandidat za predsjednika SAD-a optužen je da je devedesetih godina silovao 13-godišnju djevojčicu, a žrtvinu priču potvrđuju i dva svjedoka.
Da podvucem: u SAD ne bira narod direktno predjesnika drzave vec procesom imnovanim electoral college) , a konsititucija je formrana sa cilljem da se postigne kompromis biranja predjsenika od strane naorda i od strane Kongresa
da dodam: na dan glasanja se ne mora zaokurizi ime kandidata za predjsenika,ali se zaokruzi ime biraca/electora
da na dan glasanja ne moraz zaokruztiti hilaricu ili trampa
plus, dio glasanja van narodnog misljenja ,tj. ne ovisi iskljucivo o broju glasova zaokruzenih od strane naroda
plus, dio glasanja van narodnog misljenja ,tj. ne ovisi iskljucivo o broju glasova zaokruzenih od strane naroda
Aha, naravno da ne moras. Ne moras ni izaci na izbore.
A to drugo, naravno da ovisi. "Ne ovisi iskljucivo" je u domenu naucne fantastike, odnosno desi se tu i tamo da 1 delegat (od 500 i nesto) ne zaokruzi sta je trebao, ili nesto zabrlja. Nikad se nije desilo da to na bilo koji znacajan nacin nesto promjeni.
Connaisseur Karlin wrote:
Aha, naravno da ne moras. Ne moras ni izaci na izbore.
A to drugo, naravno da ovisi. "Ne ovisi iskljucivo" je u domenu naucne fantastike, odnosno desi se tu i tamo da 1 delegat (od 500 i nesto) ne zaokruzi sta je trebao, ili nesto zabrlja. Nikad se nije desilo da to na bilo koji znacajan nacin nesto promjeni.
Ali,nije isto "neizaci na izbore" i izaci na izbore i birati biraca/elecotra umjesto kandidata za predsjenika
Zelis reci da Kongres nema dovoljan uticaj svojim glasom kao glas naroda
Ali,nije isto "neizaci na izbore" i izaci na izbore i birati biraca/elecotra umjesto kandidata za predsjenika
Ne biras elektora umjesto kandidata za predsjednika. Ne kontam? Mislim da je u svakoj drzavi ballot razlicit, i naravno po okruzima je drukcije. Ne pise ti svugdje ko je elector ako to tvrdis, niti uopste moras birati predsjednika. Ali opet ponavljam svaka drzava ima svoja pravila.
To drugo, ne znam ni s tim sta hoces reci? Ne, ne zelim to reci. Kongres nema nikakav konkretan uticaj.
Onda svaka cast ljudima koji rade za Hilari jer su morali uraditi veliko analizu republikanaca da bi skontali jedini nacin da postanes kandidat partije je da odma kazes da meksikanci samo dolaze u ameriku da bi silovali zene, John McCain je kurac od vojnika, optuziti voditeljicu sa FOX da ga napada jer joj krv curi iz vagine, zabraniti ulaz ljudi cija je vjera Islam, traziti da se muslimani upisu u posebnu knjigu da bi se vodila evindecija o njima, na debati izvaliti da ima velike ruke i drugu stvar je takodjer velika, itd itd itd.
Pa ocito da postoji veliki broj stanovnika USA koji zele to sve i slicno razmisljaju... ja vjerujem da njim ima znatan broj koji su za zid sa meksikom, izbacivanje svih muslimana, crnaca, kojima je McCain kita jer se predo zutima, koji zele predsjednika koji je bijel, ima velime ruke i koji bi ratovao i sa Meksikom i Arabijom i Rusijom... nije ga izabralo 20 budala, nego milioni koji su sve to sto si naveo culi i ne smeta im...
Ne biras elektora umjesto kandidata za predsjednika. Ne kontam? Mislim da je u svakoj drzavi ballot razlicit, i naravno po okruzima je drukcije. Ne pise ti svugdje ko je elector ako to tvrdis, niti uopste moras birati predsjednika. Ali opet ponavljam svaka drzava ima svoja pravila.
To drugo, ne znam ni s tim sta hoces reci? Ne, ne zelim to reci. Kongres nema nikakav konkretan uticaj.
Ovdje se slazem sa tobom,a to opet vodi ka moj poenti,da glasa narod nije uvijek presudan
Kongres nije jednina ,a na kongres znatno uticu intresne grupe i lobij ,a oni biraju svoje presdtavnike koji maju uticaj na Kongres.
populacija drzava nije jednaka a to je znacjana faktor tokm glasanja ,jer svaka drzava ima cesto puta druagijicij broj biraca/electoral-s
glasanje 2000 godine je kljucnu odluku donjelo u Kongresu,slucaj konfuznih glasaca Al Gore versus G.W. Bush
a treba dodati da se demokrati republikanci dogovorore cesto puta sa postavljenim uslovima
Ziv bio ja ne kontam sta pricas. Naravno da populacija drzava nije jednaka. Ne kontam kakav je to zakljucak? Cuj to je znacajan faktor prilikom glasanja.
"Svaka drzava ima cesto puta drukciji broj biraca/elektora?" Sta to znaci? Cesto puta drukciji broj od cega?
Link koji si postavio na pocetku govori o tome koliko jedan glas u jednoj drzavi stvarno vrijedi. Koliko vidis, velika vecina drzava su vrlo slicne, jedino odudaraju ove sa vrlo malim brojem stanovnika, jer je minimum po drzavi 3 elektorska glasa. Normalno da ne mozes u bobu namjestiti da svaki glas bukvalno vrijedi isto, no tu je razlika toliko mala da ne vrijedi o tome pricati.
Glasanje 2000 godine, kljucna odluka nije donesena u Kongresu. Odakle ti to?
Connaisseur Karlin wrote:da glasa narod nije uvijek presudan
Cekaj, nije valjda cijela poenta price da ne pobjedjuje onaj ko osvoji najvise glasova nego onaj ko osvoji najvise elektorskih glasova?
Ovaaj, mislim da smo to ustanovili davno.
omar little wrote:kakvi crni kongresi florida bila bojno bolje, supreme court donio odluku da je recount unconstitutional dajuci flordiu bushu za pobjedu.
Sve mi se cini da on misli da je Vrhovni Sud dio Kongresa.
Connaisseur Karlin wrote:da glasa narod nije uvijek presudan
Cekaj, nije valjda cijela poenta price da ne pobjedjuje onaj ko osvoji najvise glasova nego onaj ko osvoji najvise elektorskih glasova?
Ovaaj, mislim da smo to ustanovili davno.
Odavna sam zagovarao princip elektorskih glasova za BiH a još do danas nitko
nije stavio taj princip ni u pilot projekt. Na taj način bi se rješila presuda SF kao
i slučaj Komšić i mnogo svašta ali prc ništa